Видове бои

Видове бои

Съвременната индустриална индустрия не стои неподвижна и всяка година произвежда нова и нова гама от бои и лакове.

Основното при избора на бои е да знаете какво имате нужда от тях, какви видове съществуват, плюсовете и минусите на всяка група.

Целта на бояджийските продукти е да предпазват боядисаната повърхност от всякакви влияния върху околната среда (корозия, атмосферни валежи, плесени, температурни промени и др.), Като й придават специални декоративни свойства.

1. Алкидни бои правят лакове и сухи масла. Основните предимства: широка гама от приложения (бетон, дърво, метал, пластмаса и др.), Екологичност, нетоксичност, устойчивост на светлина и влага, относителна евтиност. Недостатъци: дълъг период на сушене, през който се отделят вредни вещества. Но след известно време боядисаните повърхности стават жълти и се появяват пукнатини.

2. Емулсионните бои се разделят на акрилна, воднодисперсна, латексна, силиконова, водна емулсия. В състава си голям брой компоненти, всеки от които изпълнява задачата си. Основната е обвързващата основа. Това от своя страна е поливинил ацетат (PVA), акрил или латекс. Боите от поливинил ацетат са евтини, което обяснява тяхната нестабилност. Най-често ги използвам за сухи помещения, тъй като те не издържат на влага, цветната скала е много оскъдна.



3. Специфичните технически характеристики на акрилите се различават. Те трябва да бъдат засадени, а не разтворени с вода. В това отношение те образуват стабилна емулсия и равномерно разпределение. След изсъхване боята не може да се измие с вода. Основни предимства: устойчиви на влага, екологични и огнеустойчиви.

4. Основата на силикатните бои е течно минерално стъкло. Тези бои перфектно боядисват каменни, бетонни и гипсови основи. Те са устойчиви на температурни промени, пропускливи за парите и въздуха. Такава боя, приложена върху дървена конструкция, ще я предпази от пожар.

5. Основата на адхезивните бои са органични полимери. Те са най-подходящи за сухи помещения. Казеиновите бои (вид лепило) са най-популярните от тази група бои, тъй като те са универсални при употреба, много устойчиви и красиви.

6. Европейските държави отдавна използват екологични бои, наречени "зелени", съгласно законодателството. "Зелена боя" не отделя нито една капка вредна субстанция. Тази функция ги прави популярни за алергични стаи и разсадници. Опаковката на такива бои е маркирана с Е.L.F.

Е, ако имате нужда от ядки с някакъв диаметър - отидете на rusbolt.ru. Само там има огромен асортимент от ядки с бърза доставка и гаранции за качество.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Коя боя за дърво е по-добраКоя боя за дърво е по-добра
Как да боядисваме дървото с избора и правилното нанасяне на бояджийски материалиКак да боядисваме дървото с избора и правилното нанасяне на бояджийски материали
Санитарен уплътнител за банята ние избираме влагоустойчив състав с добра адхезияСанитарен уплътнител за банята ние избираме влагоустойчив състав с добра адхезия
Боядисване на стени или залепване на тапети как да изберем подходяща подплата?Боядисване на стени или залепване на тапети как да изберем подходяща подплата?
Olive Oxol за защита на дървесните продукти от външни факториOlive Oxol за защита на дървесните продукти от външни фактори
Грунд gf-021Грунд gf-021
Какво може да бъде боя за подова настилка от дърво?Какво може да бъде боя за подова настилка от дърво?
Боя за бетонни подове в гаражни цени и спецификацииБоя за бетонни подове в гаражни цени и спецификации
Какво може да е лепило на pva, получено въз основа на вариацията на pvaКакво може да е лепило на pva, получено въз основа на вариацията на pva
Акрилна боя и нейното приложениеАкрилна боя и нейното приложение
» » Видове бои
© 2021 BggeHat.com