Каква трябва да бъде плочката върху подовата маркировка на кухнята, степени и дизайн

Плочка на пода на кухнята

Когато въпросът е решен, кои подови настилки да вкарате в кухнята, повечето специалисти и клиенти нямат проблеми. Предпочитание, като правило, се дава на керамични плочки. В крайна сметка, плочки на пода в кухнята - това е най-доброто решение, отговарящо на всички изисквания на тази стая.

Какви са тези изисквания?

  1. Висока здравина.
  2. Устойчивост на влага.
  3. Нисък абразивен фактор.
  4. Лесно почистване.
  5. Дългосрочна работа.

Кой вече е използвал този материал, той е могъл да се увери - керамичните плочки имат всички тези качества. В допълнение към всички производители предлагат такава огромна гама от продукти от гледна точка на цветове и модели, както и формите и размерите, за да изберете облицовка съответства на дизайна на интериора на кухнята като цяло - не е проблем. Но производителите не спират това, а всяка година се появяват нови продукти на пазара на строителни материали.

Експерти твърдят, че изборът на плочки следва дизайнерските характеристики. В края на краищата, красотата е нещо, което хваща окото ви на първо място. Но не забравяйте за техническите параметри на материала.

Технически характеристики на подовите плочки

Незабавно направете резервация, че не съществуват универсални подови плочки, така че трябва да я изберете според предназначението си. Например, плочки за обикновени стаи не са подходящи за мокри помещения, а последните не могат да се поставят на открити тераси. Оказва се, че за всеки случай има собствени подови плочки.

Как да определим какво и къде да опаковаме? Не е необходимо да разбирате всички тънкости, тъй като производителят вече се е погрижил за всичко. На опаковката на партида от керамични плочки се посочват задължително техническите характеристики:

Материалът е различен по отношение на текстурата и цвета

Избор на плочки

  • Издръжливостта на износване на материала се определя от PEI скалата. Този индикатор е много важен, тъй като влияе върху дългосрочната работа на плочките, без да се променя външността му. Мащабът е разделен на 5 категории, обозначени с римски цифри. Ако имате нужда от плочки в кухнята, изберете третата категория (III). В тоалетната и банята могат да се използват I и II категории, а в коридора или коридора е по-добре да използвате IV или V.
  • Устойчивост на огъване и устойчивост на натоварване. В този случай се вземат предвид два показателя: плътността на продукта и неговата дебелина. Вторият показател е по-важен - колкото по-дебел е плочката, толкова по-силен е.
  • Повърхностна твърдост. Дългосрочната операция също зависи от тази стойност. Това се основава на десетточковата скала на Mohs, където твърдостта на диаманта се приема като 10 точки. Минималната твърдост на подовата плочка се определя от три топки, а максималната - от девет. За кухнята е подходяща твърдост от 4 до 6.
  • Усвояването на влагата също е важен показател, който влияе върху избора. Но много ще зависи от порьозността на материала, т.е. от неговата плътност.
  • Устойчивост на химически атаки. Ние няма да навлизаме в подробности, просто не забравяйте, че наименованието "АА" - това е максимална устойчивост, "A" - само съпротива, "В" или "С" - средно, "D" - най-ниска ставка. Препоръчва се кухнята да избере първите два показателя.
  • Съществува и един критерий за избор на подови плочки - съпротивление на замръзване, което се обозначава като А III и B III. А е екструдиран материал и В е екструдиран материал. Но тъй като говорим за кухнята, този показател за избор е без значение.

Сортиране на плочки

Правоъгълна форма

Плочки в кухнята

Най-висококачественият образец е материалът от първи клас. Между другото, той най-често влиза в търговията на дребно.

Международните изисквания в този случай не са много строги. От производителите не се изисква да посочват степента на плочките върху опаковката. Но обърнете внимание на цвета на записите. Ако е червен, това означава, че материалът е от първи клас. Ако синьото - второто, а ако е зелено - третото.

Как да изберем материал на външен вид



Тъй като плочките са довършителни материали, е необходимо да ги избирате внимателно с външни качества. Преди всичко трябва да обърнете внимание на предната страна. Тя трябва да бъде хомогенна, без вдлъбнатини и издутини, мехурчета и драскотини. Повърхността трябва да е гладка и гладка. Между другото, тези дефекти са много забележими, особено когато наклонената светлина пада на пода.

Предната част трябва да е без видими петна от емайл, а ръбовете на плочките трябва да бъдат добре боядисани. Всяка партида материал е малко по-различен по цвят, така че оттенъци на различни партии може да не съвпадат. Оттук и съветите - купете за кухнята или друга стая плочки от една страна. Вярно е, че не винаги се оказва - след това сравнете плочките от различни партии помежду си.

Модел и форма

Напомняне на естествен камък

Сега сравните елементите във форма и равномерност. Поставете две плочки един върху друг и вижте дали те се поберат по размер и дали един ръб изпъква над другия. Също така вижте дали има разлика между двете равнини. Ако тя отсъства - добре, ако има - не е много. Освен това препоръчваме да обърнете внимание на предната част.

Кухнята е екстремна стая. Има постоянни промени в температурата и влажността, а някои течности се разляват на пода. Така че да се подхлъзнете и да паднете не е проблем. Ето защо, за кухнята, трябва да изберете една плочка с груба повърхност. В идеалния случай подът в кухнята трябва да бъде облицован с плочки с канали и корундното пръскане няма да бъде излишно. И макар този материал да се използва най-често на открити тераси и веранди, специалистите наскоро предпочитат тези повърхности.

Дизайн на подова настилка

Съвременните тенденции в пазара на строителни материали показват, че всички производители се опитват максимално да задоволят търсенето на потребителите. И, разбира се, естественото начало, поема. Затова никой не е изненадан от дизайнерския подход под формата на плочки, имитиращи камък от различни породи. Тя е много красива и е един от най-популярните видове облицовки.

Опция за стилизиране

Оживяващ модел

Но изискванията на потребителите от година на година растат, така че производителите започнаха да произвеждат подови керамични плочки, имитиращи дървени елементи. Днес, използвайки плочки, можете да създадете дървен под в кухнята. Освен това, качеството на този материал ви позволява да го поставите почти без видими пролуки и шевове. И това не само гарантира красотата на покритието, но и му придава еднакъв вид. В допълнение, в сравнение с дъската на дъската, този завършек е лесен за почистване и има висока якост.

Ако говорим за дизайн, това ще зависи от интериора на кухнята. Необходимо е да се проектира дизайна на пода в цялостната интериорна концепция. И в това ще помогнете на професионален дизайнер. Между другото, изборът на интериор е огромен, което означава, че има възможност да експериментирате с плочки - това е мястото, където вашето въображение ще ви помогне.

Предимства на пода от керамични плочки

Да разгледаме основните предимства на този материал и да обобщим казаното:

Чистота и ред

Скромно и красиво

  • Носете устойчивост и сила. Плочките могат да издържат достатъчно големи товари за дълго време. Под влиянието на товарите той не се деформира и не променя свойствата на размерите.
  • Топлоустойчивост. Високотемпературните плочки не са ужасни, затова се класифицират като огнеупорни материали. Освен това има отлична топлопроводимост. Системата "топъл под", поставена под керамичната плочка, ще работи за 100.
  • Плочките не се страхуват от слънчевата светлина. Под тяхно влияние не изгаря, както много довършителни материали, и не променя първоначалния си вид. Той също така е устойчив на химически влияния. Такъв под може да се почиства и измива с всеки домакински почистващ препарат, но само без абразивни добавки. В този случай покритието има много нисък коефициент на поглъщане на водата.
  • Това е екологично чист материал, изработен от естествени суровини. Под въздействието на падане на температурата и влажността керемидата не излъчва вещества, вредни за човешкото тяло.
  • Лесна поддръжка и монтаж. Ако зададете цел, можете да се справите сами с инсталирането на плочки. Важно е информацията да се използва правилно по технологията на полагане и подбор на свързаните материали.

Заключение по темата

Не всички кухненски плочки трябва да отговарят на описаните изисквания. Вземете, например, абразия. Ако материалът е нисък, това не означава, че предложените от производителя керамични плочки са с лошо качество. Така че не можеш да спориш по никакъв начин. За всяка стая е избран определен тип. И ако това се отнася до кухненски площи, а след това на първо място на плочки трябва да бъде не-приплъзване и плътна.

И такива критерии за подбор, като външен вид, дизайн, размер и форма, поемате по свое усмотрение - няма ограничения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво представляват подовите настилкиКакво представляват подовите настилки
Идеален за кухненски плочки керам маразиИдеален за кухненски плочки керам марази
Керамични подови плочки за кухня причина за популярността на материала и разнообразието муКерамични подови плочки за кухня причина за популярността на материала и разнообразието му
Плочка на пода на кухнята, характеристики, цени, снимкаПлочка на пода на кухнята, характеристики, цени, снимка
Atlas concorde sinua плочки за кухнята и не самоAtlas concorde sinua плочки за кухнята и не само
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
Керамични подови плочки, предимства и недостатъци на материалаКерамични подови плочки, предимства и недостатъци на материала
Не преминава мода за керамични плочкиНе преминава мода за керамични плочки
Керамични керемиди предимства на използванетоКерамични керемиди предимства на използването
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
» » Каква трябва да бъде плочката върху подовата маркировка на кухнята, степени и дизайн
© 2021 BggeHat.com