Полагане на плочки

Днес най-популярният начин за довършване на пода е монтажът на плочки. Този метод има своите предимства: практичен, издръжлив, издръжлив, устойчив на външни влияния, привлекателен външен вид. Такова покритие има различни форми и цветове. Можете също да поставите тази плочка сами. За да направите това, трябва да имате всички необходими инструменти и материали и, разбира се, желанието си.

Така че, с лице към пода с плочки трябва да имате:

  • Ниво на водата
  • рулетка
  • Мотор на маркиращия кабел
  • Резачка за плочки или резачка за стъкло
  • Щипки за плочки
  • Контейнерът, в който разтворът ще бъде смесен
  • За да нанесете лепило или фуги, ще ви трябва резачки и гумени шпатули
  • Гъба с големи пори

Вие също трябва да закупите плочка с резерв, лепило за плочки, смес от мистрията, за да се приведе в съответствие с плочи фуги трябва отдалечени кръстове и силикон.

Моля, обърнете внимание! Има разлика между плочките за стени и пода. Подовите плочки са много по-дебели, по-здрави и по-тежки и имат груба повърхност, за разлика от стената.

Сега отидете в стаята, където ще бъде инсталирана тази плочка.

Процесът на подготовка на повърхността за монтаж на плочки

Полагане на плочкиГрубият под трябва да е сух, гладък, чист и гладък. Ако основата е представена под формата на дървен под, върху нейното изравняване се прилага дебелина от шперплат от най-малко 12 mm.

Ако плочката е поставена върху бетонния под, тогава подготовката ще бъде много по-задълбочена. Всички неравности се отстраняват с перфоратор и след това се смилат, а различни вдлъбнатини и пукнатини се пълнят със саморазливна ремонтна смес.

Ако плочката се полага върху бетонна плоска дъска, със слой от хидроизолация, тогава основата се смила само.

При липса на хидроизолационен слой трябва да се направи необходимото ниво на хидроизолация преди поставянето на плочките.

Разположение на стаята и централните линии

Появата на бъдещия етаж зависи от плочката и местоположението му. Следователно, неговите маркировки се дават много време. За да направите това, стаята трябва да премахне всички цокли и врати.

После, с помощта на креда с резбовани черупки, се изтеглят две аксиални линии, свързващи средните точки на дълги стени и къси стени.

Моля, обърнете внимание! Ако плочките се поставят по диагонала на помещението, ще ви трябват не само аксиални, но и диагонални линии, които ще свържат противоположните ъгли. В една идеална такава схема диагоналните и аксиални линии трябва да се пресичат в една точка.

На тези линии плочката се полага с различен метод на нейното инсталиране.

В този случай, не забравяйте:

  • Полагане на подредени плочки трябва да бъде, когато тя ще бъде покрита с някои мебели
  • Камината и другите доминиращи предмети на помещението обграждат периметъра симетрично с цели плочки.

Монтаж на плочки и прилагане на лепило

Полагане на плочкиМонтажът на плочките започва с нанасянето на предварително приготвено лепило със специална рендета с изпъкнал ръб във всеки далечен ъгъл на стаята.

Моля, обърнете внимание! Колкото по-тежки и по-големи са плочките на пода, зъбите върху рендера трябва да са по-големи и по-широки, трябва да има разстояние между тях. Минималната дебелина на адхезивния слой е равна на височината на ребрата зъби.



Лепилото се нанася площ права линия с мистрия на от областта, не повече от 1 m2, след което повърхността се формира с помощта на същия инструмент зъбния гребен провеждане ренде определен ъгъл спрямо равнината на пода на 450-750gradusov.

Основното тук е да запазите този ъгъл, така че земята да е равна. На лепилото се полагат плочки, леко натискане на плочките, като ръцете се притискат здраво по цялата площ към пода.

В случаите, когато размерът на плочките е голям, се използва гумен чук.

След поставянето на първата ъглова плочка, по централните линии се придвижва по-нататък, докато цялата покрита повърхност на лепилото се постави с плочки.

Използвайки нивото, трябва периодично да проверявате степента на плоскост на поставените плочки. Ако е необходимо. Лепилото се добавя, за да се монтират всички плочки на същото ниво.

С помощта на разделители се наблюдава ширината на подплатата. След частично изсушаване на лепилото, сепараторите се отстраняват и кърпичките се избърсват с мистрия.

Тази технология се използва главно за всички видове подови плочки. Но като например такива плочки като клинкер, има някои отличителни черти.

Характеристики на инсталацията на клинкер плочки

Clinker плочки заради своите големи способности започва да се радва на нарастваща популярност.

Но основната му характеристика е силата, която напълно зависи от спазването на определени изисквания при инсталирането му.

Разликата в полагането на клинкер плочки от обикновените плочки?

  • За поставяне на клинкер се използва специално лепило за плочки от клинкер. Можете да го смените с висококачествено лепило за плочки, но е по-добре да не се възползвате от шансовете си. Нанесете лепило както върху основата, така и върху самата плочка.
  • Нанася се такава плочка само на идеално гладка и равна повърхност. Настилката на грубия под трябва да има малка дебелина, в противен случай рискът от образуване на пукнатини ще се увеличи значително. Специални замазки за изравняване на пода се използват за замазката.
  • Преди монтажа керемидата на клинкер е намокрена, тъй като при сушенето на тази плочка от лепилото се изтегля цялата вода.
  • Много професионалисти препоръчват да се оставят вътрешни шевове при монтаж на клинкерни плочки най-малко 8 мм.

Тези шевове предотвратяват деформация на клинкер и напукване на самия под.

Насипване на преплетени шевове

Полагане на плочкиСлед като полагате плочките и изсушавате лепилния разтвор, отидете на фугиране на преплетените шевове.

За да направите това, трябва да изберете състава за избърсване на желания нюанс, като очаквате, че когато изсъхне, светлината ще стане.

Преплитане на шевове със шпатула с гумена подложка, напълнена с мистрия. Тънките линии се изтеглят от ъгъла на шпатула, навлажнена с вода.

С помощта на влажна, голяма порьозна гъба, след фугиране на фугите преди полимеризацията, плочката се избърсва с фланелена влажна кърпа.

Можете да поставите керемиди без да имате известни познания и опит в тази област. Павел. направени от себе си, ще бъдат красиви, ще ви спестят пари и ще ви хареса много дълго.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите плочка на пода на кухнятаКак да поставите плочка на пода на кухнята
Как да изберем подходящата керамична плочкаКак да изберем подходящата керамична плочка
Как да поставите плочката на пода в банятаКак да поставите плочката на пода в банята
Подова и стенна облицовка с плочкиПодова и стенна облицовка с плочки
Как правилно да поставите плочкаКак правилно да поставите плочка
Винил алкена керамикаВинил алкена керамика
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
Как да изберем качествена паветаКак да изберем качествена павета
Как да изберем подовата плочка?Как да изберем подовата плочка?
Резачки за плочкиРезачки за плочки
» » Полагане на плочки
© 2021 BggeHat.com