Методи за нанасяне на декоративна мазилка

декоративна мазилкаОт дълго време никой не иска да гледа гладките и гладки стени или тавани. По-интересно и привлекателно е да погледнете стената с интересна текстура, която можете да направите сами, просто като използвате много прости методи за нанасяне на гипс.

Един от методите е щамповане с ролка. За да извършите работата, ще ви е необходима само фигурен валяк. Вариантите в този случай могат да бъдат много, защото дори и да промените посоката на движението на ролката, вече можете да получите напълно нова текстура на повърхността. За особено творчески натура има възможност дори да се направи рисунка, въпреки че пазарът на фигурирани ролки е достатъчно голям и можете да избирате за всеки вкус.

Следващият начин е излюпването. Въпреки че този метод е най-често използван за фасадни работи, въпреки това, той е подходящ за вътрешна декорация на стени. За да извършите работата, ще ви е необходима метална четка, изработена от фин проводник.

Проследяването под травертин е много популярен начин за завършване сред архитектите. С помощта на специална четка се получава повърхност, подобна на интересна структура, а боята дава усещане за довършване с естествен камък или варовиков туф. Обикновено се използват жълти и кафяви цветове, за да се постигне максимален естествен ефект. Целият процес е както следва: първо мазилката се обработва от метален поплавък, след това се прави краят и отново е лесното четкане.



Грубата повърхност може да бъде постигната с помощта на гумена гъба или изработена от естествени материали. Какво ще бъде бъдещето облекчение зависи изцяло от порьозността на гъбата. За еднаквост на структурата, сапудът обикновено се използва на повърхността, т.е. гъбата се накисва в сапунен разтвор.

Има и друг начин - италианското покритие, което се състои в това, че следващата мазилка се напръсква върху свежия измазан и изравнен слой. Втората nabryzg трябва да бъде леко загладена с четка. Най-често италианското покритие е покрито в зелени и жълти цветове.

Подобен метод като "снежна топка", същият като италианския финиш, но обикновено само фонът е по-тъмен и пръскан в светли тонове. Най-често правят фон в синьо или синьо и се напръскват в бял диапазон.

Методът под името "sgraffito" също е много популярен. В този случай чертежът е почти надраскан. Този метод на нанасяне на мазилката е доста сложен, изисква прилагането на няколко слоя и различни цветове. Въпреки че има и специални шаблони за продажба. Тези евтини неща значително ще улеснят процеса на работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Методи за нанасяне на декоративна мазилкаМетоди за нанасяне на декоративна мазилка
Текстурирана мазилкаТекстурирана мазилка
Нанасяне на декоративна мазилка на всички популярни начиниНанасяне на декоративна мазилка на всички популярни начини
Короятен бръмбар изследваме довършителни материали и начини за работа с тяхКороятен бръмбар изследваме довършителни материали и начини за работа с тях
Необичайните тавани включват фантазияНеобичайните тавани включват фантазия
Декориране на външни стени с текстурирани фасадни боиДекориране на външни стени с текстурирани фасадни бои
Ролка за боядисване на тавана и неговите видовеРолка за боядисване на тавана и неговите видове
Венецианска мазилкаВенецианска мазилка
Иновативен декоративен материал от MicrocementИновативен декоративен материал от Microcement
Закупуване на тапети за стени, какво трябва да знаетеЗакупуване на тапети за стени, какво трябва да знаете
» » Методи за нанасяне на декоративна мазилка
© 2021 BggeHat.com