Текстурирана мазилка

Текстилната мазилка става все по-популярна и активно завладява строителния пазар. Това наистина е красив и много ефективен начин да направи интериора по-привлекателен. Освен това, текстурирана мазилка е относително евтин начин за подобряване на интериора.

Какво представлява текстурирана мазилка

Какво представлява текстурирана мазилка

Като правило, текстурираната мазилка се възприема като материал, изработен от цимент и пясък, предназначен за запълване на неравни повърхности и пукнатини. Може би дори и за изравняване на стените преди по-нататъшно поставяне на тапети. Въпреки това, ако добавите багрилото там, текстурираната мазилка става напълно независим материал, който ще превърне стаята в модерна и много красива. Всеки ден структурната мазилка за сене е все по-популярна - и днес има няколко от видовете си.

Видове мазилка

Първо, ще прегледаме класификацията на материала за извършване на гипсовите работи. Тя е разделена на четири основни типа:

  • структурни "бразди се създават"
  • текстурирани ", за да създадете фактура"
  • Използват се "венециански" и минерални "гранит или мраморни чипове".

Разделението може да се нарече условно, защото често в използваните материали има различни цветове: за декоративно покритие. Може да бъде мозайка, капсулна боя или всяка друга. За повечето опции терминът просто не е измислен. Също така има гипс за вътрешни и външни работи и универсална мазилка.

Структурната мазилка се нарича още "козина" или "кората бръмбар". Има вид на запомнящ се външен вид: повърхността, обработена с такава мазилка, е зърнеста, много разнородна. Основата на мазилката е гранули от кварц. Материалът е финозърнест и едрозърнест. Размерът на зърното варира от 0,6 до 3 мм.

Текстилната мазилка все още не е придобила такава популярност като структурна или минерална, но със сигурност увещава пазара. В сурова форма материалът за текстурирана мазилка е подобен на тестото - тя е бяла маса, която се напръсква след нанасянето на боята, която харесвате. Текстурирана мазилка е много практична: предвид пластичността й е достатъчно лесно да създадете дизайнерски и просто красиви елементи и ефекти под формата на панели, барелефи и други

"Венецианската" мазилка е един от най-популярните материали и всъщност универсален. От една страна, такава мазилка е способна да имитира девствен камък, от друга страна, тя може да се използва за създаване на дизайнерски чертежи и други декорации по стените. Вярно е, че е трудно да се приложи: няколко слоя, по-нататъшно фугиране и т.н.

Минералната мазилка се основава на трохи. Често се използва при декорирането на интериора.

Минералната мазилка се отличава с екологичната си съвместимост, издръжливост и ниска цена.

Някои елементи на декоративна мазилка

При избора на декоративния материал за довършване трябва да обърнете внимание на техническите спецификации и внимателно да прочетете инструкциите. Всеки материал има своя собствена техника на приложение, така че трябва да се запомнят някои нюанси:

  • ако пълнежът за гипс е голям, тогава той трябва да се нанася само ръчно;
  • не е необходимо да разреждате течни материали;
  • ако основата на мазилката е водна, тя е по-малко токсична, но по-чувствителна, когато става дума за въздействието на околната среда върху нея;
  • Трудно е да се прилагат ръчно мраморните чипове, тъй като по време на заявката структурата може да бъде загубена;
  • ако материалът има високи стойности на адхезия, струва си да се обърне внимание: покритието може да не го приеме, тъй като силата му е загубена.

Така че, текстурирана мазилка е наистина интересен вариант на интериора. Ако обърнете внимание на това колко добре е текстурирана мазилка в интерес на снимката, тогава любовта в този вид декорация ще стане по-силна. Ето защо, обмислете функциите по-внимателно и подробно.

Повтаряне на класиките

Повтаряне на класиките

Текстилната мазилка е всъщност повторение на класическите варианти по нов начин.

Абсолютно винаги хората използват мазилка на всички етапи на строителството. Стъклото напълно предпазва зидарията и дървените конструкции от студ и влага. С течение на времето технологиите за изграждане се подобряват, превръщайки се в по-добра, по-прогресивна страна.

Така се оказва, че днес мазилката в буквалния смисъл на думата играе с нови цветове: се появиха нови методи на приложение, които дават наистина уникален оригинален поглед към стените на къщата. Днес състава на смесите от гипс включва частици от различни минерали, по-специално мрамор. С голямо разнообразие от възможности, можете да създадете една наистина уникална тема - текстура: стилизиран средиземноморски стил, скъпи травертин или загадъчна дълбочина на цветовете, играта на венецианска мазилка. Това са само най-популярните опции - всъщност, голямото им разнообразие. Какви са най-популярните версии, ще кажем нещо като топ 3:

  • Най-често срещаният вариант е гладка венецианска мазилка.
  • Много популярен е стилът "мрамор", имитация на травертин. Този метод на мазилка е много често срещан в класическия интериор - в големи помещения.
  • Под старите дни.

Описаните опции са най-често срещаните. Но това не ограничава избора на опции.

Днес можете да създадете почти всяка структура - всичко зависи от въображението на капитана. На различни етапи от работата можете да промените цвета и преливането му.

Подготвителна работа

Подготвителна работа

Много е важно да се подготви повърхността за нанасяне на гипс. За венецианците например, за които трябва да приложите много тънък слой, трябва да изравните стената и в идеалния случай да я поставите. Майсторите наричат ​​това "под живопис" - те веднага ще разберат какво ниво на работа по въпроса. Но мазилката с имитация е идеална за груби стени - тя просто ще бъде просто изравнена и измазана без идеално ниво на изравняване.

В този случай слоят мазилка ще изглади всички нередности. Повърхност грундирана и изсушена.

Какво е необходимо за извършване на работата

За да използвате всякакъв вид мазилка, не ви трябват толкова много инструменти, а именно:

  • мистрия "метална шпатула";
  • текстурирани ренде "строители го наричат" килим ";
  • метален скрепер;
  • пластмасова ренде;
  • flatsovaya четка плосък от естествени влакна 70 - 100 мм;
  • мистрия за козина;
  • синтетична плоска четка 70 - 100 мм;
  • инвазивен тампон - може да се направи с ръце от остатъците от тъкан.

Този комплект е достатъчен за всички мазилки. Разбира се, все още можете да намерите устройствата - всичко зависи от въображението на капитана.

Характеристики на прилагане на текстурирана мазилка



Характеристики на прилагане на текстурирана мазилка

Нека да разгледаме какво е текстурирана мазилка със собствените си ръце. Много добре илюстрира приложението на текстуриран пример за приложение на мазилка за травертин. Самият травертин е вид мрамор, който се добива в Италия. Травертинът е по-скъп от обичайния мрамор, той наистина има уникална текстура, на места е гладка и на места - сякаш е разчистена и гравирана.

Така че, първо подгответе инструментите и сместа. Сместа трябва да бъде внимателно смесена, да се добави пигмент, да се сложи сянка върху покритието, ако е необходимо. Освен това на два слоя сме поставили смес, но с прекъсване - е необходимо да се даде време за смесване за сушене. Понякога първият и вторият слой се изпълняват с различни нюанси - това води до по-голяма дълбочина и обем на текстурата.

За да приложите първия слой, се нуждаете от шпатула и морска гъба. Започнете приложението от горния ъгъл с въвеждането на малки "манипулатори" "това е на езика на майсторите". На една шпатула се полага смес от около половин квадратен метър, след което върху подложката трябва да се постави гъба, за да се получи грапавост на повърхността. Тази операция се повтаря: малко пространство на приложение и грапавост. Трябва да завършим стената - без спиране!

В противен случай ще има неприятни цветови промени, които могат да бъдат премахнати само с нова мазилка.

Когато стената завърши, оставете я да изсъхне за няколко часа. За да знаете точното време на сушене, трябва да погледнете опаковката - там е посочено. За да създадем фактура, прилагаме втория слой.

Даваме фактурата

На сухата груба повърхност сметаната се поставя: неравномерно, с пропуски. Освен това, където има пропуски, ще се появят скрабини от травертин - постигаме това. Сместа, която вече е нанесена, се раздробява с тънък слой - тя трябва да се разтърка буквално на нивото на груби изпъкналости.

Да изсъхнем малко и да изгладим мястото до идеалната гладкост на рендето. Сместа се нанася върху малки стени - също без прекъсвания. В резултат на това ще се появи равномерно гладка стена, на която равномерно разпределените груби участъци ще бъдат: травертинът изглежда, когато е изрязан веднага след извличането.

Ако сместа се нанася в големи количества и създава големи пролуки, тогава ще се получи достатъчно голяма площ от гладката повърхност. Ще има нещо като образа на континентите по земното кълбо.

Такава фактура от майстори се нарича карта на света. Тя изглежда много красива и привлекателна - можете да видите текстурирана мазилка за стените на снимката. Особено добра в малки стаи, които изискват визуално разширяване.

украса

Сместа трябва да изсъхне напълно. Това ще отнеме поне 24 часа. В никакъв случай не изсушавайте сешоара, "dujka" и други методи - той трябва да се изсушава. И на господарите не бива да се позволява да правят това. Ако това бъде направено, текстурата може да изсъхне неравномерно, да се деформира и да попадне във вълните. За съжаление много грешки са направени от такива грешки - дори и от господари.

За да се фиксира текстурата и да се предпази от замърсяване, се нанася специален лак - продава се заедно с мазилката. Лакът се нанася с валяк или четка, след което още 24 часа покритието трябва да изсъхне - и всичко е готово.

Восъкът се използва и за довършване на текстури. Това се случва в различни нюанси. Восък много красиво и изящно подчертава неравностите на покритието - за любителите на декор "античен".

Такава текстурирана мазилка във вътрешността на снимката изглежда наистина красива: гладко течащи, плъзгащи и изискани.

Какво се включва в цената на топилните услуги

Най-интересното за мнозина е цената на текстурираната мазилка. Дори ако това е текстурирана мазилка със собствените си ръце, пак ще трябва да я изразходвате. На какво? Това е покупката на материали "13 - 18 долара на 1 квадрат. метър ". Ако поръчате услуги, тогава все пак трябва да плащате същото за услугите. Вярно е, че с големи обеми и отстъпки правим добро. Това означава, че при цена, която е с порядък по-малка от фактура тапет, само последните имат кратък живот. Тогава всичко зависи от исканията на клиентите: дизайн, декор, форми и т.н. Въпреки това, като цяло, текстурирана мазилка е относително евтино удоволствие, което мнозина могат да си позволят.

Как да се грижим

Грижата за стени със замазка често не е много обременителна. Текстурираната мазилка е всъщност вечно покритие. За поддръжка е достатъчно да използвате кърпа без влакна - това е всичко. Ако покриете стената с лак или восък, тогава всяко заразяване с храна на стената е безстрастно.

Текстурирана мазилка също е добра възможност за довършване, ако къщата има деца. Ако те все пак успяха да подредят картина на стената или да повредят капака, тогава тя може да бъде възстановена - това е лесно. След ремонта обикновено остава неизползвана част от лак и смес.

данни

данни

Така че текстурираната мазилка е във всички отношения правилен и положителен избор.

Трайно и красиво покритие, което може да се нанесе дори и самостоятелно: текстурирана мазилка със собствените си ръце - това е доста обективна реалност.

Екологичната текстура на мазилката също е тежък "плюс". Също така, той е добър в грижите - не изисква много време и ресурси. За този тип покрития практически няма никакви минуси. Не търсете този трик: модерното строителство е все по-склонно да направи процеса на строителство възможно най-прост, благодарение на екологичните и високотехнологичните материали.

Текстилната мазилка ви позволява да "разпръснете" всяка фантазия. Полетът наистина може да бъде неограничен. Основното е да действате в съответствие с инструкциите за работа на смесите, за да издържате на времето за изсъхване. Всичко останало се постига доста лесно. Чрез ремонт можете дори да привлечете деца - те ще бъдат доволни!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подготовка на стени за декоративна мазилкаПодготовка на стени за декоративна мазилка
Изберете довършителни материали за стените сиИзберете довършителни материали за стените си
Мазилка на стени по машинаМазилка на стени по машина
Мазилка Трябва ли да плащам повече?Мазилка Трябва ли да плащам повече?
Текстурирана мазилка под естествен камъкТекстурирана мазилка под естествен камък
Как да изберем конструкционни покрития за кухнята?Как да изберем конструкционни покрития за кухнята?
Как да се мазилка тухлени стениКак да се мазилка тухлени стени
Характеристики на венецианска мазилкаХарактеристики на венецианска мазилка
Работи по зидарияРаботи по зидария
Фрески за декорация на интериораФрески за декорация на интериора
» » Текстурирана мазилка
© 2021 BggeHat.com