Фрески за декорация на интериора

Методът на написването върху сурова мазилка, наречена фреска, дойде в света на изкуството от Италия, смятан за родното място на Възраждането. С развитието на материалите и производствената технология тази картина се трансформира. Различните производители вече предлагат няколко вида фрески, боядисани върху отлични основи и различни материали. В резултат на това такива материали могат значително да се различават както в цената, така и в начина на използване във вътрешността.

Най-популярният тип стенопис е живопис на платно. При производството на такъв материал се използват естествени тъкани с груба текстура, която след това се използва за варовик и естествени пигменти. Такава фреска е не само красива, но и безопасна за природата и екологична. Производството му включва само ръчен труд, защото само художникът може да избира правилната последователност на решението и да приложи модел или модел върху мократа мазилка. За да създадете ефекта от античността, приложете специален модел за повърхностно третиране. След създаването на стенописта внимателно се прехвърля върху тъканта за по-нататъшна употреба.

Когато създавате нов интериор, такова платно може да бъде поставено като тежък тапет, но трябва незабавно да се грижите за защитата на стената с восък или лак, защото е изключително нестабилна при смяна на влага или механични ефекти.



По-лесни за правене и практически материал са стенописи на лепилна основа. Такива продукти се произвеждат чрез нанасяне на мазилка върху повърхността на специален филм. След като пастата на основата на вар и фин пясък изсъхне, върху неговата повърхност се прилага желаният модел чрез фотопечат. В резултат на това, нанесеният слой има достатъчно устойчивост на удари и лекотата на използване се осигурява от самозалепващия се субстрат.

Фрески, базирани на нетъкан текстил, които не са по-трудни от подобни тапети, се използват широко. Технологията за производство на такъв материал е практически същата като фрески, базирани на филми, само мазилка и модел на flesilin. За да се придаде старинен вид, повърхността е покрита със специален лак, което създава малки пукнатини. Закрепването на такива материали става директно на повърхността, като се използва същата технология, както при тапетите.

Най-приблизителната версия на тази фреска е картината на основата на еластична мазилка, подсилена със специална мрежа. За прикрепването му се използват течни нокти, което значително улеснява процеса.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Италиански тапети на стенатаИталиански тапети на стената
Таванно боядисване - съвременни тенденцииТаванно боядисване - съвременни тенденции
Фреска на стената на древното изкуство в модерен интериорФреска на стената на древното изкуство в модерен интериор
Бамбук във вътрешността на кухнятаБамбук във вътрешността на кухнята
Персийски килими на съвременния пазарПерсийски килими на съвременния пазар
Мазилка Трябва ли да плащам повече?Мазилка Трябва ли да плащам повече?
Проектиране проект на основата на качествени ремонтиПроектиране проект на основата на качествени ремонти
Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
БоядисванеБоядисване
Характеристики на венецианска мазилкаХарактеристики на венецианска мазилка
» » Фрески за декорация на интериора
© 2021 BggeHat.com