Текстурирана мазилка се извършва прекрасно

В съвременния пазар можете да намерите много различни материали за интериор и декорация на интериора. Сред най-популярните средства за декориране на стаи често се отличават с текстурирана мазилка. Тя позволява да се реализират различни дизайнерски идеи, които да направят помещенията колкото е възможно по-естетически и привлекателни. Нека да поговорим за типовете мазилки, правилата за тяхното използване и възможностите за направата на материала у дома.

Видове мазилка - каква е разликата между материалите и коя да изберем?

Преди стените стените в една къща или апартамент, трябва да разберете характеристиките на избрания материал. Текстурираната мазилка е от няколко типа, с различен пълнител. Пълнежът определя скоростта на работа, консистенцията и сушенето на облицовката.

Най-често срещана е акрилна мазилка, която е направена на базата на акрилова смола. Облицовката на този тип се продава в готов вид, не трябва да се разрежда с вода преди употреба, достатъчно е да отворите опаковката, да смесите сместа със смесител или ръчно и да започнете декорирането на стените. Препоръчително е да използвате цялата мазилка от отворен пакет наведнъж, въпреки че производителите обещават, че ако контейнерът е плътно затворен, съставът няма да загуби характеристиките си.

Акрилната мазилка е лесна за използване и ви позволява бързо да започнете довършителните работи

Акрилната мазилка е лесна за използване и ви позволява бързо да започнете довършителните работи

Вторият вид мазилка е силикатна, в нея основният стягащ компонент е течното стъкло. Материалът е станал популярен благодарение на неговите добри характеристики за пропускливост на пара, които позволяват използването на довършителни материали за декорирането на различни повърхности, включително бетон. Други положителни качества на силикатна облицовка включват добра адхезия към различни повърхности и висока якост, устойчивост на механични повреди след втвърдяване.

На пазара можете да намерите и силиконови довършителни материали, основата на които е синтетичната смола. За полимерните смоли се характеризира с устойчивост на външни отрицателни ефекти, те могат да издържат на тежки температурни промени и влиянието на околната среда с висока влажност. Поради тези характеристики, силиконовите покрития се използват активно за украса както на вътрешните, така и на външните повърхности. Независимо от местоположението, подобна подплата може да поддържа ефективността си в продължение на 15 години.

Най-икономичният тип мазилка е минерално покритие. Състои се от бетон или вар, в които се добавят пясък, кварцови трохи и други пълнители. Такава облицовка се доставя в суха форма, за да се поправи, първо трябва да се разреди с вода и да се омеси напълно в хомогенно състояние.

Подготовка за работа с лице - купуваме материали и инструменти

Преди да започнете довършителните работи, трябва да купите или да намерите у дома няколко инструмента и материали. За ремонт ще ви трябва:

  • мистрия;
  • като цяло;
  • plumb bob;
  • равнище;
  • ренде;
  • Шпатули от каучук и метал;
  • Картина за рисуване;
  • ролки;
  • четки;
  • полиетиленово фолио;
  • грунд;
  • nazhdachka (или мелница);
  • шпакловка;
  • Други инструменти за покриване на текстурата.
Келма - основният асистент в създаването на грандиозна декорация на стени

Келма - основният асистент в създаването на грандиозна декорация на стени

След като сте придобили довършителния материал, трябва да се запознаете с възможните варианти за създаване на текстурирани декоративни покрития. След като сте определили точно как искате да украсите стената, можете да продължите с предварителната подготовка на повърхността. Облицовъчната стена трябва внимателно да се почисти, като се премахнат всички изпъкнали елементи и крепежни елементи от нея. След това повърхността трябва да бъде изравнена, като се покрият всички съществуващи пукнатини, чипове, дупки и други дефекти.

Ако стената има много повреди, вместо да я изравнявате, първо я покрийте с гипсови плоскости и след това покрийте GCR с мазилка.

След изравняване, стената се почиства със суха кърпа и прахосмукачка от прах и след това се поставят два слоя грунд върху него. Препоръчваме използването на грундове с дълбоко проникване, които осигуряват най-добра адхезия на мазилката към повърхността, която ще се покрива. Последният етап от подготовката за работа е да се предпази стаята от възможно замърсяване - да се затворят пода, мебелите, прозорците и другите елементи на помещението с филмова лента и лента за боядисване.

Нанасяне на облицовки върху повърхността - извършваме работи бързо и качествено

Когато стаята е готова за ремонт, можете да започнете да декорирате стените. За да направите това, трябва да отворите готовата текстурирана облицовка или да разредете закупената суха смес с вода. Преди да приложите материала към стената, прочетете инструкциите за употреба от производителя, само по този начин можете да създадете атрактивна и трайна повърхност.

Процедура за кандидатстване мазилки по стените обикновено е еднакво за всички съвременни формулировки. Трябва да нанесете върху широка шпатула готовия състав и да го прехвърлите на повърхността, която ще се покрие. На това първо ремонт фаза Не е нужно да постигнете перфектно равномерно покритие, най-важното - близо мазилка на цялата площ на стената.

Следете циркулярния цикъл на движенията или изберете вашия стил на прилагане на решението

Следете циркулярния цикъл на движенията или изберете вашия стил на прилагане на решението

Сега трябва да изгладите приложеното съединение върху стената с мистрия. Моля, обърнете внимание, че за да се създаде ефективна текстура изисква минимум 1,5 мм от дебелината на мазилката, следователно общата дебелина на слоя върху повърхността след изглаждане трябва да бъде най-малко 3 мм. Обърнете специално внимание на ъглите, на тези места, за да лежи и гладки лицето ще има тесен шпатула, постепенно, постигане на идеална равномерност във всеки ъгъл на стената.

При нанасяне на покритието върху повърхността е необходимо да се вземе предвид времето на втвърдяване на материала. Готовите смеси са сухи за дълго време, защото не можете да бързате, да извършвате работа по измерим и внимателен начин. С минералните мазилки всичко е различно, те бързо започват да се втвърдяват, така че трябва да мислите предварително и подробно процедурата за полагане на материала и да му дадете фактура.

Характеристики на създаване на фактури - използвайте различни инструменти



Текстурирана повърхностна мазилка може да се даде с помощта на различни технологии и инструменти. Най-често за тези цели използвайте:

  • ролки;
  • мистрия;
  • печати, шаблони.

Най-лесният начин е да използвате обикновени вълнени или пяна ролки. След като работите с валяка, ще получите облицована повърхност с завършена текстура, няма да се налага да регулирате стената в бъдеще с други инструменти. Ето защо те най-често се използват от собствениците, които създават текстурирани повърхности за първи път. За да направите мазилката текстурирана, просто трябва да вземете подходящ валяк с дълъг стърнище и да го вървите по цялата повърхност на стената, преди да започне настилката на облицовъчния материал. След това стената трябва да бъде оставена за кратко, а след като мазилката започне да изсъхне - я повтаряйте с валяк с къса стръчка. Когато се използват пневматични гумени валяци, обикновено е достатъчна една стена. В зависимост от желанията и опита на художника той може да премества ролката само в една посока или да направи хаотични движения, за да създаде сложна и нестандартна картина.

Работата с мистрия за създаване на декоративни повърхности е много по-трудна, но този инструмент ви позволява да направите свои ръце измазана стена, много подобна на повърхността на естествен камък, кожа и дори плат. Имитация на повърхността на естествен камък е най-лесният, за това трябва да вървите мистрия по стената повърхност в хаотичен ред, оставяйки ленти и разфасовки върху мазилката. Когато работите с остри инструменти, трябва да внимавате: ако пресечете мазилният слой до основата на стената, то просто пада след известно време.

Ролерът е опция за мързеливи хора, но е най-добре да започнете да използвате технологията за нанасяне на гипс, като използвате този инструмент

Ролерът е опция за мързеливи хора, но е най-добре да започнете да използвате технологията за нанасяне на гипс, като използвате този инструмент

Третата популярна опция е използването на шаблони за шаблони със специални релефни модели. Може да изглежда, че е лесно да работите с тези инструменти - просто натиснете кратко повърхността за кратко на повърхността и след това я извадете. Но на практика всичко се оказва много по-сложно. Повърхността на печата трябва постоянно да се измива с вода и обемът на създадения от него образец директно зависи от силата на натискане на шаблона, затова при първите опити за създаване текстура стена, без да знаете как да контролирате приложеното усилие, можете да направите гипса хетерогенен.

След като дадете на стената желаната текстура, повърхността трябва да се остави за един ден, докато изсъхне напълно. След това, мазилката е покрита с грунд и след като се втвърди, тя отива за оцветяване. За да изглежда стената възможно най-обемиста и привлекателна, препоръчва се да се поставят 2 или 3 слоя боя на стената, всеки следващ слой да е леко по-светъл от предишния. Можете да нарисувате повърхността с валяк и нормална четка. На последния етап е необходимо покритието да се покрие с лак или восък.

Предимства на специални композиции за декорация на текстура

На съвременния пазар има специални декоративни настилки, които позволяват да се създават повърхности с интересни, привлекателни и необичайни текстури, колкото е възможно по-просто и бързо. Забележителен пример за такова покритие е корозионният бръмбар. С негова помощ можете да симулирате повърхността на естественото дърво, прекарано от короятен бръмбар.

В този специален състав се добавят гранули, които при мазане буквално нарязват главния слой на облицовката. След изсъхване на финала върху него ще бъде набор от ясно видими бразди, посоката, в която изпълнителят може да избере самостоятелно. Изглаждане на мазилка в хоризонталната равнина, получаваме хоризонтални бразди и с вертикално изглаждане браздите ще бъдат вертикални.

Декоративната мазилка от вида бръмбар е добре установена в модерния интериор

Декоративната мазилка от вида бръмбар е добре установена в модерния интериор

Има облицовка на "кората на бръмбар", която се състои от твърди и меки гранули. При нанасянето на довършителния материал такива гранули се разрушават, защото браздите ще са плитки. Разпадащите се гранули ще дадат различни повърхности на повърхността с различни нюанси.

Можете да закупите и течна мазилка. С негова помощ можете да създадете стенен ефект върху стената. И от дебели решения е по-лесно да се правят обемни, големи релефни чертежи. Пазарът Ви предлага огромен избор от специализирани съставки, с които можете да повторите на стената вида на естествена тъкан, кожа, вълна и други интересни материали.

Направи си сам - декоративна украса у дома

Готовата за ползване текстурирана облицовка е лесна за употреба и ви позволява да правите възможно най-привлекателните повърхности. Но те имат много значителен недостатък - високи разходи. За да спестите пари за ремонти и да покриете красиво стените, можете сами да направите мазилката от различни материали.

Най-често текстурната облицовка на къщата е направена от обикновена шпакловка. За да направите това, ще ви трябва самата шпакла, облекчена венецианска шпатула или мистрия, шкурка и набор от обикновени шпатули. За да направите повърхността да изглежда дръзко, трябва да нанесете равномерен слой от купена шпатлевку на стената и да лекувате повърхността на венецианската шпатула - правим текстурата на произволните движения на инструмента. Сега оставете стената да изсъхне за 3-4 часа и след това с тесен шпатула отстраняваме фрагментите от облицовката, които са твърде изпъкнали от стената, и почистваме цялата стена с фино шкурка. В крайна сметка остава само да се третира стената с грунд, след това с боя и лак. Добре обучени, можете да създадете текстурирани повърхности, които не са по-зле на стените, украсени със специализирани материали.

Мазилката може да бъде изработена от варовикова или циментово-пясъчна смес, такава облицовка е най-подходяща за външни довършителни работи, тъй като създадените с нея повърхности изглеждат студени и достатъчно груби. За да подготвите разтвора, ще ви трябва пясък, цимент, вода и течен сапун.

Смесете цимент и пясък в съотношение 1: 3 и добавете малко течен сапун към сместа. След това излейте вода в състава и разбъркайте, докато разтворът придобие консистенцията на гъста сметана. Сместа се нанася върху повърхността с конвенционална шпатула, след което текстурата може да се получи с мистрия, мистрия, валяк или четка. Циментовите смеси не са много добра адхезия, така че преди да бъдат нанесени, стената трябва да бъде грундирана.

За да направите смес от вар, ще трябва да смесите водата и варната с аромат в съотношение 3: 1. Полученото тесто се смесва с пясък и цимент в съотношение 1: 3: 1. Нанесете и декорирайте състава на вар по същия начин, както традиционния цимент.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Текстурирана мазилкаТекстурирана мазилка
Силикон на фасадата, в която се използват материалитеСиликон на фасадата, в която се използват материалите
Мазилка на стени по машинаМазилка на стени по машина
Мазилка Трябва ли да плащам повече?Мазилка Трябва ли да плащам повече?
Текстурирана мазилка под естествен камъкТекстурирана мазилка под естествен камък
Характеристики на венецианска мазилкаХарактеристики на венецианска мазилка
Работи по зидарияРаботи по зидария
Декоративна мазилкаДекоративна мазилка
Декоративна мазилка като опция за довършителни работиДекоративна мазилка като опция за довършителни работи
Декоративни мазилкиДекоративни мазилки
» » Текстурирана мазилка се извършва прекрасно
© 2021 BggeHat.com