Подготовка на стени за декоративна мазилка

Наскоро стана популярен Стенна декорация в стаите с декоративна мазилка. Изглежда, че може да е по-лесно? Но в този случай е по-добре да направите всичко, както трябва, защото декоративна мазилка материалът не е евтин и когато го приложиш върху неподготвена повърхност, можеш само да развалиш всичко. Цялата красота на този материал може да бъде напълно разкрита само на абсолютно правилно подготвени стени. При подготовката на стените не забравяйте да наблюдавате точно и напълно всички етапи на работа.

Почистване на стената

Почистване на стената

Започнете работа с най-задълбоченото почистване на стените. За да направите това, извадете от тях всички стари покритие: тапети, боя и всичко превишението, включително старата мазилка, освен това, е желателно да се база. След това трябва да премахнете праха от стените. Това може да се направи обикновена индустриална прахосмукачка. Домакинството за тази работа не е подходящо, защото силата, която има за това, не е достатъчна. Имайте предвид, че стените на обучение в рамките на декоративна мазилка - отговорен процес трябва да бъдат много внимателно не само за премахване на боя и тапети, но също така и мазни петна, не ги оставяйте, като следствие, те могат да рушат завършен вид и ще трябва да ремонтирам цялата работа. Петната се отстраняват лесно с разтворител и след това със сапунен разтвор. Този процес не отнема много време. Премахването на същата стара мазилка ще позволи по-добро свързване на всички бъдещи слоеве покрития към стената. Ако тази стъпка бъде пропусната, тогава мазилката може просто да започне да пада. Особено внимание трябва да изпълни всички фази на работа, ако имате намерение да използвате венецианска мазилка, защото неравни стени с дефекти, той ще загуби цялата си привлекателност.

Отстраняване на дефекти и пукнатини

Ако има изкривени стени, те трябва да бъдат елиминирани, защото декоративната мазилка няма да ги скрие, а само ще ги направи по-контрастен. Така че, за подготовка на стените за декоративна мазилка е извършено съгласно всички правила, пукнатини трябва да бъдат запечатани. За да направите това, използвайки специална шлифовъчна машина, съществуващите пукнатини се разширяват и почистват. След това те са изпълнени със специален ремонтен състав, когато избирате кой е по-добре да не разчитате на евтини аналози, по-добре е да изберете професионална смес и малко по-скъпо, отколкото да вземете по-евтино и по-ниско качество. Ако разликата е голяма и дълбока, тогава композицията ще трябва да се приложи в два комплекта. Ако стаята в по-голямата част от времето ще бъде с висока влажност, тогава стената трябва да бъде третирана със специални средства от гъбичките.

Но ако помещенията са сухи, тогава този етап от работата може безопасно да бъде пропуснат.

Настилка за стени

Настилка за стени

Приготвянето на стени за декоративна мазилка задължително трябва да включва стъпката за изравняване с шпакловка. Особено, ако мазилката трябва да се нанася много тънко. В случай, че се планира да се приложи достатъчно дебел слой, тогава стената не може да бъде шпакла. Но повърхността на стената трябва да бъде грундирана във всеки случай. Тъй като грундът ви позволява да подготвите повърхността за по-добро залепване на замазката със стената. Грундът се избира в зависимост от материала, от който се състои стената. Дървото обикновено се нанася с грунд на базата на алкид, той също изсъхва достатъчно бързо. За метални стени има специализирани смеси с цинкови добавки, които освен всичко друго предпазват повърхността от корозия.

Shpatlevanie и полиране на стената

Shpatlevanie и полиране на стената

Започнете по-удобно изравняването от ъглите на стаята. Нанесете композиция за пълнене по-добре със специална шпатула "широка". И има една малка тайна: да се направи замазка не се напука, е по-добре да го приложите към специално изграждане на окото лепило. След полагане слоят на шпа След изсушаване на шпакловка "всеки слой от него изсъхва най-малко един ден", повърхността трябва да бъде грундирана и смляна.

Извършването на шлайфането трябва да се извършва ръчно със специален фино шлифован шкурка.



След като се смила, повърхността трябва да се подготви отново. В идеалния случай използвайте специален грунд върху акрилна основа с ефект на дълбоко проникване, така че адхезията на всички слоеве да е най-добра. От това, което беше казано по-горе, следва, че подготовката на стени за декоративна мазилка с стени изравняване шпакловка елиминира употребата за изравняване на шпакловка, което предотвратява абсорбирането на "масло-лепило или алабастър". И дебелината на грунда трябва да бъде най-малко два сантиметра. Необходимо е декоративният мазилен слой да лежи равномерно и равномерно. След нанасянето на грунда трябва първо да го затегне, да го трие с натиск и след това няколко пъти на ден да овлажнява. Овлажнявайте поне седем дни. В този случай повърхността ще бъде готова да нанесе всякаква мазилка като гладка или релефна.

Трябва да се помни, че колкото по-добре се стеснява повърхността на стената, толкова по-малък слой декоративна мазилка може да се нанесе върху стената. Тъй като декоративната мазилка не е евтина, този факт не трябва да се подценява при извършване на работа.

измазана

измазана

Преди да започнете основната работа, трябва да поставите малка мазилка върху стената близо до един от ъглите на стаята. Това ще направи оценка на текстурата на бъдещото покритие и неговия цвят.

Ако нещо не е подходящо - не е нужно първо да вършите цялата работа, ще трябва да преобразите само тази малка секция. Ако подготовката на стените за декоративна мазилка се извърши правилно на всички етапи, това, крайният етап от работата, ще бъде доста лесно. Но няма нужда да бързате. На първо място можете да разгледате различните източници на видео уроци по технологиите на приложението му за получаване на разнообразие от необичайни ефекти.

Възможно е да се нанесе мазилка променлива гладка и текстурирана в различни цветове. За да изпълните тази работа изисква много висока точност и голямо внимание, така че да не се разваля крайния ефект. С това приложение на мазилни слоеве се използва специална лента за боядисване за защита на нанесения слой. Тази тайна ще избегне проблеми, ако са извършени малки пропуски. Адхезивната лента за боядисване е залепена към местата с предполагаемата текстурирана мазилка. Гладката мазилка се прилага на всички места, които са оставени свободни. След това шотката се отстранява и местата с гладка мазилка се залепват. Нанася се текстурирана мазилка. След това, шотът се отстранява. Този шотх не поврежда вече приложената повърхност, затова се нарича боядисване и се използва от професионални майстори.

Работата с декоративна мазилка ви позволява да прилагате въображението си чрез комбиниране с текстури. Основното нещо за работа с него е правилно изпълнена подготовка на стени за декоративна мазилка, абсолютно гладка повърхност без прах, пукнатини и ями. Това ви позволява да избегнете изкривявания в нюанси, за да избегнете неравномерност на ивиците и линиите. А също и декоративната мазилка, прилагана според правилата, ще продължи много дълго, което означава, че ще послужи на собственика си за много дълго време. Естествено през дузина или две години тя вече няма да изглежда толкова свеж, както в първите години, но на употреба е много висока, то се отваря възможност за въображение е много широка и високата си цена е съвсем оправдано.

Поради тези причини не е необходимо да се пренебрегва точното изпълнение на всички етапи от подготовката на стените за нанасяне на декоративна мазилка. Необходимо е да се подхожда много внимателно и отговорно към работата и е по-добре на всеки етап да се провери отново резултата. Тъй като дефектите могат да "излязат" вече под завършеното покритие и цялата работа трябва да започне от самото начало, което е изпълнено не само с високи парични разходи, но и с голямо време и усилия.

Отличен резултат, който ще зарадва години, може да се получи само при идеалната или съществено идеална повърхност на тънък слой от скъп мазилка не може да скрие дефекти в подготвителната работа. Така че, не трябва да бързате, да пропускате или да пренебрегвате необходимите етапи на работа. Ако смятате, че няма да можете сами да вършите работата, тогава е по-добре да се обърнете към професионални професионалисти за това.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете довършителни материали за стените сиИзберете довършителни материали за стените си
Какво е по-добре да се използва при декорация стени в апартаментКакво е по-добре да се използва при декорация стени в апартамент
След това завършете стените в тоалетна и баня, с изключение на плочкиСлед това завършете стените в тоалетна и баня, с изключение на плочки
Какво е течен тапетКакво е течен тапет
Методи за нанасяне на декоративна мазилкаМетоди за нанасяне на декоративна мазилка
Декоративна декорация на стениДекоративна декорация на стени
Няколко съвета за интересни стенни декорацииНяколко съвета за интересни стенни декорации
Почистване на помещенията в апартамента след ремонтПочистване на помещенията в апартамента след ремонт
Работи по зидарияРаботи по зидария
Декоративна мазилкаДекоративна мазилка
» » Подготовка на стени за декоративна мазилка
© 2021 BggeHat.com