Материали за довършване на тавана



6. 
Ако по-рано липсата на материали и сравнително ниското ниво на качество значително засегнати от резултата от работата, но сега благодарение на богат избор от съвременни материали на за довършителни тавани позволяват да ремонтира такъв важен елемент от стаята без никакви затруднения. Тяхната инсталация обикновено е лесна, а разнообразието от покрития ви позволява да създадете уникален дизайн и оригинални помещения.
Таванът завършва
Разбира се, не е необходимо да се каже, че такива довършителни материали на тавана, като напр. Мазилка или замазка, напълно губят популярността си, тъй като те намират приложение днес. Но в наши дни има други възможности за по-лесно и бързо създаване на гладка и идеално гладка повърхност, като се използват иновативни материали за довършване на тавана.

Таванът завършва

Необходимо е да се разбере по-подробно какъв таван материал за тавана е оптимален за дадена повърхност и също как трябва да се свърши цялата работа.

Начини за създаване на гладък и плосък таван

За класически изпълнение на тази работа се характеризира с месене разтвор на базата на пясък и цимент, но днес е възможно да се открие специфичното тегло съединения, имащи в състава си, различни добавки. Тези материали за завършване на тавана са по-голяма гъвкавост и по-добро сцепление на повърхността на тавана. В края на сухи препарати за окончателния завършек са бели, което спестява пари от варосване и вар за боядисване на тавана.
модерни материали за довършителни тавани
И като финишен материал за тавана, като боя латекс дава възможност за напълно се отърват от използването на тези класически композиции, които имат редица тежки недостатъци: те са склонни към бързо замърсяване, освен това, те трябва да бъдат постоянно се обновява. И таванът, обработен с боя на водна основа, може лесно да се мие без риск от увреждане на повърхността по някакъв начин.
Има и други опции за това как да изравнявате тавана и да му дадете максимална гладкост:
  1. Проектиране на опъвам таван. Тази версия на повърхността е най-издръжливата, а освен това нейната инсталация е бърза (само няколко часа).
  2. Гипсокартон таван. Тази опция е по-евтина от опънатия таван, но инсталирането й изисква много усилия и време.
  3. Запечатване на тавана с тапет, предназначени за боядисване. Както стана ясно, такива материали за украса на тавани могат лесно да бъдат боядисани и това е позволено да се направи това неограничен брой пъти.

Визуално увеличение на височината - един от моментите на завършване на тавана

В случай, че етажите в жилището се намират на ниска надморска височина, те могат да бъдат визуално подобрени чрез следните методи:
  1. Монтаж на лъскав таван тип на опън. Поради характерните си черти, такава повърхност отразява добре целия интериор на стаята, което влияе положително на визуалното възприятие на стаята. За постигане на максимален отразяващ ефект се препоръчва използването на лек гланцов филм заедно с леки покрития върху пода.
как да изберем материалите за тавана
  • Монтиране на окачени тавани с огледална повърхност. Въпреки таван особеност на този тип до известна степен "откраднат" част от височината, огледални плочки, както и алуминиеви или стоманени панели, които работят на принципа на отражението на светлината, може да се "вдигне" общото ниво на стаята.
  • Използването на фотопечат, с помощта на което се прилага перспективна рисунка върху повърхността на тавана.
  • Монтиране на многостепенен таван

    За да създадете този дизайн, можете да използвате система за окачване и опъване. За целта е важно само правилно да се разработи дизайнът на трупа, който по-късно служи като място за фиксиране на довършителния материал.
    Характеристики на таваните
    За правилното прикриване на различни важни комуникации, разположени под тавана, както и за монтиране на осветеността на вградения тип, е разрешено да се използва някой от описаните по-горе материали за довършителни работи, а именно:
    • окачени тавани тип шкаф и касета;
    • окачени тавани, оборудвани с PVC панели;
    • филигранни гипсокартонени конструкции, MDF, плочи AML;
    • опънати тавани от плат и филм.

    Как да оборудваме тавана за кухни и помещения с висока влажност?

    Чрез подреждането на такива помещения трябва да се обърне специално внимание на това свойство на нанесения материал като устойчивост на влага. Също така трябва да е лесно да се измиват, да се отблъскват мастните и въглеродните отлагания и да се предотврати образуването на гъби и мухъл върху него.
    тавана материал характеристика
    Към такива материали, които днес лесно могат да бъдат намерени на строителния пазар, са следните:
    • вододисперсионна боя, обогатена с противогъбични средства;
    • тип на опъване на филм тавани;
    • поливинилхлоридни панели (PVC);
    • окачени конструкции от алуминиеви касети и шкафове;
    • система за окачване, която се основава на стъкло-магнезиеви плочи.
    В случай че планира завършването на покритието в стая, която не е снабдена с отопление, материалите също трябва да имат параметър като устойчивост на ниски температури. Това означава, че по време на слана те не трябва да бъдат деформирани и по друг начин губят своята цялост. Така че, ако изберете една подобна извадка от един от горните, тогава най-добрият вариант е типът на опън на филма.
    Съвременните тенденции в декорацията на таваните, вижте видеото:

    Предимства на иновативните материали за довършителни работи

    Положителните аспекти на модерните материали, използвани за довършване на тавана, са както следва:
    • способността за създаване на всякакви, дори най-сложни в своята система за конфигурация и текстура таван. Така че повърхността може да бъде снабдена с някакъв шаблон, да е матирано или огледално, както и да се изгради многоезичен и оригинален дизайн;
    • простота и кратко време за инсталиране. Това е по-подходящо за опънати тавани, но системите за окачване няма да отнеме много време, за да се инсталират. Ако говорим за чистотата на целия процес, тогава най-мръсната фаза на работата ще бъде само моментът на пробиване на повърхността на стените, за да се фиксира периметъра на профила на помещението. Останалата работа се състои само в монтажа и облицовката на рамката чрез специални връзки;
    • дълъг експлоатационен период. Правилно инсталиран дизайн ще позволи в продължение на много години да се отърве от необходимостта от редовна поддръжка работи.
    какви са най-добрите материали за довършване на таваните
    Така че, правилно сглобени и украсена система таван ще бъде от голяма декорация за всяка стая, както и множество опции за снимки тавани, които са лесно достъпни от специалисти в интериорна декорация на помещения, само улеснява работата и ще бъде източник на нови идеи.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Методите за довършване на тавана правят изборМетодите за довършване на тавана правят избор
    Най-добрата боя за тавана е изборътНай-добрата боя за тавана е изборът
    Декорация на тавани от гипсокартон оригинални решенияДекорация на тавани от гипсокартон оригинални решения
    Декоративна мазилка на тавана нюанси на изпълнениетоДекоративна мазилка на тавана нюанси на изпълнението
    Дизайн на тавани в спалнята интересни идеиДизайн на тавани в спалнята интересни идеи
    Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?
    Популярни тавани завършваПопулярни тавани завършва
    Необичайните тавани включват фантазияНеобичайните тавани включват фантазия
    Как да подготвим таван за боядисване - инструкцииКак да подготвим таван за боядисване - инструкции
    Как да нарисувате тавана за варенеКак да нарисувате тавана за варене
    » » Материали за довършване на тавана
    © 2021 BggeHat.com