Създайте малка хитър мистрия, за да увеличите визуално пространството

Модерните строителни материали, най-новите технологии, голямото разнообразие от санитарно-технически съоръжения позволяват да се създаде комфортен интериор дори в тоалетните с много скромна площ. Необходимо е само да се вземат предвид някои особености на подреждането на такива санитарни помещения.

Направете тоалетната по-просторна - ефективни техники

Малко собственици на апартаменти в градски високи сгради могат да се похвалят с просторна тоалетна в жилището си. Скрийте липсата на пространство в банята в наши дни е съвсем възможно, използвайки редица визуални техники. Визуално увеличаваме интересуващата ни стая с площ до 1 квадрат. Можете да използвате следните методи:

  • Разработете елегантен дизайн за малка тоалетна. Интериорът трябва да се окаже както привлекателен, така и изчерпателен.
  • Използвайте съвременни материали за декорация, които не крадат сантиметри от района.
  • Променете геометрията на пространството, като скромен квадрат на стаята хармоничен и напълно завършен вид.
  • Инсталирайте компактно санитарно оборудване и специални мебели, произведени специално за малки помещения.
  • Скриване на всички инженерни структури и мрежи, вентилация в тоалетната.
  • Размислете върху схемата на рационалното осветление на банята и я приложите на практика.

Сега дизайнерите са натрупали огромен опит в превръщането на малки хигиенни помещения в удобни помещения. В статията ще опишем ефективното развитие в тази област.

За малки бани, компактни мебели и санитарен фаянс се произвеждат

За малки бани, компактни мебели и санитарен фаянс се произвеждат

Първи съвет. Преди да извършите ремонтно-дизайнерска работа, внимателно обмислете действията си. Вземете лента, лист хартия и молив. Измерете до сантиметър размера на банята. Прехвърлете получените геометрични параметри в хартия и започнете да създавате! Решете кои конкретни дейности ще ви помогнат направете тоалетна по-просторни. Направете план за ремонт и стигнете до него.

Избираме материали за довършителни работи - какво да разгледаме без провал?

Създаване на интериор на малка баня, не забравяйте, че в нея често ще извършвате почистване с помощта на специални препарати. Поради тази причина се препоръчва използването на довършителни материали, които не губят свойствата си по време на продължителна работа, не абсорбират чужди миризми, не се страхуват от вода и химически агенти. реагенти. Мрамор или керамични плочки, порцеланови плочки отговарят на подобни условия. Също така, завършването на хигиенната стая може да се извърши чрез оцветяване с миеща се боя или чрез залепване на стените с водоустойчив тапет.

Най-често малките бани са облицовани с плочки

Най-често малките бани са облицовани с плочки

Няма други опции.

На практика баните със скромни площи са предимно плочки с плочки.

Този материал не натрупва неприятни миризми, без никакви проблеми, почиства се, има устойчивост на почистващи средства, съдържащи хлор. Керамичните плочки са били използвани в хигиенични помещения в продължение на десетилетия. Ако ремонтът в малка тоалетна трябва да се направи с плочки, вземете под внимание следното:

  1. 1. Не купувайте прекалено голяма плочка или прекалено малка мозайка за довършителни работи. Интериорът при тяхното използване ще се окаже нехармоничен.
  2. 2. Подовата повърхност на малка санитарна инсталация трябва да е обърната с правоъгълно оформена плочка, която да я постави по късата стена с дълга страна.
  3. 3. Визуалното разширение на помещението е лесно постижимо чрез монтиране на керамичните продукти по стените и тавана диагонално. Това приемане сред дизайнерите се счита за най-ефективно.
  4. 4. Ако ние говорим за малкия размер на дизайна на баня с нисък таван понижава и голяма ширина на стаята, е препоръчително да се разреди монохромни шарени плочки по стените или контрастни вертикални ивици (вписвания). Резултатът ще бъде великолепен. При достигане на тавана е висок и ширината на една малка стая, най-добре е да се покрие долната част на стените с ярки или тъмните плочки и отгоре - светлина.
За да не изравнявате стените и тавана под плочките, можете да използвате боядисана боя

За да не изравнявате стените и тавана под плочките, можете да използвате боядисана боя



Миеща се боя в бани, вариращи от 0.8 до 1 квадрат. м. Използва се за довършване на неравномерни повърхности на тавана и стените. Ако монтирате плочката, всички неравности ще трябва да бъдат премахнати. Това е труден процес. Но под боята, много дефекти по стените и тавана ще бъдат почти невидими. Оцветяването обикновено се извършва чрез композиции с пастелни, леки, леки пролетни нюанси. По-добре е да не използвате бяла боя. Той трябва често да се мие, което ще доведе до бързо увреждане на покритието. Тапети, устойчиви на влага, трябва да бъдат избрани по подобен принцип. Придобиване на продукти от леки тонове. Ако искате да получите интериор с рисунки или орнаменти, изберете тапет с малък шаблон. Големите модели ще направят скромната баня дори по-малка.

Цветни експерименти - създайте дизайн с ума

За характеристиките на използването на материали от различни нюанси искам да говоря повече. Това е играта с цвят, която прави възможно създаването на уникален интериор в хигиенична стая. Разговаряхме за светлите цветове. Да се ​​изброят кои цветови нюанси означават от тези специалисти в съвременния дизайн:

  • сиво;
  • морска вълна;
  • лилав;
  • бежов;
  • люляк;
  • розово;
  • мляко;
  • лимон;
  • седеф.

С грижа, трябва да използвате леки студени нюанси - шам-фъстък, липа. Сега такива цветове в тоалетните са редки. Разработването на дизайнерски проекти, които изискват тяхното използване, е по-добре да поверим специалисти. Още по-предпазливо трябва да се обърнете към декорацията с помощта на тъмни цветове - оранжево, бордо, черно. Има много дизайнерски решения, в които те се използват. Тук основното е, че вие ​​получавате наистина оригинален, не мрачен и тъп интериор.

Изключителният дизайн на малките тоалетни често се създава с помощта на неподходящи на пръв поглед оттенъци. Някои фенове на модерните интериорни тенденции проектират баня в тежки стилове - Ренесанс, Барок. Такъв патос може да провокира интерес сред феновете на новопоявилите се. Но има много малко такива хора. Малцина от нас искат да седят на табуретка със златно покритие. Но стилният интериор на фън шуй привлича вниманието на много хора. В този случай тоалетна украса те използват материали от яркозелени, бели и сини нюанси, които символизират водата.

В светлите интериори, хромирани елементи от санитарен фаянс и аксесоари към тях изглеждат добре. Закупуването на такъв водопроводчик сега е лесно в специализиран салон. Повърхността на тавана е желателно винаги да е фурнир (цвят) като светли цветове. Тогава цялата стая ще изглежда много по-просторна.

ВиК и мебели за малка хигиенична стая

Голямо санитарно оборудване в тоалетната със скромна площ, за да няма усещане. Необходимо е да изберете компактен водопроводчик, който да изпълнява всичките си функции и в същото време да заема минимално пространство. Препоръчваме инсталирането на вградени и шарнирни тоалетни чинии. Такива устройства изглеждат много елегантни и не затрупват малка стая. Ако харесвате традиционните тоалетни (външни), изберете и ги инсталирайте разумно:

  • Не купувайте модели с наклонено освобождаване. Те изглеждат тромави.
  • Не инсталирайте купа с гофриране. Винаги натиска водопроводната тръба напред, като взема допълнителните сантиметри на площада.
  • Изберете резервоар за източване с минимален обем. Оптимално, ако могат да бъдат вградени в повърхността на стената. Такива модели танкове сега са много търсени.
В малка тоалетна можете да инсталирате компактен водопроводчик, който няма да заема много място

В малка тоалетна можете да инсталирате компактен водопроводчик, който няма да заема много място

Забележително и най-новото развитие на фирмите, произвеждащи водопроводно оборудване - комбо-тунинг с затворена екосистема. Той има специален дизайн и същевременно изпълнява няколко функции едновременно - директно в тоалетната, мивката, биде. Те постигат това по прост начин. Мивката е монтирана над тоалетната. След като човекът е измил ръцете си, той ще се измие, мръсната вода отива при почистването и след това се подава в резервоара за източване.

Мебелите в малка тоалетна са трудни за инсталиране. В повечето случаи трябва да забравите за това и да го направите с най-простите устройства - висящи рафтове над умивалника, малък шкаф за съхранение на хигиенни продукти. Но огледалото трябва да бъде окачено. Това ще разшири пространството (разбира се, чисто визуално). Е, ако огледалото е снабдено с рафт. Тя може да постави всички често използвани продукти за хигиена.

Правилното осветление на банята - някои полезни съвети

Ако декорът на тоалетната е направен в светли цветове, не е нужно да инсталирате в стаята твърде ярки и мощни арматури. Изкуствената светлина ще се отрази от пастелни и бели довършителни материали. Поради това ще има илюзия за пространство.

Професионалистите съветват използването на прожектори за осветление на малки бани. Те могат да бъдат монтирани на тавана и по стените. Желателно е осветителните тела да се оборудват с димер. След това ще бъде лесно да изберете желаното ниво на осветление. Също така поставете подсветката под рафтовете, като използвате LED лентата. Резултатът ще бъде великолепен!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Скандинавският стил ще се вмести ли в банята?Скандинавският стил ще се вмести ли в банята?
Тоалетни торфиТоалетни торфи
Оптичен ефект срещу дефекти в дизайнаОптичен ефект срещу дефекти в дизайна
Окачена тоалетна е добър заместител на познатата тоалетна!Окачена тоалетна е добър заместител на познатата тоалетна!
При избора на тоалетна чиния за къщаПри избора на тоалетна чиния за къща
Как да изберем модерна тоалетна?Как да изберем модерна тоалетна?
Изберете цветна тоалетна чинияИзберете цветна тоалетна чиния
Стилен дизайн на малка спалняСтилен дизайн на малка спалня
Как да изберем био-тоалетна за лятна резиденция?Как да изберем био-тоалетна за лятна резиденция?
Няколко начина за визуално увеличаване на стаяНяколко начина за визуално увеличаване на стая
» » Създайте малка хитър мистрия, за да увеличите визуално пространството
© 2021 BggeHat.com