Идеални плочки за коридор за винил или керамика?

Подови плочки за коридора

Ремонт в коридора е винаги последното нещо, когато завършването на всички останали стаи вече е завършено. Тази стая - връзка, освен това има някои функционални възможности. Тук собственикът на апартамента получава гости, позволява им да се събличат, да се подредят и да се уредят. Ето защо е толкова важно да се организира правилно пространството, избирайки подходящите довършителни материали. Защо, например, можете да подадете пода? И защо изборът на подови плочки за коридора е по-добър от линолеум?

Основни изисквания за подови покрития

Има определени изисквания, които са необходими за завършване на коридора или коридора.

Материалите трябва:

  1. Бъдете устойчиви на износване.
  2. Имате достатъчно сила
  3. Бъдете нетъргуеми и толерантни към мръсотията.
  4. За да устои на физическата активност - ударите на петата, теглото на велосипедите.
  5. Решете конструктивните задачи - визуално разширявайте пространството, го направете по-просторен, лек и проветрив.
  6. Да бъдеш просто хубаво око.

Възможни завършвания

Има голям брой материали, които отговарят на изброените изисквания. Днес етажът в коридора може да бъде издаден по различни начини. Ето най-популярните опции.

линолеум

Най-често се използва линолеум за тези цели. Този материал има отлични технически характеристики. Той е идеален за места с висока влажност и високо замърсяване. Производителите произвеждат огромен асортимент от такива материали, удивени от изобилието от цветове и цветове, модели и оригинални орнаменти. Ето защо винаги можете да изберете подходяща опция за себе си.

Можете да поставите ролката сами, без да привличате труд. В същото време срокът на експлоатация на покритието е 30 години и не е трудно да се грижим за него. Но линолеумът се страхува от внезапни температурни промени, винаги има следи от тежки мебели и много хора не харесват изкуствеността му. На повърхността често се образуват петна, които са много трудни за отстраняване, толкова много хора мечтаят да намерят подходяща алтернатива.

Ламиниран паркет

Модел на структурата на дървото

Ламинирано дърво

Можете да го използвате, за да украсите пода, но трябва да сте подготвени за факта, че позитивните и отрицателните точки като талията ще имат почти същото. И затова.

Можете да събирате ламинат в коридора за минути. Едно малко усилие - и пода в тази стая се трансформира значително. Панелите не са прикрепени към основата "плътно", така че по всяко време те лесно могат да бъдат демонтирани, извадени или транспортирани с тях в друг апартамент. След монтажа повърхността на пода не е необходимо допълнително да се полира, обработва се с лак или импрегнации. Lamels идват в различни нюанси и имитират всякакви повърхности, така че от гледна точка на декоратор, всичко се развива доста успешно.

Но има няколко значителни недостатъка:

  • Първо, описаният материал има висока степен на трошливост. Това означава, че всеки удар на петата ще бъде преувеличен няколко пъти.
  • Второ, ламинатът има доста ниски характеристики на устойчивост на влага, което е неприемливо за стая като коридор или коридор.
  • Трето, ламинатът има висок праг на издръжливост. Ако е дълга и често се срива, вървете по уличните обувки, тогава горният защитен слой бързо ще стане неизползваем, особено ако ламинатът е евтин.

Обърнете внимание! Производителите отдавна търсят компромисен вариант, който да им позволи да премахнат недостатъците на двата материала. Новите технологии позволиха да се създаде продукт, който отговаря на всички горепосочени изисквания.

Винилови плочки

Стъпка тип стил

Различни нюанси на един етаж

След като проучихме техническите параметри на плочките от винил, можем спокойно да кажем, че съчетава най-добрите качества на линолеум и ламинат. От първата, наследи силата, надеждността, дълготрайността и практическите характеристики на изпълнение, а от втората - високи декоративни качества.



Резултатът е устойчив на износване материал, който е лесен за инсталиране и е лесен за поддръжка. Животът му зависи от класа на продукта. Конвенционалните домакински модули са подходящи за 5-8 години, а търговски и специални плочки са проектирани за период от 25 години. Виниловите плочки в коридора на пода се вписват перфектно, ако се избере особено силен материал от клас 32-42. Експертите не препоръчват използването на продукти от клас 23-31 в тази стая. Твърде тънък в защитния си слой, така че финишът бързо се влошава.

Обърнете внимание! В присъствието на голям брой положителни качества, виниловите плочки имат значителен недостатък. Шевовете при подреждане, колкото и да се опитвате, все още са видими. Те често запушват праха, който е много ясно видим на светъл фон.

Какво да лежи на пода в коридора още? Плочки от керемиди. Ако го изберете правилно, ще получите универсален капак за коридора. Какви критерии трябва да се използват в този случай?

плочка

Практически материал

Керамични плочки

Плочките на пода в коридора изглеждат много изгодни. В края на краищата, тя не образува следа от обувки, случайно разляла кафе, чаша вино или чай.

Експертите препоръчват избора на многофункционално пространство за керамични плочки, които имат повишен марж на безопасност. Погледнете снимката - при избора на плочка, решаващ фактор може да бъде цветът и декорацията, качеството на блясъка и самата текстура.

Ето някои съвети, които да ви помогнат да се ориентирате в такъв въпрос.

Съвети за избор на плочки

Ако не знаете какво да покриете на пода в коридора, изслушайте съветите на професионалистите:

Правоъгълни плочки

Персонализиран размер

  1. За подово покритие са подходящи само подови плочки - не можете да поставите стена керамика.
  2. Същото решение за цветовете може да бъде избрано само за стаи, които искате да комбинирате визуално.
  3. Коридорът е пространство, което постоянно е подложено на големи механични натоварвания. Ето защо, за довършване на пода е по-добре да изберете плочка, която има достатъчна механична якост и издръжливост. В този случай, струва си да се обърне внимание на керамични гранит или клинкер материали.
  4. Коридорът е свързващата връзка, която свързва апартамента с уличното пространство. Ето защо тук човек е в мръсни обувки, от които има следи и капеща вода. Най-вече, материал с ниска абсорбция на вода, който често може да се мие или избърсва с влажна кърпа, ще бъде подходящ. Само тези керамични плочки няма да се надуят при тези условия. Изсушава се бързо след мокро почистване и това е друг аргумент в полза на избора на керамика.
  5. За такова помещение се избира материал с нисък коефициент на триене. Не можете да рискувате да се подхлъзнете в мокри обувки. Така че за завършване на коридора ще се извършват само противоплъзгащи се плочки. Такъв материал е представен в две версии - с шарка над повърхността или с гофрирана повърхност. Но за коридора вторият вид не се вписва, тъй като скоро ще бъде запушен с кал. По-добре е да се даде предпочитание на материала, обработен отгоре със специално противоплъзгащо съединение.

Обърнете внимание! В процеса на работа коридорът често се обработва с домакински химикали, така че покритието трябва да бъде и химически стабилно. Най-често материалът с образец страда, затова е препоръчително да изберете обикновена гладка керамика за коридора.

Опции за стилизиране

Опростена опция за оформяне

Класически тип стил

Увеличаването на възможностите за декориране на монохромна палитра може да се направи с различни стилистични методи. С помощта на един и същ материал е лесно да се увеличи визуално дължината на стаята със строга паралелна инсталация или да се разшири тясната стая с помощта на диагонален стил.

Използването на допълнителни декоративни вложки ви позволява да симулирате килими. Има много опции за оформление и е добре да се запознаете предварително с тях, за да изберете приемлив начин за инсталиране.

Положете материала за плочки само на добре подготвена повърхност. Преди това е изравнен, замазката е направена върху нея или субстратът е добре смлян. Керамичните плочки могат да се поставят върху дървена основа. За субстрат, листове от гипсокартон или ПДЧ, често се използват обикновени шперплат. В този случай се използват специални мастики като свързващ елемент.

Обобщение по темата

При актуализиране на подовата настилка в коридора могат да се използват различни материали. Съгласно правилата на модерния дизайн те трябва да бъдат различни по цвят и текстура от завършването на пода в другите стаи. Въпреки огромния асортимент само керамичните подови плочки могат да се превърнат в универсален избор - той най-много се вписва в коридора. Материалът има достатъчна издръжливост и якост на механичните товари.

Не всички керамични плочки са подходящи за коридора. Подовете в тази стая са по-добре да бъдат завършени с керамичен гранит или материали от клинкер. Те имат нисък коефициент на поглъщане на водата и груба повърхност, предотвратявайки наранявания. И накрая - керемидата е устойчива на химически агресивни медии, което й позволява да я използва активно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Най-добрият избор от плочки на пода в коридораНай-добрият избор от плочки на пода в коридора
Тогава да завършиш пода в коридора?Тогава да завършиш пода в коридора?
Простри тавани в коридора, завършва за всеки вкусПростри тавани в коридора, завършва за всеки вкус
Таван на гипсокартон в коридораТаван на гипсокартон в коридора
Stretch таван в коридора - добро решениеStretch таван в коридора - добро решение
Как да изберем мебели за коридора?Как да изберем мебели за коридора?
Избор на подови настилкиИзбор на подови настилки
Съвети за избор на тапет за коридораСъвети за избор на тапет за коридора
Как да изберем гардероб в коридораКак да изберем гардероб в коридора
Оригинален интериор на коридораОригинален интериор на коридора
» » Идеални плочки за коридор за винил или керамика?
© 2021 BggeHat.com