Подовите плочки избират материал

Подови плочки

Сега много хора обърнаха внимание на подовите плочки. И това не е изненадващо, защото подът на такъв материал е красив и издръжлив. Но не всеки може да направи правилния избор поради голямото разнообразие от керамика. Да, това е керамика, защото подовите плочки не са нищо друго освен керамика, направена от други технологии, а не саксия или ваза.

Обхват на приложение

Фактът, че в баните и баните са необходими и използвани отдавна, много знаят. Но за да се разпределят на пода от плочки, например, мрамор в хола или спалнята, много от тях изглеждат неприемливи. Макар и в къщите на Древен Рим, Гърция, Италия и други европейски страни, подовете са били най-често изработени от каменни плочи, запазени в някои исторически паметници до днес.

Някой може да твърди, че такъв под е студен и не е удобен. Всичко това е вярно, но модерните технологии позволяват топлата, като се полагат под плочките филм електрически материали. Такова подово покритие ще служи за цял живот и ще остане за деца и внуци. В допълнение, повърхността на плочките е лесна за почистване. Мокро почистване може да се извършва поне веднъж на ден, без много усилия и да се спести домакинството от прах в килимите, които не почистват прахосмукачката до края.

Етажни плочки в коридора - най-добрият начин за икономическите собственици. В крайна сметка коридорът е зона, където подовата настилка е обект на бързо абразия. И всеки друг материал, с изключение на керамика, на всеки 2-3 години, за да промените или актуализирате - боя или лак.

Видове керамика за пода

За устройството за покриване на камъни най-често се използват следните видове керамични продукти:

  • порцеланови камъни
  • Metlakh плочка
  • шлака

Естествено, продуктите, изработени от глина, не са ограничени до този кратък списък, защото има много разновидности на плочки. Но тези видове керамика са най-издръжливите и устойчиви на абразия и това, което ще се съгласите, е най-важното качество за подови настилки.

Порцеланови плочки

Порцелан - висока устойчивост на агресивна химическа среда

Керамичният гранит придобива широка популярност

Keromogranit вече придоби широка популярност. Има няколко причини за това:

  • Силата на равновесие с гранит, която се смята за най-твърдият камък
  • широка цветова палитра
  • възможността за имитация на скъпи скали и дърво
  • устойчивост на температурни промени, което се обяснява с ниската му абсорбция на вода
  • висока устойчивост на агресивна химическа среда
  • Размерите на подовите плочки от порцеланови плочки позволяват създаването на повърхности с минимален брой стави

Metlakhskaya плочки

Ако порцеланът е нов облицовъчен материал, тогава плочката Metlakh е известна от много дълго време. Много хора на възраст знаят за това от първа ръка. В съветските времена почти всички бани и бани, коридори на болници, зали на авто и жп гари и много други обществени и индустриални помещения, облицовани с такива плочки.

Обърнете внимание! Metlakhskaya плочка е малък формат продукти с размери от 35 × 35 mm до 150 × 150 mm.

Формата на продуктите може да бъде много различна - квадрат, шест и осмоъгълник, ромб и триъгълник. Благодарение на този широк избор на форма, е възможно да се създадат истински каменни килими. Размерите на подовите плочки за височината се поддържат в рамките на 9-10 мм.

Metlakhskaya плочки се отличава с високата си сила, както се вижда от подовете, които са били облицовани с нея 30-40 години назад в стари апартаменти. Единственият му недостатък е, че не са прекалено ярки цветове. Но всъщност подът не трябва да изглежда ярък, като акцентира върху себе си внимание. Този материал перфектно се справя с температурните колебания, контактите с киселини и алкали и по никакъв начин не е по-нисък от порцелановите каменинови изделия.

шлака

Клинкер на терасата

Клинкерът е изработен от глина

Този облицовъчен материал, подобно на порцелановите плочки, е направен от глина. Фелдшпат, кварцов пясък и минерални оцветители се добавят към масата за производство на керамичен гранит. Подовите плочки от клинкер се изработват само от глинени огнеупорни материали и без добавки.



Кегамогранитът се произвежда в процеса на пресоване под високо налягане. Клинкерът преминава процес на екструзия, когато глинената маса се изтласка от специални устройства в матрицата. Това са всички различия. И двата материала се изстрелват при високи температури и са изключително устойчиви и устойчиви на абразия, температурни промени и излагане на химически активни вещества.

Но, за разлика от порцелан, каменинови, характеризираща се с разнообразие на дизайн, клинкера има монохромни повърхност приблизително до цветовата палитра от цветове естествен печена глина - червено-кафяви тонове, с възможни нюанси на жълто или розово.

Обикновено керемидите се използват за окончателни външни повърхности. Той е облицован с пътеки, тротоари, зони за отдих и паркинги. Най-често този материал се използва като облицовъчна плочка за външни стени, което създава илюзията за червена тухла. По отношение на дебелината клинкерът надвишава дебелината на керамичния гранит и всички останали керамични облицовъчни материали, поради което има по-голямо тегло и здравина. Поради това цената на клинкера е по-висока от тази на порцелановите каменинови изделия.

Важно! Клинкерът се произвежда основно с нехлъзгава повърхност. Въпреки това, производителите започнаха да предлагат специално обработен клинкер, чиято повърхност е гладка и лъскава - полирана.

Как да изберем материал за подплата

Плочка за дърво

Трудно е да се повярва, че това е керамика

Преди да купите подови керамични плочки, трябва да определите функционалността на помещенията за довършителни работи. В края на краищата за банята или банята цветът на материала не играе толкова важна роля, колкото например в гостната или в залата. Обемът на стаята има голяма стойност при избора. В малко пространство, тъмният цвят на подовите плочки ще действа депресивно, намалявайки визуалното пространство на самата стая.

В допълнение, трябва да се вземе предвид пропускателната способност - броят на хората, които ще натоварват дневно плочките до теглото си. Ако банята или тоалетната, можете да изберете по-тънък материал, коридор, коридор или антре, и още повече, че за него полагане на улицата трябва да бъде избран дебели керамични изделия.

Също така трябва да обърнете внимание на качеството, свойствата и размерите на плочките на пода, ако го поставите в кухнята, в гаража или на паркинга. В края на краищата има голяма вероятност от контакт на тези материали с киселини, основи или други агресивни вещества.

Как се отразява размерът

Можете да попитате - къде е размерът? И размерът на плочките пряко влияят на рентабилността на ремонтите. Често хората, които решават да направят плочки, придобиват продукти от керамика, които ще харесат навън. И след започването на полагане, те разбират, че много елементи трябва да бъдат отрязани с образуването на отпадъци, което няма да бъде свързвано никъде. Макар че е възможно да се изчисли предварително колко елемента са необходими за предложената площ, знаейки размера на една част.

Не купувайте веднага желаните материали за облицовка. По-лесно е да напишете размера им и да направите оформление на хартия. За да направите това, трябва да знаете областта на стаята, където ще поставите керамични плочки. Това може да спести на бюджета на ремонт и в същото време да се види как избраните плочки на пода, размерът на които е най-добре в рамките на размерите на помещението, тя ще изглежда в общия интериор на помещението.

Някои типове плочки може да не съвпадат с размерите, посочени в табелките с цени. Това се дължи на собствеността на глината по време на печенето, за да се променят нейните пропорции. Разминаването в размерите може да достигне 5-7 мм.

маркиране

Големи плочки в кухнята

Село Керама Мараци за кухнята

Когато купувате материали за облицовки, трябва да обърнете внимание и на маркировката, която винаги присъства на опаковката.

Целта на материала се обозначава с ръка или крак, което означава - плочки за стени или за пода. Боядисната снежинка казва, че този материал може да се използва за работа на открито - той е устойчив на замръзване.

Ако отпечатъкът е засенчен, това показва висока устойчивост на материала към износване. Повторните идентични знаци показват, че свойствата се укрепват точно в тази посока.

Обикновено заедно с облицовъчните плочки се предлагат допълнителни елементи - фризове, цокли, декоративни вложки. Тази страна също не може да бъде пренебрегвана. По-добре е да си купите всичко заедно. В края на краищата, колкото по-голяма е сумата за покупката, толкова по-голяма е вероятността да получите отстъпка.

заключение

Етажните плочки ще ви помогнат да създадете напълно уникален интериор на стаята. Всъщност, сега има толкова голямо разнообразие от керамични продукти, които очите разпръскват. Можете да направите пода на хола в стила на древните римски дворци от полиран порцеланов камък, имитиращ мрамор. Или вземете плочки под паркет от скъпи породи дърво. Изборът е огромен, но не трябва да забравяте за безопасността на каменния под и да изберете керамика с подходяща повърхност за определени помещения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква е разликата между външните и външните плочкиКаква е разликата между външните и външните плочки
Избор на пода за кухненските опции и техните функцииИзбор на пода за кухненските опции и техните функции
За кои материали е текстурата на плочкитеЗа кои материали е текстурата на плочките
Не преминава мода за керамични плочкиНе преминава мода за керамични плочки
Как да изберем подходящата керамична плочкаКак да изберем подходящата керамична плочка
Керамични плочки, направени в РусияКерамични плочки, направени в Русия
Избор на керамични плочкиИзбор на керамични плочки
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
Как да изберем подовата плочка?Как да изберем подовата плочка?
Керамични плочки красота и надеждностКерамични плочки красота и надеждност
» » Подовите плочки избират материал
© 2021 BggeHat.com