Порцеланова керамика основна класификация и обхват

Изкуствените материали за довършителни работи започнаха да се появяват все по-често на строителния пазар, които много умело имитират тези, които имат естествена основа. Една от тях е порцеланови плочки, които могат да демонстрират уникални технически характеристики. Те се формират чрез използване на специална производствена технология. Като суровина се използват практически същите съставки, както при производството на плочки. Това е същият каолин, кварцов пясък, глина и фелдшпат. Но технологията на освобождаване е съвсем различна. Как се различава от производството на плочки?

Производствени характеристики

Универсалните порцеланови плочки се появиха на вътрешния пазар сравнително наскоро. В Европа тя се използва дълго време. Ето защо тя има техническо приложение, поради което с използването на керамичен гранит подовете са най-често в промишлени и обществени сгради.

Високи технически характеристики се формират благодарение на използването на специални технологии. Плочките се произвеждат по метода на полусухото пресоване с налягане до 500 кг / кв.м. След това елементите се изпращат в камерата за изпичане и престояват там известно време, като се пекат при температура от + 1300 градуса. Индивидуалните компоненти не са просто синтеровани, те се разтопяват и всички микро свещеници са унищожени под действието на високо налягане. Това е тяхното отсъствие и прави порцелановите каменинови изделия много издръжливи. В допълнение към съставките, изброени по-горе, към формулировката се добавят оцветители. Благодарение на тях се формира желаният цвят и модел, така че плочката придобива желания оттенък.

  • Като краен продукт се получава материал с ниска абсорбция на влага (общо 0,01) с висока якост (550 kg / cm2).
  • На скалата Mohs керамичната гранитна плочка получава коефициент 8 (от 10 възможни).
  • Степента на издръжливост е равна на степен 5. Цикълът на устойчивост на замръзване е пет пъти по-висок от този на плочките.

Тези технически характеристики позволяват използването на такъв материал не само за интериор, но и за външна декорация. Порцеланът не е механично увреден, той е издръжлив, повърхността на лицето не се износва с течение на времето, не се покрива с пукнатини. Външните естетически свойства позволяват да се прилагат различни дизайнерски идеи. Керамичните гранитогресни материали не са унищожени отвътре, облицовката, направена с помощта на тях, не се страхува от топлина и измръзване.

Предимствата и недостатъците на използването на порцеланови каменинови изделия

В допълнение към устойчивостта на замръзване, керамичният гранит има и други оперативни предимства. Не е трудно да ги определите.

  1. Носете съпротивление.
  2. Висока здравина.
  3. Устойчивост на влага.
  4. Лесно почистване.
  5. Огромна линия от цветове и текстури.
  6. Ясни размери и гладки ръбове.

Покажете всички тези качества в пълна степен само качествени настилки от производители с безупречна репутация. Следните правила помагат да намерите най-добрата плочка за къщата.

Подът в хола

Интериорът на хола

  • "Правата плочка" има определено тегло. Например квадрат, състоящ се от стандартни елементи с дебелина 8,5 мм, трябва да тежи най-малко 18,5 кг.
  • Технологичните депресии от грешната страна не трябва да са дълбоки. Стандартни квадрати с дълбочина 2 см.
  • Елементите от една серия по цвят трябва да съвпадат точно колкото е възможно по-близо.

Има известни недостатъци на описания материал. Справедливо е да говорим за тях.

Модерни керамично-гранитни плочи са студени материали, това обстоятелство ще трябва да бъде толерирано от всички. За да изолирате такава подова настилка може да бъде само един начин - инсталиране на топла подова система. Но тази опция значително увеличава крайната цена на ремонта.

Друг недостатък е хлъзгавата повърхност. Ако водата стигне до плочката, лесно можете да се подхлъзнете върху нея. Ето защо описаният материал не се използва за довършване на бани и закрити басейни.

Основният недостатък е доста висока цена. Тя е по-висока от другите традиционни материали за подови настилки. Но трайността на плочките напълно компенсира този отрицателен момент.

Видове керамични гранитогрес

Към днешна дата има ясна класификация на порцеланови плочки. Има шест разновидности.

Представителство на Урал Гранит

Изложение на материалите

  1. Техническият керамичен гранит е най-евтиният вид плочки, които не могат да се похвалят с високи естетически свойства. Като правило, този материал е представен в един цвят, който прилича на цвят на естествен гранит, но неговите технологични свойства не предизвикват съмнения.
  2. Остъклените плочки имат лъскава повърхност. Външно този материал е подобен на керамичните плочки, но за разлика от него има най-силните характеристики. При интензивно използване на пода материалът не губи външната си привлекателност, така че често този вид се използва, когато се наблюдава максимално натоварване на пешеходците.
  3. Матовите керемиди от порцелан са обикновен неполиран материал.
  4. Полиран плочки - подови настилки, чиито елементи са полирани до огледално покритие. Винаги изглежда много впечатляващо, но в процеса на производство на полирани елементи се прилага допълнителна трудоемка работа, което значително увеличава крайната цена на продукта. С течение на времето, полиране coarsens, тя изчерпва, и плочката става матова.
  5. Структурираният под е плочка с повдигната повърхност. Външно, структурата е способна да имитира дървена повърхност, поради което такова разнообразие често се нарича "керамичен паркет". В колекциите има плочки за пода, имитиращи естествен камък, както и порцеланови плочки "под тъканта", "под естествена кожа". Съвременните технологии помагат да се създадат много и дори да се използват златни листа за създаване на луксозни колекции, така че няма проблеми с прилагането на съществуващите стилистични концепции.
  6. Санитни плочки - подови настилки, обработени с восък. В резултат на това, след изпичане повърхността не е толкова хлъзгава, колкото остъклените плочки.

В допълнение към тези шест сорта, производителите като новости годишно предлагат нови продукти на клиентите. Така че, например, наскоро се появи в продажбата на рутинни плочки, повърхността на която е леко на възраст, както и polupolirovanny и anti-slip gres.

Съществуващи размери

Колекция вулканичен камък

Често изборът на декорация влияе не само на външния вид, цената и разнообразието, но и на размера на плочките за пода. Съвременните технологии помагат да се създават продукти от различни форми, но най-популярните са квадратните елементи, размерите на които се избират, като се отчита площта, която се ремонтира.

Какви плочки да изберете: големи или малки?



Производителите произвеждат плочки с различни размери за лесно инсталиране. Най-големият порцеланов камък е 120 × 360 см, най-малката плочка е 5 × 5 см. Всъщност е възможно да се изрежат плочките не само във фабриката. Желаните размери се получават чрез използване на водно струйно рязане.

Най-популярните размери са 20 × 20, 30 × 30, 45 × 45, 60 × 60, 60 × 120. Всеки сорт има своя собствена сфера на приложение. Така например, най-често се използва облицовка от 20 × 20 см керамичен гранит, където се наблюдава максимално натоварване на пода, образувано с многостепенни стелажи или други тежки мебели. Колкото по-малък е размерът на плочките, толкова по-малък е рискът да се спука под високо налягане.

Обърнете внимание! Допълнителната якост на елементите на подовата настилка помага да се увеличи тяхната дебелина. Продуктният формат 20 × 20 има дебелина 12 mm.

Етаж в кухнята

Кухненски интериор

Подови настилки, сглобени от елементи с размери 30 × 30, се използват за подови настилки в жилищни помещения. Често такъв материал се използва за полагане на пода в тоалетни, бани, в асансьорни зали, в помещения за поддръжка. Той е достъпен и отговаря на всички изисквания за вътрешни ремонтни работи.

Разнообразието от плочки 45 × 45 см е новост на пазара, малко увеличение на размера позволява решаване на доста практически задачи по дизайна (визуално увеличаване на помещението). Тази опция е практична и трайна. Най-често се използва за декориране на кухни.

Порцелан 60 × 60 - материал за лице. Използва се за проектиране на вентилирани фасади. Техническите свойства на материала правят възможно създаването на почти вечни фасади, които за много дълго време не изискват допълнителни капиталови ремонти.

Огромни керамични гранитогрес в размери 60 х 120 см се използват изключително рядко само при реализацията на ексклузивни дизайнерски проекти. Плочките са скъпи и трудни за инсталиране, но изглеждат много впечатляващи, особено при създаването на шарнирни фасадни системи.

Характеристики на стил

Порцелановите керемиди са поставени, както и обикновените керамични подови плочки. Описаната облицовка има плътна и здрава конструкция, така че тя може да се подрежда само на идеално равна повърхност. По-добре е да направите това, като напълните пода с циментова замазка. Преди да започнете работа, гладката повърхност трябва да бъде почистена от прах и мръсотия.

Важно е да изберете правилното лепило. Съставът на циментова основа в този случай не е подходящ. Експертите препоръчват да се даде предимство на лепилата с полимерни добавки с бързо фиксиране.

Етаж в коридора

Проектиране на коридор

Предварителното маркиране се извършва на пода. Важно е на този етап да издържате на симетрия по отношение на всички стени на помещението. За тази цел помогнете на осите, образувани с помощта на напрегнати прежди. За това са свързани два противоположни ъгъла, а върху средата на противоположните стени се правят и марки. С помощта на корди, необходимите аксиални линии се бият, те се превръщат в еталон за полагане на керамични и керамични гранитогрес. В резултат на това се формират четири квадрата. Започнете снасянето е необходимо от средата, т.е. от всеки квартал на площада.

Понякога има нужда да се отреже всеки един елемент. Как може да се направи това у дома? С помощта на специални инструменти. Има няколко вида системи. Това е механичен режещ инструмент за порцеланови камъни, сухо рязане, мокро рязане, разрязване с вода и сондажен метод. Кой е най-добрият начин да кажа твърдо: много зависи от качеството на използвания материал, от вида на нарязването, което трябва да бъде направено. Използва се механична машина, където е необходимо да се разделят плочките в купчини. Драгиращото устройство се използва за производство на криволинейни линии. По-високото качество и гладкото нарязване спомагат за мокрото рязане.

Всеки елемент е предварително обработен с лепилен състав предварително от долната страна. Нанесете лепилото по такъв начин, че да не останат кухини. Ако това не се направи, когато се формира натоварване за пешеходци, празната зона, въпреки силата си, може лесно да се спука.

Обърнете внимание! Лепилото се прилага не само към плочките, но и към пода.

Елементите първо се полагат на ръба и едва тогава те са напълно покрити от цялата повърхност. Широчината на шевовете се фиксира с пластмасови три милиметрови кръста. Лепилото се усилва за три дни. След това период може да се започне циментовата фугираща смес.

Новият под може да се използва само след като лепилото е напълно изсъхнало. По-добре е да се поставят тежки мебели през седмицата. Ако технологията се поддържа правилно, настилката ще продължи дълго време.

заключение

В банята

Марми Реали от Пиемме

Описаното покритие се използва за вътрешно и външно покритие. Днес порцеланови плочки се считат за универсален материал за онези стаи, където се наблюдава голямо натоварване на пешеходците. С помощта на него не само подовете са боядисани, но и фасадите на сградите. От плочки керамични гранит се характеризира с техническите си характеристики. Той е много по-силен от керамичните плочки, по-трайни от него. Всяка подова повърхност, покрита с керамичен гранит, изглежда много уважавана. Цените на материала зависят от много фактори. Те засягат не само размерите, форматите, суровините, но и разнообразието от съществуващи опции. Ако искате, можете да поръчате плочки от всякакъв формат, да купувате квадратни, правоъгълни или кръгли елементи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Керамични плочки на пода от различни материалиКерамични плочки на пода от различни материали
Евтините подови плочки как да направите правилния избор?Евтините подови плочки как да направите правилния избор?
Качествени и надеждни подови плочки за порцеланови плочки и техните характеристикиКачествени и надеждни подови плочки за порцеланови плочки и техните характеристики
Порцеланови плочки за етажните предимства, недостатъци, класификация, обхватПорцеланови плочки за етажните предимства, недостатъци, класификация, обхват
Довършителни фасади с керамично гранитно лепило за възрасти!Довършителни фасади с керамично гранитно лепило за възрасти!
Плочки от порцелан от камък за пода 600х600 е вашият правилен изборПлочки от порцелан от камък за пода 600х600 е вашият правилен избор
Избираме порцеланови плочки за подаИзбираме порцеланови плочки за пода
Плочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетикаПлочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетика
Как и какво да пробие порцеланови плочкиКак и какво да пробие порцеланови плочки
Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?
» » Порцеланова керамика основна класификация и обхват
© 2021 BggeHat.com