Затопляме тавана със собствените си ръце - процесът на действие



За това как да изолирате тавана и стените, трябва да помислите за собствениците на частни къщи. Чрез припокриването много топлина изчезва и топлоизолацията й позволява не само да се подобри микроклимата в помещенията, но и да се спести топлина. За затопляне на тавана често е необходимо за наематели на апартаменти, разположени на последните етажи.

Видове топлоизолационни материали

Топлоизолацията може да бъде осигурена от различни материали. Например, използвайте пенолизол - течна пяна. Има отлични топлоизолационни свойства и освен това е в състояние да запълни дори най-малките пукнатини. Има и друг материал със същите характеристики - е еко-вълна. Тя е направена от отпадъчна хартия или отпадъци от дървообработващата промишленост. Ecowool се състои от фини целулозни влакна. Penoizol и Ековата - отличен материал за топлоизолация на тавана, но те имат голям недостатък специално оборудване, следователно, не може да направи без помощта на професионалисти, които да се използват за тяхното монтиране.
как да изолирате тавана с разширена глина
Най-популярните топлоизолационни материали са минерална вата и полистиролова пяна. В допълнение към еко-вълна и минерална вата, пяна и пяна, има и други нагреватели, но те не са широко разпространени поради високата цена и сложността на складирането.

Минерална вата

Този термоизолационен материал се използва много често, което се дължи на неговите отлични характеристики и малки недостатъци. Процесът на "затопляне на тавана със собствените си ръце" протича бързо и лесно, ако се използва топлоизолаторът.
Предимствата на минералната вата са:
  • ниска цена (в сравнение с други топлоизолационни материали);
  • отлични експлоатационни качества - коефициентът на топлопроводимост е само 0,041 W / (m 0 C);
  • добра звукоизолация (прочетете също: "Звукоизолация на тавана със собствените си ръце");
  • проста инсталация.
изолация на окачен таван
Недостатъците на този материал са:
  • хигроскопичност (абсорбира влагата и изсушава за дълго време);
  • лоша устойчивост на влага (при мокри, топлоизолационните качества на минералната вата се влошават два пъти);
  • пукнатини и се разпадат с времето.
Що се отнася до последната точка, необходимо е да се изяснят. Въпреки факта, че производителите уточняват живота на минералната вата за около 50 години, всъщност често трябва да се променя след 5 до 5 години (в зависимост от качеството на инсталацията и условията на работа).

стиропор

Стиропор (експандиран полистирол) - един и същ популярен материал за изолация, както и минерална вата. С негова помощ направете тавана изолация отдолу (прочетете също: "Таван от пяна със собствени ръце - под натиск за всички").
Предимствата на пенопласта са:
  • по-малко хигроскопичност от минералната вата;
  • отлични качества на топлоизолация - коефициентът на топлопроводимост е 0,039 W / (m 0С);
  • Простота на инсталиране на равна повърхност;
  • свойствата и формата на материала не се променят с течение на времето.
материали за изолация на тавана
Недостатъците на експандиран полистирол включват:
  • ниска пропускливост на пара (чрез изолация на окачения таван, трябва да се осигури вентилация, в противен случай тя ще бъде запушена в помещението);
  • необходимостта от защита от слънчева светлина, тъй като материалът не понася ултравиолетова светлина;
  • крехкост, което създава опасност от увреждане на изолацията по време на монтажа (зависи от плътността);
  • запалимост (въпреки факта, че материалът, използван за изолация, е потъмнял, ако няма контакт с огъня, веднага изгаря);
  • ако в пяната се открият вредители, те ще бъдат чути, тъй като това е доста "силно".
Що се отнася до това как да изолирате тавана със собствените си ръце, това може да стане по два начина. Първата е поставянето на изолацията в тавана, а втората - на тавана, в стаята. Най-добре е да се създаде топлоизолация в тавана - този метод е по-удобен, ефективен и надежден (по-подробно: "Как да изолира тавански таван: характеристиките на материалите") Освен това височината на стаята не намалява.

Затопляме тавана със собствените си ръце на тавана

За да изолирате тавана от тавана, изпълнете следните действия:
  1. Първо почистете повърхността, ако е необходимо - мазилка, нанесете грунд грунд (прочетете: "Как да мазими тавана със собствените си ръце").
  2. Уверете се, че сте създали хидроизолационен слой. Материалът е поставен с припокриване от 5-10 сантиметра (по-подробно: "Как да изолира тавана в къщата със собствените си ръце").
  3. Инсталирайте кашона. На бетонния под се препоръчва закрепването на металния профил. В други случаи и дървени греди фиксират.
как да изолирате тавана с любов
  • Сложете нагревателя. Минералната вата в ролки е просто изваяна и нарязана. Плочи от минерална вата или полистирол се изрязват по контура на щайгата. Нагревателите трябва да прилягат плътно към гредите. Загряване на тавана с пяна се извършва, ако има празни пространства между клетката и изолационните материали. Използвайте строителна пяна почти във всеки случай, защото е трудно да изберете ширината на изолацията, която напълно съответства на разстоянието между гредите. Затова си струва да го закупите предварително.
  • След монтирането на пяната се прави друг хидроизолационен слой, който надеждно предпазва изолацията от намокряне.
  • Работата завършва с подови настилки в тавана. Най-лесният начин е да фиксирате дъските към щайгата. Но ако искате можете да полагате по-скъпи настилки, ако таванското помещение е планирано да бъде използвано не само за съхраняване на различни неща.
  • Преди това, често се използва разширена глина за изолиране на тавана. Сега можете да използвате този материал, но на строителния пазар има много повече съвременни продукти, които се характеризират с по-добри топлоизолационни качества и издръжливост. Разширената глина не може да осигури добра топлоизолация за дълго време. Приблизително на всеки пет години трябва да повторим всичко. Освен това, не можете да ходите по пода на такава таванска стая. Но ако се интересувате, можете да прочетете в интернет как да изолирате тавана с разширена глина.
    Как да изолира тавана, подробностите за видеото:

    Изолация на тавана в апартамента

    Доста често в апартаментите е невъзможно да се затопля от тавана. В този случай се извършва от вътрешната страна на помещението. Но този метод има няколко недостатъка. На първо място, височината на помещението ще намалее. Също така може да се образува кондензация между нагревателя и плочата, което предизвиква появата на гъбичките.
    как да изолирате тавана със собствените си ръце
    Технологията на работа е както следва. За да разберете по-добре процеса, можете да видите снимката.
    1. Повърхността се почиства, прилага се праймер (за предпочитане антисептично средство, което предотвратява образуването на гъбички).
    2. Полагане на хидроизолационен слой - необходимо е да се гарантира, че топлоизолационният материал не се намокри.
    3. Инсталирайте кашона. Ако в бъдеще таванът ще бъде измазан с гипсокартон, тогава стъпалото трябва да бъде 40 сантиметра, ако PVC панелите - след това 60 сантиметра.
    4. Поставете избраната изолация, запечатайте пукнатините с конструктивна пяна.
    5. Извършете завършването на тавана.
    Най-често се използват минерална вата и полистирол за изолация. Но можете също така да разберете как да изолирате тавана с изолационна изолация от еко-вълна и пяна. Независимо от метода на изолация и материал, топлоизолацията ви позволява да запазите топлата стая и да запазите отоплението.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Знаете ли как да изолирате правилно пода в дървена къща?Знаете ли как да изолирате правилно пода в дървена къща?
    Затоплянето на една еко-къща е надеждно защитено от настинкиЗатоплянето на една еко-къща е надеждно защитено от настинки
    Затопляне на тавански етаж над дървени греди, избор на материали и технологииЗатопляне на тавански етаж над дървени греди, избор на материали и технологии
    Загряване на пяна таван лесно и евтиноЗагряване на пяна таван лесно и евтино
    Както и в банята за изолиране на тавана - опциите за устройствотоКакто и в банята за изолиране на тавана - опциите за устройството
    Как да изберем подов нагревател за преглед на най-популярните материалиКак да изберем подов нагревател за преглед на най-популярните материали
    Как и какво да изолира таванаКак и какво да изолира тавана
    Затопляне на тавана с минерална вата - най-добрият вариантЗатопляне на тавана с минерална вата - най-добрият вариант
    Тогава за затопляне на тавана в частната къща - справкиТогава за затопляне на тавана в частната къща - справки
    Как да се изолира таван в гараж, ние считаме нюанси на кондензатКак да се изолира таван в гараж, ние считаме нюанси на кондензат
    » » Затопляме тавана със собствените си ръце - процесът на действие
    © 2021 BggeHat.com