Шумоизолацията на канализационната тръба забравя за външни звуци!

За да се намали нивото на външни звуци и да се увеличи комфортът на живот, то позволява шумоизолация на каналната тръба. Препоръчва се да го направите в частни къщи и апартаменти в високи сгради.

Защо шумът в канализацията?

Извънземните звуци от канализационната система не позволяват на човек да заспи или просто да го дразни. Ето защо, много собственици в многоетажни сгради се интересуват от ефективността и ниската цена шумоизолация на канализационните тръби в апартамента. Няма особени затруднения тук. Сега строителният пазар предлага много материали за шумоизолация на тръбопроводи. Но преди да започнете работа по шумоизолацията на системата, която ни интересува, трябва да разберем защо причинява бръмчене, което дразни човека. Възникването на външни звуци в канализационната система се дължи на следните фактори:

  • Вибрация на тръби, вътрешни дефекти, неправилно закрепване на отделни елементи на системата. Такъв шум се нарича резонансен или структурен шум.
  • Изтичане на вода от крановете, което е високо (в сравнение с изчислената) скорост на потока на израстъците. Това е така нареченият атмосферен шум.
  • Появата на отлагания в тръбата, което води до намаляване на диаметъра й.
Популярните тръби от полипропилен и пластмаса са много силни

Популярните тръби от полипропилен и пластмаса са много силни

Съществува и концепцията за шума. Тя се образува в случаите, когато канализационните тръби влизат в контакт със съседни тръбни продукти (например водопроводни тръби) или със стени.

Обемът на звуците, произвеждани от дренажната система, зависи от това кои тръби са използвани за подреждането му.

Преди това повечето къщи и апартаменти са били снабдени с чугунени продукти. Такива тръби са с голяма дебелина. Поради това те поглъщат звуци досадни хора. Не е необходима допълнителна шумоизолация на тръбопроводите. Ситуацията се промени, когато на пазара се появи по-евтино и по-лесно да се инсталират продукти от техните полипропилен и пластмаса (PVC). Те със сигурност имат много предимства, но те наистина са силни. Това е причината звукоизолацията на канализационните тръби в апартамента да се изисква от много хора.

Как да се отървете от външни звуци при работа с канализационната система?

Веднага кажете, че е невъзможно напълно да се премахнат причините за генериране на шум по време на експлоатацията на канализацията. Но можете да постигнете значително намаление. Това се постига по два начина:

  1. 1. Монтиране на специални безшумни тръби.
  2. 2. Изпълнение на мерките, насочени към здрава изолация на съществуващия тръбопровод.

Безшумни тръби са продуктите, изработени от пластмасови материали със специална структура и дебели стени. При тяхната работа вероятността от възникване на вибрации се намалява до почти нула. Тези тръби имат трипластова структура - външен полипропилен, удароустойчив слой, подсилена средна и устойчива на износване вътрешна. Безшумните продукти намаляват обема на външните звуци от канализацията до минимум. Но тяхната цена е висока. Да, и можете да монтирате такива тръби само по време на големи ремонти или в случаите, когато апартамент или къща е оборудвана с инженерни системи от нулата.

Вторият вариант на звукоизолация на системата за отпадъци е по-прост и по-рационален. Можете да намалите нивото на звука, като:

  • Монтиране на ръкави от високоеластичен каучук в преливника на канализационните тръби.
  • Закрепване на отделните секции на тръбопровода към стените със специални скоби, които са оборудвани с уплътнения, направени от каучук.
  • Изолация на тръби и ремъци в тоалетната, създадени специално за тази цел материали.
Шумоизолацията на изпускателната система може значително да намали нивото на шума

Шумоизолацията на изпускателната система може значително да намали нивото на шума

Покритията, които са идеални за защита на канализацията от шума, са разгледани в следващия раздел. Прочетете го внимателно. След това можете компетентно да изберете оптималния материал за извършване на шумоизолационни дейности със собствените си ръце.

Звукова защита на канализационни тръби - препоръчителни покрития



Звукоизолацията на PVC и полипропиленовите канализационни тръби в апартамента е направена от различни материали. В този случай, най-популярните руло филм, звукоизолираща лента и продукти, изработени от пяна полиетилен. Важно! Не използвайте монтажна пяна за шумоизолация. Тя е в състояние да предаде силно през къщата или апартамент звукови колебания. Тази опция за защита от шум ще донесе повече проблеми, отколкото добри.

Най-ефективният материал за шумоизолация е пенополиетиленът. Той не само ви защитава от външния шум, но също така и да се елиминира вероятността от мухъл и плесен в банята, кондензацията на канализацията. В допълнение, това покритие служи като качествен топлоизолатор. Пяната полиетилен се предлага като филм с вътрешни и външни слоеве. Тук има един нюанс. Ако искате да постигнете максималния резултат от мерките за шумоизолация, закупете материал с твърд външен слой. Такова покритие ще се използва за много дълго време.

Най-ефективен за шумоизолация от пенополиетилен

Най-ефективен за шумоизолация от пенополиетилен

Звукоизолиращата лента също се радва на заслужена популярност сред местните потребители. Много е лесно да се работи с тях. Всички мерки за защита от шум на тоалетната се извършват сами. Вие ще трябва само да се завие с няколко слоя от тръби или щранг тази лента, за да се отървете от досадното бучене на системата. Само едно нещо е важно тук. Лентата трябва да бъде опакована възможно най-плътно. Освен това при избора на описания материал е необходимо да се обърне внимание на стойността на децибели, които могат да абсорбират покритието. Този индикатор само определя ефективността на използването на звукоизолирана лента.

Можете да използвате за защита на канализацията от шума и традиционната изолация на ролките. На цена е по-евтино от по-модерните материали (лента, пенополиетилен), а ефектът от прилагането му често не е по-лош. Ролковите материали се обвиват около тръби и след това се фиксират с пластмасова скоба и лепилна алуминиева лента.

Изолация на шумозаглушителя - основният източник на шум

Най-често външни силни звуци и вибрации произлизат от решетката. Чрез нея се оттича дренаж от всички апартаменти. Следователно шумоизолация от ръцете на канализационната тръба трябва да се извършва внимателно и умело. Описваме целия алгоритъм на изпълнение.

Стоякът е най-често източник на външни звуци и вибрации

Стоякът е най-често източник на външни звуци и вибрации

На първо място, трябва да изберете звукоизолиращ материал (съсредоточен върху препоръчителните покрития). Нарежете го в размера на решетката. Изолаторът е длъжен да се огъне напълно около главната канализационна тръба. Ако се използват ролки, те трябва да обвиват припокриващия се слой. След като инсталирате шумоизолация, не забравяйте да го поставите с конструктивна лента. Валцуваните материали, както е отбелязано, са фиксирани със специална алуминиева лента. Пяната полиетилен се препоръчва допълнително подсилен със закрепващи елементи, изработени от пластмаса или плътно свързани с тънка, но здрава жица. Когато монтирате крепежни елементи, поддържайте разстояние от 0,25 м между тях.

По принцип тази защита на шума на решетката може да се счита за пълна. Но ако зоната на вашата тоалетна е достатъчно голяма, има смисъл да се прикрива тръбата изолирано, така че да не разваля интериора с неговия непривлекателен външен вид. Това може да се направи с помощта на пластмасови стени панели или чрез подреждане на гипсокартона. Последната от тези структури ще се превърне в допълнителна защита срещу шума.

Монтирането на кутията е както следва:

  • Маркирайте размерите на маскиращата структура върху повърхността на стената. Важна точка. От стъпалото, стените на кутията трябва да бъдат разделени с 55-60 мм.
  • Инсталирайте, използвайки дюбели или винтове, метални профили върху маркираните зони.
  • Друг профилен продукт е фиксиран от стената към пода. Местоположението му се определя от пресичането на линии, изчертани перпендикулярно на двата предварително установени профила.
  • Поставете джъмперите (разстоянието между тях - около половин метър) върху металната рамка.
  • Завийте листата на гипсокартона към направения скелет. На Съвета. Придобийте устойчиви на влага продукти. За използване в баните те са за предпочитане от обичайните по отношение на характеристиките и дебелина на гипсокартона. Не забравяйте да изрежете малък прозорец. Тя ще действа като шахта.

Пространството между решетката и кутията може да се напълни с минерална вата. Но не забравяйте, че тя ще играе ролята на топлоизолатор. От външни звуци минвата не предпазва. Най-добрият вариант е да се запълнят кухините с един и същ пенополиетилен. Цената на шумоизолацията в този случай ще се увеличи. Но ефектът от тях ще бъде страхотен. Неприятните звуци от канализационните тръби ще спрат да ви безпокоят вас и членовете на вашето семейство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите ефективна звукоизолация на апартамент?Как да направите ефективна звукоизолация на апартамент?
Шумоизолацията на стените в апартамент предпазва жилището от външни звуциШумоизолацията на стените в апартамент предпазва жилището от външни звуци
Монтажът на канализационни тръби и канализационни тръби извършваме работа при спазване на всички…Монтажът на канализационни тръби и канализационни тръби извършваме работа при спазване на всички…
Защо тоалетната мирише като канализация, търсим и премахваме огъня на вонятаЗащо тоалетната мирише като канализация, търсим и премахваме огъня на вонята
Шумоизолация на тавана със собствените си ръце - тишина и тишина в къщатаШумоизолация на тавана със собствените си ръце - тишина и тишина в къщата
Звукоизолация на пода в апартамента под замазката работи с различни материалиЗвукоизолация на пода в апартамента под замазката работи с различни материали
Звукоизолиращи материали за тавана - характеристикаЗвукоизолиращи материали за тавана - характеристика
Почистване на канализациятаПочистване на канализацията
Полагане на външна канализацияПолагане на външна канализация
Как да размразете канализационната тръбаКак да размразете канализационната тръба
» » Шумоизолацията на канализационната тръба забравя за външни звуци!
© 2021 BggeHat.com