Звукоизолация на подовите материали и работна поръчка

Етаж звукоизолация

Ние сме толкова свикнали с много стоки и неща от съвременния живот, че дори не мислим за самата същност на техния произход и дестинация, особено когато те влизат в ежедневието ни заедно с нашето раждане. Един от тези основни предмети е човешко жилище, изобретен от древните хора. Нейната основна цел е да защитава нашата неприкосновеност на личния живот от външни смущения, да направи по-пълна почивка и възстановяване на силите. Това най-голямо изобретение не е претърпяло значителни промени, преминаващи от хижа до модерни небостъргачи - същия етаж, стени, таван. Тя се е променила и подобрила много за най-ефективното изпълнение на основната си цел. Едно от подобренията беше звукоизолацията на пода.

Звукоизолиращи свойства на помещения и материали

Изолационните свойства на шума са до известна степен присъщи на абсолютно всички материали. Строителството не е изключение. Изграждането на жилища - както частни, така и мулти - провежда в съответствие с правилата на звукоизолация на вътрешни стени и прегради на въздуха, както и междинни етажа - във въздуха и въздействието на звука.

Но тези стандарти са различни, когато се използват различни материали. Съответно сградите, изработени от дърво, тухли или панели са конструктивни и според предвидените SNiPs имат различна степен на шумоизолация. В допълнение, лошо управление на строителството, която се изразява в изоставени или слабо вградени най-малките пукнатини, дупки, пукнатини, значително намалява изолационните свойства на нормите, предписани фехтовка структури.

Ето защо, ако звукоизолацията на пода не отговаря на условията на живот, е необходимо да започнете с търсенето и отстраняването на дефектите, оставени от строителите. Поставяне на различни видове отвори между подови плочи на плочи сами или друг припокриване, при взаимодействието с припокриващи стени са понякога достатъчно мерки, за да се постигне желаното ниво на изолация.

Когато операциите, отстраняващи отстраняването на припокривания, не са достатъчни или този дизайн е в идеално състояние и степента на шумоизолация е по-ниска от необходимата, се извършва допълнителна звукоизолация на пода. Използваните материали се разделят на:

  • Шумоизолираща.
  • Шумоизолация.

Максималният ефект се постига чрез тяхното комбинирано приложение. В този случай всеки материал изпълнява своята функция в съответствие със свойствата и принципа на работа. Сгъстяването на пода е минимално и не води до значителна, над предвидената сила, допълнително натоварване върху конструкцията на пода.

Какви материали са необходими за шумоизолация на пода

На практика се използват следните звукоизолационни материали за пода:

  • Acuplex е шумоизолиращ валяк.
  • Vibrostec - звукоизолиращо уплътнение.
  • Уплътнители виброакустични.
  • Многослойни звукоизолирани фибростъкло субстрати.
  • Панелно шумоизолиращи системи за пода.
  • Звукопоглъщащи незапалими плочи и рогозки от материали от минерална вата.
  • Плочи ламинирани от фибростъкло.
  • Ролкови материали от шума от удара.
  • Звукоизолационни плоскости за плаващ под.
  • Покрития за изравняване на плаващ под с шумоизолиращи свойства.
  • Материали vibrodempfiruyuschie ролка.
  • Поглъщането на звуци и вибрации на мастилата.
  • Звукопоглъщащи покрития на базата на целулоза за пръскане директно върху повърхността.
  • ПДЧ върху магнезит.
  • MDF панелите са перфорирани с естествен фурнир.
  • Перфориран гипсокартон.
  • Плочи от пенополиуретан и други.

Ред и характеристики на изпълнението на работата

Монтиране на шумоизолиращ под

ThermoSonicIsol на сухия под

Допълнително шумоизолация за пода е най-често се извършва с помощта на технологията на плаващите подове, когато замазката, довършителните и декоративните покрития не докосват стените. Неспазването на това условие ще доведе до факта, че звуковите вълни, преминаващи през твърдия материал на стената, ще се разпространят на пода и ефектът от извършената работа ще бъде непълн.

Един от вариантите за инсталиране на плаващ звукоизолиращ под е както следва:

  • Съществуващата подова настилка се отстранява към подовите плочи.
  • Отстранете всички остатъци, изравнете повърхността с разтвор.
  • Поставете здрав звукоустойчив материал, например каменна вата.
  • Същият материал е положен вертикално по стените (дебелина 1-1,5 см, а височината трябва да е малко по-висока от нивото на довършителния етаж, включително декоративното покритие). Вертикално и хоризонтално положената изолация трябва да пасва плътно един към друг.
  • На хоризонтално разположения материал на откритите маяци се полага слой цименто-пясъчен разтвор, подсилен с решетка.
  • На суха замазка, звукоизолираща подложка на ламината.
  • Поставете ламината. Между него и стените има вертикален слой шумоизолация.
  • Звукоизолацията, издаваща се по стените, се прекъсва.
  • По време на инсталацията той се простира само до стените.

Вместо циментово-пясъчна замазка, можете да използвате двоен слой от частици или шперплат, които се полагат чрез свързване на шевовете с връзки на винтовете. Между стените и дървесната замазка има и празнина, в която се намира шумоизолиращият материал за пода. В случая на плочи от плочи от дървесни частици, тяхното боядисване с какъвто и да е състав е желателно - за да се предотврати освобождаването на формалдехид. На настилката се поставя облицовка и линолеум или ламинат.

Звукоизолирана пластмаса - материал за звукоизолация на пода

Звукоизолирано покритие за "плаващи" подове

Когато се използва нов шумоизолиращ материал, подготвената повърхност на таваните с цимент не трябва да се изравнява. На периметъра на стаята направете шумоизолираща подложка или от шумоизолираната пластмаса, се образува половин ръб с помощта на полупансион, надвишаващ височината на чистия под. Звуковият лист е разположен и изравнен до дебелина от 20 мм, като се движи в посока от далечния ъгъл до изхода от стаята. В затоплената стая полимеризацията на сместа ще бъде завършена след 48 часа, след което ще бъдат направени нивелиращата замазка и останалите операции.

Звукоизолация на пода с помощта на трупи е особено подходящ за дървени подове. В този случай първо поставете тънък шумоизолиращ материал и поставете издатъка от лъча отгоре. Между залежащите изоставания остава пролука от най-малко 20 см, която е изпълнена с мека звукова изолация или плочи от друг изолационен материал. Дървените трупи се полагат на шумопоглъщащи материали - коркови покрития или пенополиетилен. Освен това подовата настилка е направена от плочи OSB, като ги фиксира към дървените трупи с винтове или самобръчкови винтове, докато не е необходимо да се прилепват плътно към стените. Следователно по протежение на периметъра по стените е направено уплътнение от използваните изолационни материали или от лентата на амортисьорите. След това инсталирайте первази и поставете финишен слой.

Такъв плаващ под в къща с дървени подове ще постигне максимално тишина. Този метод се предпочита от факта, че всички използвани материали са леки и лесни за монтаж.

заключение

Звукоизолация на пода може да се направи по много начини и с използването на различни материали. Но е желателно да се изпълнява на принципа на плаващ под, което ще даде максимален ефект от приложената шумоизолация. Необходимо е също да се изяснят свойствата на шумоизолационните материали, предназначени за монтаж, и технологията на тяхното инсталиране. Тогава свършената работа ще даде желания резултат.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Звукова изолация на тавана в апартамента - устройствотоЗвукова изолация на тавана в апартамента - устройството
Звукоизолация на пода в дървена къщаЗвукоизолация на пода в дървена къща
Звукоизолация под ламинат, просто като се отървете от досаден шумЗвукоизолация под ламинат, просто като се отървете от досаден шум
Как да изберем звукоизолиращи материали за таванаКак да изберем звукоизолиращи материали за тавана
Как да звучи правилно стени в апартамент със собствените си ръце?Как да звучи правилно стени в апартамент със собствените си ръце?
Хижа изолацияХижа изолация
Създаване на интериорни стиловеСъздаване на интериорни стилове
Избор на топлоизолационни материалиИзбор на топлоизолационни материали
Звукоизолация на помещенияЗвукоизолация на помещения
Ремонт на апартаменти от професионалисти е комфорт и комфорт във вашия домРемонт на апартаменти от професионалисти е комфорт и комфорт във вашия дом
» » Звукоизолация на подовите материали и работна поръчка
© 2021 BggeHat.com