Основни свойства на топлинно екраниращите материали

топлоизолационни материалиС настъпването на зимните настинки всеки собственик започва да мисли за топлоизолацията на къщата си. Изборът на топлоизолационни материали днес е огромен и всяка изолация, представена на съвременния пазар, е добра по свой начин и има своите предимства и недостатъци. И все пак, по време на избора на предоставения материал, трябва да се придържаме към установените критерии. В тази статия ще видим някои от тях.

Едно от ключовите качества на топлинно-защитните материали е абсорбцията на влага. Предоставеното качество се притежава от материали като минерална вата, пеноизол и различни видове стъклена вата. По време на отличната вентилация можете действително да намалите проблема до нула, но това се свързва с някои разходи.

Вторият не по-малко важен критерий при избора на изолация - това е неговият експлоатационен живот. Животът на настоящите топлоизолационни материали е доста голям - от 35 до 65 години.

Пластинчатите топлообменници днес са доста популярни. Можете да ги намерите на сайта termoblok.ru. Компанията "Термоблок" предлага да закупи разглобяеми топлообменници.



През последните години екологичността на даден материал играе важна, а понякога и решителна роля. В ежедневието купувачът ревностно избира стоките, които са възможно най-безопасни за здравето, включително топлинно екраниращи материали. Калта, образувана от тези материали, оказва неблагоприятно въздействие върху дихателните органи на хората и е способна да подложи на сериозни белодробни заболявания.

Теглото на нагревателя плюс е изключително важно. Такъв материал е удобен за работа, цената на доставката му пада и няма нужда от специално укрепване на стените и пода. В допълнение към блокове от газобетон, практически всички топлоизолационни материали имат малка маса.

За днес в нашата страна е забранено използването на нагреватели, които имат високо ниво на запалване. Единствените изключения са лесно запалими термични защитни материали (полиуретанова пяна, произведени с помощта на специално изолационен корпус дървен покрив Ековата), което е разрешено само за външна изолация.

Това са ключовите свойства, които ръководят професионалистите по време на затоплянето на дома. Има и допълнителни критерии, по-специално дебелина и структура (плочи или ролки), но те не са толкова важни. Основната цел е да се затопли, сухи и удобни в края на топлозащитната работа в жилището.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове изолация за покрива и техните характеристикиВидове изолация за покрива и техните характеристики
Технология на топлоизолацията на фасадата с минерална ватаТехнология на топлоизолацията на фасадата с минерална вата
Външна изолация за стени, затопляне на стените на къщата отвън със собствените си ръцеВъншна изолация за стени, затопляне на стените на къщата отвън със собствените си ръце
Нагревател урсаНагревател урса
Типове топлоизолационни материали и свойства на топлоизолаторите за домаТипове топлоизолационни материали и свойства на топлоизолаторите за дома
По-добре да изолирате къщата от пяна блоковеПо-добре да изолирате къщата от пяна блокове
Нагревател knauf knaufНагревател knauf knauf
Базалтова памучна вата или минерална вата, която е по-подходяща за затоплянеБазалтова памучна вата или минерална вата, която е по-подходяща за затопляне
Покривна изолацияПокривна изолация
Видове нагреватели, кой е по-добър?Видове нагреватели, кой е по-добър?
» » Основни свойства на топлинно екраниращите материали
© 2021 BggeHat.com