Някои съвети как да изолирате пода в страната

Как да изолирате пода в страната

Сега е доста трудно да се намери семейство, което няма парцел извън града. Някои от тях имат подарък на баба, който през 70-те години на миналия век е разпределен парче земя на 6 хектара в завод или фабрика. Някой, когото наследи от родителите си, и някой си купи предградие за кръвта си. Ако това е къща или капиталова структура, тогава не става дума за тях. Интересуваме се от селска къща. В онези дни обектите минаваха само през лятото, така че никой не ги изолираше. Но сега много хора се опитват да живеят извън града. И ще ви кажем как да изолирате пода в дача със собствените си ръце.

Какво е необходимо за това и как?

Какви материали са по-добре да изолирате подовете във вилата?

За това как да изолираме стени, тавани, прозорци и врати, ще говорим следващия път. Сега ще разгледаме подробно как да намалим топлинните загуби чрез затопляне на пода. Особено този въпрос е от значение, когато има малки деца в къщата. Обикновено в къщата се опитват да поставят дървения под, защото самата дървесина е топлоизолационен материал. Но не се намесвайте и добавете.

Нека да разгледаме какви свойства трябва да бъдат изолационните материали:

  • Устойчивост на влага.
  • Сила.
  • Леко тегло.
  • Дълготрайност.
  • Ниска степен на топлопроводимост.
  • Лесна инсталация.

Ако вашият топлоизолационен материал ще има всички изброени имоти, вилата бързо ще се промени и ще ви зарадва с топлина и комфорт.

Като нагревател можете да използвате различни материали.

Разширен полистирол, екструдиран

Той е екологичен продукт, който запазва свойствата си дори при 1000 цикъла на замразяване и размразяване. Той има добра химическа стабилност и висока производителност.

В допълнение към поддържането на топлина, материалът осигурява отлична хидро и звукоизолация на стаята. Той не е податлив на действието на гъбички и животът му достига 100 години.

Пръскана топлоизолация под формата на експандиран полистирен или полиуретанова пяна

Тази опция дава възможност да се направят различни слоеве от дебелината на изолацията и да не се създават студени мостове. Този вид изолация няма шевове, перфектно се свързва с други материали и изпълва най-малките пукнатини и фуги.

През зимата материалът запазва топлината в помещението, защото не го изпуска, а през лятото запазва охлаждането, тъй като горещият въздух не влиза.

Този вид топлоизолация е абсолютно безвреден, има ниско тегло, а експлоатационният му живот е около 50 години.

перлит

Тези гранули намаляват абсорбцията на влага, увеличават устойчивостта към динамични натоварвания и изключват появата на студени мостове.

Те имат добра топло и звукоизолация, икономични и леки.

Базалтова вълна

Затопляне на пода с подложки от базалтова вълна

Базалтова вата за подови настилки

Материалът е хигроскопичен, не привлича гризачи, е екологичен и лесно се справя с температурните промени.

Освен това лесно се вписва и изключва появата на студени мостове.

Технически щепсел

Такъв материал се отличава с отлична звукоизолация, с ниска топлопроводимост, устойчив на влага, не се страхува от пожар и е устойчив на насекоми. Но стойността му е малко висока.

Пореста глина

Материалът е защитен от химикали, не се страхува от гниене, увеличава устойчивостта на замръзване, топлоустойчивост, лек и има дълъг експлоатационен живот.

Минерална вата на базата на фибростъкло

Той има добри свойства на топлина, звук и паропропускливост. Материалът не свети, лесен за инсталиране, надежден, издръжлив и евтин.

Всеки от тези материали, имащи както предимства, така и недостатъци, изпълнява определени функции.

Що се отнася до недостатъците трябва да се отбележи, че разширява глина и минерална вата на базалт или стъклени влакна негативно работи във влажна среда, така че тяхното използване изисква високо качество на запечатване устройство. Пръсканата топлоизолация е добра за всеки, но не всеки може да го направи сам, защото от него се изисква специално оборудване и умения.

Екструдираната пяна от полистирол изисква допълнително пълнене на фуги с монтажна пяна, за да се изключи появата на студени мостове.

Как да изолирате дървените подове със собствените си ръце

Преди всичко трябва да разглобите стария етаж на земята, т.е. на земята. След това поставете рубероидна или пергатна пръст в един слой с припокриващи се панели и покрийте с глина за 15-20 см. Поставете пластмасов филм с дебелина най-малко 200 микрона и на два слоя върху експандираната глина. Тя ще бъде хидроизолационна. Краищата на филма трябва да вървят един към друг, а шевовете трябва да бъдат запечатани с лепяща лента, така че филмът да не се разпръсне.

Затопляне на пяна пластмаса

Правилното затопляне на дача в ръцете ви

Стената трябва да бъде хидроизолирана с около 10-15 см над нивото на следващия слой от бетон. След това поставете метална мрежа и можете да поставите бетон или циментова замазка с дебелина от 15-20 сантиметра. Ще трябва да изчакаме, докато разклонителят грабне. Може да отнеме от 3 до 4 седмици, в зависимост от климатичните условия и температурата в стаята. За да не се напука, трябва периодично да се навлажнява, покривайки след навлажняване с влагоустойчив материал.

След това на "черен под" монтирана летва от дървени греди. Клетките му са пълни с нагревател. И сега на цялата повърхност с помощта на строителни стаплер слой на паропреградата е прикован директно към бара на клетката. Сега можете да поставите листове от шперплат или OSB. И върху тях - вече на крайния облицовъчен материал под формата на линолеум, ламинат, паркет, дъска или нещо друго.

Така се оказва двойна топлоизолация от слой от експандирана глина, а втората - в дървена кутия.

заключение

Както можете да видите, не е толкова трудно да се затоплят подовете в дачата. За да направите това, не е нужно да завършите строителната академия или да платите много пари на специалисти. Всичко, от което се нуждаете от вас, е търпение, желание и търсене на полезна информация. Е, и разбира се, дачата. А за тези, които искат да видят как се работи, можете винаги да намерите материалите на видеоклипа, където всички процеси са показани на етапи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плюсове за живот извън градаПлюсове за живот извън града
Изграждане на къщаИзграждане на къща
Изграждане на селски къщи от вековеИзграждане на селски къщи от векове
Критерии за избор на септична ямаКритерии за избор на септична яма
Площта е 1200 частиПлощта е 1200 части
Отопление в страната със собствени ръцеОтопление в страната със собствени ръце
Как да изолирате балкон или лоджия с пластмасова пяна?Как да изолирате балкон или лоджия с пластмасова пяна?
Затоплянето на тавана минивизира подробните инструкцииЗатоплянето на тавана минивизира подробните инструкции
Как да изолирате и отрежете дървена къща отвънКак да изолирате и отрежете дървена къща отвън
Затопляне на стари тухлени и тухлени дървени къщиЗатопляне на стари тухлени и тухлени дървени къщи
» » Някои съвети как да изолирате пода в страната
© 2021 BggeHat.com