Каква е изолацията на стените на дървена къща?

Стаята трябва да бъде топла, комфортна и уютна. Но дори и в една дървена къща има загуба на топлина, елиминира ги или минимизира изолацията на стените на дървената къща. За изолацията на стените трябва да мислят дори и на етапа на тяхната ерекция.

Затопляне на къщата от дърво

Затопляне на къщата от дърво

Вашата къща ще бъде събрана от кръгли трупи (цилиндрични, профилирани или "диви")? Тогава най-лесно проходими за студа, или по-скоро за топлина, мястото ще бъде пукнатини между трупите. И трябва да бъдат изолирани.

Топлоизолация и запечатване на вътрешността на шевовете

Топлоизолация и запечатване на вътрешността на шевовете

За рамкирани дървени къщи се изисква външна изолация от минерална вата или полистирол.

Качествени нагреватели за стените на дървена къща предпазват парите ви чрез спестяване на топлина.

Какви характеристики на топлоизолационните материали са важни за разглеждане при избора?

Нека да започнем с нетрадиционни ... Екологична безопасност? Естествени нагреватели днес - това е правилният избор по отношение на екологията.

Филц - като топлоизолационен материал

филц - оптимална и уникална изолация за дървени стени, изработени от вълна.

100% популярна естественост с високи топлоизолационни качества. Този материал е подходящ за вътрешна изолация на стени от дървени и рамкови къщи, вани, сауни.

Това е екологична изолация от суровини, която се подновява непрекъснато. Той има добър коефициент на поглъщане на звука, не е склонен да поддържа изгарянето (за изгаряне, концентрацията на кислород в атмосферния въздух е недостатъчна), регулира влажността в помещението, балансира се с неговите полезни свойства и цена.

"Регулиране" на влажността се състои в свойствата на филца като абсорбираща влага от въздуха на помещението и връщането му при необходимост. Когато се абсорбира влагата, филцът не губи свойствата си на топлоизолация, както прави памучната вата, направена от минерални влакна. По този начин топлопроводимостта на материала остава постоянна при различна влажност. Коефициентът на топлопроводимост е 0,036 W / m * K.

Филт също има способността да намали концентрацията на различни миризми и вредни вещества, например формалдехид. Филцът е вид "регулатор" на микроклимата в стаята.

Високите нива на звукопоглъщане се оправдават от значителната издържливост на влакната от овчи вълна, които образуват празнини в слоя от филц, в който звукът се "улавя" и се абсорбира.

Но за да са "готови за употреба", е необходимо да ги приготвите преди инсталацията: да се третира с разтвор на натриев флуорид и да се изсуши.

Материали за изолация между дървени къщи

Вътрешни топлоносители - са материали от естествен произход, предназначени да подобрят топлоизолацията на къщата, да я защитят от външни фактори, за стените на дървена къща - това е най-добрата изолация, тъй като не нарушава микроклимата на дървената къща. Втората цел на вътрешната изолация е шумоизолацията на стаята.

Нагреватели за дървени къщи

Нагреватели за дървени къщи

Този тип изолация се монтира точно по време на изграждането на стени. Такъв материал под формата на ленти с дебелина 10-15 mm е направен от естествени влакна - 100 еко продукти. Тя "тихо" оцелява с температурни промени в широк диапазон, запазвайки всичките си полезни свойства.

Топлоизолация на къщата по време на строителната фаза

Топлоизолация на къщата по време на строителната фаза

Лен или ленени влакна, предназначени за уплътняване на пукнатини;

Ленена изолация на лентата за междинна употреба - материал за професионална изолация на дървени къщи. "100 лен" може да се напише не само на качество, приятно за тялото, дрехи, но и на нагревателя за стените на дървената къща. Той е напълно екологичен материал, който не съдържа химически добавки.

Такъв материал се получава чрез механично заплитане на ленени влакна. Подредени под формата на ленти, фиксиращи в жлебовете на дървените трупи със стаплер.

Спалното бельо е издръжливо, "тихо" прехвърля контакт с водни пари, не се поддава на молец и мухъл. Като цяло тя защитава къщата, увеличавайки нейния жизнен ресурс. Освен това, нагревателят за спално бельо е отлично звукоизолиращо устройство.

Правилно изпълнена работа ще украси външната и вътрешната страна на стените на къщата ви, ако не поемат допълнителни довършителни работи.

Междугробното затопляне на дървена къща

Междугробното затопляне на дървена къща

юта - универсална изолация на лентата, устойчива на гниене, поради наличието в състава на същото растение.

Това е безопасен за човешкото естествена изолация, полага между трупите влезете вкъщи, само благоприятен ефект върху микроклимата в къщата или вана, както и юта успокойте се "чувстват" и при високи температури, както и висока влажност зона не може да се каже и за изолация на синтетични влакна.



Процесът на производство на юта е заплитането (преплитането) на юта нишки помежду си. За полагането се използва получената лента, нарязана на ленти с необходимата ширина. Лентата се поставя в жлеба на дървения материал, фиксирана със зашиване.

Благодарение на естествения си светлокафяв цвят, ютата лесно се "напасва" между трупите. Механични свойства на юта: не се разпада, не "прах", не е време, постоянно носи както температура, така и влага.

Бельо юта - нагревател за инвентаризация, изработен от ленени и ютови влакна. Делът на всяко растение в този материал се определя от конкретния производител. Материалът се доставя в лента от юта под формата на ленти, които се вписват в жлебовете на дървените трупи или трупи по цялата дължина.

Той може да се нарече най-често срещаният и популярен нагревател за приключения за стените на дървена къща. Той "удължава" живота на дървената къща като цяло поради своята здравина и плътност. Едно вещество лигнин, който е в него в големи количества, дава на материала висока устойчивост на влага и механична якост.

Когато стените са изолирани от цилиндрични трупи, дебелината на вградения уплътнител е 5-10 мм. В случай на "неидентичност" на повърхността на трупите, няколко слоя от този изолационен материал могат да бъдат поставени на определени места

Общи предимства на естествените изолатори с интервенционален ефект:

  • безопасността на околната среда;
  • високи параметри на топлоизолацията;
  • устойчивост на влага;
  • устойчивост на плесени и гниене;
  • механична якост;
  • еластичност;
  • простота и лекота на инсталиране.

Единственият сериозен недостатък е високата цена на такива материали.

Минерална вата в изолацията на дървени къщи

По-често срещаната изолация е минералната вата, която се конкурира с експандиран полистирол (но за него по-късно). Minvata, също естествен материал, който вече определя предимствата на използването му в дървени конструкции. Минерална вата - отлична изолация за дървени стени отвън, но може да се използва в съответствие с технологичните изисквания и като нагревател за дървени стени отвътре.

Затопляне на стените на дървена къща с минерална вата

Затопляне на стените на дървена къща с минерална вата

Минералната вата (минерална вата) е мек еластичен материал, идеално "съседен в тандем" с дървени стени. Ако се спазват правилата за монтаж, топлоизолационният слой от минерална вата е надеждна термична "защита" на дървената конструкция в продължение на много години. Слоят от минерална вата се намира между дървената стена и външната облицовка, има висока пропускливост на парите.

Допълнителна вентилация се организира от непълното запълване с разтвор на междукристални конци.

Моля, обърнете внимание! Затоплянето на стените на дървена къща не трябва да е по-рано от една година след построяването на стените. Това ще позволи на дървото да изсъхне напълно преди изолацията и облицовката.

Благоприятните предимства на този топлоизолатор включват неговата висока огнеустойчивост, устойчивост на биологични "атаки" (плесени, насекоми), високи топлоизолационни свойства. Той е незаменим за изолация на отворите на вратите и прозорците (пожарна безопасност).

Недостатъци: "страх" от влага и загуба на топлоизолационни свойства в контакт с влага, значително тегло, висока цена.

Стиропор като нагревател за дървени стени

Разширеният полистирол е листов материал, изработен от топчета, пълни с въздух. Има ниска плътност, леко тегло, лесен за монтаж, "неприятно" за насекоми, дълъг живот - ниска цена, лесен монтаж, но ... Пожарна опасност - тлеещ при горене!

Също така добър топлоизолационен материал, но има ниска пропускливост на парите. Можете да използвате експандираната пяна от полистирол за "корк" на къщата в запечатано помещение, но .... Това ще доведе до факта, че след месец или две, лишени от способността да "диша", къщата ще започне да гние. Но не винаги! Наличието на производствена вентилационна система може да предотврати такъв отрицателен процес за дома.

Опции за инсталиране на нагревател в дървена къща

  1. Импулсната изолация се извършва дори на етапа на сглобяване на къщата. Лентата на топлоизолатора, поставена в канала, може да се завърти от двете страни, като по този начин се увеличи дебелината на топлоизолатора и се подобри външният вид.
  2. За организиране на допълнителна изолация на къщата е необходимо да се изчака време - не по-малко от 1-1,5 години, за изсушаване и свиване на дървената къща.
  3. Необходимостта от допълнителна топлоизолация и местоположението на точки за топлоотделяне може да бъде проверена с помощта на термограма, направена у дома.
Хетграма на секцията за стена на къщата

Хетграма на секцията за стена на къщата

Хетграма на външната стена на къщата, изработена от дърво

Хетграма на външната стена на къщата, изработена от дърво

  1. Откритите пукнатини в къщата трябва внимателно да се носят, като се използва спално бельо или чанта от юта. От нея се изработва нишка, която след това се запълва със специален инструмент с калк в слота, докато последният се напълни напълно.

Моля, обърнете внимание! Изолацията на стените на дървената къща отвън може да се извърши само в "сухи" сезона - най-добре през лятото, когато стените са сухи и влажността и температурата на атмосферния въздух са стабилни.

  • Предварителната фасада трябва да се третира с огнезащитни и антисептични средства.
  • Надяваме се, че с избора на изолация вече сте решили: могат да бъдат плочи от полиуретанова пяна, минерална вата, екологични ...
  • Затопляне на дървени рамкови къщи

    Затопляне на дървени рамкови къщи

    Моделът на изолацията на дървена къща

    Моделът на изолацията на дървена къща

    1. Освен това вертикални дървени подпори се бият от дъската, чиято широчина трябва да съвпада или малко надвишава дебелината на изолационните подложки, а стъпката на подреждането трябва да бъде с 1-2 см по-малка от широчината на плочата. Това ще позволи на топлоизолационните плочи да се залепнат плътно между вертикалните плоскости.
    Топлоизолация

    Топлоизолация "пай" на къща от дърво

    1. Отвътре може да се постави парче бариерен филм.
    Пароизолация Yutafol N

    Пароизолация Yutafol N

    1. Интербрушкото пространство е изпълнено с изолационни плочи.
    2. Отвън, топлоизолационният слой е покрит с материал за валцуване, изтеглящ пара.

    В район със силни устойчиви мразове може да е необходимо да поставите два слоя изолация. В този случай за първия ред се прави хоризонтална щайга, а за втория ред се прави вертикална щайга. В този случай е необходимо плочите да бъдат подредени така, че шевовете на първия и втория слой да не съвпадат.

    Ако няма възможност да изолирате къщата в допълнение, можете да прибягвате до затоплянето на къщата отвътре. Но само в случай на извънредна ситуация.

    Възможности за изолация на дървена къща

    Възможности за изолация на дървена къща

    Не забравяйте, че с вътрешна изолация:

    • в пространството между стената и нагревателя е възможно появата на конденз;
    • намалява полезната площ на къщата;
    • външната стена остава студена, което все още ще доведе до значително охлаждане на къщата;
    • в местата, където външните стени граничат с тавана, ще се оформят студени мостове, които всъщност не могат да бъдат изолирани отвътре по качествен начин;
    • "Дишането" на стените ще бъде почти невъзможно. Съответно, някои свойства на скъпа изолация на интервенцията се "отричат".

    Външната изолация на дървената къща позволява:

    • с изключение на отоплението вкъщи;
    • създаване на пестеливи условия за стените на къщата;
    • опростяване на външната декорация на къщата;
    • организира допълнителна звукоизолация у дома;
    • да изолира вече експлоатирана къща.

    Видео: затопляне на дървени къщи с помощта на технологията "Топъл шев"

    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Как да затопли дървената къщаКак да затопли дървената къща
    Как да изолирате къща от външен бар с минерална ватаКак да изолирате къща от външен бар с минерална вата
    Нагревател за рецензии на къщи и какво да избереНагревател за рецензии на къщи и какво да избере
    Как мога да затопля стара селска дървена къщаКак мога да затопля стара селска дървена къща
    Как да изолирате и отрежете дървена къща отвънКак да изолирате и отрежете дървена къща отвън
    Затопляне на дървена къща навън с минерална ватаЗатопляне на дървена къща навън с минерална вата
    Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
    Как да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътреКак да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътре
    Най-екологична изолация за дървена къщаНай-екологична изолация за дървена къща
    Нестандартната изолация на дървена къща използва полиуретанова пяна, уплътнител и изолонНестандартната изолация на дървена къща използва полиуретанова пяна, уплътнител и изолон
    » » Каква е изолацията на стените на дървена къща?
    © 2021 BggeHat.com