Как да изолирате дървена къща с пенофол

Топлоизолация с пяна извън AПравилната изолация с пяна отвън на дървената къща насърчава прехвърлянето на точката на оросяване отвъд границата на дървените стени, което на свой ред защитава самата конструкция от вредното влияние на външната среда. Защо се случва това? Тъй като замразяването на дървени стени не е еднакво (особено ако не говорим за периметъра, а за дебелината на материала).

Отрицателните температури се характеризират само от външната повърхност, която провокира образуването на влага върху структурата като разрушител. Освен това, дървото бавно абсорбира и натрупва влага, което води до факта, че материалът започва да се размножава.

Какво е добро за изолацията с този материал?

Освен това изолацията на дървената къща с пяна осигурява допълнителна шумоизолация и защита от вятър, тъй като материалът има висок коефициент на шумопоглъщане.

Също така, предимството на материала е, че то може да се приложи не само към новата сграда. Изолацията за стени от пенофол може да се монтира на стените на стари сгради и не изисква временно преустановяване на използването им.

Изолация от пяна отвън 1

Топлинната изолация с пяна отвън предполага устройство, наречено "пай" - структура, състояща се от няколко слоя.

Кога да изолирате?

За да получите гарантиран резултат, трябва да знаете, че за затопляне изберете сухо лятно време, когато стените на къщата напълно изсъхнали.

Дърво се обработва с помощта на негорими материали, с цел да се увеличи устойчивостта на пожар, както и антисептици, за да се увеличи устойчивостта на гъбички и насекоми колонии вид.

Инсталация - последователност от действия

Топлоизолацията на стените с пенофол от ръцете допълнително се състои в отстраняване на големи пукнатини. За да направите това, дървото внимателно prokonopachivaetsya. По същия начин стените премахват пукнатините, които често се появяват в резултат на експлоатацията.

решетка

Освен това е създадена щайга с помощта на която нормална вентилация на фасадата. Ако къщата е съставена от трупи, можете да направите без подовата настилка, но трябва да оставите празнините, които ще източат конденза. Те са организирани около корнизите и основата на имението.

Изолация от пяна отвън 2

Пароизолация

Изолацията на външната пяна от пяната е да се инсталира защитен слой. За това е необходимо да закупите филм за бариери срещу пара (няма проблеми с това, защото на пазара има много оферти).

Основното нещо, което трябва да се вземе предвид е едностранната пропускливост на материала - преминава влага само в една посока.

За удобство филмът от едната страна е груб и другият е гланциран. Филмът е монтиран грубо към стената. Повърхността на ставите се припокрива и се изолира.

Изолация от пяна отвън 3

Топлоизолация



Затопляне на стените Penofolom собствени ръце продължава инсталирането на най-топлоизолационния слой. Поради факта, че пенофолът е перфектно нарязан, размерите на частите могат лесно да се регулират така, че да могат да бъдат монтирани от водача, като по този начин се избягва появата на празнини между топлоизолацията и облицовката.

Топлоизолация с външна пяна 4

Монтирана изолация с котви. Можете да комбинирате penofol с други видове изолация - базалтова вълна или пяна.

хидроизолация

След това изолацията на стените с пяна отвън е инсталирането на хидроизолационен слой. Тя е организирана като първия слой (грубата страна в посока към стената, която ще запази нагревателя от прекомерна влага, не може да проникне обратно).

облицовка

Топлоизолацията на къщата с пяна отвън изисква организиране на външната облицовка на готовия "пай". Това може да се постигне чрез прилагане на почти всеки покриващ материал (обшивка, облицовка, тухли и др.).

Топлоизолация с външна пяна 5

Основното нещо е организацията на отсъствието на вентилация. Към външната стена изолация penofolom е завършена, се прилага обшивка обшивка и вентилационни пропуски са организирани чрез опаковката на тънки дъски труп железопътни.

Възможно ли е да се изолира отвътре?

Също така, за по-нататъшно изолиране, стените са изолирани отвътре с пенофол. Разбира се, мнозина могат да възразят, че вътрешното разположение на изолацията води до образуването на конденз между нея и стените.

Да, би било така, но това трябва да се запомни Стените вече са изолирани отвън, така че да не се замразява и не се образува кондензат.

Вътрешно леене

Топлоизолацията на къщата отвътре с пяна пяна започва с подложката на рафтовете под изолацията за възможността за удобно закрепване, както и образуването на вентилационна междина между изолацията и стените на сградата.

Топлоизолация с пяна отвътре 1

Reiki се монтират на стените с помощта на дюбели, след което се използва пяна от пяна с припокриване между 10-15 см и се закрепва със строителна стъпалка.

изолация

Изолация на стените отвътре Penofol освен това се състои в залепване на фугите с двустранна лента от фолио. Самият нагревател е поставен с фолио в посоката на помещението, за да се организира термичен щит. След това затварям изолираното пространство, той е "зашит" с плочи от гипсокартон.

Изолация от пяна отвътре 2

Трябва само да запомните, че вътрешното покритие на апартамента / къщата с пяна пяна или друга изолация без външна изолация, необходимо е да се оборудват само в случай на авария, тъй като кондензата между стената и нагревателя не може да бъде избегната.

Максим Брагин, Верешагигоно, 2014 г.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите изолацията на фасадата на дървена къща и каква изолация трябва да избера?Как да направите изолацията на фасадата на дървена къща и каква изолация трябва да избера?
Топлоизолация на пяна или пянаТоплоизолация на пяна или пяна
Как да изолирате къща от външен бар с минерална ватаКак да изолирате къща от външен бар с минерална вата
Топлоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пянаТоплоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пяна
Затопляне на рамката къща навън с екологична изолацияЗатопляне на рамката къща навън с екологична изолация
Как мога да затопля стара селска дървена къщаКак мога да затопля стара селска дървена къща
Как да изолирате и отрежете дървена къща отвънКак да изолирате и отрежете дървена къща отвън
Затопляне на дървена къща навън с минерална ватаЗатопляне на дървена къща навън с минерална вата
Как да изолирате дървената къща отвън с пяна и пянаКак да изолирате дървената къща отвън с пяна и пяна
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
» » Как да изолирате дървена къща с пенофол
© 2021 BggeHat.com