Изграждане на вътрешни подове в частна къща

Изграждане на вътрешни подове в частна къща

Оформлението на всяка многоетажна сграда осигурява стабилност не само надеждна основа, но и система от твърди подове. Те също са необходими във всяка едноетажна къща за да построи сутерен или гараж под него и да построи покрив над него. Застъпващите структури заемат до 20% или повече от всички строителни разходи. Следователно инсталирането им е много сериозен и отговорен бизнес.

подови палуби

Монтиране на вътрешни тавани в къща от дървен материал

Видове припокриване по предназначение

Най-големият товар в къщата пада върху мазето и сокола. Техните хоризонтални прегради трябва да издържат тежестта на предметите от кухненското оборудване, както и тежестта на вътрешните стени, разделяйки първия етаж в коридор, кухня с орнаменти, трапезария.

припокриваща се схема

Схема за подреждане на бетонови покрития

Освен това, заедно с основата, те трябва да осигуряват стабилна твърдост на корпуса от всеки материал: дърво, тухли, газобетон. някои сгради на приземния етаж се издига над нивото на земята. Ако се загрее, структурата, която се припокрива, почти не се различава от вътрешните устройства.

Хоризонталната преграда, предназначена за разделяне на етажите, товарът е сравнително малък: собствено тегло, мебели, наематели. Важно е за комфортен престой да има добра звукоизолация. В дървена къща или изграден от блокове от газобетон този проблем не е толкова остър. Важно за тях е изолацията и изолацията.

Видове припокриване по материали

  • дървена;
  • Стоманобетон;
  • Metal.

Въпреки това, в някои случаи, когато изграждате къща, можете да направите без тях, защото за конструктивното устройство се използват следните видове припокриване:

  • не-сноп: монолитен,

    монолитни подове

    Устройството от монолитни подове

  • кесан, палатка, ковани;
  • сглобяема-монолитна;
  • припокриване на бетонни плочи.

Някои припокриващи се системи се държат на хоризонтални греди. За монтаж на други греди, те не са необходими, достатъчно плочи с правилния размер поръчани в завода. Поставете в къщата с помощта на подемно оборудване. Монолитните тавани се изсипват директно на строителната площадка. Предварително изработени монолитни устройства между етажите - комбинация от греда и монолит.

Хоризонталните конструкции с кофраж обикновено се използват за подреждане на тавана. На долната си страна има ребра, които съставляват правоъгълниците, в комбинация те приличат на повърхността на вафлата. В частното жилищно строителство се използват много рядко. Строен покрив - това е плоска плоча, оградена с ребра. Обикновено това е достатъчно за тавана на цялата стая, чийто размер е направен.
покрив за танц
Необходими са заобикалящи устройства, когато е необходимо да покриете изкривените участъци на къщите. В частни едноетажни и двуетажни къщи се използват плочи от бетон. Прилепващата се конструкция, направена от него, има много добра звукоизолация, запазва топлината за дълго време, поради което допълнителната изолация може да бъде излишна в преградите между помещенията. Материалът е лек, без мирис, не отделя изпарения или вредни вещества.

Неговата огнеустойчивост е също много висока. Но той се нуждае от ефективна хидроизолация, тъй като той абсорбира добре влагата на околната среда.

В строителната практика преградите се използват при смесване на различни материали. Дървени греди за увеличаване на здравина, подсилени с метал. Монолитните конструкции използват разнообразие от неподвижни кофражни конструкции. Понякога основната им част са кухи бетонни панели, а таванът на полукръгла прозоречна завеса - плочи от газобетон, които лесно могат да бъдат дадени с всякаква форма и дебелина с помощта на ръчен трион.

блокира се

Вариант на конструкцията на припокриването на блокове от газобетон

Такова разнообразие от материали разширява архитектурните възможности на припокриващите се устройства, тяхната звукоизолация и изолация.

Изисквания за припокриване

Всички устройства тип interstore са предмет на следните общи изисквания:

  1. Силата е способността да издържат тежестта на всички елементи на сградата.
  2. Стягане, което позволява да не се огъва под тежестта на собственото си тегло, тежки неща на пода.
  3. Ефективна топлоизолация и шумоизолация на тавани.
  4. Пожароустойчивост, която се характеризира с известно време устойчивост на огън.
  5. Живот, съответстващ приблизително на времето на използване на цялата сграда.

Греди от дърво

В изграждането на селски къщи са широко разпространени лиственица или борови твърди греди. Използват се за монтаж на подове с ширина 5 м. И за големи разстояния се използват залепени, силата на която е много по-висока.

дървени подове

Монтаж на подове от дървени греди

Кръгъл бар - прекрасен строителен материал за подове. Тя е разположена със северната страна надолу, определяйки я в края с плътността на годишните пръстени в дървения дървен материал. Дълго време Русия изгражда колиби с по-твърда страна на кръглата дървесина навън.

Високата здравина е притежание на дървен I-лъч. Профилът му е буквата "H", залепена заедно в завода от три части. Някои занаятчии го събират в домашната работилница или в дачата. Интерфейорните прегради с тяхното използване осигуряват ефективна изолация и забележителна звукоизолация.

етажна схема

Схемата за изграждане на дървени подове от трупи



Много удобно не само за подаване на тавана, поставяне на изолационни материали и подови покрития на грубия под, но и за монтаж на всички комуникации. Нишите в I-лъча изглеждат специално проектирани за скрито полагане на водопроводи, газопроводи и електрически проводници.

Използвани греди от дърво в почти всички нискоетажни жилища: дървени, припокриващи се в тухлена къща, блок. Но най-вече те са подходящи за сгради, изработени от блокове от газобетон. Този материал е порест, има по-малка здравина спрямо всички останали и не издържа на точковото натоварване на лагерите. Тъй като дървото не е тежко, теглото му може да издържи на стените на газовия блок. Монтирането на припокриващата се конструкция е възможно без привличане на сложни технически средства. И това ще струва на разработчика относително евтино.

Полагане на дървени греди

Строителите са наясно с недостатъците на дървото и се опитват да ги сведат до минимум. Преди монтажа на пода, всички дървени части са обработени с антисептици, които предотвратяват гниене, увреждане от насекоми. Контактните точки на греди от лъч с тухли, бетонни плочи и блокове от газобетон се изолират от различни материали.

И за да се увеличи пожарната безопасност, дървесината се обработва с разтвори, които не позволяват тя да се разпадне веднага, когато се появи открит огън.

Монтажът на междинни конструкции започва с предварително подготвени лагерни греди. Те са разположени успоредно на късата стена на жилището. Времето за полагане зависи от ширината на диапазона, но средно е 1 м. Необходими са и други прости материали, които осигуряват изолация, а също и без следните инструменти:

монтаж на пода

Процесът на полагане на дървен под от греди и дъски

  • триони;
  • чук;
  • нож за монтаж;
  • рулетка;
  • строителна сепаратор.

Гредите се укрепват с котви в нишите на тухлената стена. Но преди да направите отметка, направете наклонена рязане в краищата на гредата и я напръскайте с антисептик. Площта на допир на дърво с тухли се раздробява, обвива се с рубероид. Краищата на опорите в нишите трябва да са плътно затворени. Слотовете могат да се свалят с монтажна пяна.

След това върху носещите греди се поставя подовото закъснение и под тях, за да се понижи вибрацията на конструкцията, поставете гумени уплътнения. Долу изпълнете подложка за тавана. Таванните и сутеренните тавани трябва да бъдат изолирани. Interstore бариерите могат да бъдат освободени без него, но е необходима добра звукоизолация.

Метални греди

Те са надеждни, издръжливи, имат малка дебелина, което е важно за спестяване на пространство. Във форма, те са H-образни, под формата на ъгли или канали.

метални греди

Монтаж на подове от метални греди

Припокриването може да бъде с дължина от осем метра, а за полагане, ще се изисква подемно оборудване. Незапалими, но с времето са склонни към корозия, изискват допълнителна звукоизолация. Поставете на разстояние от един метър, което е изпълнено с кухи стоманобетонни плочи. От горе се покриват със слой от шлака и се изсипват с бетонна замазка. Шевовете между гредите и плочите се изравняват с циментова замазка.

Монолитни тавани

Най-важното им предимство е гладката, издръжлива повърхност без фуги и шевове. Възможно е да се полагат подови настилки от най-различни размери, освен ако не се използва специална подемна техника. Процесът на пълнене е сложен, изискващ следните материали:

  • цимент с висока марка;
  • натрошен камък, пясък;
  • стоманени фитинги;
  • укрепваща мрежа;
  • дървени дъски;
  • опорни лагери за кофраж.
монолитно припокриване

Процесът на изливане на монолитен бетонен под

Първоначално се инсталират вертикални опори. Те натрупват шперплата, за да запазят излятия бетонен разтвор. Вместо това, той може да бъде поцинкована велпапе лист, който след като работата не е отстранена, тя остава декоративен елемент.

След това направете кофраж, закрепете армировката, изсипете бетона и я компактирайте с електрически вибратор. Само месец по-късно може да се каже, че основата на проекта е готова, можете да поставите изолация, пода на пода. По принцип процесът е отнема много време и при изграждането на многоетажни сгради практически не се използва.

Стоманобетонни плочи

Разделителни стени между етажите в къщата на всякакъв брой етажи могат да бъдат облицовани с стоманобетонни плочи.
стоманобетонни плочи
Те се нуждаят от звукоизолация и изолация. Поддръжката за тях трябва да бъде само носещи стени и на същото ниво, така че таваните да не са изкривени. Плочите се използват фабрично направени дължина от 9 м. Има кухи или тънки, плоски, без кухини. Поставете върху доста течен разтвор на съединителя. Всички пукнатини върху плочата са също вградени в циментовата смес. После цялата повърхност е изравнена със замазка.

Покриване от газобетон

В нискоетажна сграда с газови блокове, припокриващи се конструкции, направени от бетонни плочи, са много ефективни. Те са поръчани във фабриката с указание за размерите, съответстващи на параметрите на бъдещия обхват между стените. Когато са монтирани, те се свързват посредством канали, хребети или специални скоби. Основното им предимство е да осигурят високо ниво на звукоизолация. Допълнителна изолация също не се изисква.

На строителния пазар има готови застъпващи се структури за различни къщи, включително Къщи от поцинкован бетон. Остава само да се донесе на строителната площадка и да се инсталира.

тавани от газобетон

Пример за монтаж на тавани от газобетон

Но такова решение на проблема ще бъде доста скъпо. Необходимо е да се плати за готовия продукт, транспортирането му, монтажа с настройка на построените стени. Поради това е по-добре да инсталирате тавана по време на строителството на сградата, ако е възможно със собствените си ръце или най-малкото с вашето собствено участие.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подреждане на подове в тухлена къщаПодреждане на подове в тухлена къща
Варианти на планиране на двуетажни къщи с гаражВарианти на планиране на двуетажни къщи с гараж
Устройството за припокриване в дома от газобетонУстройството за припокриване в дома от газобетон
Оформлението на модерна къща с мазеОформлението на модерна къща с мазе
Разпределение на едноетажна къща с гараж и таванско помещениеРазпределение на едноетажна къща с гараж и таванско помещение
Реалната цена на газобетон блок е оценката за къщатаРеалната цена на газобетон блок е оценката за къщата
Калкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ниКалкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ни
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Газов блок за изграждане на къщаГазов блок за изграждане на къща
Подреждане на вътрешни преградиПодреждане на вътрешни прегради
» » Изграждане на вътрешни подове в частна къща
© 2021 BggeHat.com