Монтаж на тавани в дървена къща

Монтаж на тавани в дървена къща

Днес най-популярните жилищни сгради са изработени от дърво. Преди всеки предприемач в самото начало на строителството, възниква задачата, какво трябва да бъде припокриването в дървената къща. В края на краищата те са необходими, за да се осигури силата на покрива, равномерното разпределение на междурелсовото натоварване, стабилността на стените на цялата нискоетажна сграда. Това е основната цел на припокриващите се структури.

Пример за устройството на преплитания между етажа в къщата от бар

Пример за устройството на преплитания между етажа в къщата от бар

Освен това тяхното разположение до голяма степен осигурява ефективната изолация на цялото жилище и най-вече на тавана.

Видове припокриване

В строителната индустрия са известни следните етажи:

  • таванско помещение;
  • Backboard;
  • Tsokolnye- мазе препокриване
  • В мазето.

Тавански под в тухлена къща Те са инсталирани между хола и тавана. Те трябва да изпълняват функции като парна бариера и изолация. За вътрешните помещения тези качества не са толкова важни, за тях най-важният фактор е звукоизолацията. Мазе, мазе в частна къща често не се нагрява. Следователно, техните припокриващи се устройства трябва да бъдат направени не само с повишена якост, но и с висока устойчивост на влиянието на суровия студен въздух. Ако сутеренът е построен за гараж, тогава неговият таван не е затруднен от шумоизолация.

Най-важните компоненти на подовата настилка:

  • гредите -

    тавани с греда

    Схема за покриване на лъчите

  • макара;
  • етаж;
  • изолация.

Основни изисквания

Структурата на носещата част на структурното решение е лъч или без използване на греди - монолитна. Bezbalkovye припокриване в дървена частна къща практически не се използва. Тяхното достойнство: висока якост, устойчивост на влага. За целия живот на ремонта може и да не е необходимо. Но звукоизолацията в такова жилище не е на високо ниво. Вече формата на монолита заличава желанието да се припокриват дизайни със собствените си ръце. И фабриката произвежда панели със стандартни размери, които може да не са подходящи за определен полет.

предприемач дървена къща обикновено не е трудно с избора между дървена греда и монолитно припокриване. Бетонните конструкции са непопулярни не само защото къщата няма да осигури добра шумоизолация между пода. След няколко години, за стари стени, те ще бъдат претоварени.

акустична изолация на подове

Подробна схема за шумоизолация на дървени подове

Монтажът на метални и бетонни конструкции, както и техният ремонт е невъзможно със собствените си ръце. Тук не може да се направи без използването на машини и механизми, без да се включват специалисти, които управляват тези средства. И всичко това ще се отрази на по-високите разходи за изграждане на цялата къща.

Гредите са дървени, метални, бетонни. Но независимо от материала на производство, всички те имат едни и същи изисквания:

  • да бъдат здрави, твърди, да не се огъват между етажите, да поддържат еднообразно натоварване в съответствие с SP 20.1333 - Кодекс на правилата от 2011 г. - не по-малко от 200 кг на квадратен метър;
  • осигуряват изолация, полагане на материали, от които зависи междупланинската звукоизолация;
  • поддържайте слоя покритие, необходимо за поддържане на топлината на пода;
  • инсталирането им от собствените си ръце трябва да бъде възможно най-надеждно.

Методи за закрепване на греди

На пода не беше нестабилно, гредите се полагат не по посока, а в жлебове, дълбоки около 70 мм, издълбани в стените.

закрепване на греди

Вариант на закрепване на греди за припокриване

Броят на опорните прътове трябва да бъде достатъчен, за да се осигури здравината на цялата структура на помещенията. Между проникването и края, можете да поставите изолационен материал, който изключва появата на скърцането.

Греди от горния етаж могат да бъдат прикрепени към стената по така наречения метод на рибарството. За да направите това, в техните краища е необходимо да направите двустранна диагонална част, която се вкарва в гнездото със същата форма. Вярно е, че това намалява напречното сечение на трупите, а в зоната на рязане могат да възникнат и надлъжни пукнатини. Устойчивостта на опората е намалена, експлоатационният живот на пода е съкратен и следователно ремонтът се приближава.

дървен

Бъдещите собственици на жилища са популярни в изграждането на греди на гредоред от дърво. Той ви позволява да оборудвате достатъчно добре изолацията у дома. Има както предимства, така и недостатъци.

схема на дървени подове

Схемата на устройството на дървени подове за къщата

Положителни фактори:

  • хубав външен вид;
  • сравнително ниско тегло;
  • бърза инсталация и последващ ремонт;
  • екологична чистота.

минуси:

  • това е запалимо, е необходимо специално импрегниране;
  • от температурните промени, влажността може да се деформира;
  • дървото е склонно към гниене, насекоми, гъбички.

Тези недостатъци обаче могат да бъдат сведени до минимум, да се отложат ремонтите, да се прилагат специални противопожарни решения и антисептични средства. За да изпълнят изискванията за пожарна безопасност, дървените части, използващи азбест, са изолирани от комина. Между него и най-близката греда обикновено се поставя кутия, пълна с незапалим материал, например минерална вата.

Къщата е в строеж от дървени трупи или дървени трупи гредите от твърда или иглолистна дървесина са по-подходящи.

припокриваща се дървена къща

Вариантът на устройството за припокриване в къщата от трупи



За изграждането на жилищни помещения е екологосъобразен и сравнително евтин строителен материал. Освен това ще бъде осигурена добра шумоизолация. Дървесината е лесна за обработка и относително евтина.

Монтирането на дървени подове на етажа е възможно за кратко време и със собствени ръце, без участието на специалисти и използването на подемно оборудване.

За мазето на вилата или гараж под къщата е необходимо по-трайно припокриване. Ако гредите са направени от дърво, тогава разстоянието между тях трябва да се направи малко по-малко. В този случай е по-добре, ако са метални, и върху тях да покрие дървения под на целия първи етаж. Те са по-малко податливи на неблагоприятни ефекти от средата на мазето, така че скоро няма да се налагат ремонти. При организиране на гаражното пространство не трябва да забравяме фактори като шумоизолация и достатъчно ефективна изолация на горната стая.

Твърди и залепени

Ако разстоянията не са по-големи от 5 м, използвайте масивни дървени греди, които са в състояние да осигурят силата на тавана и да осигурят надежден под. Но те могат да бъдат залепени, за които няма ограничения по дължина. Те отличават нелепени според следните параметри:

  • висока якост;
  • дълъг експлоатационен живот;
  • липса на деформация;
  • възможността за издигане на таван в дълги разстояния.

В интерстициални етажи дървени греди от дървен материал често остават отворени от тавана. Тяхната гладка повърхност с атрактивен дизайн от естествено дърво украсява дизайна. Той също така не е затворен на етажа, тъй като дава специална атракция за стаята. В подходящия стил, трябва да украсите пода.
монтаж на пода
Тя трябва да бъде направена от дървени дъски, на цвят, в хармония с дизайна на цялата стая.

Греди

В къщи I-гредите са широко използвани. Често те се избират от потребителя, който се тревожи за изолацията на дома си и звукоизолацията между етажите. I-гредите се правят лесно от обикновена залепена дървесина. Във форма те приличат на две букви "Т", свързани на основата. Сменете тежестта на носещите релси, намалете времето, прекарано на устройството, и най-вече с тяхната употреба, е възможно да се монтира до 15 метра.

I-лъчите от въздействието на влагата не се деформират, няма да се налагат често ремонти. С използването им в къщата със собствените си ръце могат да бъдат оборудвани със забележителна вътрешна звукоизолация и доста ефективна изолация. За да се изключи възможността за подскачане на подови настилки, те са заковани на така наречения груб под.

I-припокриване

Пример за I-плочки в дървена къща

Техният дизайн е много удобен за полагане на комуникации на подове: електрическа инсталация, водопровод и газ, вентилация.

Табла вместо греди

В строителната практика се използва таванно устройство, в което се поставят дебели дъски вместо опорните пръти. За предпочитане, те не са по-малки от 60 mm х 200 mm. Краищата им се нарязват на цялата дебелина на дървената стена. Укрепване един от друг на разстояние половината от разстоянието от разстоянието между гредите на залепени греди или кръгли трупи. Монтирането на такъв дизайн е възможно с тесни отвори. След това подът ще бъде много стабилен, а подреждането на тавана ще изисква конвенционални материали за осигуряване на изолация и създаване на добра звукоизолация.

дъски за подови настилки

Пример за монтаж на подови дъски

Редът за монтаж на пода

Инсталирането на дървени греди от собствените си ръце, както и последващите им ремонти - е много проблематичен бизнес, ще ви трябва поне още една работна ръка. За да се припокриват между етажите, те са разположени на разстояние обикновено 1 метър, а за таван - 1, 80 м.

Широчината на междузъбните разстояния също зависи от дебелината на дъските, които ще покрият бъдещия етаж. Ако тяхната дебелина е по-малка от 28 mm, тогава ламелните напречници трябва да са по-големи.

Краищата на дървените греди на външните стени са особено уязвими, защото навън те са изложени на влага, която се разпада и се разпада. Ремонтът е предстоящ. За да се избегне това, те не само се лекуват със специални разтвори, но също така се покриват с рубероид. За да направите това, опитни строители съветват краищата на греди на етажа за 2 см, за да не донесе на външния ръб на стената, и това пространство е пълна с влагоустойчив материал.

припокриваща се схема

Схемата на монтажа на дървения под

Дървени подови настилки за стари дървени трупи могат да бъдат направени на стоманобетонния пояс. Монтажът на конструкцията трябва да осигури строго хоризонтално положение, в противен случай разпределението на натоварването ще бъде равномерно разпределено и ще бъде нарушена здравината на цялата сграда. Подовото покритие е монтирано така, че подът на горния етаж да служи като таван на долния етаж. Същата звукова изолация се използва на два фронта: за горната и долната стая.

Монтирането на покритието се извършва в този ред. От двете страни на всеки лъч отдолу бяха приковани така наречените черепни пръчки. Те ще пазят ролката, която се извършва от съборените дъски. На тях, между гредите, се поставя и само пароизолационен филм. И след това покрийте изолацията. От тези елементи звукоизолацията на стаята не е по-малко зависима.
схема на топлоизолация
Отгоре ще бъде подпората на "черен" под, върху който ще бъде положено външното подово покритие.
От дъното - това е основата на "чистия" таван, който може да бъде покрит с облицовка.

Нагревателят може да бъде:

  • полистиролова пяна;
  • разширена глина;
  • минерална вата;
  • дървени стърготини;
  • суха слама;
  • шлака или пясъка.

От избора на изолация зависи от шумоизолацията. Можете да покриете палтото с гъста глина, да я изсушите и да я покриете с шлака.

дъски под

Варианти на конструкцията на дървени подове

Тя може да бъде заменена със сухи стърготини, които са почти 4 пъти по-леки, а затоплянето ще бъде много по-ефективно. И този материал се изисква значително по-малко - възглавница с височина 5 см. Глиненият слой често е заменен с рубероид.

Най-лекото тегло е минерална вата. Подходящ за вътрешно и мансарден етаж, освен това, за разлика от другите изолации, "диша". Звукоизолацията е почти без нея. Клейдит, шлака, пясък - този материал, тежестта на конструкцията. Те се използват най-добре за тавана на мазето. Те ще бъдат снабдени с шумоизолация, особено ако има гараж там.


Специално внимание е необходимо баня етаж. Тук се нуждаете от по-добра хидроизолация, чието устройство може да се изпълни със собствените ви ръце - да направите твърда подова настилка от дървени дъски, свързани с принципа на дюбел. Жлебовете трябва да бъдат запечатани с уплътнителен материал, например смола. За да се постигне още по-голяма устойчивост на вода, подовата настилка може да бъде направена от керамични плочки. Ако всичко е направено в съответствие с правилата за строеж, затварянето на ниска дървена къща ще продължи няколко десетилетия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на вътрешни подове в частна къщаИзграждане на вътрешни подове в частна къща
Дизайн и чертежи на таванаДизайн и чертежи на тавана
Подреждане на подове в тухлена къщаПодреждане на подове в тухлена къща
Проекти и оформление на тухлена къщаПроекти и оформление на тухлена къща
В дървената къща затопляме таванаВ дървената къща затопляме тавана
Устройството на таван в дървена къща - технологияУстройството на таван в дървена къща - технология
Оформлението на модерна къща с мазеОформлението на модерна къща с мазе
Отопляваме тавана в дървена къща лесно и надеждноОтопляваме тавана в дървена къща лесно и надеждно
Проекти и оформление на къщи от дървената къщаПроекти и оформление на къщи от дървената къща
Как да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътреКак да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътре
» » Монтаж на тавани в дървена къща
© 2021 BggeHat.com