Проекти и оформление на тухлена къща

Проекти и оформление на тухлена къща

Създаването на проект за тухлена къща е много важна стъпка в изграждането на собствен дом. Проектите от тухлени къщи предопределят скоростта на строителството, както и разходите за бъдещи капиталови инвестиции. План на частна къща показване на всички необходими размери позволява на клиента да си представим как ще изглежда завършен жилища, и е незаменим елемент в изграждането, чрез която можете да се установят някакви точки, включително и с надзорните органи.

тухлена къща

Проектът на двуетажна тухлена къща с гараж

Най-популярни в частното строителство са проектите на двуетажна тухлена къща и къща с мансарда. Такива къщи позволяват да се спести място на земята, а също така да се построи по-евтино за сметка на намаляване на разходите за строителни материали.

Освен това, благодарение на изграждането на къщи с мансарда, е възможно да се намалят разходите за издигане на фундаменти чрез намаляване на теглото на конструкцията. Като се има предвид фактът, че в някои случаи основите на полагане могат да съставляват около четиридесет процента от всички строителни разходи, спестяванията са много забележими.

Предимства на двуетажна тухлена къща

Разнообразието на строителните пазари е удивително с огромен брой различни строителни материали, които позволяват да се разширят възможностите на разработчиците и дизайнерите. Най-популярният строителен материал, какъвто може да се каже, е тухла.

Проект на къща от тухли

Вариант на проекта на голяма тухлена двуетажна къща с гараж

Възможността на тухла да диша прави възможно изграждането на къщи с идеален микроклимат за живеене. От надеждността на тухли блокове и качеството на бъдещите сгради и не може да говори: всичко е на най-високо ниво. Тухла се доказа като материал за изграждането на къщи. С помощта на него се издигат всякакви сгради - от нискоетажни къщи до многоетажни сгради. Тухлите се считат за огнеупорни материали, така че ако в къщата се планира камина, не трябва да възникват пречки за това.

Единственото нещо, което трябва да бъде отбелязано по отношение на недостатъците на тухлени къщи, са големите разходи за труд за строителство и дълги срокове на монтаж в сравнение с други строителни материали.

Развитието на строителната индустрия обаче не стои неподвижно, така че има всички нови технологии, които позволяват да се строят такива къщи много по-бързо.

Проектиране на тухлени къщи

преди да създадете план и проект у дома, е необходимо да се вземат под внимание редица въпроси. Например, е необходимо да се разбере, че тухлени структури и още повече двуетажни къщи, имат голямо тегло, което значително влияе върху натоварването на основата. Поради това е необходимо внимателно да се проучат свойствата на почвата върху земята, като се използват геодезисти.

Изчисляване на топлинните загуби у дома

Въз основа на факта, че цената за енергийни ресурси нараства постоянно, и целият свят е загрижен за издаване на пестене на енергия, много важен фактор при избора на строителни материали е способността им да се противопоставят на загубата на топлина. Не е тайна, че колкото по-голяма е тухлената сграда, толкова повече ще струва тя, за да я загрее. Като се има предвид, че тухлени блокове с различна топлинна инерция, може да се заключи, че една къща от тухли се нагрява в продължение на дълъг период от време и дълго студено.

топлинни загуби у дома

Топлинни загуби на тухли и други материали

За да се увеличи енергийната ефективност на тухлени къщи, често се използват изолационни материали.

Избор на тухли

Благодарение на голямото разнообразие в избора на строителни материали, можете да изберете една тухла за всеки вкус, всякакъв размер и цвят. Прилагане на тухли с пори, можете да увеличите звукоизолацията на къщата, както и да се намалят разходите за отопление. Трябва да се разбере, че такива свойства влияят върху цената на тухлите, така че ако се планира да се построи къща за лятна употреба, разходите няма да имат значение. За временни къщи е достатъчно да се използват обикновени или силикатни тухли. Универсалните проекти на тухлени къщи са подходящи за издигане на сгради от други материали.

Грешки при проектирането



Неправилното проектиране на двуетажна къща може да доведе до пукнатини на тухлени стени. Основната причина за това е неправилното изчисляване на основата и движението на почвата в агрегата.

къща с мансарден етаж

Готов проект за едноетажна тухлена къща с таванско помещение

Може да се случи, че фондацията е била изчислена правилно, но непланираните надстройки или конструктивни елементи, които не са предвидени в проекта, оказват влияние върху натоварването на основата. Ремонтирайте пукнатини по няколко начина. Ако повредите са причинени от движението на почвата, стените са подсилени с метален колан. Ако дефектите се формират поради грешки в изчисленията, тогава възстановяването на стената ще изисква големи разходи. За ремонт ще е необходимо да се замени зидарията, която ще изисква определени умения и голяма грижа.

За да се избегнат проблеми, дължащи се на унищожаването на основата, е възможно да се поставят тръби в основата, чрез които е възможно да се захранва бетоновият разтвор и да се запълни пролуката под основата.

разпределение на тухлена къща

Проектиране и оформление на всички етажи на триетажна тухлена къща

Структура на проекта

Типичните проекти на тухлени къщи включват следните раздели.

  1. Архитектурна част, включваща план на етажа, фасадни чертежи, необходимите секции, чертеж на покриви, общи данни и обяснителна бележка.
  2. Структурната част с зидани планове, избор на етажи, чертеж на покрива.
  3. Секция на инженерните мрежи, включително чертежи и обяснения за всички системи за подпомагане на живота у дома. Това са: ток, вода, канализация, отопление на къщата, както и голямо разнообразие от системи за ниско напрежение (пожароизвестяване, видеонаблюдение, структурни кабелни системи, и т.н. ...).

Оформлението на тухлена къща с таванско помещение

Ако тухлена къща е построена с таван, то нейното местоположение може да се направи на всяко удобно място под покрива. Чрез създаването мансарден план на пода, трябва да се помни, че има някои правила и ограничения. Например, прозорецът за достатъчно естествено осветление трябва да бъде най-малко осми от площта на цялата стая.

Има препоръки за височината на тавана, която трябва да бъде най-малко 2.4 метра, поне две трети от общата площ.

Ако всички изисквания са изпълнени на тавана, бъдещите наематели не трябва да имат никакви проблеми и ще бъдат удобни, ярки и топли. Ако желаете, можете да направите някои промени и направете вътрешно преустройство на къщата, след като са прехвърлили вътрешни дялове. Естествено, този процес ще изисква ново оформление на къщата, което ще позволи да се вземат предвид всички необходими комуникации на инженерните системи.

мансарден план

Оформлението на тухлена къща с таванско помещение

Очевидно е, че тухлените къщи с таван трябва да имат покривен покрив, което прави пространството под него жилищна. Покривът е избран на базата на бюджета и климатичните условия в региона. В допълнение, за двуетажна къща, както и за къща с мансарден етаж, покривът трябва да е изолиран. Всичко това поради факта, че покривът ще бъде единствената бариера между жилищното пространство и улицата. Заедно с изолацията, е необходимо водонепропускливото покритие, за да се избегне изтичането му в дъжд.

Оформлението на малка двуетажна къща или къщи с таванско помещение са идеални за комфортен престой на малко семейство. Районът на остъкляване в тези къщи позволява слънчевата светлина да влиза свободно в къщата и през целия ден, за да осветява всички стаи. Ключовото място на двуетажна къща или къща с таванско помещение е дневната.

мансард план

Оформлението на тухлена къща с размери 16х14

Благодарение на големия размер на прозорците, той винаги е лек и наличието на камина ще направи стаята уютна дори и през зимата. В допълнение към хола на първия етаж планирайте и поставете кухнята, който често се комбинира с трапезарията. също на първия етаж на къщата е оборудвана с лятна тераса, с които частните имоти са напълно видими. Много е важно разпределението на приземния етаж да е място за местоположението на банята в къщата, както и спомагателни помещения, в които е възможно да се съхранява домакинско оборудване и да се инсталира инженерно оборудване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителна система на двуетажна къща Търсим най-добрия вариантОтоплителна система на двуетажна къща Търсим най-добрия вариант
Рамки къщи 4x6Рамки къщи 4x6
Проекти за изграждане на къща с два заливаПроекти за изграждане на къща с два залива
Броят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къщаБроят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къща
Тухлена къщаТухлена къща
Къде да купя къща?Къде да купя къща?
Предимства на изграждането на къщи от тухлиПредимства на изграждането на къщи от тухли
Къщи с икономичен тип, които са по-добриКъщи с икономичен тип, които са по-добри
Предимства и недостатъци на тухлени сградиПредимства и недостатъци на тухлени сгради
Тухлена или дървена къща, която е по-изгодно да се построиТухлена или дървена къща, която е по-изгодно да се построи
» » Проекти и оформление на тухлена къща
© 2021 BggeHat.com