Монтаж на метални профили върху покрива

Днес пазарът представя голямо разнообразие от различни покривни материали, които се отличават както от ценовата категория, така и от качеството на изпълнение. Въпреки това повечето купувачи предпочитат да избират бъдещ материал за покриви, който се характеризира с добро качество на изпълнение, издръжливост и наличност. И всички тези критерии се изпълняват от метална велпапе. В статията ни ще разгледаме подробно монтаж на метални профили на покрива.

1. Подготовка на инструменти и покривен материал.

2. Видове велпапе.

3. Полагане на метални листове.

4. Закрепване на ламарина.

1. Подготовка на инструменти и материали за монтаж на метални профили върху покрива със собствените си ръце

За целта е необходимо да се вземат под внимание следните аспекти. След измерването и купуването на велпапе, той трябва внимателно да се транспортира, да се транспортира строго вертикално и категорично да не позволява излишъци. Необходимо е всички греди на покрива да се повдигат само един по един на лагерите, които са най-правилно поставени от земята до ръба на покрива.

Инструменти за монтаж:

  • Електрически ножици или можете да използвате халс за метал;
  • Електрически винтоверт;
  • Специални винтови винтове;
  • Други важни покривни инструменти.

2. Видове профилирани листове

Всичко зависи от условията на работа, наличните финанси.

Има само три маркировки на профилите NA, H и S на пазара.

Профилирани листове от категория НС - 44 или 35 мм височина на вълната, най-популярният профил за практичен покрив.

Профилирани листове от категория H - от 57 до 114 мм височина на вълните. Има подсилени усилващи елементи. Страхотно за солиден покрив.

Профилирана лента C - от 8 до 44 мм височина на вълната, която е налична трапецовидно, както и синусоидална форма. Перфектен за прост покрив.

Препоръчваме ви да прочетете основните елементи на сайдинг.

Определете ъгъла на покрива

Първо, изчислете наклона на покрива, който ще определи припокриването на бъдещите листове.

При ъгъл на наклон от 12 до 15 градуса, припокриването трябва да е най-малко 20 см.



С ъгъл на наклон от 16 до 30 градуса, припокриване от 15-20 см.

При ъгъл на наклон над 30 градуса трябва да се направи припокриване 10-15 см.

3. Полагане и монтаж листове.

На първо място е поставен слой от хидроизолация, който ще предотврати навлизането на влага в изолационния материал, гредите или касите. Хидробиографският филм е монтиран върху ребрата стриктно хоризонтално и е необходимо да се започне от надвеса на покрива. Закрепването се извършва с помощта на специални скоби с припокриване от 15 см. За вентилацията е по-добре да се направи празнина от 2-3 см между нагревателя и хидравличния апарат.

От хидроизолацията отвътре е необходимо да поставите изолационните листове, а след това парната бариера. След това всичко е фиксирано с вентилационни ребра.

След това тръгваме към инсталацията на летвата директно профилирана, което ще позволи структурата да бъде силна и надеждна. Необходимите изисквания за монтаж се извършват от производителя на материала. След това ще защитите покрив от кондензация, загуба на топлина или вентилация.

Поставете хидроизолацията, отидете до щайгата. Най-добре е да вземете бара с размери 5 х 5 см, 3 х 10 см или 3 х 7 см. Най-добре е стъпалото да бъде запазено от 90 до 120 см.

Сега отидете на инсталацията на специален табло директно над щандата. Височината на бордюра трябва да съответства на височината на профила. След това отидете на инсталацията на подови настилки от дъските, което се прави под ламелите на монтираната razzhelobka. Припокриването трябва да се поддържа приблизително 20 см.

4. Закрепване на ламарина към покрива.

Сега трябва да започнете да монтирате профила си от ръба на покрива. Листовете трябва да бъдат закрепени към дървени пръти и да са закрепени с винтове за самозатягане с предпазни гумени уплътнения.

Монтирайте релсата за завеси, като я закрепите с винтове. След това поставете профилното уплътнение между покривния лист и корнизът.

 

Директно в долната част на наклона е необходимо да поставите долната част на гофрираната дъска, където е разположен специален улей. В процеса на работа листовете за покриви са правилно подравнени директно върху съединението.

Следвайте тези препоръки, направете всички измервания правилно и след това покривът ви ще продължи дълго време и ще ви достави красота и практичност.

Монтаж на метални профили на видеото на покрива:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Основните предимства на използването на велпапеОсновните предимства на използването на велпапе
Профилирани листове като евтин и висококачествен покривен материалПрофилирани листове като евтин и висококачествен покривен материал
Предимства на велпапетоПредимства на велпапето
Покривни покрития от гофрокартонПокривни покрития от гофрокартон
Как да изградим етапите на покриваКак да изградим етапите на покрива
Гофрирани покривни листовеГофрирани покривни листове
Видове покривиВидове покриви
Покрития и покривиПокрития и покриви
Покривни покритияПокривни покрития
Поцинкован покривен листПоцинкован покривен лист
» » Монтаж на метални профили върху покрива
© 2021 BggeHat.com