Технология на производството на пеноблокове

Към днешна дата, производство на газобетонни блокчета е най-популярен сред освобождаването на светлина клетъчен бетон, този успех се дължи не само на една проста технология пяна блокове производство, но също така и на качеството на продукцията и чувство за уникален продукт. Само тези продукти съдържат положителни резултати оперативни характеристики всички традиционни материали, използвани от векове в частни и граждански конструкции, така че как можете да създадете такъв универсален строителен материал?

Производствени технологии

снимка на пяна бетон

Пянобетонните блокове могат да бъдат произведени чрез две технологии: шприцоване и рязане, също така става като втвърдяване в автоклава, както и естествено стареене. Когато се втвърдяват в автоклав, пенобетонната смес се съхранява в специални сушилни - камери при установена влажност и температура, така че за всичко в ред.

изливане

Форма за пяна блокове

Отличителните белези на тази технология на производство - готовата смес се излива в предварително приготвени форми, размерите на тези форми могат да се променят. За да устоят на пяна блокове в тази форма на тяхното производство може да бъде с помощта на пара камера, и при естествено изсушаване. По-качествена пяна пяна се счита за втвърдяване в автоклава, но ако създадете оптимални условия на мястото на излагане, ще получите не по-малко от качествен продукт.

оборудване

оборудване

Бетонен миксер, но не конвенционален, но специален, неговата тайна в наклонени лопатки, които предотвратяват разцепването на пяната по време на смесването. се изисква маркуч смес или специален контейнер обем равен на една месене, но неговото движение в магазин кран лъч, на пара камера или ги поставете vderzhki, полиетиленов филм. Най-добрият вариант е да закупите изцяло специален мини-завод, той ще избегне голямо количество брак. Като правило, такъв завод е подробни инструкции, както и избор на състава на пенобетон смеси от различни плътности, някои компании, които продават такава техника, трябва да бъде приложена към него, които посещават специалисти, които са за създаване процес. В бъдеще производството на единици чрез такива инсталации свежда до минимум процентното отхвърляне поради 80 автоматизация на производствения процес.

Суровини

Портланд цимент

Портланд цимент

Най-добър вариант, който съчетава принципа на "цена - качество" - циментова M 400 D 20, само при условие, че тя напълно потвърждава качеството на своята марка, в противен случай - не траен блок пяна.

пясък

пясък

Степен модул 0.02, без отломки и чужди тела, важно е, че тя има съдържание на влага по-малко от 5. Ако цифрата е по-висока, преди да го пусне в строителната площадка, трябва да изсъхне напълно. Факт е, че при смесване пясъкът дава тази влага на сместа, съотношението вода-цимент се увеличава и качествена смес при такива обстоятелства е извън въпрос.

пенообразувател с

пенообразувател с

Което е по-подходящо за вашата продукция - зависи от вида на оборудването.

вода - конвенционални кабели

стъклопласт



стъклопласт

Елементът за армиране ще предотврати напукване.

Оптималният избор на състава на сместа се определя чрез експеримент, за да се идентифицира качествена смес, но е необходимо да има следните данни:

Производствен процес

Производствен процес

  1. Сглобяването и смазването на калъпите за тази цел може да се използва конвенционално отработено масло. Смажете по-добре с пистолет за пръскане, така че слоят смазка ще бъде възможно най-тънък.
  2. Подготовката започва със смесване на вода и влакна, ако я добавите вече в бетонната смес, влакното няма да се разтвори напълно и усилващият ефект ще бъде слаб.
  3. След това циментът се добавя към миксера, последван от пясък.
  4. Докато смесването продължава, приготвяме концентрата, добавяме необходимото количество вода към готовия разпенващ агент, смесваме го и го изливаме в специален капацитет на генератора на пяна.
  5. След хомогенното смесване на цимента с пясък, генерирайте пяна, важно е да се гарантира, че по време на храненето е равномерна и устойчива.
  6. Всичко е смесено не повече от 3 минути, основното нещо за това време, за да се постигне еднородност на смес.

Попълнете формуляри

запълни

Възможно е да се използва винт подаване на сместа през маркуч и с помощта на кофата в първия случай, загубите на винт за полети и почивка пяна се случват не само в по-голямата част от готовата смес, но в качеството на блоковете.

подправка

пяна блокове

Когато производството на автоклав - не повече от един ден, но когато естествено сушене да се пени по-надеждна, се препоръчва да приключи форма на изолацията и се покрива с найлоново фолио. Средно застаряването е ден.

Разлагане на продуктите и съхранение на мястото на експозиция

пяна блок

След 2 седмици сушене блоковете се подреждат на палети и се изпращат за продажба. Много хора пренебрегват тази стъпка, но напразно, ако пресния бетон блокове веднага доведе до строителната площадка, при товаренето им може да даде зашеметяващ свиване или частично унищожени.

Технология на рязане

пенобетон

Тя се различава от предишния начин на изливане на сместа. Готовият пенобетон се вписва в един голям кофраж, където се възстановява неговата първоначална здравина, след което този монолит се освобождава от тази форма и се нарязва на блокове със специална машина. Във всички други етапи на производството двете технологии са еднакви.

Производство на блокове пяна, видео

заключение

Основният принцип на производство на пенобетонови блокове е спазването на всички правила на технологиите и стандартите за качество. Вдлъбнатината от тях е изпълнена с продукти с ниско качество и висок процент отхвърляния.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да изберем газов блок, пенобетон, газобетон или полистирол?Какво да изберем газов блок, пенобетон, газобетон или полистирол?
Стандартни размери на блоковете пянаСтандартни размери на блоковете пяна
Основната разлика между газобетон и пенобетонОсновната разлика между газобетон и пенобетон
Производство на пенобетон в къщиПроизводство на пенобетон в къщи
Пяната бетон блокира техническите характеристики и характеристикиПяната бетон блокира техническите характеристики и характеристики
Кой пяна блок трябва да избера?Кой пяна блок трябва да избера?
Оборудване за производство на пеноблоковеОборудване за производство на пеноблокове
Най-добрият пенобетон за строителствотоНай-добрият пенобетон за строителството
Технология на производство на блокове газ у домаТехнология на производство на блокове газ у дома
Оборудване за производство на газови блоковеОборудване за производство на газови блокове
» » Технология на производството на пеноблокове
© 2021 BggeHat.com