Как да направите сауна в къщата със собствените си ръце

Любителите вземат парна баня със сигурност идват на ум: "Може би си позволи да направите това у дома?" В действителност, в сградата се помещава сауна не е лош вариант, но да направи нещата както трябва и да спечелите, трябва внимателно да се мисли за всичко. В тази статия ще научите как да се направи сауна в къщата със собствените си ръце и че е необходимо, тъй като ще се съгласите, че е важно да се вземат предвид всички най-малките подробности.

Строителни материали и всичко необходимо

Строителни материали и всичко необходимо

La започна, струва си да обмислиш и да определиш какви материали трябва да си построиш за сауна и как ще поставиш стените и основите. Обикновено сауната е оборудвана с тухли или дърво, всичко зависи от вашия избор. Някои искат да изградят не само сауна, а басейн в нея. Идеята е много интересна, особено за тези, които живеят в частния сектор. Ако не разполагате с уменията и опита да изградите камък, значи си струва да разгледате опцията с дърво. Той obkladyvayut таван и стени, добре, и фондацията се препоръчва да се покрие с бетон.

Разходи и разходи за строителство

Ако имате нужда от сауна у дома си със собствените си ръце, тогава определено трябва да определите разходите, които ще бъдат включени в нейното изграждане и регулиране. Независимо от това можете да изградите не само сауна, а истински почивен център, главно желание и интерес и разбира се пари! Като цяло разходите и материалите зависят от това коя стая е широчината и обема. Например, сауна на 4x4 метра може да струва около 10-11 хиляди долара. Но за да изградите пари за 6 метра, ще похарчите около 20 хиляди долара. Сауната или ваната са приятно удоволствие, но малко скъпо. Но все пак, ако се опитате, е възможно да инвестирате в 7 хиляди долара.

Спестяване на строителни материали и строителство като цяло

Това са тези фактори и така да се кажат елементи, които влияят на разходите за изграждане на сауна:

  • Вид материал за обработка на стените, т.е. дървен материал или дървен материал.
  • Вид дървени трупи и греди, т.е. те са заоблени, профилирани или залепени.
  • Районът и размерът на банята, както и броят посетители и обемът изобщо.
  • Труд и помощ в структурата. Разбира се, можете също да направите строителството сами, но ако нямате опит със строителни материали, е по-добре да наемате работници и да харчите около 400-500 долара.
  • Струва си да мислите и да изчислите времето за изграждане на сауна и зависи от това дали я изграждате самостоятелно или с помощта на труд. Ако наемате работници, ще спестите време и в същото време ще ускорите процеса на строителство, разбира се, плащайки ги с пари.

Трябва ли да подам документи?

Трябва ли да подам документи?

Преди да започнете строителния процес, трябва да помислите и да разрешите проблема, свързан с документите, и да се обърнете към адвокатите за помощ. Ако вярвате в член 51 на Руската федерация, тогава не се изискват документи за изграждане на баня на собствена територия. Ако говорите различно, знайте, че те не са запознати с конституцията на Руската федерация или измамници, внимавайте и тихо изграждайте сауна без страхове и страхове!

Разполагане на сауната

Разполагане на сауната

Искате да построите баня, но възниква въпросът, но къде да я построите и кое място ще бъде подходящо? Преди да започнете да строите, решете къде ще построите. Мястото трябва да бъде избрано, като се обръща внимание на такива фактори и основания:

  1. Мястото за изграждане на баня трябва да е далеч от кладенци и кладенци, защото ще бъде трудно. Също така, на мястото не трябва да има жилищни сгради в радиус от 20-25 метра.
  2. Мястото с баня не трябва да причинява неудобства и проблеми на съседите, поради което разстоянието до сауната е около 2,5 метра, в противен случай може да има проблеми и неприятни въпроси от страна на наемателите.
  3. Мястото за изграждане на банята трябва да бъде на повърхността, защото няма да има проблеми с конструкцията и също така лесно можете да носите вода. Също така, се препоръчва да се инсталират врати от юг, но прозорци от запад, така че можете да поддържате нормалната температура в стаята.

Сауна в къщата със собствени ръце: проекти, снимки

Сауна в къщата със собствени ръце: проекти, снимки

Преди да започнете да строите и купувате строителни материали, трябва да направите план и в същото време да разгледате фото проектите.

Общият размер на стаята е 4x4 метра, което е най-оптималният вариант. Ако сте решили този размер, тогава имате нужда от: собствена парна баня 2x1,7 метра, отделение за тоалетна 2x2 метра и съблекалня, която е 1,7x3,7 метра.

Сауна в къщата със собствени ръце и избор на фурна

Сауна в къщата със собствени ръце и избор на фурна

Тук обърнете внимание на този въпрос. Без печката сауната не може да се движи напред, тя може да бъде направена, обаче, трябва да решите какво ще бъде и най-важното къде. Видовете пещ са, както следва:

  • Нагреватели за газ.
  • Електрически пещи.
  • Класически от тухли.

Тези, които обожават истинската руска баничка, вероятно знаят, че фурната не може просто да се купи в магазина, тя може да бъде построена само с тухли. Трябва да го направите само на място, по друг начин е почти невъзможно да го преместите, бъдете сигурни. Теглото е несравнимо голямо, почти 1000 килограма, поради което равнината трябва да е бетонна, за да поддържа такъв обем.

Ако разтопите сауната, само по себе си температурата ще достигне до 500-600 градуса, но имайте предвид, че това не влияе на температурата на самата сауна. Както знаете, тази пара може да достави приятни усещания и така да каже лечебния ефект.



Днес има огромен избор за придобиване на високо развити технологии за изграждане и полагане на каменна пещ. Поради това камъните се загряват и топлината по правило остава стабилна. Също така, за отопление на сауната, няма да отнеме много време. Процесът на отопление ще отнеме приблизително 4 часа, при условие че има всички необходими материали, но в обичайния процес трае от 7-8 часа. Разбира се, температурата на стените ще варира значително от 40 до 60 градуса, но от фурната ще бъде издадена топлина, която е в състояние да затопли стаята. В сауната няма да изгори и изпари въздуха, т.е. диша лесно и без никакви затруднения.

Но имайте предвид, че има някои корекции и нюанси. Каменната пещ има своите недостатъци. Най-важното е, че е невъзможно да се изгради без помощта на специалисти и майстори. Ако можете сами да изградите сауна, е малко вероятно да можете да направите това без помощта на опитни професионалисти и професионалисти, които точно разбират работата си и имат опит от нея, и това е важно. Разбира се, не можете да го направите сами, затова ще трябва да използвате труд, това ще отнеме допълнителни разходи, но след това можете да се насладите на процеса, който си заслужава!

Къде е по-добре да поставите пещта?

Тухлената фурна работи строго върху дървесина, поради което е необходимо да се внимава къде да бъде разположена специална пещ. Предлага се за монтаж, както в стаята с печката, така и в другата, така че има избор. Повечето хора избират опцията в съседната стая, т.е. далеч от самата парна баня. Разбира се, не е толкова лесно да се направи камина в съседната стая, но повярвайте ми, струва си, благодарение на удобството. Вратата за пещта може да бъде изградена от стъклени предмети и украсена с дизайн като камина, ще бъде много хубаво. Можете да се насладите на топлината, приятните усещания и красотата, защото ще изглеждат много елегантно!

Аналози на електрически пещи

Аналози на електрически пещи

Такава пещ често се контролира от контролен блок, кладенец или с дистанционно управление, въпреки че това е рядко. Благодарение на тази функция можете да избирате на всяко разстояние подходящата за Вас температура и време, след като сте се радвали на процеса. Също така, наличната функция за автоматично изключване, т.е. температурата може да се регулира според ритъма и времето, които сте задали, и това е едно от предимствата на такава плоча.

Също така, за такава фурна не се нуждаете от комин, което спестява време, пари и естествено разходите за строителство като цяло. Цената на такова удоволствие може да бъде различен, това зависи от модела и производителя, но обикновено, средната цена от 5-6000 руски рубли. Но не забравяйте, че трябва да изясните силата и силата на чинията, независимо дали то може напълно да затопли сауната. Тази функция е по-изчислена за площ от 1 метър в квадрат и изисква 1-2 киловата мощност. Ако банята е 4x4x4, тогава е необходима голяма мощност, приблизително 15-16 kW. Разбира се, това може да струва много, но си заслужава.

Напредък и подобрения!

В някои модели на такива пещи има вече вграден специален генератор на двойки, разбира се, цената зависи от това. Благодарение на това е възможно да се регулира спокойно температурата и влагата във въздуха в помещението, което е само плюс за това устройство. Ако вземете нагревател или тухла, тогава тази възможност не е налице, това е минус!

Прибори за газ

Прибори за газ

Както е известно, тези табели се използват най-често. Те работят за сметка на балон газ или енергия. Плюсът и достойнството на устройството е, че той харчи по-малко газ и не е нужно да събира дърва за огрев, което, между другото, е доста важно за времето, прекарано в него. В крайна сметка, ако сравните с други устройства, такава функция не е достъпна за тях.

Има още една оптимална възможност - покупката и инсталирането на комбинирана пещ. Това устройство може да функционира на различни горива, по-точно на газ и дърво, което ви дава избор. Но обърнете внимание на цената, тя е повече от 20-30 пъти повече от обикновените газови пещи.

Разпределение на стаите и отделение за стая

Разпределение на стаите и отделение за стая

Разделянето на помещенията и помещенията е важен въпрос в дизайна и интериора, който трябва да опитате не по-малко внимателно. Подобен процес често се извършва чрез такива критерии.

  1. Отдел на фондацията.
  2. Клон на тавана.
  3. Разделяне на стени.

Първо, обърнете внимание на пода. За истинска руска баня е обичайно да се използва дървена обшивка, особено с бар. Само не забравяйте, че при всяка почивка в сауната подът, покрит с дърво, ще поеме цялата влага и това ще повлияе на неговото качество. Ако този проблем не бъде отстранен, подът ще изгние и в крайна сметка ще причини неприятна миризма. За да се избегне този проблем, ще бъде по-безопасно да се използват керамични плочки, тя няма да абсорбира влагата в себе си и ще даде дизайн на вашата сауна. В същото време, веднага покрити с бетон повърхност. За да се избегне натрупването на ненужна влага в сауната и температурата е нормална, е необходимо да се стабилизира наклонът към ямата в 1: 1000 метра. В същото време влагата няма да се натрупва във ваната и няма да има локви и вода на пода. Но за сметка на стените и тавана, те могат да бъдат оборудвани без съмнение с дърво или бар. Те, за разлика от основите, нямат свойството да абсорбират влагата, причинявайки гъбички и гниене, което между другото е много удобно и ефективно.

Така се оказа как можете да направите сауна бързо и да не се скъпите сами. Експертите препоръчват да се започне строителството през сезоните на затопляне, т.е. през пролетта или лятото, за да се спести време и в същото време да се насладите на процеса много по-дълго. Затова опитайте се да мислите и да изчислявате всичко възможно най-много, за да избегнете сериозни грешки. Също така имайте предвид, че като сте построили сауна, можете да се наслаждавате на процеса на изкачване по всяко време и е много полезно за здравето и доставя много приятни усещания.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически сауниЕлектрически сауни
Инфрачервена сауна със собствени ръцеИнфрачервена сауна със собствени ръце
Баня 4х4 метра добър компромисБаня 4х4 метра добър компромис
Хамам в апартамента създаваме турска парна баня у домаХамам в апартамента създаваме турска парна баня у дома
Двуетажна къща 7х9Двуетажна къща 7х9
Проекти на банята 7x7Проекти на банята 7x7
Проекти и оформление на сауната 5х5Проекти и оформление на сауната 5х5
Оформлението на къщата е 6x8 със сауна и сауна за добра почивкаОформлението на къщата е 6x8 със сауна и сауна за добра почивка
Направи си сам изграждане на саунаНаправи си сам изграждане на сауна
Оформлението на едноетажна къща е от 8 до 8Оформлението на едноетажна къща е от 8 до 8
» » Как да направите сауна в къщата със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com