Пещта на Тунгуска за баня

Всички истински banschikov знаят, че комфортен климат в парната баня може да бъде създаден само чрез надеждна работа на печка нагревател. Ако в банята все още не е на разположение и достоен вариант все още не е закупен, препоръчително е да обърнете внимание на продукта от местното производство - фурната Tunguska за вана. Благодарение на дизайна на тази фурна е възможно да я използвате със същия резултат както в сауната, така и в руската парна баня.


Основните предимства на печките Tungusok, използвани в банята


Такива пещи са станали популярни по редица причини. Те успяха бързо да спечелят доверието на потребителите, което никакво друго оборудване за банята не може да сподели. Много популярност се дължи на следните показатели: (Виж също: Пещи за сауни)



  • Разглеждане на дизайна на пещта (то е заточено директно за използване на естествени суровини - дърва за огрев).

  • Стабилност и безопасност на оборудването за дълго време.

  • Компактност, когато става въпрос за размерите на единицата, което помага да се постигне максимална икономия на парното пространство.

  • Добра топлинна мощност.

  • Разширяемост на пещта за банята Тунгуска, ако говорим за моделната гама на тази единица, представена на пазара.
  • (Виж също: Как да изберем печка за баня)
  • Обосновка на стойността, което прави продукта много конкурентен.


Пещ за баня Tunguska



МОЛЯ, ЗАБЕЛЕЖКА: правилният избор на такова оборудване за баня зависи от някои фактори, за които си струва да се обърне внимание. Така че, необходимо е да се разбере, отколкото този вариант на пещ за баня се различава от продуктите на конкурентите. Преди да купите, препоръчваме да се запознаете добре с характеристиките на това устройство. Просто отделете малко време до информацията по този въпрос, можете да бъдете сигурни, че ще бъде създадена не само печката, но истинска и надеждна "асистент", която позволява на собственика на структурата е почти нищо общо, но за да се осигури качество на околната среда за упражняване на всички процедури за баня.



Каква е тази печка за баня?


Както знаете, в огъня "утробата" на всяка печка, изключително лоши температури са локализирани. Такова явление се подлага на материал, който се използва при производството на "пълнеж" за термична единица, особено въздействие от определени условия. Така че пещите за баня на Тунгуска са оборудвани с такава термична единица, която трябва:



  1. Чудесно е да провеждате топлина.

  2. С достойнство да издържите на екстремни температури.

  3. Характеризира се с наличието на спокойно "разположение".

  4. При формиране на температурен пик не отравяйте околните вещества с екскретирани вещества.

  5. Не горийте кислорода.


Каменните печки на старите модели са предимно от черна стомана. Ако вземете предвид техническите характеристики, то този материал е доста скромен, което на свой ред не позволява на такива модели да заемат водещи позиции на пазара. (Виж също: Печка нагревател за сауна)

Когато черната стомана се загрее до критичната температура, става осезаемо как нейната повърхност е покрита с множество "мехурчета", които биха могли да се образуват благодарение на процеса на окисляване. Това явление бързо отслабва структурата на целия материал като цяло. Самият материал сам по себе си бързо се поддава на износване, става изключително уязвим и крехък.

Санитарна печка Tunguska

Разбира се, пещите на Тунгуска са свободни от този недостатък. Всички техни части, които влизат в контакт с пламъка, са изработени от топлоустойчива стомана. Свойството на топлинната устойчивост е налице при метала поради неговия състав, който включва хром, който може да подобри изходните характеристики на материала. Ако вземем предвид процентното съотношение, пропорцията на т. Нар. "Добавка" се регулира до точност от 13. Това е индикаторът за примеси на хром, който може да показва степента на топлинна устойчивост на метала.

Трябва да се отбележи, че няма значителни външни разлики между такива пещи и по-евтини варианти. Производителят основно реши да изостави яркостта и претенциозността си по отношение на представянето на външния вид. И такова решение е напълно разбираемо: топлоустойчив метал с добро качество вече е скъп, но привлича около 50 от общата цена на произвежданите продукти. Ето защо няма смисъл дори да се увеличава цената на стоките. Оказва се, че на потребителя се предлага уникална възможност да спести от отсъствието на скъпо смилане. (Виж също: Карта на сайта)



Не е позволено! изберете печката за банята само на външен вид. Както показва практиката, лъчистата блясък на нейните части изобщо не гарантира топлоустойчивостта на метала, тъй като това е просто козметичен ефект. Изборът трябва да се извършва директно въз основа на техническите характеристики на единицата, а в Тунгуска те са на високо ниво. Освен това при избора на апаратурата е препоръчително да се попитате за качеството на използваната в конструкцията стомана. Ако мярката за хоровата примес в метала е по-малка от 13, тогава няма топлоустойчивост в такъв материал. Проверката може да се извърши в съответствие с паспорта, който винаги е прикрепен към устройството, което е преминало сертифицирането.



Дизайнът на пещта: основните й характеристики и тайни


Подобно на всеки продукт, сауната в Tunguska има определен принцип на работа. За сметка на тези показатели "чудотворният агрегат" успя да получи признание не само на територията на нашата страна, но и на различни международни изложби, посветени на изкуството на банята. Нека да обърнем внимание на тези показатели.



Пещ за сауна Tunguska

Печката за сауна е проектирана така, че да може бързо да се затопли и затопли стаята с максимално възможния топлопренос. Отделно е необходимо да се каже за възможността такава печка да създаде изключително горещи температури за кратко време. Така че буквално за 40 минути температурата в стаята може да се промени от скоростта от +20 градуса до +100 градуса.

Разбира се, това е тайната. Така пещта на Tunguska, изгаряща дървесината, има определени структурни характеристики по отношение на нейното "пълнене". Пещта и камината, които се намират в пещта, са изработени от топлоустойчива стомана, което беше споменато по-рано. Сместа от хром е 13, което позволява на уреда да бъде изключително издръжлив.



ВНИМАНИЕ: Печките за вани като Tunguska са достатъчно леки конструкции, които могат да имат много компактни размери. Такива индикатори допринасят за факта, че инсталирането на пещта Тунгуска може да се извърши дори и в малка структура.



Характеристики на вътрешната структура на такава пещ


Обръщайки внимание на вътрешната структура на Tunguska, трябва да се отбележи в първия ред, че в него е инсталирана камина, чиято дебелина на стената е само 2 мм. Това позволява бързо загряване по отношение на цялата повърхност на пещта. В горната част на пещта се крие в специален корпус. Оказва се, че между така нареченото "палто" и директно от самата "тяло" се формира празно пространство, което улеснява бързото затопляне на въздуха, което е в специален "капан". След известно време отопляемият въздух напуска това място с помощта на съществуващи слотове. В същото време тя отстъпва на прохладата. Този процес ни позволява да кажем, че нагряването на помещението се извършва за сметка на най-бързия в природата режим на конвекция.



ВАЖНО: корпус не пречи на процеса на преминаване на мощен инфрачервена радиация, която идва директно от изгаряне на пламъците в пещта, което от своя страна увеличава топлинната ефективност на пещта повече.



Печка за сауна

Що се отнася до невинтилизирания нагревател, той е построен под формата на пирамида, където всичките пет лица се нагряват с помощта на пламък, който пламва в пещ. В този случай голям брой камъни са скрити в такава черупка. Камъните в този случай действат като топлинни батерии, които първоначално натрупват топлина и след това ги използват за образуване на пара в парната баня.

Що се отнася до каналите за преминаване на въздуха, можем да кажем, че те са проектирани по определен начин, което позволява да се изгаря напълно изгарянето на отпадъците. Това явление става възможно поради факта, че се доставя отделен канал за въздушен тип. Той е, който увеличава силата на пламъка. Складирането на дърва за огрев в пещта се извършва върху специална дебела решетка, изработена от чугун. Тя е в състояние да "поддържа" пламъка добре.



Струва си да се отбележи, че инсталирането на Tunguska в банята не е завършено без инсталиране на специална пепелна кутия. Както в традиционната фурна, такава кутия служи за премахване на пепелта. Чрез него се регулира интензивността на изгаряне.



На етапа на производство всичко, което се изискваше за удобно използване на такава пещ, беше обмислено. Вратата, изработена от стомана, бързо се охлажда, когато пещта се отваря. Ако има желание, стандартната брава може да бъде заменена с декоративен аналог, който е направен от топлоустойчива стъклена керамика. Този подход към дизайна на вратата на пещта ви позволява да създадете интимна среда, тъй като става възможно да погледнете пламъка.



ПРЕПОРЪЧВА: ако се вземе решение да закупите Tunguska за вана, препоръчително е да се съсредоточите върху някои съвети. Така например резервоарът за вода е избран така, че за 1 човек има достатъчно около 10 литра вода. В същото време трябва да добавите колкото се може повече към паркоместата. Що се отнася до капацитета на пещта, този индикатор е избран въз основа на материала, използван при изграждането на сауната. Обърнете внимание на факта, че изолацията се характеризира със структурата. Ако в конструкцията е използвано дърво, то е възможно да се разчита на следните данни: капацитетът на пещта трябва да бъде един и половина пъти обема на парната стая.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещ за вана на варваритеПещ за вана на варварите
Печка за саунаПечка за сауна
Пещ за баня от тухлаПещ за баня от тухла
Метална фурна за баняМетална фурна за баня
Печка нагревател за саунаПечка нагревател за сауна
Пещи за сауниПещи за сауни
Печки за баняПечки за баня
Пещта на банята от улицатаПещта на банята от улицата
Инсталиране на термоформова фурна от собствените си ръцеИнсталиране на термоформова фурна от собствените си ръце
Как да инсталирате печката във ванаКак да инсталирате печката във вана
» » Пещта на Тунгуска за баня
© 2021 BggeHat.com