Пещи за сауни

Едва ли е възможно да си представим руско семейство, където се спазва баня. Пещите за изгаряне на дървени сауни са много популярни, отчасти това може да се обясни с факта, че Руската федерация има суров климат. Понякога е студено и студено, банята в този случай - идеална превенция срещу настинки. Също така трябва да се отбележи, че ваната е необходима не само за хигиена - тя носи удоволствие, един вид отпускане на тялото и душата. Максималната полза от посещението на банята е възможна само ако е подходящо оборудвана.


Изисквания за печки за изгаряне на дърва


Идеалната печка за дърва трябва да отговаря на следните точки:



  1. Бъдете компактни.

  2. Осигурете суха пара в необходимия обем.

  3. Да се ​​спазват всички стандарти за пожарна безопасност.

  4. Успешно се вписва в оформлението на сградата, така че не е нужно да извършва сложна реконструкция.



Важно е да знаете: при избора на печка преди да започнете строителството, собственикът трябва да си представи какъв вид микроклимат ще бъде създаден с нейната помощ. Той трябва да знае за функционалността на бъдещата пещ, за да има представа за бъдещата инсталация. (Виж също: Пещ за баня Везувий)



Пещи за сауни

Ако разгледаме традиционните руски решения за банята, тук често използваме печки-печки. Те са построени с помощта на добре оформено огромно огнище, което не се страхува от последиците от пожара. В това огнище / купол са поставени специални пръти от метал, те са били положени калдъръмени камъни, тук са инсталирали специален бойлер за вода. Всичко функционираше по следния начин: огъня затопли камъните, които вече подадоха топлината в стаята. Ако имате нужда от качествена пара, камъните просто изплискат вода. Особеността на това решение е, че когато се използва, няма открит огън. Благодарение на този подход е възможно да прекарате дълго време в сауната, защото кислородът не изгаря.

Ако се замислим за първите дизайни, когато една дървена печка е била построена от нашите собствени ръце, е обичайно да изваждаме продуктите от изгарянето през вратата. Малко по-късно започнаха да се използват тръби от дърво. Дори по-късно - имаше каменни комини, особено за премахване на дима.

За да направи пътуването до такава баня да е продуктивно, хората са нагрявали печката. Когато дървата изгоряха, те остъргваха цялата пепел, измиха леко камъните, само след всички тези манипулации беше възможно да се паре. (Виж също: Газови пещи за баня)


Камъни в строителството


Основният фактор, който влияе върху получаването на топлинни камъни, е да вземете около 40 килограма камъни за всеки кубичен метър от обема. Важно е да се изберат само десните камъни - те не трябва да се разширяват, да се разпадат под въздействието на високите температури, да останат стабилни.



ПРЕПОРЪЧВА: Използвайте камъни, събрани в близост до резервоари. В някои случаи се препоръчва използването на специални породи, които се добиват в кариери. Размерът на камъните зависи от конфигурацията на пещта. Ако се използват камъни с правилна форма, това насърчава най-добро преминаване на дим и огън. По време на полагане, трябва да се помни, че най-малките камъчета трябва да бъдат поставени на върха, големи образци, поставени отдолу. За да бъде колкото е възможно по-високата скорост на нагряване, слоевете на метала са разделени от камъни - понякога се използва желязо, в някои случаи се препоръчва използването на чугун. (Виж също: Печка Tunguska за банята)



Ако в печката има готварски печки, в процеса на избора на гориво е необходимо да се помни - оптималното дърво се получава от твърда дървесина. Най-добре е дървото да е сухо и твърдо. По принцип дървените пещи са изключително рядко нагрявани с въглища, поради което се получават твърде високи температури, толкова високи, че зидарията може да бъде повредена. Брезовите трупи се използват най-често.

Печка нагревател за дърва



Това е INACTION: да се използва бреза гориво твърде често, поради това, се образува голямо количество сажди. Тя остава в комина, след което след известно време ще се нуждае от почистване.



Правилният избор на печки за изгаряне на дърва


За камъка за сауната всичко е ясно, че е време да поговорим как да изберем дизайна на печката. На този въпрос трябва да се подхожда с най-голяма грижа и отговорност. Има дори такъв израз - "сърце в банята - това е печка". Нека да определим кои аспекти трябва да се обърне внимание: (Виж също: Фурна за сауна със собствени ръце)



  • Материалът, от който са направени стените, както и площта на стените.

  • Общият обем на парната баня.

  • Възможности за отопление на парната баня (кои да се използват).

  • Дали да използвате топъл под.

  • Необходимо ли е да се затопля водата с горивни продукти.





МОЛЯ, ЗАБЕЛЕЖКА: направи избор в посока на известни производители, печки на дърва, които са идеални за парни бани. Интересното е, че пазарът е сегментиран в две страни, в които се правят на продуктите - Финландия (Upo, Хело, Кастор, Lki) и Русия (Рус баня пещ, Termofor, Inzhkomtsentr, Volcano, Sukhov, Ermak, Teplodar). Тези компании са лидери на производството. Купувачът трябва да реши сам коя опция ще му се погрижи в по-голяма степен. Тук много зависи не само от нуждите, но и от финансовите възможности.



Ако считаме лидерите на пазара за качество, надеждност и дизайн, не можем да пренебрегнем продуктите на фирмата "Кастор". На първо място, такива продукти - иновации, стил, най-модерните технологии. Приятният дизайн е характерна особеност на продукта, работата е много ефективна, в процеса на използване е гарантирано високо ниво на безопасност.


Продукти от Harvia


Също така се препоръчва да погледнете продуктите на Harvia, истински ценители на руската баня често избират такива продукти за себе си. Харвия пещи са напълно безопасни за работа. Продуктите са направени от неръждаема стомана, пещта е направена от чугун, има добре обмислена система за изсмукване на дим. Заслужава ли да се говори за забележителния дизайн и многото нестандартни решения, които потребителите оценяват толкова много? (Виж също: Електрически сауни)

Пещ от Харвия


Нарви продукти


Такива продукти - фини класически дизайн, особено за тези, които нямат доверие модерен дизайн, предпочита пещта за банята на тръбата, с нисък разход на гориво, леко изхвърляне на продуктите на горенето. Ако искате да закупите най-екологичния продукт, трябва да изберете "Нарви". Продуктите обикновено имат лека обвивка, която е особено хубава.



Важно е да знаете: ако искате да закупите продуктите на горепосочените компании, трябва предварително да подготвите значителна сума, защото продуктите са скъпи. Ако искате по-достъпна опция - можете да обърнете внимание на нагревателя от Helo. В този случай потребителят ще получи по-опростен дизайн, но качеството ще бъде доста прилично.



Сред печките от производителя Helo можете да избирате опции, където дизайнът има заоблена форма. Благодарение на тази форма топлината продължава по-дълго. Кастор и Хело решиха да се обединят през 2009 г., сега създават печки на едно и също оборудване. Основната характеристика на финландските пещи е високото ниво на икономичност. Достатъчно са два снопа дърва за отопление на въздуха до висока температура. След около 40 минути температурата в парната баня ще бъде близо до сто градуса.


Предложения на местни производители


Ако няма възможност да купите внесена скъпа печка за вана с резервоар, лесно можете да купите печка от дърва от местни фирми. На територията на Руската федерация има много производители - Суховеи, Инжкомцентър, Теплодар, Термофор и др. Печките за готвене на дърва от местно производство не са по-ниски от финландския аналог. Нагревателите са с добро качество, техническите параметри са също на височина.



Важно е да знаете: пещи за изгаряне на дърва Thermophore заслужава внимание. Това са високотехнологични устройства, основани на принципа на двойно изгаряне. Ако искате да имате печка във вашата баня, това е точно това, от което се нуждаете. Термофорите са изработени от високотемпературна стомана, продуктите са оборудвани със система за самопочистване. Може да се каже, че това е единственият производител, който може да си позволи да произвежда печки не само в черно цветова схема. Необходимо е да се пази от фалшификати, които наводниха пазара, в края на краищата печките за изгаряне на дърва са в голямо търсене. Пещи за баня Tunguska - друг чудесен избор, след закупуване и инсталиране, за да съжалява, че не е необходимо, положителни емоции са гарантирани.



Пещи за баня Tunguska


Дизайн решения за бани


Не толкова отдавна, огромният интерес на целевата аудитория се е разпространил до дизайнерските дърворежещи машини. Такива печки обикновено се наричат ​​камък, тъй като са покрити с камъни от всички страни. Това е необходимо за натрупване на топлина. Благодарение на този метод пара в парната баня е по-наситено, високите температури остават дълги.

Температурата в пещта на готварска печка е само един от компонентите на успеха, а в парната баня е необходима и вода. Ако няма вода - не можете да се измиете в банята. За да се реши този проблем, често използвайте специален резервоар - това е необходимо, с помощта му в парно загрята вода. Днес е обичайно да се разграничават три вида танкове. Има вградени, шарнирни танкове на тръбата, дистанционно (свързано към пещта с помощта на топлообменник).


Електрически нагревател


Когато парата има голям обем и ниска мощност нагревател е различен, той често ще се прегрява котлон, докато тя ще работи при максимален капацитет, следователно, експлоатационен живот намалява значително. Това трябва да се вземе предвид при организиране на банята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещи за бани електрическиПещи за бани електрически
Пещ за вана на варваритеПещ за вана на варварите
Пещ за баня от тухлаПещ за баня от тухла
Пещта на Тунгуска за баняПещта на Тунгуска за баня
Печка нагревател за саунаПечка нагревател за сауна
Пекарният вулкан за банятаПекарният вулкан за банята
Електрически сауниЕлектрически сауни
Пещта на банята от улицатаПещта на банята от улицата
Инсталиране на термоформова фурна от собствените си ръцеИнсталиране на термоформова фурна от собствените си ръце
Как да изберем печка за баняКак да изберем печка за баня
» » Пещи за сауни
© 2021 BggeHat.com