Пекарният вулкан за банята

Саната печка е основният елемент, от който зависи колко удобно и приятно е да се отпуснете. Качество на продукта (като Вулкан пещ за баня) се нагрява измиване вода образува пара загрява въздуха стайна без прекомерно изсушаване.


Изисквания за сауната


Идеалната камина трябва да има такива характеристики като:



  • достъпност;

  • ефективност;

  • компактност;

  • пожарна безопасност;

  • трайност;

  • лесно инсталиране.


фурна Вулкан за баня

В допълнение, тя трябва да даде много вода, предназначена за измиване, а също така да осигури суха пара, която по правило е много по-лесно да се толерира от човек. (Виж също: Пещ за баня от тръба)



Важно е да запомните: при избора на печка за вана трябва да обърнете внимание на факта, че не се изисква преразглеждане на строителния проект.



Характеристики на оборудването Вулкан


За всички тези параметри Вулканската пещ е най-подходяща, моделът от които ви позволява да изберете най-подходящата пещ. Голям нагревател, чието тегло варира от 75 до 150 кг, е високо оценено от любителите на традиционната руска баня.

Пещи за вани Вулкан има много предимства, сред които е да се отбележи:



  1. Пещта има тройна защита срещу проникване на инфрачервено лъчение, което се осигурява от наличието на двойна стоманена обвивка и голям обем камъни. Те се поставят по целия периметър на дълбочина, равна на средната линия на пещта.
  2. (Виж също: Пещи за сауни)
  3. Нагревателят Vulcano има максимален капацитет с минимален разход на гориво. Бързо и едновременно равномерно нагряване на парното помещение е осигурено от специална схема на изгаряне на дървесина в пещта, което дава възможност за ефективно използване на топлинната енергия, отделена при изгарянето на горивото.

  4. Дизайнът, който изключва директния контакт на заварените шевове с вода, значително увеличава експлоатационния живот на нагревателя на тази марка.

  5. Пещната пещ е оборудвана със специални топлообменни ребра, които увеличават общата площ на повърхностите за пренос на топлина. В допълнение, за сметка на ребрата е по-еднородна светлина на камъни, което позволява не само да се запази дърво, но и да се увеличи живота на самата пещ.
  6. (Виж също: Как да изберем печка)
  7. Печките за вулканична вана разполагат с устройство, което позволява почистване и премахване на сажди, които се натрупват в лабиринтите на пещта, докато не се изисква изваждане на комина.

  8. Това отоплително оборудване може да бъде инсталирано директно на стената, което дава възможност да се произведе пещ от пещ, съседна на парното помещение. За това се използва декоративна пещ.


Разработчиците на пещта за вулканичната баня дават гаранция за своите продукти, което е две години от момента на нейното инсталиране. Освен това те са готови да предоставят 30% отстъпка за закупуването на нова, ако компанията върне старата печка след дълъг период на експлоатация. (Виж също: Монтиране на печка за вана от собствените ръце)

печки за вулкани


Накратко за историята на банята


Според традицията класическата руска баня е оборудвана с печка, която се отличава с липсата на открит огън. Това предостави възможност за дълъг период от време, като се чувствате специален комфорт, тъй като кислородът не изгаря. Предимствата на използването на такава пещ могат да бъдат приписани, че тя осигурява загряването на помещението с необходимата температура от 90 градуса.

Първата печка за изгаряне на дърва беше добре изработена от глинени тухли, която изобщо не се страхуваше от огън. В нея бяха поставени калдъръмени умивалници и беше поставен съд с вода. Пожарни отопляеми камъни, които подадоха топлината си в стаята. И за да получите пара, просто трябваше да изплува вода върху светещите камъни. Първата пещ за изгаряне на дърва пушеше в самата стая, тъй като изтеглянето на продуктите от горенето се извършваше през вратата. Тръбите за изпускане на дим бяха изобретени малко по-късно.


Как изглежда старата баня в старите дни?


За начало печката се нагрява дълго време, докато последният дървен материал се изгори. След изгарянето на изгаряния въглен се образува пепел, която впоследствие се изсипва. Освен това е било необходимо леко да се измият камъните и е възможно да се пристъпи към приемането на процедури за вана. (Виж също: Аксесоари за пещи)

Недостатък на такава пещ е голямо количество дим, което попречи да влезе в помещението да се хвърлят друга партида от дърво в горивната камера. Докато целият дим напълно се разсейваше, не беше възможно да се измие. И след създаването на комини, процедурите за къпане станаха по-удобни, което увеличи популярността им.

Днес, благодарение на използването на печката във вакуумна вана, можете да получите чиста пара и да се измиете без никакви ненужни кавги, без да се страхувате да получите дим в очите си. Освен това тя напълно изсъхва стаята след приключване на водните процедури.


Как да изберем камъни?


Когато изграждате пещ за баня Vulkan, камъните играят важна роля, изборът на който определя колко приятна ще бъде топлината. Според експерти, е необходимо да се вземат 40 килограма камъни на кубичен метър обем на помещението. Самите камъни също са обект на специални изисквания. Те не трябва да се разширяват от топлина, да се разпадат и да се разпукват по време на употреба.



Камъни за фурната

Най-често използвайте камъни със закръглена форма. Те се събират в близост до водни тела или в специално оборудвани кариери, в които се добиват специални породи. Размерът им зависи от конфигурацията на пещта.



ВНИМАНИЕ: за да положите камъни във фурната за вакуумна вана, е необходимо да следвате определена последователност. Най-големите са разположени по-долу, а по-малките са на върха. За да се увеличи степента на нагряване на камъните, между тях са чугунени или железни елементи. Те се сменят на всеки две години, което ще повиши качеството на пещта.



Видове гориво


Сапунът на вулкана най-често се загрява от дърва за огрев от твърда дървесина, която е предварително прибрана и изсушена. Горивото трябва задължително да е сухо, за да го съхранява, собственикът издига специална стая или козирка.

Бани с пещи Вулканът се загрява много рядко с въглища, тъй като е способен да отделя твърде много топлина, което може да унищожи зидарията. Най-често срещаното гориво, отдясно, са брезовите дървета, тъй като те са добри във всичко, освен че след тях има много сажди. За да се почисти комина от него, готварски печки се отопляват с аспина.


Монтиране на печка нагревател


Бани с печки Вулкан е монтиран по такъв начин, че топлината, излъчвана от него, се разпространява във всички помещения, включително миещи, парни и съблекални. На основата на бутан-бетон е монтирана пещ, която се излива на дълбочина 50 сантиметра от основата на пода. Разстоянието между него и основата на стената, което е равно на 60 мм, е покрито с пясък. Комин за пещта Вулканът е изработен от специална азбесто-циментова тръба.



ВАЖНО: Когато инсталирате комина, трябва да следите местоположението на дървените покривни елементи, които не трябва да се намират на по-малко от 150 мм от тръбата.



По правило пепелта често плава много горещо, така че трябва да следите внимателно противопожарната защита не само на самия покрив, но и на съседните сгради. За да монтирате пещта за вани Vulcan, може да са необходими допълнителни аксесоари. Тя може да бъде резервоари за вода от неръждаема стомана комини елементи като капаци, излаз на покрива, скрепителни елементи, предпазни страна или етаж екрани за покривни печати проходи фолио и камъни.

пещи за вана вулкан

За да изберете правилното устройство, като например вулкан с печка, можете да се обърнете към специалист от otopimdom.ru. Те са готови да помогнат при определянето на избора на аксесоари за банята и също са готови да инсталират фурната за кратко време. Предимството на фирмата е, че нейните служители са готови да предоставят всякаква информация по всички въпроси, които представляват интерес.


Изграждането на баня от медицинска гледна точка


Има погрешно мнение, че руската баня е само за абсолютно здрави хора. Също така, много хора вярват, че параходът уврежда тези, които имат сърдечно-съдови заболявания.

Според експертите една добре проектирана вана не е в състояние да навреди на здравето на човека. Колко добра е атмосферата в стаята, състоянието може да се влоши или да се подобри. По правило атмосферата се създава по време на строителната фаза. В допълнение пещта влияе върху неговото създаване. Поради това е много важно компетентният подход да бъде избран. За днес най-доброто е горивната пещ Vulkan.

Ако сауната е лошо построена или неправилно нагрята, тя ще бъде неприятна и запушена дори при ниски температури. Във висококачествена аранжирана вана, в която ще бъде подредена подходяща фурна, болният може да се чувства много по-добре.



Важно: преди да започнете процедури за вана, трябва да вземете предвид личните препоръки на лекарите, но не забравяйте, че добра сауна, която се отоплява от печки Vulcan, които често изгарят дървесината, често действа като лечебна.



Разграничаването на добра баня от лоша е достатъчно просто. Ако няколко минути след началото на процедурите за баня искате да напуснете помещенията, има проблеми с устройството на отоплителната и вентилационната система. Ако по време на вдишването на горещ въздух здравословното състояние не се влоши, тогава пещта върши своята работа отлично и изграждането на банята на базата на ключ се извършва в съответствие с технологията и с използване на висококачествени консумативи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещ за вана на варваритеПещ за вана на варварите
Печка за саунаПечка за сауна
Печка нагревател за саунаПечка нагревател за сауна
Как да инсталирате печката във ванаКак да инсталирате печката във вана
Пещ за вана със собствени ръцеПещ за вана със собствени ръце
Как да инсталирате печката във ванаКак да инсталирате печката във вана
Печки за изпичане на дърва за дизайн на баня и ползи от чугунени печкиПечки за изпичане на дърва за дизайн на баня и ползи от чугунени печки
Как да инсталираме печка в сауна?Как да инсталираме печка в сауна?
Какво трябва да знаете, преди да изберете метална фурна за баня?Какво трябва да знаете, преди да изберете метална фурна за баня?
Отопление в печкатаОтопление в печката
» » Пекарният вулкан за банята
© 2021 BggeHat.com