Как да инсталирате печката във вана

Тъй като инсталирането на печката във вана е сама по себе си голямо постижение на собственика, особено ако поради неговите професионални дейности той далеч не изгражда тези единици, ние ще разгледаме някои характеристики на този процес. Правилно поставената фурна за дълго време ще изстиска топлина и пара от тялото и ще даде на собственика причина за гордост. Тъй като нагревателят е опасна единица и може да изгори самата сауна, като е преодоляла усилията на собственика, тя трябва да бъде сгъната правилно и правилно.

Основните моменти, на които е важно да се обърне внимание.


фундамент


Планирането на конструкцията на нагревателя е необходимо още преди изграждането на самата баня. Това ще ви спести от необходимостта от реконструкция и настройки на интериора, което ще направи процеса много по-сложен. Ако възнамерявате да купите и инсталирате готова печка, прочетете инструкциите и го монтирайте в съответствие с правилата за пожарна безопасност. (Виж също: Домашни печки за банята)

Но когато инсталирате тухлена печка, ще бъде необходимо да се изгради основата за нея, така че дизайнът на пещта да е надежден. Също така, рискът от запалване на самата баня намалява. Основата на нагревателя не трябва да бъде свързана с основата на сауната. За пореден път пещта е устройство за пожар, така че напомнянето за мерките за сигурност няма да бъде излишно. Така че, още веднъж, за да защити сградата и на хората, преди да започнете полагане на печката, на пода, което трябва да създаде безопасна възглавница лежеше дебелина азбест борда от 12 мм и дебелина ламарина на азбест. Това са основни мерки за сигурност, които никога няма да бъдат излишни за инсталиране на печка във вана.


Камина врата


Едно от основните условия за инсталиране на отоплителна врата, независимо колко малка е Вашата баня, разстоянието от противоположната стена на вратата на пещта не трябва да е по-малко от 1,5 метра. Разстоянието между страничните части и задната стена е не по-малко от 50 сантиметра.

Камина врата

Преди пожарната врата е необходимо да се постави специален материал с топлоизолационни свойства, покрит с лист метал. (Виж също: Как да изберем печка за баня)

При инсталиране на нагревателя на себе си и е необходимо пещта да гарантира, че структурата на пещ, особено горивно не се удари в материал със съдържание на слюда, слюда, тъй като при отопление пресата фатално газ.


комин


Монтирането на нагревателя трябва да започне, след като извършите смукателната вентилация.

Нагревателят често се инсталира с отдалечен тунел за горене. С този дизайн стената, през която минава пещта, трябва да се извършва само от незапалим материал. Точката на свързване на изхода на пещта към тръбата трябва да може да се демонтира. Освен това пространството между таваните на тавана е покрито с незапалим материал. Външната част на комина е снабдена с топлоизолация, за да се избегне кондензация.

За да се контролира процеса на изгаряне в печката, в комина се прави комин. Комините от висококачествен керамичен материал се считат за най-трайни и безопасни. Следващата безопасност са тръбите от неръждаема стомана. Каквото и да е инсталирането на фурната във ваната, винаги трябва да се помни един важен детайл, използвайте "сандвич", тъй като първият елемент на комина е строго забранен. Първата част на тръбата трябва да е с един кръг. По-добре е той да използва термоустойчиви неръждаеми стомани. Също така има нюанси по време на заваряване, в никакъв случай не може да се използва метод за точково заваряване, само непрекъснато заваряване чрез лазерно заваряване. (Виж също: Печка Вулкан за баня)

ДУША ЗА БАНЯ

Външните стени на тухлената тръба трябва да са по-дебели от вътрешните стени, а също и разстоянието между стените на нагревателя и запалимите части на покрива. Завършете работата с мазилка и варовикова част от комина, която се намира между тавана и покрива на банята.


Пожарна безопасност




Независимо колко качествено не сте могли да инсталирате печката за вана, помнете, че от огъня никой не е застрахован. Особено, ако стените на баните са направени от дърво или друг запалим материал. Ето защо е важно да се спазват правилата за пожарна безопасност, да се инсталира нагревател на разстояние от стените (50 см) и да се защитят самите стени с зидария или изолационни листове.


таван


Това е незащитеният таван, който най-често е причината, която възниква в огнище. Желателно е да се направи таван от огнеупорен материал, но дори и той трябва да бъде покрит с метални листове с минерален слой или базалтов картон. (Виж също: Пещ за баня от тухла)


заземяване


Монтирането на сауна, работеща на електрическата мрежа, трябва да се обмисли особено внимателно, тъй като водата е отличен проводник на електричество. Следователно всяка електрическа инсталация трябва да бъде координирана със служби, които се занимават с противопожарна безопасност. Електрическата безопасност на подобен нагревател се подобрява чрез заземяване. Желателно е никога да не забравяте това, когато инсталирате устройство, което работи от мрежата. В случай на проблеми със заземяването е възможно да се извърши "нулиране", както и задействане на защитната електрическа мрежа на РКУ.

Вратата на пещта


Основи на сигурността


Компетентното сглобяване на фурната със собствени ръце, инсталирани във ваната, ще осигури безопасността на хората там. Каменка, както и други "горещи" фурна може да загрява до 500 ° C. Една грешна стъпка, есен, която може да се появи тежки изгаряния, така че нагревателя е необходимо да се защити тухла екрана, а на пода, във всеки случай, не трябва да е хлъзгава.

Е, последната забележка, след като завършите инсталирането на фурната със собствените си ръце, помолете да оцените резултата от работата си, която заслужава доверието ви, специалист - не боли. (Виж също: Газови пещи за баня)


Монтаж на пещ за баня


Горните нюанси ви позволяват правилно да поставите нагревателя във вана и да получите много удоволствие от лека пара. Начинът, по който инсталирате фурната във ваната, правилната инсталация зависи от това колко добре се поддържа температурният баланс в помещението и дали съдържанието на влага е оптимално. А също и инсталирането на нагревателя зависи от това какво гориво ще се използва:



  • Най-добре е сауната да инсталира нагревател с твърдо гориво: въглища или дърво.

  • Използването на течно гориво в банята не е най-добрият материал, в допълнение към настоящото в банята ще бъде неприятна миризма изгори масло, мазут пещ най запалим и експлозивен.

  • Електрическите нагреватели се използват за малки вани, предназначени за 2-3 души. Има много такива на пазара, те са относително безопасни, но тяхната работа е скъпа и ще изисква модернизация на електрическата инсталация.

  • Печките с газово гориво също са вариант за баня, но също така и отоплителни тела за течни горива, газовата печка е огън и експлозив.

  • При избора на нагревател е необходимо да се обърне внимание на материала, от който е направена пещта. Тя може да бъде:



  1. тухла;

  2. метал.


Печка за сауна

Тухленият нагревател идеално запазва топлината, а банята може да остане топла дори и на втория ден. Това ще позволи да се изсуши стаята и да се изключи появата на гъбички и плесени, а също и за дълго време дървените покрития и елементите на банята ще се запазят от разпад. Една от положителните качества на такава пещ е нейната безопасност и способността й да загрява голяма площ. Но дори и такъв нагревател има недостатъци, за да го затопли до високи температури, ще отнеме много дърва за огрев. Тухленият нагревател заема голяма площ и инсталирането му е труден процес. Неговото голямо тегло изисква допълнителна инсталация на основата, което увеличава финансовите разходи за строителство. Естествено, можете да вземете водни процедури само след като горивото изгаря напълно. Да се ​​елиминира рискът от отравяне с въглероден окис

За разлика от тухлените пещи, металът - бързо се нагрява и изисква по-малко дърво. Дизайнът на металния нагревател заема малко място и теглото му е много по-малко от камък, така че може да се инсталира във вана без фундамент или лека основа. Конструкцията на железния нагревател е лесна за монтаж и не изисква участието на други лица. Металната нагревателна апаратура се охлажда и по-бързо, но може да бъде оборудвана със специален резервоар за топла вода.

При инсталирането на метална печка е препоръчително да я покриете с тухли, за да не бъде възможно изгарянето, ако е докоснато случайно. Тухлената конструкция не е монтирана близо до пещта, необходимо е въздушен слой от около 15 см. Нагревателят може да бъде покрит изцяло или частично. Във всеки случай, преди да започнете да работите, той се нагрява няколко пъти в нежен режим. Само след тази процедура можете да използвате нагревателя в работен режим.

Повечето от печките за сауна са прости, следователно, надеждни, така че да направите печката себе си не е трудно.

С лека пара!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещ за баня от тръбаПещ за баня от тръба
Домашна фурна за ванаДомашна фурна за вана
Печка нагревател за саунаПечка нагревател за сауна
Фурни за метални вани със собствени ръцеФурни за метални вани със собствени ръце
Как да направите печка за ванаКак да направите печка за вана
Монтиране на печка за вана от собствените ръцеМонтиране на печка за вана от собствените ръце
Как да инсталирате печката във ванаКак да инсталирате печката във вана
Как да изберем печка за баняКак да изберем печка за баня
Печката за ваната със собствените си ръцеПечката за ваната със собствените си ръце
Тухлена фурна със собствени ръцеТухлена фурна със собствени ръце
» » Как да инсталирате печката във вана
© 2021 BggeHat.com