Бойлерът във фурната със собствени ръце

Ключовата "фигура" в сауната е, разбира се, печка. Но какво е използването на фурната, ако няма инсталиран бойлер? Той е от него изцяло зависи от топлината в банята и комфорт от процедурите, обичани от всички в парната баня. Ние бързаме да ви предложим богат избор от различни котли за вашето внимание! На нашия уеб сайт със сигурност ще намерите точно модела, който ще отговаря на вашите изисквания. Въпреки това, ако сте решили да направите котел във фурната със собствените си ръце (и това със сигурност е най-добрият вариант), тогава ние сме готови да ви подкрепим, като ни предоставите някои информационни материали по-долу.


Избор на котел за вана


Важно е да знаете, че покупката на котелно оборудване трябва да бъде ориентирана към източника на използваното в него гориво. Ако ще направите газ на сауната, разбира се, вашият избор ще спре на газовия котел. Но, като алтернатива, има и видове гориво, като дизелово гориво или твърдо гориво. Във всеки конкретен случай е необходимо да се изчислят всички разходи, свързани с работата на отоплителното оборудване и да се направи правилният избор въз основа на рентабилността на който и да е конкретен случай. И така, как се класифицират съвременните котли за пещта? (Виж също: Ние правим пиролизен бойлер от собствените си ръце)

Бойлерът във фурната със собствени ръце


Класификация на котлите


Общо са използвани 5 вида котли в бани и сауни:



  • Газовият котел. Това се счита за най-оптималното, особено ако мястото, където има къща или баня, е свързано с газовия тръбопровод. Такъв котел е особено икономичен за парна баня, не изхвърля вредни газове - горивни продукти, не изисква смущения в доставката на гориво за бъдеща употреба. Сред предимствата на газовия котел може да се разграничи компактността - това е най-малкият бойлер, чието тегло не надвишава 50 килограма, а мощността му е 40 кВт, което е достатъчно, за да загрее площ от 300 квадратчета.



Интересно: от своя страна, котлите са класифицирани в 3 категории: единична верига (само уволнен с вана или у дома), комби (баня е уволнен, а също така извършва нагряване на вода), три-линия (може да изпълнява отопление мини-басейн и етаж). Тъй като газът е експлозивно вещество, не се препоръчва да се направи газ котел-котел от собствените си ръце. Нашите специалисти имат подходяща квалификация и опит и са готови да помогнат при инсталирането на газов котел!




  • Електрически бойлер за фурната. Признати от природозащитниците като най-чистите, тоест не причиняват вреда на природата. Друго сериозно предимство - електрическият бойлер не изисква вентилационна система, която е особено важна за парни бани, за които не е имало доставка на газ по някаква причина. Електрическите котли са много удобни за работа, но те изискват много пари за електричество.
  • (Виж също: Проста фурна със собствени ръце)
  • Котли на твърдо гориво. Те се различават в стабилността на дадените температурни режими с доста продължително изгаряне на горивото. Основният недостатък на котлите от този тип не е достатъчно удобна поддръжка, тъй като те не могат да функционират в автоматичен режим. Независимо от това, котлите за твърдо гориво са екологични, а топлинните загуби са намалени поради подобрената топлоизолация. Добре разработеният дизайн позволява топлопреминаването към топлинния максимум. Може би в бъдеще тези модели ще бъдат подобрени, тъй като производителите работят в тази посока. Важно е да се отбележи, че днес почти всички модели имат вградена защита срещу прегряване - охлаждащата верига.



ВАЖНО: Нагревателите на твърдо гориво, като газ, са разделени на няколко подкатегории. В този случай това разделение се основава на материала на производство: чугун и стомана. Всеки от тези видове има предимства и недостатъци. Например чугунът е особено чувствителен към температурните промени, но има дълъг експлоатационен живот. Стоманата е активно изложена на корозия поради непрекъснатото образуване на кондензат вътре, но те имат плюс - много по-голяма инерция на топлообменника в сравнение с чугуна.



Котел за фурна



  • Котли за течни горива. За удобство при употреба се счита, че стоят условно на второ място след газа. За такъв бойлер е необходимо да има отделно помещение в банята поради наличието на каустично специфичен запас от дизелово гориво.
  • (Виж също: Котел с дърва за огрев със собствени ръце)
  • Пиролизни котли. Механизмът на работа е в работата на горивната камера на горивото. Предимство - горивото гори почти напълно, без да оставя пепел или сажди. Недостатъкът е високата цена.


Изграждане на бойлер за банята със собствени ръце


Обикновено дизайнът на котела за банята не включва никакви трудности или особености. Преди да направите котел за фурната със собствените си ръце, трябва да складирате с всякакви материали, специални инструменти, преди да е необходимо да изучите чертежите на котлите за ваната. Накратко, процесът на създаване може да бъде описан както следва:



  1. Избор на материал.

  2. Заваряване на опори за котли.

  3. Монтиране на екрана.


Избор на материал


Препоръчително е да изберете метален резервоар с обем от най-малко 200 литра. Малко парче дебелостенна тръба, с диаметър 51 см, с дължина до 100 сантиметра, ще направи. Котлите с такива параметри по правило се инсталират в помещения с обем от 12-15 кубични метра. Също така, определено ще ви е необходима уред за заваряване на дома, "български" и набор от специални метални кръгове. Няма да е излишно да разглеждате снимки и видео примери за ръчни котли. (Виж също: Отоплителен котел със собствени ръце)


Заваряване на подпори за котела


В ролята на тялото за котел за баня се използва тръба. Необходимо е да се заваряват три опори на три равнини, успоредни на земята. По-ниското ниво е необходимо за последващата инсталация на дъното на пещта. Височината на второто ниво се изчислява по правило в зависимост от размерите на вратата на вратата. Височината на третата опора се определя въз основа на дължината на тръбата - опората трябва да е на разстояние 20 см от върха й.

Котел, изработен от собствени ръце



Необходимо е да се подготви метален кръг за дъното на печката. Дебелината му трябва да бъде не по-малка от 4 милиметра. За да създадете капак се нуждаете от метален кръг, чиято минимална дебелина трябва да бъде от 5 милиметра. За да укрепите пръстена на адаптера на капака, изрежете отвора.

Опорите се поставят под преградите стриктно един под друг. Важно е да изрежете дупката за кутията в страната на тръбата - тя ще монтира пепел и врата на фурната. Дълбочината на кутията за пещта определя дебелината на стената. Вътре в кутията е инсталирана преграда за отделяне на пепелното отделение от отделението на пещта. (Виж също: Tandyr пещ със собствените си ръце)


Бойлер за баня


След като кутията е заварена, долната, горната капачка и решетката трябва да бъдат поставени в корпуса. Монтирането в помещението се извършва по такъв начин, че тялото, минаващо през стената, излиза удобно на улицата или в стаята на пещта. След това се инсталира комин и на горния капак се поставят камъни. Цялата конструкция, която е готова за използване котел, е инсталирана на фундамент, направен за фурна.

Сега е необходимо да се направи екран за котела. Направете го по различен начин, но те използват един и същ материал - тухла:



  • Вариант номер 1 - полагане на една тухлена стена.

  • Вариант номер 2 - зидарията на котела напълно.


Трябва да се има предвид, че във всеки случай трябва да има отвор в долната част на зидарията.



Препоръчваме: препоръчително е да покажете своя бойлер на специалист за оценка за възможни сериозни дефекти.



Отлична алтернатива на собствен котел


За тези, които не само се интересуват от практичността на котела, но и от естетическите качества, ние сме щастливи да предложим отлична алтернатива, която успешно се прилага в Европа. Това е камина-котел. Друго общо име (по-официално, ако мога да кажа така) е камина с водна верига. Тези забележителни устройства са гъвкави, защото могат да бъдат интегрирани в абсолютно всяка централна отоплителна система, известна днес. В този случай, инсталирането на електрически камина на силата на почти всеки!

Монтаж на електрическа камина

Определете предимствата на камини с водна схема:



  1. Относително ниска цена спрямо други видове камини.

  2. Отлична съвместимост с всяка отоплителна система.

  3. Бързо възстановяване, икономия в комбинация с ефективността на камината.

  4. Бързо отопление на къщата.

  5. Великолепни естетически характеристики, широк избор от камини с воден контур при различни дизайнерски изпълнения, например електрически въртящи се високотехнологични панти.

  6. Не консумирайте допълнително електричество, за да осигурите нормална работа.

  7. Ефективността на доставката на топлина се постига благодарение на обичайните физически процеси.

  8. Липса на трудности при обслужването.

  9. 100 автономия.


Механизмът на действие на електрически камини с водна схема


Принципът на действие на електрически камини с водна схема е изключително прост. Директно в пещта има топлообменник с вода. Веднага след като нагряване на вода, той се издига през тръбите и, като достига разширителния съд (обикновено се намира на тавана) преминава през тръбите на отоплителната система и охлаждането, отново се влива в топлообменника към пещта и цикълът се повтаря. Така се решава въпросът за отоплението не само на първия, но и на втория етаж.


Модерното отопление на къщата е в ръцете ви!


На нашия сайт има популярни модели на електрически камини с водна схема, например електрически камини Modern. Нашите специалисти винаги са готови да ви помогнат както в проектирането на отоплителни системи, така и при избора на подходящи пещи и електрически камини. За нас вашето мнение, вашите вкусове и предпочитания е важно. Затова се уверихме, че асортиментът е колкото е възможно по-разнообразен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изисквания за съхранение на дизел и газИзисквания за съхранение на дизел и газ
Отоплителни вилиОтоплителни вили
Парен котел със собствени ръцеПарен котел със собствени ръце
Най-икономичния котел за отопление на газНай-икономичния котел за отопление на газ
Двуканални котли за твърдо гориво с продължително изгарянеДвуканални котли за твърдо гориво с продължително изгаряне
Важни въпроси при избора на котел за отопление на къщатаВажни въпроси при избора на котел за отопление на къщата
Как да изберем отоплителен котелКак да изберем отоплителен котел
Отопление на котела на твърдо горивоОтопление на котела на твърдо гориво
Предимства на котлите за твърдо горивоПредимства на котлите за твърдо гориво
Избор на котел за отопление на дачи или селска къщаИзбор на котел за отопление на дачи или селска къща
» » Бойлерът във фурната със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com