Мини камина със собствени ръце

Как искаш да седнеш на открит огън в прохладната вечер, да слушаш как трупите се пукат и усещат топлината и комфорта на езика на пламъка. Ето защо е толкова популярни камини, и всеки собственик на къщата, вили и дори градски Апартаментът е сънувала този елемент от интериора, така наречените, "огнище" във всеки смисъл на думата. Направете мини камина със собствените си ръце не е никак трудно, основното желание, техническите умения поне на входно ниво и размера на парите, които сте готови да похарчите за вашата прищявка.


Ние правим био камина


Камината има голямо разнообразие, остава да решавате какво искате.

Така например, мини камината за биогориво, дори така наречената био-камина, се счита за екологична и безопасна за използване. Основното нещо, което е необходимо за този вид дизайн, е достатъчно кислород за поддържане на открит огън. Това се постига чрез вентилация на помещението, в което се намира камината. (Виж също: Тухли камини със собствени ръце )

За изграждането на камината на биогориво, е необходимо да закупите обикновеното стъкло A4 (например покупка рамка за снимка със стъкло и да се измъкнем от там), уплътнител (силикон), метална решетка (наред грил барбекю), кутия от метал, камъче камък, въже фитил, специален гориво ,

Монтирането на мини камина за апартамент със собствени ръце започва само когато определяме размера на бъдещата структура. С необходимите мерки правим корпус от стъкло, съответстващ на размерите на кутията от метал. Дизайнът трябва да е херметичен, затова използваме силикон за свързване на елементите. В тази кутийка поставяме бурканче за наливане на специално "гориво за камина" и след това го покриваме с решетка, през която изпускаме фитилата в контейнера.

Декоративна мини камина

Горивото за биогорива изисква специални. Тя може да бъде закупена в магазин за консумативи за камина или направена чрез смесване на бензина за запалки с алкохол в съотношение 9: 1. (Виж също: Камини електрически със собствени ръце)


Електрическа камина - алтернатива на естествената


Електрически мини-камина е най-често се използва за градски апартаменти. Разбира се, няма да получите мирис на "естествен огън", но външността му е съвсем реална. В допълнение, от тази камина идва топлина, което е достатъчно за комфорт в затворен апартамент пространство. Външната част на конструкцията обаче не се нагрява, защото се счита за безопасна дори и за малки деца, ако има такива, в къщата. Като всеки домакински уред, той просто се свързва с електрическата мрежа. Единственото нещо, което трябва да бъде взето под внимание при определянето на такова устройство, това е правилното място, защото ако се намира камината, например, в предната част на прозореца, отблясъци, произтичащи от него, няма да бъде позволено да се разкрие красотата на изкуствен огън. Много е трудно да си направите такава камина и има ли някакъв смисъл? Към днешна дата на пазара за камини и нагреватели има огромен избор от такива дизайни, изобилие, което всеки ще намери това, което иска.


Всичко, което трябва да знаете за тухлените мини-камини: видове, материали, нюанси на разположение


Classic е мини камина, изработена от тухли. Това е този тип структура, която се намира във всеки втори летен пребиваващ. Първо погледнете видовете камини, отнасящи се до горивната камера:



  • Камина с отворена горивна камера. Този тип конструкция може да бъде многофункционална, защото позволява не само да затопля стаята, но и да готви храна. Вярно е, че ефективността на тази камина е малка и е около 15. В допълнение, горивото за нея се нуждае от много, така че те се използват по-често, отколкото не, като допълнение към отоплителната система у дома.
  • (Виж също: Мини фурна)



Електрическа камина



  • Камина с затворена горивна камера. Използва се за отопление на къщата, защото ефективността на този дизайн е доста висока и е 80. Затова те са изработени от тухли или други топлинно съхраняващи материали.

  • "Затворена" камина с отработен въздух. Такива проекти са подходящи за отопление на няколко помещения наведнъж. В стените или подовете се вкарват метални тръби, през които се отоплява отопляемият въздух в горивната камера. Вентилацията на такава камина може да бъде както естествена, така и принудена.

  • "Затворена" камина с така нареченото водно яке. Пещната камера на такава камина има две камери, едната от които съдържа вода. Към този проект свържете радиаторната система за отопление на къщата и с помощта на тази конструкция цялата къща се отоплява. Освен това в горната част на камината се поставя серпентина, така че загрятата вода може да се използва за битови нужди.
  • (Виж също: Изграждане на камина със собствени ръце)

По въпроса какво да се направи мини-камина, отдавна отговори на своите 90 собственици. Най-добрият материал за камината беше и остава тухла. Обикновено се използват шлакови тухли (изработени от шамотна глина) за полагане на огнища, тъй като са огнеупорни, за разлика от обикновените тухли.

За останалата част от конструктивните детайли можете да използвате обикновена червена тухла. Ако леженето е равно и шевовете са чисти, тогава такава камина не може да бъде измазана, но оставена такава.

Огнеупорната бяла тухла (Gzhel), която се използва за покриване на контейнер с гориво, може да издържи на много високи температури. (Виж също: Как да се изгради камина със собствените си ръце)

В допълнение към качествените материали е необходимо да се определи местоположението на местоположението му. Така че, мини камина за дача ще бъде по-ефективна, ако я подредите така, че задната стена на конструкцията да излезе в съседната стая. По този начин използването ще бъде по-рационално и камината не само ще затопли помещението, в което се намира, но и съседната стая.

Мини камина за лятна резиденция

Преди да направите мини камина, трябва да изберете правилно чертеж. За днес има много, за всеки вкус и цвят. Ако не разполагате с нужното количество технически познания, но много искам да направя мини-камина с ръцете си, а след това изберете проекта възможно най-прости, един, когато не е необходимо да се коригира тухлите в една сложна система, пускането им под ъгъл.

Когато решите рисунката, подгответе материалите така, че всичко да е на ръка в точното време. Това тухла (добро качество твърдо вещество керемидено червен, бял или огнеупорен шамот огнеупорен за същата цел) - глоби глина почистване суши pesok- фитинги (пещ клапан, вратата на изчистване) - листова неръждаема стомана за ситов материали за основата (покривна хартия, бетон, фитинги).

Фондацията трябва да бъде самостоятелен елемент, който не е свързан с основата на къщата. Нейната дълбочина трябва да съответства на дълбочината на замръзване на почвата, която е типична за вашия регион на пребиваване. Между инсталацията на основата и зидарията на камината трябва да премине най-малко две седмици, така че дизайнът е придобил необходимата сила.


Монтиране на мини камина със собствените си ръце



  • Основна инсталация. Изкопайте изкоп на желания размер, дълбочината трябва да надвишава дълбочината на фондация 10 см. В долната част на добре натъпкано и отивам да спя при дебелина от 10 см глоби камъни (чакъл, пясък и др.) В зависимост от материала, ние извършваме работа по основата. Ако това е бетон, трябва кофраж и рамка от арматурата, където чакъл камъни, камъни изливат бетон решение и пропуските снасят малки камъни. За да работите върху изпъкналата част от основата, можете да поставите големи камъни около периметъра и да ги използвате като кофраж.

  • Зидария на камина. На разтвор на пясък и цимент, приложени към основата, тури тухла в един слой. Проверете хоризонталното ниво. Когато първият слой се втвърди, поставихме друг слой тухла върху хоросана, а върху него - два слоя покривен материал.


Монтаж на мини камина



  • Ние подготвяме решението. В съотношение 9: 1, смесете пясъка с цимент и постепенно добавете глина каша. За мостове използвайте разтвор в съотношение 5: 1. Основният стягащ компонент в разтвора е глина, а не цимент, така че не увеличавайте количеството цимент на случаен принцип. Преди началото на зидарията, добре почистена глинена смес, напоена с вода за няколко часа. Пясъкът трябва да бъде пресяван през сито, за да се предотвратят примесите. Глината и пясъкът се смесват постепенно, докато получим необходимата последователност на разтвора. Съгласно правилата на хлебаря доброто решение не се разпространява по повърхността на мистрия (макарони), но лесно се изплъзва от нея.

  • Според избраната от вас схема, ние правим зидарията. Тухла за фасадата трябва да бъде гладка и гладка. Шевовете трябва да се придържат към ясни хоризонтални и вертикални, така че използвайте нивото толкова често, колкото е необходимо. Особено трябва да бъдете внимателни в процеса на полагане на преградата над отворите на камината. Ако е необходимо, използвайте кофража за това.

  • Ако зидарията е направена спретнато, тогава такава камина може да остане без външна украса. За съжаление, първата палачинка е винаги буйна, както и с камини, поради което такива конструкции могат да бъдат измазани или покрити с керамични топлоустойчиви плочки.

  • Коминът за зидария се получава при използване на разтвор от пясък и глина. След завършване на работата коминът трябва да бъде измазан. Когато коминът се пресича с горящите елементи на тавана, е необходимо да се извърши противопожарно рязане.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стандартно декориране на биогорива на бенчмаркаСтандартно декориране на биогорива на бенчмарка
Изграждане на камина със собствени ръцеИзграждане на камина със собствени ръце
Как да очертаем камина със собствените си ръцеКак да очертаем камина със собствените си ръце
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Симулация на камината със собствените си ръцеСимулация на камината със собствените си ръце
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Как да направите изкуствена камина със собствените си ръцеКак да направите изкуствена камина със собствените си ръце
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
» » Мини камина със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com