Как да поставите самата фурна

Лятното време е идеалното време, когато можете да построите дългоочаквана печка във вашия дом. Но как да се изложи на пещ сами - това е сериозен въпрос, отговорът, на който можете да получите на сайта otopimdom.ru.


Изберете качествена тухла


Най-важното нещо, което трябва да се направи в самото начало, е да се избере тухла, подходяща за такова строителство. В крайна сметка този строителен материал е основният по време на изграждането на пещта. Ето защо трябва да обърнете внимание на него. (Виж също: Фурна на Потър)

В съвременния свят има няколко типа тухли:



  • Силикат.

  • Керамични.

  • Огнеупорни.


Всеки вид има свои собствени характеристики и обхват. Така че, силикатната тухла е младо изобретение. Той е абсолютно екологичен и притежава всички качества на обикновените тухли, но е по-гъст в неговата структура. Характеристики на тухли от силициев двуокис: повишена механична якост, добра звукоизолация, голяма маса спрямо нейните колеги. Също така, този тип тухла е увеличила устойчивост на замръзване, поради което се използва често за изграждане на жилищни сгради.

Избор на качествени тухли



ВАЖНО: той също има недостатъци: достатъчно високо ниво на абсорбиране на влага и ниска устойчивост на внезапни температурни промени. Като се започне от това, може да се заключи, че е невъзможно да се построи тухла от силикатни тухли.



Тухли за полагане на печки


За разлика от предходния тип, керамичната тухла може да бъде използвана за изграждането на пещта, тъй като има добра огнеустойчивост и не е чувствителна на корозия и топлина. По този начин този вид тухла може да се използва както за облицовка на всяка конструкция на пещта, така и за нейното вътрешно изграждане. В този случай, експертите съветват за декоративни усъвършенствания за закупуване на по-скъпа керамична тухла. След това тя ще бъде подходяща за всяка форма и не се разпада, когато се обработва и нарязва. (Виж също: Как да очертаем камина със собствените си ръце)

Поради факта, че огнеупорната тухла е изработена от висококачествени суровини, тя може да се използва и за правилното оформяне на пещта. Той е в състояние да издържи както на сравнително ниски, така и на доста високи температури. Особеността на използването му за изграждане на пещ е, че е необходимо да се използват огнеупорни решения за нейната инсталация. Днес на пазара можете да закупите този материал както от чуждестранно, така и от местно производство.


Видове пещи и строителни материали за тях


Често различните видове печки - камини, печки и т.н. - се различават един от друг единствено по отношение на тяхната функционалност, както и на общата гъвкавост и степен на топлопреминаване. Характеристиките на изпълнение на различните пещи зависят главно от качеството на зидарията, което се дължи на следните фактори:



  1. Майсторство на изпълнителя.

  2. Точност на съответствие с изготвените чертежи и схеми.

  3. Качеството на използвания строителен материал.

  4. Чисти и надеждни работни канали.


Фурнир за зидария

Пещта за зидарски пещи обикновено се извършва с материали като вар, глина, пясък, тел, тухла и т.н. В същото време, при избора на тухли, е необходимо да се обърне внимание на факта, че тя е в правилната форма и е достатъчно добре изгоряла. (Виж също: Камина-камина със собствени ръце)



Забележка: Глиненият разтвор може да бъде направен от обикновена червена глина или огнеупорна. Изборът му зависи от какъв вид тухли ще се използва по време на строителството.

Важно е да знаете, че такова решение на глина трябва задължително да съдържа фин пясък като пълнител - за предпочитане планина. И зърната му не трябва да бъдат по-големи от 1 мм. Също така това решение трябва да е достатъчно дебело. В този случай полагането на обикновена пещ със собствените си ръце ще се осъществи при най-благоприятните условия за това.



Препоръчва се предварително закупуване и спомагателно оборудване за изграждането на пещта. Включва различни чугунени ключалки, повърхности за готвене с една или две горелки, метални решетъчни решетки, чугунени клапи, вентилационни врати, врати за почистване и отопление и т.н. Ако има желание и съответна работа, тогава е възможно да направите сами тези компоненти. (Виж също: Фурната за казан със собствените си ръце)

Полагането на фурна и барбекю със собствените си ръце изисква наличието на определен набор от инструменти. Това е нивото, четката, пещта, тежестта и мистрия с владетел. В случай, че вече сте решили да завършите бъдещата пещ, трябва да подготвите допълнително средство за този вид работа.


Да се ​​изгориш за един ден


Оказва се, че въпреки факта, че обикновено полагането на печката отнема достатъчно време, е възможно да се постави малка фурна от 0,4 кв.м. в рамките на един ден. Разбира се, такава печка не е подходяща за голяма селска къща, но тя може да стане незаменима във всяка къща, особено ако нейните собственици обичат да идват на сайта си дори през зимния сезон.



Полагане на печката

И тази малка площ заема тази пещ, защото тухлите са подредени в комбинация - както на ръба, така и на плоско. Основното предимство на такава мини-конструкция е, че още от първите минути на запалването можете да почувствате топлината в стаята, която ще остане там дълго време. Също така тази малка фурна е добра, защото поради лекото й тегло, можете да направите, без да полагате основата. Но в този случай подовите плоскости трябва да бъдат достатъчно здраво закрепени към дървените трупи и да имат дебелина 50 mm. (Виж също: Барбекю фурна със собствени ръце)



Предупреждение: Ако поставим въпроса как да се сложи на печката в къщата, че е малък и все още има няколко функции - камини, отопление и готвене - експертите otopimdom.ru сайт готов да Ви помогне при справянето с този труден въпрос.



Какво трябва да знаете, преди да започнете строителството?


Преди да започнете да поставяте такава фурна, трябва да намерите подходящо място за нея. Ако къщата вече беше изпечена преди, което в крайна сметка се влоши, то това място ще бъде просто перфектно, тъй като над нея вече има тръба от предишната пещ. В този случай ще е необходимо да свържете тази стара тръба с метално коляно с нова мини-печка.

Неприемливо е такава проста пещ да направи тухлена тръба. Първо, тя е тежка в дизайна си, и второ - тя се разширява нагоре и по този начин доста може да измести центъра на тежестта. В резултат на това пещта може да се наклони под кулата на Писан. Ето защо е най-добре да предпочитате прикрепена метална тръба, която също е свързваща, но също така лека, тъй като е направена от доста тънък лист желязо.


Основните етапи на полагане на мини фурна


Така че, веднага щом се избере мястото за пещта, е необходимо да поставите лист от полиетиленов филм, по-скоро дебел или рубероиден на пода. След това се изсипва хълм от добре пресяван пясък със суха консистенция. Трябва да се изравнява, за да се получи плавен слой с дебелина 1 см.

На върха на този слой пясък е необходимо да се положи много внимателно, без използването на глина, 1 ред, който се състои от 12 тухли. След това с помощта на нивото поставете строго хоризонтален ред и всички тухли, изграждащи се върху него, започват да "търкат" в слой пясък. На върха на първия ред поставете тънък слой от глина и поставете пепел отгоре. Тя е фиксирана с тел. Следва втората тухла.

Ако възникне въпросът колко струва да изложите фурната, можете да се обърнете към добър специалист, който ще ви отговори не само за този въпрос, но и ще даде много съвети за многото съхранение на фурната в къщата. Можете също така да се обърнете към сайта otopimdom.ru, за да намерите всички отговори на вашите въпроси относно изграждането на големи и малки фурни.

Така че на третия ред на бъдещата малка пещ е необходимо да се постави решетка, но четвъртият ред е различен, тъй като всичките й тухли лежат на ръба. В този случай е необходимо да поставите специални стойки в комина, предназначени за вътрешни прегради. Също така е важно тухлите на стената на обратната пещ да бъдат инсталирани, докато са без глина и изпъкват леко навън.

Пещ за подреждане

На същия ред е необходимо да се монтира вратата на пещта, внимателно обвита с азбестова жила, напоена с вода, така че тя да се отваря от дъното до върха. Тогава тя трябва да бъде добре фиксирана с тел и временно фиксирана във вертикална позиция с помощта на две тухли.

Що се отнася до петия ред тухли, те вече са разположени плоски, а тухлите от шести ред отново трябва да бъдат поставени на ръба, но това беше последният път, когато бяха подредени така.

Следващите два реда се поставят по обичайния начин, а последният се нуждае от инсталирането на скосена тухла, която ще играе ролята на димен зъб, необходимо да се използва такава печка като камина.

За да се поддържа отворената врата, деветият ред трябва да се постави с леко отместване назад. След това трябва да поставите влажен азбестов кабел и върху него вече има повърхност за готвене. Десетата рада се характеризира с факта, че тръбата започва да се формира с разширение назад.

На 11-ти ред е монтиран вентил, предварително запечатан с азбестов кабел, който е покрит с глина за повече функционалност. След това можете да продължите да прикрепяте металната тръба с останките от старата. След като комина е почистена от глина, е необходимо да се избледнее вградената печка и да се остави да изсъхне за около две седмици.



ВАЖНО: ако не знаете как да поставите фурната за вана, тогава е възможно да използвате схемата, описана по-горе. В същото време основното нещо е да получите информация от специалисти за това как една конвенционална фурна може да бъде подобрена и превърната във фурна за вана.



Желанието за поставяне на фурната със собствени ръце в страната или в селска къща е за много хора. Но за това трябва да знаете списъка с необходимите материали за предстоящите работи и самата схема на зидарията на пещта. Ако нямате опит в строителството, можете да намерите във вестника или в интернет реклама с надписа "поставете печката" и да поканите този специалист да осъществи своя скъп сън.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове и избор на тухли от строителни материалиВидове и избор на тухли от строителни материали
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Тухлена къщаТухлена къща
Правилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качествоПравилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качество
Производство на силикатни тухлиПроизводство на силикатни тухли
Съвети за избор на материали за зидарияСъвети за избор на материали за зидария
Огнеупорни тухлиОгнеупорни тухли
Ефективна тухлаЕфективна тухла
Пълни тухлени характеристики и методи на производствоПълни тухлени характеристики и методи на производство
Как да изберем облицовъчна тухлаКак да изберем облицовъчна тухла
» » Как да поставите самата фурна
© 2021 BggeHat.com