Печка на фурна

Поради факта, че съвременните градове са доста замърсени и прашни, хората все повече се опитват да си дадат малко чиста природа. В това начинание те ходят на пешеходни преходи, туристически пътувания или просто до къщата. Но навсякъде, където води тяхната съдба, рано или късно ще трябва да ядете и най-малкото да пиете горещ чайка и това е мястото, където възниква основният въпрос. И как мога да готвя храна на кампанията? На този етап печката е просто незаменимо нещо.



Въпреки това, заслужава да се отбележи и фактът, че не винаги изразът "печка" означава точно такава конструкция, която те вземат със себе си, за да направят готвене по него. Ако говорим за тази посока, можем да видим, че днес има голям брой различни модели и опции. Много печки на място се предлагат в специализирани магазини, а професионалните туристи са квалифицирани да правят такъв план за пещите сами. (Виж също: Печка на дизелово гориво със собствените си ръце)



Е, как да моно, това е доста обща посока и много го използват. Вероятно е невъзможно да се отговори на въпроса "какви печки са там", защото днес всичко се промени доста бързо и се развива, нови модели постоянно се появяват. И тези опции, които се правят самостоятелно, не могат да се отчитат изобщо. Тук, например, нека разгледаме първо един от тези видове пещи, които могат да бъдат закупени в брояча на магазина.


Производствена лагерна пещ


Доста често започва да купува пещи с полимеризация на тунела и чрез типа. Те са станали толкова популярни поради удобството да работят с тях и тяхната компактност. Те практически не заемат работното пространство и в същото време могат да бъдат прехвърлени от място на място без никакви проблеми. И, важно, за транспортиране абсолютно не е необходимо да се разглобява фурната, тя е доста просто прехвърлена и сглобена.

Производствена лагерна пещ

Към днешна дата тази посока при създаването на мобилни фурни използва материал - сандвич панел. Този избор не е случайно. Факт е, че този материал е способен не само на много високо качество и силно обслужване от много години, но и да издържа на високи температури. И при конструирането на всичко това се мисли по такъв начин, че за монтаж е необходимо да се монтира проста връзка и веднага е възможно да започне да се нагрява. (Виж също: Как да направите топлинен пистолет)

Операционната система на такава пещ е, че цялата работа и температурата се контролират от цифров термостат. И благодарение на това устройство можете да поддържате температурата с отклонение от 2 градуса спрямо желаната температура. Важно е също така, че по време на работа всичко се мисли така, че външните стени да не се нагряват повече от 45 градуса. Въпросът остава само в конфигурацията на такава пещ.



  • Камера с люлеещи се врати.

  • Отопление на блока.

  • управление

  • Температурата на стената е по-висока от 45 ° С.


Но този вариант е по-подходящ за промишлени печки, които не се използват при пешеходни преходи. Но за насладата от природата е, че си заслужава да изберете други печки за печки. И в такива случаи те все повече прибягват до независимото създаване на такива единици.


Туристически печки за туристи


Това е, когато най-накрая стигнахме до основната посока на тези фурни, това са пешеходни пътешествия, тогава си заслужава да се разгледа по-задълбочено и по-точно. Факт е, че пещите могат да имат толкова много разновидности. И те се различават по всички свои характеристики. И тук, за да не се объркаме накрая в предлагания сорт, ние ще ги разделяме условно на категории.

Туристически печки за туристи



  1. Разликата във формата - може да бъде както овални пещи, така и правоъгълни и полукръгли структури.

  2. Разлика в употребата. Този индикатор показва колко бързо можете да започнете работа. Е, например, ако е сгъваема печка, тя трябва да бъде предварително сглобена. И все още има заварени пещи, които изобщо не разбират и сгъваеми аналози, които са готови за работа веднага.

  3. Методът на инсталиране може да бъде в тях както на открито, така и на окачване.

  4. Разликата в полагането на гориво е хоризонтална и вертикална;

  5. Разлика в целта. Тази разлика включва пещи, предназначени само за отопление, и тези, които могат да се използват за готвене.


По принцип тези разлики представляват основните характеристики на пещните пещи, които се вземат предвид при избора на модел. Но каквато и да е печката, а технологията на топлообмен между печката и околната среда се основава на конвекцията и излъчването на лъчиста енергия. Точно колко печката ще бъде силно нагрята, потребителят ще получи такъв топлинен поток. Друга тайна показва, че силата на конвекционния обмен ще зависи пряко от формата на пещта и къде ще бъде разположена.

Също така в тази конструкция наклонът на тръбата също ще бъде значителен. Факт е, че като промените посоката на потока горещи газове в пещта, можете да получите по-ефективно отопление. За целта от двете страни се полага лист с дебелина 0,5 мм върху тръбата и се образува тунел, през който преминава горещият въздух и съответно го загрява и отделя допълнително топлина.





Трябва да се отбележи, че недостатъците на пещните пещи при тази употреба може да изглеждат като допълнителна трудност при поставянето на такъв лист калай. Не винаги е възможно всичко да се монтира безопасно и правилно. Има недостатък във факта, че може да не е възможно правилно да хванете потока от газове.



Ако не разполагате с голям палатка и структура на калай лист се добавя към увеличаване на топлината, трябва да се отбележи, че тя може значително да повлияе на свободното пространство като фурната се ще заемат място и вдявате тръба лист ще отнеме друга част от пространството. И това е друг значителен недостатък.

Мраморни печки


Безопасност при използване на печка


Разбира се, когато трябва да използвате огън в кампания, трябва да се отбележи, че знанията за сигурността са просто необходими. Дори въпреки всички предимства на пещните пещи, тяхната опасност от пожар остава много висока. И не защото дизайнът не е надежден, не.

Всички печки, които се извършват сами или са закупени в магазините, имат по-скоро висококачествени компоненти, в противен случай те просто биха били ненадеждни да направят екскурзия. Опасността е в друга - това е природа, където има постоянни вятърни пориви. През зимата печката е инсталирана директно в палатката, която е в контакт с горими тъкани. Е, много повече такива факти.

Така че, за да се предотврати изгарянето на палатката с летящи искри, печката е снабдена с такова устройство като искрящо устройство. Тя се поставя директно на края на тръбата, както и на края на пространството на пещта, но дупките, които ще бъдат направени на преградата, задължително трябва да са по-големи от площта на напречното сечение на самата тръба.

За днес има две основни направления за спазване на противопожарната безопасност при използване на модели, когато са изпечени печките от собствените ръце и когато се намират в магазина от специализираната фирма.



  • Ако говорим за дизайн, предназначен за гасене на искри, то може да се направи независимо. Например, за такава работа се използва обикновена кутия, в която се изграждат подпорите.

  • Ако говорим за летни пешеходни преходи, когато палатката не се нуждае от инсталиране на печка и да предпази плата от получаване на искра, то тук си заслужава да обърнем внимание на "екологичната" кухня и марка. Такава безопасна адаптация също може да бъде от полза за природата. Тъй като третира всичко с голямо внимание и не оставя удар на огъня след анализа на лагера.


фурни със собствени ръце

Ако погледнете по-близо до дизайна и компонента на лятната кухня, който беше направен напълно независимо, можете да видите, че това е сравнително прост и достъпен списък с подробности. Комплектът от такава пещ включва директен корпус на пещта, който ще бъде събран по-късно заедно. Тя естествено ще бъде прикрепена към вратата, която също влиза в комплекта. Сега е необходимо да се каже за сгъваеми крака, които са задължителни за такъв агрегат. Е, само по себе си 3 тръби с диаметър 70 мм, 2 алуминиеви кутии, метални ленти и дръжки - брави.

Човек винаги трябва да помним и да не забравяме нито за минута, е, че къмпинг печки за пожарна безопасност не могат да се обслужват изцяло и поради тази причина, когато се използва лагер фурна за нея трябва постоянно да гледам, и се опитват да не напускат в близост до запалими неща без надзор. Много е важно да изберете правилната посока за използване на фурната. Ако имате намерение да се готви в това да се яде, а след това той трябва да бъде модел на това, но, например, отоплителна пещ е по-подходящ плосък с ширина около 15 сантиметра. Но трябва да обърнете внимание, че при това темпо натоварването на дърва за огрев ще бъде чисто вертикално.



Все още има важна подробност в печката, която трябва да знаете за всеки, който планира да прекара известно време в лагера за палатки. Това е способността да използвате фурната директно и да се ориентирате, тъй като можете механично да регулирате сцеплението. За тази настройка просто трябва да наблюдавате степента на отваряне на вратата или тавата за пепел. По този начин ще контролирате напълно работата на печката.



За да се придържат към някои референтна точка в производството на пещта или придобиването да се отбележи, че, например, за отопление на четири места палатка, достатъчно е да се създаде пещ на 250 х 200 х 120 mm, която тръба е 60 cm в диаметър.

Обобщавайки, може да се отбележи, че има доста голям брой печки. Има доста голям брой модели, които можете да изпълнявате сами. Но не е важно да се купува, но е важно да се научите как да използвате и спазвате всички предпазни мерки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тухлена печка за лятна резиденцияТухлена печка за лятна резиденция
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Студентът в пещтаСтудентът в пещта
Домашна фурна за ванаДомашна фурна за вана
Пещи с печкаПещи с печка
Кухненски печки и каминиКухненски печки и камини
Пещ за изгаряне на дърваПещ за изгаряне на дърва
Печка нагревател за саунаПечка нагревател за сауна
Пещ със собствени ръцеПещ със собствени ръце
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
» » Печка на фурна
© 2021 BggeHat.com