Как да направите електрически камина със собствените си ръце инструкции стъпка по стъпка

Електрическата камина загрява стаята за няколко минути, не пуши и не изисква подреждането на дърва или въглища. Ето защо, такива нагреватели замести традиционните огнища не само от апартаменти, но и от селски къщи. Нека видим как можете да изградите такава камина със собствените си ръце.

Как е истинска камина за изгаряне на дърва

Ако знаете конструкцията на истинска камина за изгаряне на дървесина, тогава изграждането на електрическа камина се превръща в вълнуваща дейност със собствените ви ръце, защото разбирането на същността на технологията или дизайна улеснява всеки работен процес. Обичайната камина се състои от три зони:

  • Золника - има натрупана пепел от дърва за огрев или въглищна шлака.
  • Камината е мястото, където дървото гори. Намира се непосредствено над пепелния съд и се отделя от него с хоризонтална решетка.
  • Комин - качулка, отнемайки продуктите на изгаряне на улицата. Започва с куполна секция, разположена над пещта. Над купола е свързана коминна тръба, чиято глава стърчи над покрива.
Не се изисква монтиране на пепел и комин за електрическа камина

Не се изисква монтиране на пепел и комин за електрическа камина

Електрическата камина е още по-лесна, защото не се нуждае от комин или пепелна кула. Те могат да бъдат обозначени схематично с помощта на декоративни подложки.

В резултат на това цялата конструкция на електрическото огнище се свежда до сглобяването на стилизирана пещ и куполообразна част от качулката. Това означава, че трябва да оборудваме портала, да инсталираме термо генератор и да измислим начин да симулираме жив пламък или тлеещи въглища.

Първа стъпка: Създайте декоративен портал

Първо трябва да намериш правилната позиция за бъдещото огнище. Обикновено тя се поставя в средата на сляпа стена (без прозорци) или в един от ъглите на стаята. Централното разположение ще направи центъра на интериорната композиция от портала, така че ако не сте сигурни в уменията си, то камината е по-добре поставена в ъгъла. Тогава порталът може да бъде изграден с помощта на опростена технология, изработваща само предната страна. И функционалността на електрическия огън не е засегната.

Първо измерете ъгъл от 70 см, по продължение на всяка стена, и направете знак на нивото на перваза. На отбелязаните точки фиксирайте лентите на измервателните уреди с помощта на самонарязващи се винтове или дюбели. Свободните краища на лентите задават нивото (вертикално) и осигуряват същия начин. Така че получавате вертикални стелажи.

Вземете два 70-сантиметрови пръта и ги фиксирайте на стената стриктно хоризонтално, поставяйки единия край в задната част на главата към вертикалните стълбове, а вторият - в ъгъла. Така че получавате подкрепа за хоризонталния шелф. Набежите прикрепени към стените на решетките две хоризонтални пръти - отгоре и отдолу. Дължината на баровете е 100-99 см. Така че получавате опората за предната страна.

Купете етаж гипсокартон размери на листа 1.25 х 1.25 м., Отделно от този лист бар размери 100 х 100 cm. Закрепете този панел на хоризонтални релси винтове. От останалите, нарязани ивици с наклонени ръбове, които ще отидат до кожата на горната част - фалшив рафт.

Измерете от всеки край на предния панел 50 см и издърпайте централната линия. Отделете от централната линия до 30 см отляво и отдясно, като посочите вертикалните граници на дупката под пещта.

Нанесете върху предния панел хоризонтални линии, разположени на разстояние 20 см от пода и горната граница на листовата гипсова шпакловка. Така че вие ​​получавате хоризонталата на пещта. Внимателно изрежете дупка под пещта по вертикалните и хоризонталните граници. Размерите му ще бъдат равни на 60 × 60 см.

За да създадете декоративен портал, се нуждаете от гипсокартон

За да създадете декоративен портал, се нуждаете от гипсокартон

Нанесете предния панел и фланеца с финишната мазилка и нанесете хоризонтални и вертикални линии, имитиращи тухличките върху полутвърдния слой. По същия начин, направете с вътрешността на "огнището", мазимите на стените и на тяхна основа тухлена зидария.



Сега трябва само да нарисувате лицевите "тухли" в теракота, а вътрешната зидария - в черно тухла, симулираща следи от сажди. След това порталът може да се счита за готов.

Стъпка втора: инсталирайте топлообменник и украсете пещта

Камината ни няма комин, но няма значение. Като топло генератор ще използваме конвенционален електрически конвектор. Разбира се, нагревателят може да бъде сглобен със собствените ви ръце, като се използва спирала от волфрам, опъната към керамичната плоскост, но тогава пожарната безопасност в дома може да пострада. И с конвертора това няма да се случи, въпреки че придобиването му ще изисква допълнителни разходи.

Електрически конвектор или инфрачервен нагревател може да се използва като топлинен генератор

Електрически конвектор или инфрачервен нагревател може да се използва като топлинен генератор

Затова купуваме конвектор с височина на тялото, не по-голяма от 20 см. Поставяме го в отвора в предния панел и го поставяме на пода. След като кабелът е показан по протежение на дъската към най-близкия изход.

Вместо конвектора можете да използвате филмови инфрачервени нагреватели - те се монтират по стените, преди да се монтира порталът за огнището. Тази опция дава достатъчно топлина в местната зона (1-1,5 м от пещта за отопление), което ви позволява да усетите комфорта на престоя в истинско огнище без сериозни разходи за електричество.

Освен това, за да маскираме конвектора, ние оформяме решетката на камината, която я поставя директно върху топлопровода. За да направите това, вземете блок пяна 10 × 40 × 60 см и го трион на половина, като два детайла 10 × 20 × 60 см. Тези заготовки боя в цвят и теракота, пуснати на ляво и дясно на конвектора.

В края на този етап основата на блока от пяна се натрупва с купените огнища за огнището. Алтернативи могат да бъдат пръчки от 10 мм армировка, боядисани в черно и поставени на 2 см стъпала, успоредни на предния панел. И за точна и автентична имитация на решетките могат да бъдат поставени в канали, нарязани на блок пяна.

Стъпка трета: Направете имитация на въглища

Електрическата камина е почти готова. Сега трябва да направим най-трудната работа - да направим имитация на жар. Проследете внимателно инструкциите стъпка по стъпка и ще успеете.

За това имаме нужда от малки опаковки от плътна пластмаса, монтажна пяна, стар венец и цветове (червено, тъмно червено и черно). Взимаме торбичките и издухваме монтажната пяна в тях, а по време на втвърдяването им се налага да бъдат леко раздробени, образувайки неравномерни и неравномерни парчета въглища.

Изчакаме пяната да е напълно замръзнала и да отрежем пакетите, освобождавайки замразената маса. След това във всеки "въглен" вътрешната част се отстранява. Тоест, вместо цялостен "камък", получаваме куха заготовка с полупрозрачна кора.

След това вземете стария диоден венец от дървото с червената линия. Ненужните сини, зелени и жълти диоди могат да бъдат откъснати от управлението. След това два или три диода се вграждат във всяка "въглища", които са прикрепени към вътрешната си повърхност чрез залепваща лента.

Следващата стъпка - събираме всички ъгли в купчина, декорирайки я в живописна бъркотия. Като закопчалка можете да използвате остатъците от пяна от цилиндъра. И във финалите трябва да рисувате въглища с червена и тъмно червена боя. На ъглите и краищата нанесете дебели черни ивици.

След това цялата конструкция е поставена върху "решетката" на домашното огнище, а вилицата на венеца е включена в изхода. Освен това в този случай не е необходимо да се прекъсва генераторът на трептене - ако изберем правилния режим на затихване, той симулира светлинния ефект от разпад на въглищата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стенни каминиСтенни камини
Как да поставите камина самиКак да поставите камина сами
Дървени камини за дома, основните предимства на използването на подобни устройстваДървени камини за дома, основните предимства на използването на подобни устройства
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Камина със собствени ръце в апартаментаКамина със собствени ръце в апартамента
Как да направите декоративна камина със собствените си ръцеКак да направите декоративна камина със собствените си ръце
Как правилно да запалите камина с дърва за огрев, инструкции от типа "turn-by-turn" и…Как правилно да запалите камина с дърва за огрев, инструкции от типа "turn-by-turn" и…
Кухня с камина, оригинално решение за модерен интериорКухня с камина, оригинално решение за модерен интериор
» » Как да направите електрически камина със собствените си ръце инструкции стъпка по стъпка
© 2021 BggeHat.com