Каменни камини, използвани във вътрешността на каменни конструкции

Камъкът принадлежи на екологични материали. В процеса на нагряване той не отделя вредни вещества, което е особено важно за хора, страдащи от алергични реакции. Ето защо, ако клиентите се грижат за здравето си и хората около тях, те предпочитат каменна камина.

Може би благодарение на тези качества структури от естествени материали са много популярни. Все пак не всеки знае какъв вид камъни подходящ за облицоване на камина, и как самостоятелно да извършите изграждането на такава структура във вашия дом. В тази статия ние просто говорим за камини от камък.

Газова камина с истински огън
Ако желаете, можете да използвате газови камини

Удобства

Повечето хора свързват огнища от естествен материал с нещо средновековно. Естествен камък в модерния интериорен дизайн се използва често, с оглед на факта, че той носи специален чар.

Единственият недостатък на потребителите го наричат ​​висока цена. Но този аспект може да бъде предимство, защото собствениците могат да посочат техния висок материален статус.

Друга точка, която трябва да се има предвид при издигането на каменна камина, е голямата маса на конструкцията. За съжаление, такава жилищна сграда не е подходяща, затова те са построени изключително в частни къщи.

Масивна конструкция в хола
Красива сграда в хола

Сред основните предимства на каменните камини могат да бъдат идентифицирани, както следва:

  1. Облицовъчният материал ще продължи дълго време и няма да загуби оригиналния си вид.
  2. Материалът е устойчив на агресивна атака на повечето химикали.
  3. Камъкът се характеризира с повишена устойчивост на температури.
  4. Лесно се грижи за продукта.

Ако каменна камина, а не декоративни и актьорско майсторство, която е в състояние да се затопли стаята, подобно на материала улеснява бързото и равномерно разпределение на топлината в помещението и се поддържа от благоприятен климат за здравето. Благодарение на това качество на материала става възможно да се спестят разходи за енергия.

Наскоро, обаче, камини могат да бъдат просто декоративни, а структурата е загрява стаята и създаден с цел да им се възхищаваме. Последният, но не и най-важен момент, когато гледате камината с камък е, че между основата на конструкцията и облицовъчните материали трябва да се постави стоманена армираща мрежа, което ще направи конструкцията издръжлива.

Касета за домашно касетофонче
Начало версия на касетата камина

Какъв камък е подходящ за довършителни работи

Ако камината е построена в къщата, тогава идеалната опция за нейното облицоване е естествен камък. Особеността на този материал се крие в богатия избор на цветове. Всъщност, в зависимост от какъв вид камък ще бъде избран от клиента, след него ще се получи камина с черен, бял, червен или смарагдов цвят.

В тази връзка е важно предварително да мисля какво интериора на помещението ще бъде обновен, защото единственият начин да избера най-подходящия камък, така че да се вписва перфектно в дизайна. Въпреки това, като се има предвид, че камината е централната декоративна част на стаята, можете първо да помислите за нейния дизайн, а едва след това да развиете интериора на стаята.

За обзавеждане на пещи и камини е възможно да се използват следните видове камък:

  • мрамор;
  • гранитогрес;
  • нефрит;
  • оникс;
  • плоча.
Портал на оникс
Оникс беше използван за изпълнение на портала


Много впечатляващ вид камини облицовани с мрамор. Този камък се характеризира с богата селекция от нюанси, както и със слюда, които по специален начин отразяват пламъка от камината, правейки го още по-привлекателен. Заслужава да се отбележи, че мраморът действа като трайни материали и е малко вероятно да се влоши.

Постигане на успешна комбинация в интериора на този дизайн е най-добре, ако някои от детайлите на зоните за камина или стая са завършени с гранитогрес, например, може да се направи на този камък стълбищни парапети или плот на масичката за кафе.

Напоследък, все по-често, когато се изправят пред камината, започна да се използва камък. Този камък се характеризира с оригиналните си цветове. При използването му домът може да придобие сиво-златисто, яркозелено или тъмно лилаво оттенък. В допълнение, това е напълно приемливо за цената.

Портал от гранит
Гранитна версия на портала

строителство

Ако разгледаме каменна камина изключително като цялостна структура, на пръв поглед изглежда, че тази структура е доста сложна и се състои изцяло от един материал. Това твърдение обаче не е вярно, защото първоначалният фокус е изграден от тухла, която е устойчива на високи температури, а след това използва само естествен камък за облицовката.

За да изградите камина със собствени ръце, трябва да вземете следните материали:

  • Тухла е червена, с висока степен на устойчивост на температури.
  • Бетон за залива на фондацията.
  • Необходимото количество каменолом, също и за основата.
  • Цимент с достатъчно висока марка, не по-малък от M400;
  • Речен пясък, изчистени от отломки.
  • Глина за строителството.
  • Натрошен камък.
  • Камък за облицовка.
  • Различни уреди за фурни.
  • Аксесоари за камината.
  • Инструменти за работа.

През целия този процес трябва да се обърне специално внимание контрол на качеството на тухла. За да може структурата да продължи дълго време и да не се деформира, е необходимо зидарията да бъде направена от материали, които нямат чипове и пукнатини. Ето защо експертите препоръчват проверка на всяка тухла отделно. Като закрепващ разтвор се използва глина или специална минерална смес.

Оригинална облицовка на портала
Оригиналната версия на облицовката

За приготвянето му е необходимо да се вземе контейнер с малък диаметър, така че да няма време да се охлади преди да се консумира; освен това консистенцията трябва да бъде хомогенна без бучки. Необходимо е също така да се знае, че камините, изработени от камък, могат да бъдат издигнати само върху основата, изпълнена преди това, тъй като само такава структура може да издържи на голямото тегло на конструкцията.

За да изградите фондация, се нуждаете от следното:

  1. Определете мястото, където ще бъде разположена камината.
  2. Премахнете подовите дъски.
  3. Изкопайте дупка дълбок метър дълбок.
  4. На дъното лежаха развалините.
  5. След това поръсете всичко с пясък и овлажнявайте с вода.
  6. Следващата стъпка е да се подготви разтвор, състоящ се от пясък и глинен цимент,
  7. Оставете го за кратко време, за да настоявате.
  8. Изсипете сместа в ямата и подредете бутилката.

През следващите седем дни основата изсъхва и се втвърдява. След приключването на този процес ще бъде възможно да се започне изграждането на самата каменна конструкция. За това се използват огнеупорни тухли и строителна глинена смес. Полагане на тухли върху основата се извършва по такъв начин, че площта на последните е малко по-голяма от размерите на самата камина. След като камината най-накрая се изправи с камък, пространството ще намалее.

След това преминете към тухли, които се поставят върху създадената скица, като използвате нивото на конструкцията, така че структурата да е равна. Зидарите се извършват чрез първо нанасяне на слой от хоросан, след това серия от тухли, след това отново слой хоросан, а след това отново ред тухли. След това ще е необходимо да поставите два слоя рубероид. Когато се издига цялата конструкция, се счита, че камината е завършена, остава само да се остъклява с избрания материал.

Камините от естествен камък са наистина луксозен и уютен елемент на интериора. Ако огнището работи, то помага да се запази топлината, да се спестят пари за отопление, а също така да има приятни вечерни събрания в кръга на роднини и приятели.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Каменна камина със собствени ръцеКаменна камина със собствени ръце
Интериорът на къщата с камина, ние избираме един за другИнтериорът на къщата с камина, ние избираме един за друг
Как да направите камина, ние считаме за най-популярните варианти на декорацияКак да направите камина, ние считаме за най-популярните варианти на декорация
Декоративни аксесоари за био камини камини, въглища, камъни, трупиДекоративни аксесоари за био камини камини, въглища, камъни, трупи
Каква е стойката под камината и за какво са те?Каква е стойката под камината и за какво са те?
Каменна сграда на сградиКаменна сграда на сгради
За продуктите от естествен камък и тяхното използванеЗа продуктите от естествен камък и тяхното използване
Комплект камини как да изберем правилната?Комплект камини как да изберем правилната?
Къщи от камък, какви са предимствата и недостатъците имКъщи от камък, какви са предимствата и недостатъците им
» » Каменни камини, използвани във вътрешността на каменни конструкции
© 2021 BggeHat.com