Приложение на течно стъкло в строителството

Течно стъкло е уникален материал с хидроизолационни, антисептични и огнеупорни свойства и поради това се използва широко в строителството. Прилагане на разтвори и смеси, получени с добавяне на водно стъкло по време на строителството, няколко пъти увеличава стабилността на сгради в процес на изграждане на промените в характеристиките на температура и повишено ниво на влажност, поради което настъпва разрушаване на основа, капачката и цялата сграда структура.

Обхват на приложение.

Материалът се използва широко, когато се постига необходимото ниво на хидроизолация на басейни, кладенци и други конструкции.

Използването на стъкло ви позволява да забравите завинаги за мухъл и гъби по тавана и стените, тъй като той е отличен антисептик.

Също така, поради добра адхезия, се използва за залепване на повърхности от различни материали: картон, стъкло, порцелан и др. Можете да си купите течно стъкло в евтин магазин.

Използва се и за импрегниране на дървени, тъкани и хартиени продукти, за да се увеличи тяхната плътност и огнеустойчивост.

Подготовка на строителни смеси.

Течното стъкло се използва много рядко в чиста форма, поради което за ефективното му използване е необходимо да се подготви:



1) Пригответе праймера.

Праймерите се приготвят от равен брой части от стъкло и цимент, както и от вода. За начало сместа се смесва с вода с помощта на електрическа бормашина със специална дюза. След това получената смес трябва да се излива в течно стъкло и внимателно да се придвижи. За да се гарантира, че грундът не се втвърди по време на работа, трябва да се добави с вода и да се смеси.

2) Подготовка на хидроизолационен разтвор.

Разтворът се приготвя от същите части от цимент, водно стъкло и пресят пясък с добавяне на вода. За хидроизолация яма или басейн трябва първо стена пух водно стъкло, а след края на тази операция, палто на решение за хидроизолация.

3) Огнеупорен хоросан.

Благодарение на огнеупорните си свойства с използването на това решение са направени камини. Разтворът се получава по следния начин: разрежда с вода да трябва да се добавя към течност стъкло 20 на базата на теглото на сместа обикновен цимент, пясък смес.

4) Антисептично средство.

Antiseptic, направени от течно стъкло се използва за защита на дървени продукти от плесен или гъбички. За да го подготвите, ще трябва да разредете една част от този материал със същото количество вода.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инструкции за употреба в течно стъкло, характеристики, състав и време за сушенеИнструкции за употреба в течно стъкло, характеристики, състав и време за сушене
Сутерена хидроизолация от вътрешната странаСутерена хидроизолация от вътрешната страна
Фибролитни пластини и обхват на материалаФибролитни пластини и обхват на материала
Хидроизолационни материали за подове и техните сортовеХидроизолационни материали за подове и техните сортове
Стъкло-магнезиев лист технически характеристики, приложение в фасадите на къщиСтъкло-магнезиев лист технически характеристики, приложение в фасадите на къщи
Течни стъклени пропорции на добавяне в бетон за хидроизолацияТечни стъклени пропорции на добавяне в бетон за хидроизолация
Екологично изолирано разпенено стъклоЕкологично изолирано разпенено стъкло
Приложение на течно стъкло в строителствотоПриложение на течно стъкло в строителството
Хидроизолационни хидроизолационни материалиХидроизолационни хидроизолационни материали
Черният трошен камъкЧерният трошен камък
» » Приложение на течно стъкло в строителството
© 2021 BggeHat.com