Приложение на течно стъкло в строителството

Снимка от течно стъклоИзползването на течно стъкло е обичайно не само в автомобилната индустрия и ремонт на корпуса на превозните средства. Широко приложение на разтвор на натриев силикат беше получено в сектора на строителството и ремонта. По принцип този материал се използва като добавка към циментовата смес. Но в някои случаи хидроизолация с течно стъкло

в неговата чиста форма.

Този материал се използва, когато други хидро- и термоизолационни смеси и мазилки не успеят. Съставите с добавяне на течно стъкло не само намаляват хигроскопичността на конструкцията, но също така й придават по-високи свойства на термична стабилност.

Приложение на течно стъкло в хидроизолацията

Приготвяне на течно стъклоХидроизолацията на повърхността с течно стъкло се дължи на повишената адхезия на материала. Той контактува както с каменни и бетонни материали, така и с пластмаса, метал и дърво. Основното приложение на материала е изолацията на вградени в земята конструкции от въздействието на подпочвените води. Такива конструкции могат да бъдат:

  • септични ями;
  • резервоари;
  • стени от изби;
  • стени от основи;
  • купчини;
  • тръбопроводи;
  • басейни и други подобни.

Течно стъкло се използва за импрегниране на изолацията, като се разрежда с вода. Нанесете разтвора с четка или тампон. Вторият слой се нанася, след като първият слой се изсуши напълно. Трябва да се поставят поне три слоя материал.



За да се подготви грундът е необходимо да се определи дали работата ще бъде вътрешна или външна. За вътрешни работи се добавя 1 литър течно стъкло към 10 литра циментов разтвор. За използване на открито, пропорциите на пясък, цимент и стъкло, съответно 1,5: 1,5: 4. Добавената вода не трябва да надвишава 25% от масата на разтвора. Течният стъкло не е разреждащ агент. Трябва да се добави към вече създаденото решение.

Хидроизолацията на конструкции в пряк контакт с водата се осъществява на два етапа. Първият слой се прилага течно стъкло в неговата чиста форма. Той създава водоустойчив филм, който затяга всички пукнатини и пори. Във втория етап повърхността е измазана с циментово-пясъчен разтвор, с добавяне на разтвор на натриев силикат. Такава хидроизолация се извършва за кладенци, септични резервоари и външната страна на каменните и бетонни басейни. На вътрешните стени на басейна сместа се нанася в по-дебел слой, тъй като там има достатъчно високо течно налягане. Много материали не издържат на такъв удар, като се разпадат от динамични и статични натоварвания.

Технология на изтегляне на течно стъкло

Технология на изтегляне на течно стъклоДа се ​​постави течно стъкло на повърхността в чист вид е достатъчно просто. Ако повърхността е вертикална, то стъклото се нанася с твърд валяк или четка. Мека ролка ще поеме течността, като увеличи потреблението няколко пъти. Когато се използва състава върху хоризонтална повърхност, се използва и четка или шпатула. Използвайки шпатула, масата на материала се разпределя равномерно върху повърхността.

Технологията за нанасяне на течно стъкло по време на образуването на подложката е малко по-сложна. Материалът се нанася в ивици, успоредни на стената. Прилагането трябва да се извършва на равни части. Трябва да се помни, че материалът бързо се втвърдява. Времето за втвърдяване на течната стъкла е около един час от прилагането до повърхността на замазката. Като се започне от това, е необходимо да се вземе предвид обемът на помещението и обемът на течното стъкло. Слоят трябва да е от 3 до 5 мм. Първо, материалът се разстила с шпатула. След това, за да се отървете от въздушните мехурчета и неравностите, той се изтърква с иглена ролка. Регулирайте повърхността до идеална гладкост, изравняване с чистачка.

Животът на такова покритие е много висок, поради устойчивостта на вода, алкохол и киселини. Също така хидроизолацията с течно стъкло е незапалима и антисептична.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подова хидроизолация на подовеПодова хидроизолация на подове
Инструкции за употреба в течно стъкло, характеристики, състав и време за сушенеИнструкции за употреба в течно стъкло, характеристики, състав и време за сушене
Сутерена хидроизолация от вътрешната странаСутерена хидроизолация от вътрешната страна
Фибролитни пластини и обхват на материалаФибролитни пластини и обхват на материала
Котлите за течни горива предимства и недостатъциКотлите за течни горива предимства и недостатъци
Течни стъклени пропорции на добавяне в бетон за хидроизолацияТечни стъклени пропорции на добавяне в бетон за хидроизолация
Екологично изолирано разпенено стъклоЕкологично изолирано разпенено стъкло
Хидроизолационни хидроизолационни материалиХидроизолационни хидроизолационни материали
Технология за производство на бетонТехнология за производство на бетон
Съвети за избор на мазилки за външна употребаСъвети за избор на мазилки за външна употреба
» » Приложение на течно стъкло в строителството
© 2021 BggeHat.com