Фибролитни пластини и обхват на материала

Плочките от фибролит са нагревател, използван в строителството на сгради и съоръжения, както и при декориране на помещения. Този дървесен материал е станал много популярен наскоро, което стана възможно благодарение на доста ниските цени на продуктите и множество предимства. В статията ще научим повече за това къде можете да използвате такъв нагревател, научете се за основните му характеристики, които правят потребителите да избират в полза на фибролита.

Фибролитни пластини - обща информация за материала

Фибролитни плочи - какво е това? Наред със съвременните изкуствени материали изведнъж се появи нов материал за изолацията на стаята. Всъщност тази изолация е известна от дълго време, защото още повече от век хората са използвали такива плочи, като са ги създавали ръчно от глина, слама и тухли. Може спокойно да се каже, че фибролитът е перфектното потвърждение на фразата, че всичко ново е добре забравен стар.

Името на продукта произхожда от латински. Думата "фибролит" може да се преведе буквално като "влакнест камък". По-точно описание на плоча от фибролит, е малко вероятно да работи. Той е екологосъобразен и безопасен материал, чието производство се осъществява от няколко основни компонента - висококачествен портланд цимент, течно стъкло и естествени дървени стърготини. Обикновено в производството и употребата, както и много практичен панел постепенно завладява строителния пазар, защото материалът има много предимства, а цената му е приятно изненадващо.

Фибролитовата плоча се състои от висококачествен портланд цимент, течно стъкло и дървени стърготини

Фибролитовата плоча се състои от висококачествен портланд цимент, течно стъкло и дървени стърготини

Всеки компонент, от който се произвеждат фибролитни пластини, заслужава по-подробно обяснение:

  1. 1. Портланд цимент - в този контекст циментът действа като свързващо вещество. В процентно отношение нейният дял е точно една трета. Циментът е необходим, за да даде на плочите такива важни свойства като якост, здравина, надеждност, издържливост. Материалът не само трябва да служи за дълъг период на експлоатация, но и да запазва всичките си качества по време на доставка, транспортиране и съхранение.
  2. 2. Основата на табелата е дървеният шлайф или вълна. Делът му е почти две трети от общия обем на плочата. При производството на тази изолация водещите компании използват естествени дървени стърготини с дължина до 5 см и дебелина 3-4 мм. Използването на дървени стърготини е необходимо за увеличаване на топлопроводимостта на покритието.
  3. 3. Течно стъкло е вид разредено адхезивно лепило, което научно се нарича натриев силикат с намалена концентрация. Основната задача на течно стъкло е да изолира дървесните стърготини от влага. В резултат на това, фибролитните плочи могат да се справят с високи нива на влажност. Вярно е, че само за кратък период от време. Дългосрочната работа на нагревателя при условия на висока влажност може да доведе до разрушаването му.

Фибролитни плочи - основни типове и обхват на приложение

Днес фибролитните нагреватели се използват широко в различни сектори на строителството. Най-често този материал обаче може да се намери в неподвижен кофраж в монолитна жилищна конструкция. Ремонт и реконструкция на сгради и съоръжения, както и изграждането на многоетажни къщи, рядко се отделят от фибролитни плочи.

Причината е, че несменяемият кофраж, изработен от фибролитни плочи, е най-икономичният, бърз и лесен начин за изграждане на сгради. Малкото тегло на плочата, както и техните стандартни размери позволяват работа дори и без използването на допълнително подемно оборудване. Наред с други неща, е много лесно да се работи с плочи, дори и един неопитен човек в строителните изкуства може да извърши завършването на стаята с фибролит.

За фиксиране на фибролит се препоръчват дълги нокти или винтове, като задължително се използват метални шайби, които предотвратяват унищожаването на закрепващите отвори.

Обработката практически не се различава от обработката на обикновеното дърво, същото важи и за инструментите, които се изискват при работа. Както показва практиката, използването на изолация от дървесни стърготини с добавянето на цимент като постоянен кофраж позволява няколко пъти да се намалят разходите за труд и времето за издигане на конструкциите.

Фибролитни плочи - характеристики на материала и приложение

Фибролитът често се използва за изграждане на постоянен кофраж

Имайте предвид, че в зависимост от областта на приложение, фибролитните плочи могат да се различават в плътността на структурата на материала, както и в размерите. Следват най-популярните марки стоки, които широко се използват от съвременните майстори:

  • Fibrolite ниска плътност (570 кг / куб.м.) - отлична изолация, която може да се използва като изолатор звук в довършителните работи по интериора в частния къща или апартамент
  • Материал със средна плътност (800 кг / куб. М.) - този продукт често се използва като облицовка на конструктивни елементи, въпреки че за звукоизолация той също така напълно отговаря
  • Плочки с висока плътност (от 1400 кг / куб. М) се използват в сложни защитни конструкции, при които се изисква висока плътност на материала.

Печка на гипсофазер могат да се използват в строителството, дори при ниски температури, поради забележителната изпълнение по отношение на точка изолация. Това също така прави възможно значително намаляване на разходите, свързани с нагряването на бетона по време на строителството през студени периоди. В допълнение към топлоизолацията плочата е звукоизолирана. Използването на материала като изолатор прави възможно да се подобри нивото на шумоизолация във всяка стая във вашия апартамент. Печки скърцане и не се деформират при високи натоварвания, дори и за дълъг период от време, така че често се използва като базовите за линолеум подови настилки и дори керамични плочки.

Фибролитната плоча се отличава с добри топло и звукоизолиращи свойства

Фибролитната плоча се отличава с добри топло и звукоизолиращи свойства

Съвременните fibrolitovye плочи могат да се похвалят с отличителна производителност на водоустойчивост, като по този начин те могат да бъдат използвани в стаи и помещения с влажност до 75. За съжаление, не всички марки са различни гипсофазер такива показатели, освен разходите за водоустойчив материал на порядък по-висока от нормалните стоки.

Защо фибролитът стана популярен - предимствата и недостатъците на продукта

Въпреки факта, че изолацията е произведен на базата на дървени стърготини, цимент и водно стъкло, едва наскоро се появи в строителния пазар, тя вече се превърна в един от най-популярните и в търсенето на нагреватели и изолатори. Това е улеснено от огромен брой положителни моменти, най-важните от които са:

  • Екологичната безопасност на продуктите - две трети от дървесната маса се състои от естествено дърво, което вече говори за обеми. Циментът, подобно на стъклото, не разпознава вредните и токсични вещества в процеса на експлоатация, така че можете безопасно да украсите помещенията в апартамента, без да рискувате да навредите на близките и приятелите си.
  • Устойчивост - дълъг експлоатационен живот се осигурява от оптимална комбинация от устойчив на удар цимент и еластично деформируеми дървени стърготини. Пазарът на синтетични строителни материали вече няма да може да предлага подобни продукти със същите показатели.
  • Устойчивост на формата и преместване на - отново всичко се осигури правилния баланс на цимент и дърво, което дава цимент продукт необходимата здравина, докато дървесна вата играе ролята на амортисьор.
  • Звуковата и топлоизолацията - стандартните фибролитни плочи с необходимата дебелина напълно ще удавят шумни съседи, като същевременно създават комфортен температурен режим в стаята.

Това не са всички предимства на материала, защото можете да отбележите и такива важни качества като лекота и удобство при поставянето на плочи, малък коефициент на разширение на плочата и много други. Не е изненадващо, че потребителите се опитват да закупят фиролитни нагреватели, защото с огромен брой предимства продуктът е много демократичен.

Съществуват и някои недостатъци, от които е невъзможно да не се каже:

  1. 1. Както вече беше отбелязано, плочите не се справят много добре с висока влажност, тъй като дървото присъства в състава. В допълнение, постоянните температурни промени най-много могат да повлияят негативно на качеството на стоките, като ускоряват деформацията на плочата, което в бъдеще може да доведе до пълно унищожаване.
  2. 2. Друг проблем, произтичащ от наличието на дървесина в състава, е чувствителността на мухъл и други гъбички. При първоначалното опаковане е необходимо да изсъхне повърхността, върху която ще легне плочата. Същият фибролит може да се третира с различни антисептични съединения, което ще увеличи живота на материала.
  3. 3. Тегло на фибролитните панели - този фактор може да се разглежда от различни гледни точки. Например, обикновените дървени дъски имат малко по-малко тегло, но в сравнение с други строителни материали, включително бетон, фибролитът е около 4 пъти по-лек. Това ви позволява да изключите използването на различни специални съоръжения за работа с тежки товари на строителната площадка.

Така смело купуват нагревател от фибролит. Това ще ви достави удоволствие с дълъг живот, както и много положителни качества, които напълно надвишават някои от негативните аспекти. В допълнение, цената в сравнение с други материали е много малка, което е абсолютно плюс.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затопляне на тавански етаж над дървени греди, избор на материали и технологииЗатопляне на тавански етаж над дървени греди, избор на материали и технологии
Нагревател урсаНагревател урса
Нагревател от рок вълнаНагревател от рок вълна
Спецификации на топлообменника и прегледи на собствениците на домаСпецификации на топлообменника и прегледи на собствениците на дома
Нагревател Knauf технически характеристики на нагревателНагревател Knauf технически характеристики на нагревател
Панели от гипскартон за фасадни работи в частно строителствоПанели от гипскартон за фасадни работи в частно строителство
Изолационни шубиИзолационни шуби
Хижа изолацияХижа изолация
Магнезитни плочи като довършителни материалиМагнезитни плочи като довършителни материали
Видове нагреватели, кой е по-добър?Видове нагреватели, кой е по-добър?
» » Фибролитни пластини и обхват на материала
© 2021 BggeHat.com