Сутерена хидроизолация от вътрешната страна

В наше време са изобретени много методи, които правят подовата хидроизолация отвътре и могат да бъдат класифицирани според различни критерии. Например, те могат да се различават от вида на използвания материал, от целта и принципа на работа или от начина, по който се създава хидроизолационното покритие. За да се получи обективна представа за методите на вътрешна хидроизолация, ще бъде най-целесъобразно да се разгледат начините на нейното инсталиране, сред които има няколко основни:

  • Инжектиране.
  • Замърсените.
  • Мазилка.
  • Стекът.
  • Запълване на сухи хидроизолации с монтаж на кофраж.
  • Кастинг с инсталирането на временни кофраж.
  • Монтаж на твърди листови водоустойчиви материали.

Някои от тези методи са доста достъпни за непрофесионалисти, докато други изискват определени знания и умения. Поради това проучването на информацията по-долу ще ви помогне да решите дали да използвате подходящата технология и да решите дали мазето ще бъде водоустойчиво вътрешно, или ще трябва да се обърнете към специалистите за помощ.

инжектиране

Що се отнася до метода на впръскване на вътрешната хидроизолация на мазетата, тази технология се основава на запълването на потенциално уязвими места на товарни мазета със специални течни формулировки под високо налягане. Такива зони, изискващи хирургична намеса, са пукнатини, деформационни шевове и опори. За инжектиране се използва вещество на основата на полиуретан, което се изпомпва през помпата през отворите на конструктивните елементи, направени по-рано на подходящите места. За да предпазите помещенията от влагата по този начин, е по-добре да използвате висококачествени смоли от чуждестранно производство. При контакт с влага, тези вещества имат свойството да разширяват и запълват обкръжаващите кухини, които се намират в определен обем от материал, от който е направена мазето.

Възможности на смазочната хидропротекция

Методът на смазване за създаване на вътрешна водонепроницаема подземна защита се състои в нанасяне на слой от хидрофобна смес върху бетон, зидария или други строителни субстрати. Първоначалното течно състояние на веществото се променя, което създава пречка за проникването на влага в помещението. Възможно е да се установят две посоки на тази технология, които се различават според принципа на използвания изолационен състав:

  1. Paint.
  2. Прониквайки.

Процедура за хидроизолационни работи по метода на нанасяне на покритие 

Някои видове смазочни материали са предназначени за пръскане със специални дюзи под налягане, но повечето могат да се използват без използване на каквото и да е оборудване. Извършваните от този начин на работа не изискват специални умения и знания, така че ще има достатъчно информация, предоставена във видео тренировката. Хидроизолацията на мазето от професионалистите отвътре на тези, които искат да го видят, ще помогне да се разбере по-добре самият процес на изпълнение на тези произведения.

  • Просто трябва да почистите повърхността, която да се третира от прах, мръсотия и други нестабилни елементи, както и от мастни замърсители.
  • Може да бъде импрегниран с вода или покрит със специална субстанция, препоръчана от производителя.
  • След това, с помощта на makovlitsy или шпатула, прилага разтвор на хидроизолационна смес, предварително приготвени в съответствие с инструкциите, един или повече слоеве.

Хидрофобни смеси за оцветяване на структурните елементи на мазето

Препоръчителни състави на боя технологии, след нанасяне на повърхността обикновено изсъхва или втвърдява, образувайки водоустойчив филм. Най-често използваният разтвори битум или циментова полимерната емулсия, характеризиращ се с това, съдържаща различни добавки. Въпреки горещ битум сграда, която отдавна се използва за хидроизолация на боя все още продължава да работи, но е неудобно да се използва, тъй като тя изисква участието в процеса на отоплителна техника. С битуминозни китове на базата на органични разтворители или на водна емулсия са много по-удобно да се създаде водоустойчива бариера. Много често, компонентите на такива смеси могат да бъдат полимерни добавки, които допринасят за еластичността на мембраната, образуван от втвърдяване на нанесения слой. Ако е необходимо да се обработи голяма повърхност за кратко време, може да дойде помощта на така наречения течен каучук, който е битум-латекс емулсия.

Използването на цимент-съдържащи мастила обикновено изисква предварително импрегниране на бетонната повърхност с вода и последващо обработване с водата на покритието, създадено за постигане на необходимото ниво на хидратация на веществото. Циментовият компонент на такива смеси насърчава достатъчна адхезия към обработваната повърхност. Полимерните добавки служат като пластификатори, което дава на покритието определена еластичност. Независимо от това е по-добре да не се използват циментови смеси за хидроизолация на строителни конструкции, които не са били подложени на свиване, тъй като съществува опасност изолационната мембрана да бъде покрита с пукнатини.

Проникващи химични съединения

"Най-важното" от проникващата хидроизолация е, че веществото, с което се обработва повърхността, може да прониква през порите и пукнатините вътре в структурния материал, взаимодействайки с наличните там калциеви съединения. Получените неразтворими кристали блокират всички възможни начини за навлизане на влагата. В същото време водните защитни елементи не губят способността да "дишат", а водата, която се опитва да просмука, допринася за допълнителна реакция, водеща до образуване на запушени кристали.



Един популярен проникващи хидроизолационни състави е т.нар водно стъкло, което е воден разтвор (1: 2) праховите частици в резултат на калциниране на натриев силикат разтвор се смесва с фин кварцов пясък и сода. За да използвате стъклото на вода, за да се приложи към всяка повърхност, той се смесва с една част от циментова замазка на десет части, е важно да се има предвид, че този материал бързо схванали. Правилно хидроизолация на сутерена от стъклото на подпочвените води течността не създава двойна защита срещу проникване на влага в стаята. Запушени пори в строителния материал, и защитен слой, образуван върху повърхността си, също допринася за възстановяването на увредените области.

Видео на минутата: Инструкция за хидроизолация на сутерена


Метод на мазилката

Мазилката, за да се създаде водонепроницаемост на вътрешните повърхности на строителните елементи, не е особено различна от метода на нанасяне на покритие, но в този случай се използват други състави, които създават покритие с много по-голяма дебелина. Като работещо вещество, най-често се използват разтвори, основани на водоустойчиви цименти с добавка на запечатващи примеси, полимербетон, както и студени и горещи асфалтови маски. Тази технология изисква способността да се мазилка, така аматьори аматьори могат да повлияят на качеството на хидропротекция. Освен това е важно да се има предвид, че твърда циментова мазилка може да се разпадне, ако структурата на сградата даде теглене.

Дъбова хидроизолация

Oakleychnaya хидро сутерен защитаЗа монтиране на хидростатичната бариера чрез залепване се използват различни ролкови мембрани, например: изолационни, хидроизолационни, стъклопакети, рубероиди, стъкло и други. Закрепете ролките на обработваната повърхност, като използвате всички същите студени и горещи битумни маски. Но преди полагането на следващия слой (и може да има няколко от тях) основата, която ще се покрива, е покрита със специален битумен грунд. Някои материали имат отвътре един битумен слой, който се загрява от надувач или друго устройство и след това се залепва. Други - се нуждаят от предварително приложение върху повърхностния си мастик.

Хидроизолация в насипно състояние

Друга технология, която се извършва хидроизолация на мазето от вътрешността на подпочвените води, е методът на насипване. Същността на тази технология е, че подът, стените и таванът на мазето са покрити със специални антифилтрационни екрани, монтирани на определено разстояние от екранираните повърхности. Останалото пространство е изпълнено със сухо, свободно течащо хидроизолационно съединение, което при контакт с водата става маса, подобна на пластилин, която предотвратява по-нататъшно проникване на влага. Така се осигурява сложната защита на мазето от вътрешната страна.

Последователност на работата

Процедурата за създаване на хидроизолация на напълване е както следва:

  • Първо, с помощта на разделителни дюбели на екранираната повърхност, отклоняващи се от нея 5-6 см, се монтира рамка от алуминиеви профили.
  • След това стъклените магнезиеви листове се завинтват към инсталираната рамка, като се създава защитен екран.
  • Следващата стъпка е пълненето на висококачествено сухо хидроизолационно пространство между елементите на носещите конструкции на помещението и създадения защитен екран. Този етап на работа включва не просто пълнене на материала в пространството, предназначено за него, но също така и цялостно му уплътняване.
  • Последното нещо, което трябва да направите, е да покриете повърхността на стъкло-магнезиевата кожа със слой от циментова замазка, като направите бетонна замазка.

Монтиране на водонепроницаема залепваща защита

метод за зареждане, подобен на последователността на работа се практикува в прилагане мазе хидроизолация вътрешността на технологията на леене, но вместо на сухо вещество пълнител се използва течност, след това се втвърдява и монтирани щитове обслужващи кофраж, след демонтирани определено време. Създаване на кофража, не е задължително да прекарате скъпо стъкло-магнезиева лента, в случай на хидроизолацията за пълнене и можете да изберете по-евтин материал. Етаж мазе обикновено е необходимо да инсталирате специален кофраж, тъй като тя просто излее слой водоотблъскващ материал. Пълненето е готов да запълни пространството, е възможно да се използва битум-асфалт решение asfaltokeramzitobeton, penoepoksid, bitumnoperlit, водоустойчиви конкретни базирани цименти и други подобни смеси.

Видеоклип на минутата: Мокър метод на хидроизолация


Монтирана хидроизолация

Трябва да се спомене и хидроизолацията, която трябва да се монтира. Този метод изолира мазето от проникването на вода в специални случаи. Тя използва специално произведени елементи във формата на метали, PVC или фибростъкло панели, които придават монтажни аксесоари близо до изолиран субстрата. Едно от най-новите разработки е етилен-пропиленовата гума, която се придържа към твърда основа. Избраните adjacencies монтирани елементи са запечатани чрез сливане или други методи, които осигуряват продължителността на екраниране материал и добра защита от влага изба.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Хидроизолация на пода със собствените си ръцеХидроизолация на пода със собствените си ръце
Хидроизолация на сутеренХидроизолация на сутерен
Хидроизолация на пода какво и как се прави?Хидроизолация на пода какво и как се прави?
Хидроизолацията на тавана в апартамента е обективна необходимостХидроизолацията на тавана в апартамента е обективна необходимост
Фино разчистена основа на лентата върху абразивни почвиФино разчистена основа на лентата върху абразивни почви
Керемида основаКеремида основа
Хидроизолация на сутеренХидроизолация на сутерен
Хидроизолация на мазетаХидроизолация на мазета
Кофраж, техните типовеКофраж, техните типове
Видове хидроизолация на банятаВидове хидроизолация на банята
» » Сутерена хидроизолация от вътрешната страна
© 2021 BggeHat.com