Хидроизолация на сутерен

Мазето е много важна стая, която може да се използва за различни цели. Съхранява продукти, съхранява различни неща, може да се уреди като работилница или спортна зала. Но има един нюанс, който може да попречи на вашите планове - това е влажно. Той се проявява между сезоните, във време, когато пада дъжд и подземните води се издигат на високо ниво. За да се предотврати навлизането на вода в стените и причиняването на влага, е необходимо да се направи хидроизолация в такива зони.

Хидроизолация на сутерен

Хидроизолация на сутерен

Ако в мазето има влага, може да възникне плесен. То от своя страна напълно унищожава продуктите и е много опасно за човешкото здраве. В допълнение, влажният въздух може да разваля нещата, да провокира процеса на гниене, води до корозия на метални продукти. С течение на времето металните конструкции на основата са унищожени.

Дори и да не използвате сутеренни стаи, е много важно да направите хидроизолация на сутерена, защото когато основата е изгнила и се разпада, вашият дом може да е в аварийно състояние.

Поради това, което има влага

След откриването на влажни места в мазето или по стените на къщата е необходимо веднага да се установи причината за това събитие, да се види къде се получава излишната влага и да се направи хидроизолация на подовата настилка.

В повечето случаи причината за влагата и изтичането на подземните води е, че мазето е направено лошо или просто е повредено по време на експлоатацията му.

Ако нивото на подпочвените води е по-ниско от основите на мазето, то все още е засегнато от дъжд и вода след топене на сняг. И когато слепият е унищожен или неправилно направен, ударът е необратим.

Когато има външна влага, е необходимо водонепропускливостта на мазето извън подземните води.

Това не е толкова лесно. За да извършите такава работа, първо трябва да демонтирате слепи зоната. Тогава по целия периметър на къщата стените се изкопават, извършват се необходимите манипулации. Едва след това изкопа е погребан и възстановен, за да бъде по-точно, е необходимо да се изгради нова слепи и дренажна система.

Друга причина, поради която влагата прониква в различни елементи на сградите е образуването на кондензат. Тя възниква поради разликата между вътрешната и външната температура. В мазето, което е слабо нагрято, топъл влажен въздух в контакт с много студени стени, води до появата на влага. Кондензира върху всички повърхности, които имат по-ниска температура. За да се избегне това, е необходимо да се направи външна топлоизолация на мазето, нормално е да се затопля мазето и задължително да се направи вентилация. Но понякога дори и след такива мерки кондензатът може да възникне отново. След това е необходимо водонепропускливостта на мазето от подпочвените води. Без него стените ще захранват много влага и ще започнат да се разпадат с течение на времето.

Сега в новопостроените къщи, сутерените са изработени от стоманобетонни конструкции, в които рамката от армировъчна стомана е основният лагерен елемент. Той бързо корозира и също се срутва поради много влажна стая. Поради това хидроизолацията на мазето от вътрешността на подземните води е също толкова важна, колкото и външната. Ако не го направите навреме и правилно, тогава животът на вашия дом може да завърши много по-рано, отколкото бихте искали да бъде. И вие също трябва да направите хидроизолация на подовата настилка.

За правилното диагностициране ще ви е необходим професионален строител или специалист, който прави хидроизолационни сутерени. В края на краищата, ако правилно прецените причината за влагата, можете да изберете подходящия метод за борба с нея, да определите материалите и цената съответно. Фундаментът може да се ремонтира, да се елиминират местните течове, да се направи сложна изолация или да се изберат други методи. От какво точно ще изберете да решите проблема си, цената на събитията ще зависи пряко от.

Хидроизолацията на сутерена на гаража, както и хидроизолацията на паркинги и мазета е много популярна в днешно време. Всичко това поради факта, че когато са построени, специално внимание не се отделя на мазето. По-късно възникват проблеми: влага, наводнения и други изненади.

Ако това е кооперация за гаражи, е много трудно да се копаят стени, тъй като има съседни гаражи, разположени много близо. В такива случаи направете вътрешна хидроизолация или инжекция. За това ще продължим и ще поговорим.

Как да извършите външна хидроизолация

Как да извършите външна хидроизолация

Когато видите във вашата натрупване мазе вода, значителни омекотяване стени, тече през фугите, които се свързват пода и стената, или чрез шевовете между блоковете - сте направили грешен външен мазе хидроизолация.

За да се отстранят изброените проблеми, ще е необходимо да се направи цялостен комплекс от работи по хидроизолация отвън. А именно:

  • разбийте слепите около къщата;
  • Изкопайте изкопа по стените по периметъра на цялата конструкция;
  • почиствайте стените на основата от пясък и стара изолация;
  • Облечете стените с метална четка, за да отстраните покриващия слой;
  • извършват работи по хидроизолация;
  • поръсва се с пясък или глина;
  • възстановяване на слепи и дренажни системи.

събаряне



Ако искате да разкопчаете слепи зони, най-добре е да използвате вилица или мощен удар. Когато не, можете да използвате лост. Изкопчето трябва да бъде изкопано толкова широко, че да е достатъчно за цялата работа. В повечето случаи тя е с ширина 50-70 сантиметра. Що се отнася до дълбочината, той директно зависи от това колко дълбока е долната плоча. Това е около 70 - 200 сантиметра.

Изолационна ремонт

След изкопаването на изкопа е необходимо да се провери старата изолация, ако изобщо съществува. Може да имате късмет и ще ви бъде необходим само ремонт на изолация в сутерена. За ремонт трябва да се използват само тези материали, които са подходящи или съвместими с ремонтираното покритие. Например: ако покритието е обработено с битум, тогава ще трябва да използвате и битумна мазнина, ако има цимент, тогава използвайте само ремонтни съединения, минерални смеси. Но въпреки това се препоръчва да научите всичко за марката на ремонтираното покритие и да вземете продуктите на същите производители за работа. Преди това можете да се консултирате с представители на компанията.

Съществуват случаи, когато покритието е в много лошо състояние, има много пукнатини, повреди в различна степен, гниене, помрачаване и непригодност за работа, тогава е необходимо да го извадите напълно от стените.

Премахнете старата хидроизолация и почистете стените

Премахнете старата хидроизолация и почистете стените

Ако старата хидроизолация е направена от мастик или битум, има много повреди или е направена лошо, но се поддържа добре, тогава можете да го поправите. За да направите това, нанесете мастика на местата за повреда и след това, когато изсъхне, направете същото два пъти по целия периметър на мазето. Но е важно да запомните, че преди да приложите нови слоеве мастик, трябва внимателно да премахнете повредения слой.

Когато неподходящата хидроизолация е отстранена и стената е почистена от прах и мръсотия, те преминават през целия периметър на повредата с метални четки и можете да използвате и крушка със специална дюза, предназначена за почистване на повърхностите. Важно е да се гарантира, че всички частици, които не се държат добре, се разпадат и се почистват. Трябва да има само силен слой от стената. Дори ако трябва да оберите големи слоеве от бетон - това трябва да се направи, в противен случай новата хидроизолация няма да се задържи добре и ще се разпадне много бързо.

Битумна хидроизолация

След почистване и обработка на стените, произвеждайте изолационни работи. Всеки човек избира самостоятелно какъв вид хидроизолация да направи въз основа на своя бюджет и възникналите проблеми.

Най-лесният и най-евтин начин за хидроизолация е битумната хидроизолация. За да се наложи да се подготви:

  • битумен мастик;
  • битумен грунд;
  • строителна четка;
  • респиратор;
  • бял дух.

Почистваме стената от прах и пясък. След това е необходимо да се нанесе битумен грунд с обикновен тънък слой. Оставихме го да изсъхне. След това можете да приложите друг слой. Примерът, в този случай, ще действа като импрегниране на праймери. След пълно изсъхване на почвата е възможно да се приложи мастика. Той се продава готов за употреба, но някои експерти понякога също използват разредител. Ако е много студено, мастикът се затопля малко. Прилага се с четка. След първия слой, след два дни, приложете секунда. След хидроизолацията можете да направите и изолация.

Вътрешна хидроизолация

Вътрешна хидроизолация

Има четири основни вида вътрешна хидроизолация:

  • проникване;
  • Obmazochnaya;
  • инжектиране;
  • капилярна.

Много често има случаи, когато подземните води се издигат по-високо, отколкото има подови настилки, след това просто е необходимо водоустойчивостта на подовата настилка и нейните стени. За тази цел се използват проникващи съединения и проникваща хидроизолация. Както и в предишните случаи, е необходимо да почистите стените и пода. След това вървете българска или метална четка. Ако основата се състои от блата, ще бъде необходимо да се отстрани хоросан от ставите. След това те се пълнят с ремонтна смес. Това може да бъде Penecret. След почистване от прах, стените трябва да се навлажнят с водна струя.

Хидроизолационното решение с проникващ ефект трябва да се нанася с четка с гъста купчина. След прилагането на първия слой, ще отнеме известно време, докато се захване, и след това може да се приложи втори слой.

Подът също се обработва, но е важно да се помни, че на него не трябва да има много вода, например локви. Не позволявайте слънчевата светлина да удари повърхността, която се обработва. За десет дни те трябва да бъдат покрити с полиетиленово фолио или от време на време да се навлажняват. През първите пет дни температурата на въздуха не трябва да пада под пет градуса.

Както можете да видите, този начин да се направи хидроизолация на мазето е много проста. Това може да се направи, без да се включват специалисти. Основното е да почистете добре повърхността около периметъра и да се придържате към необходимия температурен режим за определено време - 1 ден. Но преди да започнете работа, е важно да диагностицирате правилно и да планирате по-нататъшна работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изсипете избатаИзсипете избата
Подова хидроизолация на подовеПодова хидроизолация на подове
Как да направите фондация за къща с мазе със собствените си ръце?Как да направите фондация за къща с мазе със собствените си ръце?
Хидроизолация на основатаХидроизолация на основата
Нанасяне на ролкова хидроизолация на основатаНанасяне на ролкова хидроизолация на основата
Как да изсъхне мазето в къщата?Как да изсъхне мазето в къщата?
Хидроизолация на основата със собствените си ръцеХидроизолация на основата със собствените си ръце
Хидроизолационни хидроизолационни материалиХидроизолационни хидроизолационни материали
Бетонови блокове 20х20х40 смБетонови блокове 20х20х40 см
Керемида основаКеремида основа
» » Хидроизолация на сутерен
© 2021 BggeHat.com