Хидроизолация на основата

За да се предпази от атмосферни условия, човечеството стигна до извода за необходимостта от жилищно строителство. Топлината, студът, проливните дъждове вече не плашат хората, защото сега те засягат строителните материали, от които е построена сградата. До сградата е възможно най-дълго, а основата, покривът и стените са възможно най-здрави, е необходимо да се защити носещата конструкция от въздействието на влажна среда, което ще помогне за хидроизолация на мазето.

Най-ефективната и висококачествена хидроизолация е битумен мастик за хидроизолация на основата. Той е обработен с бетон, тухли, дървени греди, метални тръби, резервоари и други строителни материали, за да ги предпази от влага. Не толкова отдавна, с прилагането на битум, могат да възникнат проблеми. Първоначално беше необходимо да се разтопи и след това да се приложи. Благодарение на въвеждането на качествени разтворители сега няма такива проблеми.

Приблизителната консумация на битумен мастик по време на хидроизолацията е близо до 2-3 кг / м2. Произвежда се в готов вид и се прилага чрез двама работници. Като част от съвременния битумен масаж има пластификатори и различни добавки, които предотвратяват пукнатирането на слоя при ниски температури.

Бързото развитие на химическата промишленост е намерило отражение дори в строителната индустрия чрез подобряване на качествата и характеристиките на използваните строителни материали.

Сортовете мастика

Сортовете мастика

Трябва да се отбележи, че битумът за хидроизолация на основата е от различни видове. Всички те се различават по своя състав, стягащи компоненти, разтворители, методи на приложение и също така в областта на приложение. Полимерните видове мастила са много по-ниски от характеристиките на битум и плътността. Основните типове включват следните опции:

Емулсионният състав или грунд е водна маса от мъртъв битуминозен прах, която е необходима за подготовката на повърхността за нанасяне на различен мастик или за полагане на рулонен материал.

Полимерна маса с гъвкави пълнители, гумени трохи и също минерални вещества. Полимерните компоненти се считат за задължителни. Те включват полистирен и полиуретан.

Мастика от каучуков тип има повишена устойчивост на топлина и еластичност дори при нисък вискозитет. За неговото приложение е необходимо да се навлажни бетонната основа с високо качество.

Гумената хидроизолация на основата се състои от диспергирана емулсия или каучукова трохичка.

Понякога трябва да се прилага с горещ метод.

Строителният битум трябва да се нагрее, за да се получи необходимата еластичност.

Мастика с наличието на минерални добавки в състава се отличава с наличието на пепел, креда или цимент, както и азбест.

Хидроизолацията на основата и за какво е необходимо

Хидроизолацията на основата и за какво е необходимо

самата сграда и строителни материали на основата трябва да бъдат надеждно защитени от влага, вода, снеготопене, подпочвените води и капилярна вода, независимо от вида на основата. Заслужава да се отбележи, че мастика асфалта за хидроизолация мазе в цената, която се отнася до достъпни, качество ще спомогнат за опазване на къща и сутерен влагата, което значително удължава живота на батерията. Бетонът има пореста структура, която поглъща вода, така че влагата лесно влиза в сградата и предизвиква гъбички и мухъл. С течение на времето, под въздействието на корозивни процеси, арматурата също пада, причинявайки пукнатини в самата конструкция. Защитена основа срещу разрушителна влага се счита за гаранция за дългосрочна експлоатация на цялата конструкция. В такива ситуации е необходим специален вид защита на конструкциите:

  • в процеса на издигане на къща на непромокаеми площи;
  • когато основата се характеризира с по-ниска оценка на нивото на подпочвените води;
  • Когато разстоянието до подпочвените води е по-малко от 1 м.

"Technikikol" и всичко това

Много популярен е хидроизолацията на фундамента техноника, благодарение на разширената продуктова гама, отличните технически характеристики, както и висококачествените елементи в този продукт. Защитата на повърхността от влажна среда с помощта на специални материали от "Technikikol" се извършва по различни начини, включително импрегнация, покритие и лепене. Продуктите на корпорацията "Technikikol" са познати далеч отвъд ОНД. Mastic Technonikol отговаря на всички европейски стандарти и стандарти за качество и дори надминава всички чужди аналози. Повечето от водещите корпорации в строителството избират линия от материали от тази марка, тъй като са трайни, висококачествени и екологични.



Струва си да се отбележи, че цялата работа по хидроизолация, използваща битуминозни маски от "Technikikol", често се извършва по метода на покритието. Напълно е безразличен към какъв вид материал се използва като основа на "метал, бетон, дърво". След като се приложи мастика, той създава силен защитен филм, който е в състояние да предпази материала от проникване на влага.

Ако сметките тип хидроизолация на лайнер фондация за повече да им хареса, мазето хидроизолация ролкови материали от "Technonikol" ще бъде идеалният вариант. Например, "Technoelast EPG" би било идеално хидроизолация материал на базата на преобръщане тип полиестер или фибростъкло, от двете страни на която има слоеве от битум и полимери. Прахообразният прах се съдържа само от външната страна, а вътрешният - полимерен филм. Този материал е устойчив на външни въздействия и е в състояние да издържа на мощни хидростатични натоварвания от около 0,2 MPa. Това хидроизолация на основата с ролкови материали е подходящо за конструкции, които са изградени върху почва с близко местонахождение на подпочвените води. Също така, изолацията на "Technoelast EPP" е подходяща за райони, в които има сезонни замърсители на почвата.

Мастик "Техноникакол-31" е подходящ за изолация от стените на мазета, бани, басейни, бани, балкони и покривни работи. Характеризира се с повишени характеристики на огнеустойчивост, удобна опаковка и др. За да приложите един слой, близо до 1,5 кг листа от мастика. След напълно сушене на първия слой "след 5 часа", приложете втора.

Разходите за мастика при регистрацията на хидроизолацията правят около 3,5 кг с 1 м ². Сушенето на хидроизолацията изисква една седмица. Този мастик няма мирис, затова не е вредно за човешкото здраве. Прилагайте този мастик може да се направи сам, за разлика от старите му колеги.

Характеристики на работа с битумен мастик

Характеристики на работа с битумен мастик

Бензин, Бял Дух, както и толуен са доста популярни разтворители. При работа с тези инструменти трябва да се спазват правилните правила за безопасност, както и използването на респиратори и очила.

Битумен мастик за хидроизолация се произвежда без органични разтворители, тъй като може да се свърже с топлоизолационни материали "пяна от пластмаса и експандиран полистирол". Има мастики от универсален тип за пътни работи, ремонт на покрив, за хидроизолация, както и за укрепване на валцувани материали.

Количество на необходимия материал

Мастиката и нейното потребление се считат за много важен материал. Този параметър често се предписва на опаковката с мастика. При отсъствие на такава инструкция трябва да се посочи препоръчителният слой, с който можете самостоятелно да изчислите количеството на необходимия материал. Често в състава на мастика има 20 до 60 разтворителя. В същото време разходът на мастика ще бъде близо до 4 кг / м2. За да получите необходимата дебелина, трябва да приложите материала в няколко топки. Основното нещо е, че всеки предишен слой качество изсъхнал.

Уплътнителни и самозалепващи се ленти

Уплътнителни и самозалепващи се ленти

Хидроизолационен и еластичен материал се счита за хидроизолационна лента, която не е изложена на отрицателни температури, които носят водно налягане.

Основата е полиестерното трикотажно облекло, което допълнително е покрито с термопластичен полимер.

Надеждната инсталация е гарантирана от нетна фланелка. Залепващата лента и облицовката образуват повърхност, която не се страхува от атаки на солни разтвори, алкали и киселини. Този материал се характеризира с отлично разтягане и е устойчив на стареене. Използва се не само за външни цели на хидроизолация, но и за вътрешни цели.

Лента самозалепващ се тип, често използван в бани, бани, както и за други видове работа на закрито. Той е вграден вътре и навън заедно с хидроизолационни материали, за да се предотврати образуването на пукнатини по стените и пода.

Каква трябва да бъде подготвителната работа преди нанасянето на мастика

Каква трябва да бъде подготвителната работа преди нанасянето на мастика

Повърхността на основата трябва да се почисти старателно от замърсявания, пясък и прах. За да се подобри адхезията на мастика към повърхността, предназначената повърхност трябва да бъде обработена с битумен грунд. Ако голяма част от състава е била абсорбирана в материала, е необходим повтарящ се слой. Дебелината на покритието зависи от интензивността на черния цвят на повърхността. Грундиращият слой трябва да бъде равномерно разпределен с помощта на ролка.

Струва си да се отбележи, начина, по който бъдещата хидроизолация зависи от предпочитанията на собствениците. Досега има много привърженици, за които хидроизолацията на основата с рулонни материали се счита за най-успешният начин да се предпази от разрушителна влага.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Хидроизолация на пода със собствените си ръцеХидроизолация на пода със собствените си ръце
Хидроизолация на сутеренХидроизолация на сутерен
Хидроизолационни материали за подове и техните сортовеХидроизолационни материали за подове и техните сортове
Хидроизолацията на основата е подробно ръководство за занаятчиите в домаХидроизолацията на основата е подробно ръководство за занаятчиите в дома
Полиуретанов мастикПолиуретанов мастик
Хидроизолация на основата със собствените си ръцеХидроизолация на основата със собствените си ръце
Хидроизолация на сутеренХидроизолация на сутерен
Хидроизолация на мазетаХидроизолация на мазета
Покривна хидроизолацияПокривна хидроизолация
Хидроизолация в ролки и като смазкаХидроизолация в ролки и като смазка
» » Хидроизолация на основата
© 2021 BggeHat.com