Стъкло-магнезиев лист технически характеристики, приложение в фасадите на къщи

Стъкло-магнезиев лист - технически характеристики, приложение в фасади на къщи 1Стъклото-магнезиевият лист е изобретен не толкова отдавна, но много бързо печели признанието на строители по целия свят. Използва се като заместител на блоковете от гипсокартон и ПДЧ, които доминират на строителния пазар през последните 25 години. Предимствата на този материал пред своите предшественици са очевидни: не се страхува от влага и огън, докато е много гъвкав и издръжлив. Плочи от стъкло, ЖЕ, Magneli, steklomagnezitovy лист, DVL, steklomagnezit - всичко това стъклен лист характеристики, използването на които са описани в подробности в тази статия.

Състав и производство на LSU

Този материал е измислен в Китай преди няколко години. Съставът на LSU обикновено включва магнезиев оксид и хлорид, експандиран перлит, дървесно брашно, оризова обвивка и стъкло от стъклени влакна. Производството на магнетит се обработва от световни производители, включително руски.

Първите два компонента са отговорни за здравината на материала, дървесното брашно изпълнява функцията на пълнежа и армировката, а перлитът осигурява огнеустойчивост и звукоизолиращи свойства. Стъклената мрежа осигурява твърдост на продукта и устойчивост на напукване. Трябва да се отбележи, че промяната на пропорциите на магнезий и други компоненти може да повлияе на плътността и здравината на продукта.

Стъкло-магнезиев лист - технически характеристики, приложение в фасади на къщи 2

Видове и класове LSU

Стъклото-магнезиевият лист е разделено на три степени, различни по отношение на здравината, гъвкавостта и способността да се задържат на повърхността довършителни материали:

  • Степен A - Premium
  • Степен Б - Стандарт
  • Степен C - икономика

В допълнение към качеството, материалът може да варира по дебелина. Листовете на пазара имат дебелина от 4 до 12 мм. Стандартният размер на листа стъкло-магнезий е 2440 mm x 1200 mm. Дебелината на листовете влияе на това къде ще се използват:

  • 4 мм листа - идеални за довършителни тавани,
  • 6 мм листа - оптимално за довършителни работи на стени,
  • 10 мм листа - подходящи за подове на сгради,
  • 12 мм листа - отидете на облицовка на фасади както и за производството на неразглобяем кофраж.

Характеристики на приложението LSU

Материали като стъкло-магнезиев лист, техническите характеристики, приложението на които са представени в тази статия, имат високи експлоатационни качества.

Стъкло-магнезиевите листове се използват при строителството на жилищни и обществени сгради, промишлени сгради, складове, търговски зали и павилиони, казарми и др.

Появата на LSU прилича на обикновените листове от гипсокартон, обаче в магнезит едната страна е предната и другата е задната. Задната страна има груба груба повърхност, а предната - гладка, готова за боядисване или поставяне на тапети. Задната страна е прикрепена отвън, свързана с довършителните работи мазилка на стени, тъй като има висока способност за залепване.

Стъкло-магнезиев лист - технически характеристики, приложение в фасади на къщи 3

Предимства и недостатъци на LSU

Стъкло-магнезий листове имат широк спектър от предимства:

  • устойчива на мокри среди (може да се използва в бани, басейни, евтини),
  • не се страхувайте от пожар (не го изгаряйте дори при + 1000 ° С)
  • те са много устойчиви на замръзване (могат да издържат на 50 цикъла на замръзване),
  • имат малко тегло (най-малко 30 по-малко от сухото строителство),
  • са много гъвкави (издържат до 16 MPa),
  • материалът е достатъчно силен (плътност 300 kg / m3),
  • са направени от екологични материали (не съдържат формалдехид, азбест, феноли),
  • имат инертна структура (тя е добре пробита и нарязана без разкъсване).

В допълнение към горните предимства на този материал, трябва да се каже, че той е предназначен за употреба в продължение на поне 25 години, не е интересно за гризачи, той не изисква плесени и гъбички. С всички тези предимства листовете LSU имат цена, сравнима с GCR.



Недостатъците на LSU листовете се проявяват само в нискокачествен материал, който лесно се идентифицира от качествения материал поради крехките ръбове и наличието на прах върху повърхността на листа.

В допълнение, нискокачествените листа от стъкло-магнезий се различават в жълтеникаво сиво-бял оттенък, докато добрият материал е жълтеникав. Недостатъците на листа с лошо качество се проявяват във факта, че те са много крехки, ексфолират, набъбват от влага.

Стъкло-магнезиев лист - технически спецификации, приложение в фасадите на къщи 4

Приложение на BMS

Прилагането му е установено при изграждането на:

  • Преградни стени, арки, инженерни конструкции и вентилационни шахти

Разделителни стени и други конструкции, изградени от ГСМ, значително се възползват от други подобни материали, поради факта, че са лесни за монтиране, са устойчиви на деформации, те обикновено понасят разглобяването и рестартирането, позволяват реализирането на сложни архитектурни и дизайнерски решения поради гъвкавостта им.

  • Тавани и покриви

Таваните, изработени от магнезитни листове, се отличават с идеално равна повърхност. В допълнение към таваните, направени от LSU, основата на покрива е подходяща за всякакви покриви.

  • подове

Подовете от стъкло-магнезитни панели също се различават много плоска повърхност, на която е възможно закрепването на всякакви подови настилки - плочки, топли подове, насипни подове и т.н.

  • Фиксиран кофраж в леки бетонови смеси

Този метод на конструиране се характеризира с висока ефективност и скорост на ерекция. В допълнение, идеалните повърхности на LSU намаляват последващото вътрешно покритие.

  • фасади

Стъклото-магнезиевите листове се използват за грубо изпиране на фасадите отвън. Такива фасади са много търсени в изграждането на жилищни комплекси, промишлени, търговски и промишлени сгради.

Стъкло-магнезиев лист - технически спецификации, приложение в фасади на къщи 5

Фасадите на листовете LSU се отличават със своята проста инсталация, устойчивост на деформация, огнеустойчивост. LSU листовете се използват за фасадни работи за довършване на нови сгради, както и за обновяване на стари сгради.

Функции на фасадите от плочи от магнезит:

  • защита на носещите конструкции от неблагоприятни въздействия от влага, спад на температурата, пали и мръсотия;
  • поставянето на фасади отвън е най-ефективният начин за затопляне на сградите;
  • бетонните и подсилващите материали са защитени от корозия;
  • подравнява счупената геометрия на повърхността на сградата;
  • сградата е защитена от външни шумови ефекти.

По този начин, стъкло-магнезиевият лист, техническите характеристики, приложението на този материал е един от най-технологичните, универсални и евтини материали в своята категория продукти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стъкло-магнезиев лист технически характеристики, предимства и недостатъци smlСтъкло-магнезиев лист технически характеристики, предимства и недостатъци sml
Стъклен окачен таван - естетичен и привлекателенСтъклен окачен таван - естетичен и привлекателен
Sml стъклени листове разглежда приложението в декорацията на фасадитеSml стъклени листове разглежда приложението в декорацията на фасадите
Характеристики на материала с гладки стъклаХарактеристики на материала с гладки стъкла
Стъкло-магнезиевият лист на фасадата разглежда използването на стъкло-магнезитСтъкло-магнезиевият лист на фасадата разглежда използването на стъкло-магнезит
Техниката на топлоизолацията специфицира листова топлоизолацияТехниката на топлоизолацията специфицира листова топлоизолация
Екологично изолирано разпенено стъклоЕкологично изолирано разпенено стъкло
Стъклен блок в съвременния свят на строителствотоСтъклен блок в съвременния свят на строителството
Стъклото блокира материалните характеристикиСтъклото блокира материалните характеристики
Топлоизолационни материалиТоплоизолационни материали
» » Стъкло-магнезиев лист технически характеристики, приложение в фасадите на къщи
© 2021 BggeHat.com