Стъкло-магнезиев лист технически характеристики, предимства и недостатъци sml

Стъкло-магнезиевият лист е модерен довършителен и строителен материал, който поради добрите си технически характеристики бързо се превърна в достоен конкурент на всички известни гипсокартони.

Стъкло-магнезитен лист - състав и производствен процес

LSU или стъклени чаршафи бързо се превърнаха в популярен материал на строителния пазар. Те са в търсенето поради високата си здравина поради техния състав. Плочите от стъкло-магнезит се състоят от свързващи материали, вулканично стъкло, фини дървесни стърготини, натриев хлорид и магнезиев оксид.

Стъклени-магнезитни плочи

Стъклени-магнезитни плочи

Процедурата за производство на LSU включва няколко основни етапа:

  1. 1. Изготвяне на смес от сухи съставки. Във винтовия миксер компонентите се доставят в определени пропорции, след което те се смесват.
  2. 2. Създаване на физиологичен разтвор. В специални контейнери, изработени от пластмаса, се създава солен разтвор, състоящ се от сол и вода. След декантиране разтворът се влива в продължение на един ден.
  3. 3. Смесване на разтвора със сместа. С помощта на специален смесител, готовият разтвор и сухата смес се смесват, образувайки хомогенна маса.
  4. 4. Създаване на листове. Първият слой от предварително получената маса се излива в матрицата, върху нея се полага укрепена мрежа и вторият слой от разтвора се излива отгоре.
  5. 5. Формиране на предната страна на LSU. Замразената маса се валцува с валяци, за да се образува идеално равна повърхност.
  6. 6. Сушене и подстригване. Листовете се оставят да изсъхнат, след което ръбовете им се нарязват, за да се създадат довършителни материали с желания размер и форма.

Стъклото-магнезиевият лист придобива техническите характеристики по време на стареене и сушене. За да станат устойчивите материали устойчиви, силни и хомогенни, сушенето се извършва на два етапа. Първо, листовете се държат хоризонтално върху специален субстрат, след което се оставят за известно време, излагайки се на реброто.

Видове популярни материали за облицовки и техните различия

Съвременният пазар предлага на клиентите широка гама от стъкло-магнезиеви листа. Всички те могат да бъдат разделени на три големи категории, първият от тях - луксозен клас LSU. Това са най-висококачествените и скъпи материали, които се характеризират със значителна плътност, устойчивост на различни неблагоприятни ефекти и въздействието на висока влажност. Такива стъкло-магнезитни листове (панели) се използват за декоративни работи, за украса на фасади на сгради и покривни конструкции.

Стандартни панели LSU

Стандартни панели LSU

Втората категория е стандартните панели. Най-голямата група материали за довършителни работи, която включва универсални листа от стъкло-магнезит. Те могат да се използват за външна и вътрешна конструкция на вертикални повърхности, за довършителни тавани и дори за покриви. В по-голямата част от продуктите от клас "Стандарт" има светли нюанси - от жълто до бежово.

Третата категория са бюджетни панели. Продуктите от клас "Икономика" нямат висока устойчивост на неблагоприятни външни влияния, поради което се използват само за вътрешно обзавеждане на сгради и помещения, както и за изграждане на тънки вътрешни помещения. Класът LSU определя не само оперативните параметри на материала, но и неговата дебелина. Най-евтините панели имат дебелина от 4 мм, а най-високо качество и стабилност могат да достигнат дебелина от 12 мм.

Най-важните технически характеристики на панелите LSU

Независимо от класа на който и да е LSU, листът трябва да отговаря на определени технически спецификации и стандарти, които определят оперативните параметри на материала, неговата функционалност, дълготрайност и други характеристики.

Най-важните технически характеристики на LSU са:

  1. 1. Звукова изолация 44 dB.
  2. 2. Плътност 1000-1100 кг / м3.
  3. 3. Силата на сухия лист за огъване 16 mRa.
  4. 4. Якост на мокрите листове за огъване 22 mRa.
  5. 5. Възможно подуване на 0.34.
  6. 6. Клас на пожарна опасност NG.
  7. 7. Топлоизолация 0,14 W / mK.
  8. 8. Водоустойчив над 95 ° С.
  9. 9. Устойчивост на замръзване - повече от 50 замръзвания и размразяване.
  10. 10. Водопоглъщане от 20 до 25.

Стъкло и магнезит листа от клас и бюджет имат не само общи характеристики, но и индивидуални качества. Една такава характеристика е времето на задържане на открития пламък. За стандартен лист с дебелина около 6 мм този параметър е 2 часа. Бюджетните LSU ще могат да издържат на директен контакт с пожар по-малко от този период, а скъпите премиални LSU-та ще продължат по-дълго.

LSU листа - основните предимства и недостатъци

Стъкло-магнезиевият панел или плоча е много популярен днес, поради наличието на много важни предимства в този финиш материал. Говорейки за предимствата на LSU, на първо място е необходимо да се отбележи ниската им цена. Средната цена на един лист стъкло-магнезий е 350 рубли и не е необходимо специално оборудване за инсталиране на панелите на ръка, което спестява още повече пари за купувача.

Островни климатични условия

Островни климатични условия

Благодарение на тяхната устойчивост на влага, качествени листа от стъкло-магнезий могат да се използват за декориране на сгради, разположени дори в райони с тежки климатични условия. Практически във всеки климат този облицовъчен материал може да поддържа техническите, визуалните и оперативните си параметри за дълго време.

LSU се различават и отлична устойчивост на високи и ниски температури. Материалът се счита за огнеупорен, тъй като може да издържи на температура около 1000 градуса. Също така, той не губи своите визуални качества дори през най-студените зимни месеци. Стъкломагнезиевият лист е устойчив и на механични влияния. Случайните въздействия от твърди предмети няма да доведат до напукване на материала и образуване на вдлъбнатини.

Благодарение на състава и начина на производство LSU има изключително ниско тегло, тъй като този материал е идеален не само за дизайна на екстериора и интериора, но и да се създаде вътрешен интериор дялове което няма да генерира значително допълнително натоварване върху основата и таваните.

Добрата гъвкавост на стъклените и магнезитните панели позволява използването им за създаване на полукръгли врати и прозорци, както и арки. Материалът е екологичен, не съдържа химически добавки, които са опасни за човешкото здраве и могат да служат в продължение на няколко десетилетия.

В крайна сметка LSU лесно се монтира сам. Стъкло-магнезитните листове са лесни за пробиване, нарязани с резачка и българин. Те могат да бъдат залепени върху тапети без допълнително завършване и изравняване. Но трябва да се има предвид, че всички основни предимства на LSU са характерни само за висококачествени материали, произведени в съответствие с високите технологични стандарти.

Инсталиране на SML листове

Инсталиране на SML листове

Листът от стъкло-магнезит, а именно неговата употреба в декорацията и строителството, има както положителни качества, така и недостатъци, които трябва да бъдат взети под внимание. Всички предимства на LSU, описани по-горе, са толкова очевидни и значими само за материалите от категориите "Premium" и "Standard", а по-достъпните бюджети за стъкло-магнезий се различават:

  • значително по-кратък експлоатационен срок;
  • чупливост в ъгловата област;
  • ниска устойчивост на висока влажност;
  • вероятност за стратификация на материала по време на работа;
  • възможността за отделяне на солите по време на употреба, което може да доведе до корозивни процеси.

Ето защо класът LSU "Economy" се използва само при проектирането на вътрешните помещения на сградите и конструкциите, където този материал няма да има сериозни товари, което означава, че ще може да продължи достатъчно дълго за даден човек.

Стъкло-магнезиеви панели - Правила за избор на качествен материал

Един от LSU днес недостатъците често се споменава факта, че те са изключително популярни, поради което тези материали се произвеждат не само от големи и сериозни компании, но също и фирми, които искат да се облагодетелстват за сметка на купувачите, които не могат да различат качеството на стъклени листове от нередовни. Ето защо е необходимо да се подхожда с пълна отговорност към избора на материали. Експертите препоръчват при проучване на асортимента на строителния пазар да обърнете внимание на следните важни фактори:

  1. 1. Цвят на LSU. Качественият материал се отличава със светли нюанси: светло жълто, светло бежово или подобен цвят. Чисто бял цвят и сиви нюанси са ясен знак за нестандартни панели. Освен това, ако държите ръката си върху лицето на листа, не трябва да изпитвате неравности или неравности. Добрите LSU листове трябва да са идеално гладки.
  2. 2. Качеството на ъглите. Ъглите на стъкло-магнезиевите листи са най-слабата им точка. За да се гарантира дълъг живот на закупените панели, трябва да се уверите, че те не се блъскат около краищата.
  3. 3. Основата на листа. За да се намалят производствените разходи, някои компании използват нетъкана основа на гърба на панелите. Наличието на нетъкан текстил ще намали топлоустойчивостта на материала, поради което не се препоръчва да се купуват такива продукти.

Понякога купувачите могат да закупят малка част от стъклената магнезиева плоча, за да проверят качеството й. В този случай материалът трябва да се постави във вода и да изчака няколко часа. Ако водата се замъгли, тогава материалът няма необходимата устойчивост на влага.

Правилният избор на LSU позволява да се гарантира високо качество на вътрешната и външната довършителни работи на къщата. По-добре да прекарват твърде много време в изучаване на предложенията за пазара на строителни материали, вие си купите евтин покритие, което не може да донесе нищо друго действие, но разочарование.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стъкло-магнезиев лист технически характеристики, приложение в фасадите на къщиСтъкло-магнезиев лист технически характеристики, приложение в фасадите на къщи
Основни компоненти за пластмасови прозорци и техния ремонтОсновни компоненти за пластмасови прозорци и техния ремонт
Течни стъклени пропорции на добавяне в бетон за хидроизолацияТечни стъклени пропорции на добавяне в бетон за хидроизолация
Характеристики на материала с гладки стъклаХарактеристики на материала с гладки стъкла
Стъкло-магнезиевият лист на фасадата разглежда използването на стъкло-магнезитСтъкло-магнезиевият лист на фасадата разглежда използването на стъкло-магнезит
Приложение на течно стъкло в строителствотоПриложение на течно стъкло в строителството
Технология за производство на бетонТехнология за производство на бетон
Графитни аксесоари и медни пластиниГрафитни аксесоари и медни пластини
Магнезитни плочи като довършителни материалиМагнезитни плочи като довършителни материали
Вази за цветя аксесоари, които дават чар на къщата и личносттаВази за цветя аксесоари, които дават чар на къщата и личността
» » Стъкло-магнезиев лист технически характеристики, предимства и недостатъци sml
© 2021 BggeHat.com