Стъкло-магнезиевият лист на фасадата разглежда използването на стъкло-магнезит

Стъкло-магнезиева ламарина на фасадата 1На стъкления лист на прегледите на LSU за строителните форуми и в общностите са много противоречиви. И това не е изненадващо.

Защо? Тъй като самият материал е съвсем нов, всички негови свойства не са били подробно проучени. И те вече се опитват да го използват в строителството. И не само в райони с умерен климат, но дори и в райони с най-екстремни метеорологични условия.

Нека се опитаме да разберем защо някои собственици на частни къщи хвалят този материал, докато други пишат за него много непочтителни рецензии.

Характеристики на стъкло-магнезит

Да видим какво листът от стъкло-магнезий има плюсове и минуси, които го характеризират като материал на сградата и фасадата.

Предимства на LSU

Най-популярните характеристики на LSU в частното строителство са неговата ненадеждност, относителна лекота, гъвкавост и относителна евтиност. Най-близко до него на характеристиките на фасадни материали са две - това влакнести циментни панели и метални композитни панели.

Обаче, влакнестият цимент по отношение на LSU е тежък, а цената му от доказаните производители е просто извън мащаба.

Що се отнася до металопластовите панели, те не подлежат на по-нататъшно оформяне, те не могат да бъдат огънати по време на монтажа на фасадата. Това се дължи на факта, че обикновено металопластовите панели се произвеждат под формата на готови конструкции с усилващи елементи, които им осигуряват якост и запазване на геометричните размери.

Стъкло-магнезиев лист на фасадата 2

За разлика от конкурентите си, стъклото може не само да се огъва по време на монтажа, но и да го огъва веднага в две равнини. Това ви позволява да отрежете не само цилиндрични рамки, но и да използвате LSU като кожа за конични структури.

Както бе споменато по-горе, LSU не гори. Целият свят е заобиколен от рамки, върху които стъклените магнезиеви листа се нагряват с газови горелки. Листът се пуши, но не го изгаряйте.

В допълнение, LSU е лек, може да се монтира самостоятелно, повдигайки и фиксирайки по стените дори листа на голяма площ.

Това е плюсове. Какви са недостатъците на този материал?

Стъкло-магнезиева ламарина на фасадата 3

LSL срещу



Първо, въпреки приличната гъвкавост, стъклото-магнезиевият лист все още може да се счупи, ако се опитате да го използвате при отнемането на сложни конфигурации от скелети.

Второ, руските студове се оказаха "твърде трудни" за този фасаден материал. И нека широко се използва в чужбина, а в Русия, както и в Украйна, Беларус и Казахстан, едва ли е възможно да се използва в северните региони.

Фасадите на къщите, облицовани с LSU, в северните райони са вече неизползваеми през първия зимен сезон. При продължителни температури под -30 ° С-40 ° С, листовете от стъкло-магнезий стават изключително крехки. За разлика от винил сайдинг, за да се прекъсне SML при такива условия, не е необходимо механично въздействие. Повърхността на стъкления магнезит от изключително ниски температури е покрита от мрежа от пукнатини.

И трето, едно от най-големите недостатъци на LSU е, че е изключително лесно да се изгради. Огромният брой фалшификати, които наводниха пазара, както и липсата на единствен източник на разпространение и в резултат на липсата на дилърски мрежи доведоха до факта, че потребителят започва да губи доверие в този материал.

В края на краищата, за да се различи естествената LSU от фалшифициране може само един опитен строител - фасада. Често в регионите и строителните пазари няма реална LSU и за него се продава само фалшива.

Естествено, такъв "стъклен магнит" не само се разпада през първата зима, но и изгаря перфектно, защото се прави на базата на евтин винил.

Стъкло-магнезиева ламарина на фасадата 4

И така, каква е обратната връзка относно LSML от собствениците на частни къщи, които използват този материал за фасадни облицовки.

Антон Федезоев, строител, Елабуга: "Работихме дълго време с LSU. Ние покриваме фасадите на селищата, които са построени от компаниите за продажба. В Татарстан няколко села с почти сто къщи стоят със стъкло-магнезиев лист на фасадите, аз поставих снимката в темата. Добър материал, само че е необходимо да се разбере къде може да се приложи и къде е невъзможно.

На нас хората не слушат всичко и слушат на върха. Чух нещо и нека го използваме навсякъде. И тогава те се оплакват, че не е така. Така че с всеки материал, който можете да получите, независимо дали е винилов сайдинг или метален сайдинг. "

Но собствениците на частни къщи мислят за листа от стъкло-магнезий.

Валери Заикин, собственик на къщата, Тиумен: "На нас ни бяха предложени изпълнители, строителна компания, да използват LSU на фасадата на къщата. Материалът е нов, но обеща, че няма да гори, ще бъде лек и не избледнява. Монтирани, шевовете бяха пришити с тъмни ламели под рамката. През първата зима къщата се защитаваше нормално. Но във втората имаше дълги студове през януари и цялата фасада беше покрита с малки пукнатини. Ние молим фирмата да направи нещо и те отговарят, че не могат да направят нищо.

Както можете да видите, рецензиите за LSU са противоречиви. Въпреки това, както вече беше написано по-горе, това се дължи на факта, че този "чудотворен материал" има своите ограничения върху използването му на фасадата.

Стъклен магнезиев лист на фасадата 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стъкло-магнезиев лист технически характеристики, приложение в фасадите на къщиСтъкло-магнезиев лист технически характеристики, приложение в фасадите на къщи
Sml стъклени листове разглежда приложението в декорацията на фасадитеSml стъклени листове разглежда приложението в декорацията на фасадите
Характеристики на материала с гладки стъклаХарактеристики на материала с гладки стъкла
Латиновите влакнести циментни панели плюсове и минуси на фасадни панелиЛатиновите влакнести циментни панели плюсове и минуси на фасадни панели
Екологично изолирано разпенено стъклоЕкологично изолирано разпенено стъкло
Фибро-циментови плочиФибро-циментови плочи
Завършване на къщата с екологично чисти влакнесто-циментови панелиЗавършване на къщата с екологично чисти влакнесто-циментови панели
Красива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилкаКрасива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилка
Стиропорът е надеждна изолация на фасадатаСтиропорът е надеждна изолация на фасадата
Триплекс и подсилено стъклоТриплекс и подсилено стъкло
» » Стъкло-магнезиевият лист на фасадата разглежда използването на стъкло-магнезит
© 2021 BggeHat.com