Латиновите влакнести циментни панели плюсове и минуси на фасадни панели

Латенови панели от латинит - предимства и недостатъци на фасадните панели 1Вентилираните панели дойдоха при нас от японски майстори, известни със своето качество, надеждност и издръжливост. Състав на панели - цимент и пясък, които са закрепени от целулозни влакна (влакна). Различна плътност се постига чрез добавяне на вода и въздух към производствения процес. Циментът в този състав е отговорен за устойчивостта на влага и здравината на панела, добавянето на минерали дава на панела вътрешна пластичност.

Получени в процеса на автоматизирано производство фасаден панел се оказва, че е достатъчно гъвкава, че улеснява монтажа и има висока якост, способна да понесе механични повреди. Латиновите влакнесто-циментни панели са покрити с лак. Слоят лак гарантира защита на панелите от външни влияния на околната среда и поддържа цвета дълго време.

Закрепване на панели

Лактонитовите влакнести циментни панели са прикрепени по различни начини. В един от тях има закрепване с помощта на скоба, елемент, поставен от вътрешната страна на панела. Той свързва два вертикални панела и той е напълно невидим отвън.

Този метод на закрепване прави цялата конструкция много устойчива на земетресения: технология, която дойде от Япония, където сеизмичната активност е много висока и няма друг. В нашата страна също има зони със сеизмична активност, а това е Южен и Далечен изток, където затягането на закопчалки е много търсено.

Вторият начин на инсталиране е отворен. Самостоятелно подслушване се фиксира през панела през, главата на винта, наляво отвън е shpaklyuetsya и боядисани в тона на панела.

Латенови панели от латенови листове - плюсове и минуси на фасадни панели 2

Предимства на панелите

  1. Екологична съвместимост. Ланонитните влакнесто-циментни панели са изработени от естествени материали, не се използват вредни елементи в производството. Поради това панелът може да се разглежда като екологичен материал, безопасен за възрастни, деца и домашни любимци.
  2. Трайност на работата. Изследванията показват, че материалът ще запази свойствата си от 30 до 50 години в зависимост от условията на околната среда. Тази цифра значително надвишава качеството на материалите, използващи дърво, пластмаса и др.


Устойчивостта също зависи от състава на панелите, който може да варира от производителя до производителя. С добавянето на кварцов пясък и слюда, силата и като резултат, трайността ще се увеличи.

Латенови панели от латенови листове - плюсове и минуси на фасадни панели 3

  1. Универсалност. Материалът несъмнено се прилага за изграждане на топлоизолация, но и от гледна точка на декорация на фасадата, тя може да бъде приложена, тъй като появата на панелите е доста представена. Панелите са подходящи за работа при всякакви климатични условия, дори в зони със сеизмична активност.
  2. Лесна инсталация. За да инсталирате предните панели не се нуждаят от специални умения, разбира се, има някои трикове, но всички те са описани в инструкциите за инсталиране. По този начин всеки, който знае как да държи инструменти, ще се справи с облицовката на къщата.
  3. Устойчивост на влага и огнеустойчивост. Материалът е изработен по много мъдра технология, съставът на материала е импрегниран с фини мехурчета. Ако влагата навлезе в такива мехурчета, тя се разтоварва във външния слой. Самите влакнесто-циментни панели не страдат изобщо. Пожароустойчивостта е друг плюс на материала, което го прави възможно да се използва за екстериорна декорация на фасади. Това е особено вярно в селските райони през 2006 г заобиколен от дървени къщи, които избухват и бързо предават огъня на ближните си. Къщата с фасадно покритие с фиброциментни панели е защитена от пожар.
  4. Съпротивление срещу замръзване. В нашите географски ширини зимите са много тежки, така че този клас изолация ще бъде много полезен. Това е думата "латонит" в името на панелите, което показва, че тези панели ще издържат на най-суровия климат. Съпротивлението на замръзване на материала се измерва чрез броя цикли на замразяване - размразяване, без загуба на качество. Замръзващата устойчивост на влакнесто-циментните панели е сравнима и превъзхождаща бетона и цимента, но в същото време материалът запазва топлината вътре в къщата, поддържайки уютната атмосфера.
  5. Свиване. Всички панели осигуряват минимално свиване по време на строителството, не повече от един и половина милиметра.
  6. Цената. Най-изненадващо е, че с такива висококачествени качества и всички предимства, описани по-горе, влакнесто-циментните панели имат ниска цена.

Латенови панели от латенови листове - плюсове и минуси на фасадни панели 4

недостатъци

Въпреки всички предимства, има и недостатъци. Те включват малък асортимент от текстури и цветове, представени в съда на потребителя. Тук няма място за фантазия. Външно този материал губи до фасадите, облицовани с камък, декоративни тухли или фасадни плочки. Но този параметър е относително, въпреки че палитрата от фибро-циментни панели отразява основните вкусове на потребителите, а сред тях можете да избирате доста изявени опции.

Завършването на фасадите с фибро-циментни панели е оптимално решение за почти всеки климат и джоб. Техническите характеристики на този материал значително надвишават характеристиките на други материали.

Това е изборът на потребителите, които знаят как да броят пари и да видят ползите от такива фасади.

Латенови панели от латенови листове - плюсове и минуси на фасадни панели 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Панели от гипскартон за фасадни работи в частно строителствоПанели от гипскартон за фасадни работи в частно строителство
Клинкери за фасадата изграждаме частна къщаКлинкери за фасадата изграждаме частна къща
Фасадни панели за външна стена декорация какво е това и как да го монтиратеФасадни панели за външна стена декорация какво е това и как да го монтирате
Характеристики и предимства на фасадните термопанелиХарактеристики и предимства на фасадните термопанели
Фибро-циментови плочиФибро-циментови плочи
Стенни стоманобетонни панелиСтенни стоманобетонни панели
Пластмасов панел в банятаПластмасов панел в банята
Завършване на къщата с екологично чисти влакнесто-циментови панелиЗавършване на къщата с екологично чисти влакнесто-циментови панели
Предимства на сандвич панели и техните недостатъциПредимства на сандвич панели и техните недостатъци
Пластмасови PVC панелиПластмасови PVC панели
» » Латиновите влакнести циментни панели плюсове и минуси на фасадни панели
© 2021 BggeHat.com