Пещи за твърдо гориво

Климатът на нашата страна не ни позволява да останем без отоплителна система през зимата. В съвременния свят най-често се използва оборудването, което работи с газ. Тази опция обаче не е достъпна за всички жители на Русия. Много райони не са газифицирани и има много неща, които трябва да се платят за комунални услуги за доставянето на това гориво. В този случай са монтирани печки на твърдо гориво. Това е един вид прототип на стара руска печка, само рафинирана и модернизирана. Времето и най-новите технологии са направили свои собствени - от каменната структура има само едно нещо остава - работи върху твърдо гориво. Всичко останало се е променило, е станало привлекателно, компактно и удобно за потребителя. Това е абсолютно плюс за хората, които живеят в отдалечени райони на страната и нямат възможност да затоплят помещенията с електрическа или централизирана система.

пещи на твърдо гориво


Характеристики на фурната


Пещите за твърдо гориво са истински напредък в съвременната ера. Оборудването е отличен източник на топлина, създава уникална уют и микроклимат в къщата. Това е идеалното решение за тези, които доброволно са решили да се откажат от стандартната отоплителна система или не са имали възможност да я използват. В допълнение, обитателите на големите градове не са известни за безкрайните проблеми на обществените услуги, което е причина за рязкото намаляване на отоплението през най-студения период. В този случай трябва да използвате електрическо оборудване, което консумира огромно количество енергия. А електричеството в нашата страна сега не е най-евтино. Пещите за отопление на твърдо гориво напълно решават този проблем. (Виж също: Котли за твърди горива)

Дървесината и въглищата са основното гориво за работата на пещите. Това предполага загриженост на човек за постоянното му попълване. Ще бъде необходимо да се оборудва специално помещение, където горивото ще се съхранява далеч от валежи и други източници на влага.



Важно е да знаете: трябва да следвате печката. Една част от горивото изгаря достатъчно бързо, разпределяйки необходимото количество топлина. След това е необходимо да се добави дървесина или въглища, за да се продължи работата на котела. Преди да инсталирате котела, ще трябва да се погрижите един човек в семейството редовно да следва печката, като хвърля нова част гориво на всеки 3-4 часа.



За да се удължи времето за изгаряне, струва си да се купи специална пиролизна пещ - котел за твърдо гориво. По време на употреба дървесината гори по-бавно и ефективността и ефективността се увеличават значително. (Виж също: Дългоотопляема пещ със собствени ръце)

Предимството на такива пещи може да се нарече възможността за "преквалификация" им в газ. Ако в района има газоснабдяване или ако искате да имате цивилизация в къщата, ще бъде достатъчно да подмените горелката.


Класификация на пещите


Модерните пещи за твърдо гориво имат една важна характеристика - те са оборудвани с необходимите сензори, система за автоматизация и различни лостове. Това ви позволява да регулирате температурата и да наблюдавате безопасността на оборудването.

фурна - котел на твърдо гориво

Вътрешните печки за твърдо гориво се класифицират според типа материал, от който се произвежда топлообменникът: (Виж също: Студент на печката)



  1. Чугунени котли. Те са издръжливи, материалът има свойството да се нагрява бързо, но бавно се охлажда. Съществуват и недостатъци в железните пещи - прекомерна чупливост, чувствителност към внезапни температурни промени. В резултат на това въздействие, стените на оборудването постепенно се разрушават и пещта изчезва. Но благодарение на съвременните технологии, уредът е преодолял своите недостатъци и е станал по-устойчив на топлинни промени;

  2. Стоманени котли. Те са устойчиви, издържат на колебания на температурата, но са склонни към корозия. Причината за това е образуването на конденз върху стените на пещта.


Модерни пещи за твърдо гориво могат да бъдат едноканални и двуканални. Първата опция се използва изключително за отоплителни помещения. В такова оборудване често има функция за свързване на котела. Двуканалните пещи служат за отопление на помещенията в къщата и за подаване на топла вода. Котелът за вода може да има различна мощност, която може да бъде изчислена от съотношение 10 квадратни метра. метри на стая за 1 kW мощност на пещта. Такава формула е достъпна за изчисляване в къщи с тавани не по-големи от три метра и наличие на добра топлоизолация. Колкото повече топлинни загуби в жилищното пространство, толкова по-силна е печката. (Виж също: Котли за твърди горива)


Принцип на действие на пещта


Според принципа на работа пещта за твърдо гориво може да бъде или класическа, или с газ. Отоплителният котел работи съгласно следната схема: горивото се изгаря, нагряващата среда се нагрява, което отоплява помещението с помощта на радиаторна система.



Забележка: За да класически висок дисплей фурна позиции силата си, ще трябва да предоставят необходимата тяга в комина и правилното функциониране на системата за вентилация.





Пещ камина с твърдо гориво

Ако не спазвате това изискване, ефективността е значително намалена, горивото се губи и нагревателят бързо се повреди. Котлите, работещи на системата за генериране на газ, създават изолирана атмосфера в печката. Поради липса на кислород, сухото дърво се разлага, образувайки летлива част и твърд остатък. Газовата пещ на твърдо гориво трябва да се загрява със сухо дърво, което осигурява максимална мощност и дълъг експлоатационен живот. (Виж също: Как да инсталирате печката във вана)

Като се има предвид разликата между класическия котел и пиролизата, първото нещо е времето на зареждане с гориво. Ако трябва да поставите дърва за огрев в обикновена пещ на всеки 3 часа, тогава пиролизата е половината толкова често. И газовете, отделяни от такива котли, не съдържат примеси, вредни за хората и атмосферата. И това прави пиролизните бойлери безопасни и екологични. Тези икономични пещи за твърдо гориво са много по-добри от класическите модели, но тяхната цена, съответно, е по-висока.


Зареждане и автоматизация на пещта


Продължавайки да класифицира пещите за твърдо гориво, те могат да бъдат разделени



  • Нелетлива, при която въздушният поток може да се управлява механично.

  • В зависимост от енергията, въздушният поток се регулира от вентилатор, който се управлява от електронния модул.


Пещта е стомана или чугун може да има функция за автоматично подаване на гориво. Този тип котли са придобили голяма популярност благодарение на лекота на използване и добри характеристики. Тя ви позволява да заредите бункера с дърва за огрев и да забравите за нуждата от попълване на ресурса за следващите няколко дни. Значителен недостатък на такава пещ е високата цена, която спира много потребители да купуват. Ако средствата не позволяват да закупят модерна версия на отоплителното оборудване, изборът се спира на пещта с ръчно подаване на гориво. Например в продажба има пещ Scarlett, която има високи характеристики и ниска цена.



Невъзможно: ако сте избрали котел с автоматично зареждане на гориво, той не може да бъде включен в нормално непрекъсваемо захранване. За работа се изисква самостоятелно електрозахранване от електричество.



Експлоатация на пещи


За печка за отопление с твърдо гориво, която да продължи дълго време и да загрява стаята при пълен капацитет, трябва да се спазват няколко важни правила.

печка на твърдо гориво

Един от най-важните етапи е запалването. За тази цел малки парченца или хартия се поставят във фурната през изпъкналата врата. Част от дървото е положена през товарния залив. Ако ударите котела с въглища, тогава малко от въглищата се изсипва върху дървото. След това трябва да запалите хартия или чипове и да я остави да гори. Ако наскоро работи печката, вратата се затваря, захранването е включено и е настроена необходимата температура. След известно време е необходимо да проверите дали горивото е изгоряло добре, като отново отворите вратата. Ако всичко е нормално, можете да добавите основната част от горивото.



ВНИМАНИЕ: В самото начало на работа е възможно леко понижаване на кондензацията - това е нормално.



Ако летният пещ не е работил дълго време и е имал време да се охлади, първо е необходимо да включите котела при максимална температура. Когато устройството се нагрее, можете да регулирате режима до желаното ниво.

Редовно наблюдавайте количеството пепел в специално отделение. Веднага след като се натрупа средното ниво, заемайки половината от пепелния остатък, отпадъците трябва да бъдат отстранени. Ако имате подходящата фурна, която работи върху дърво, тогава можете да избегнете бюрокрацията с премахването на пепелта.


Избор и монтаж на пещта


Печките за твърдо гориво за битови нужди изискват не само съответствието с изискванията за работа, но правилната инсталация. В това много потребители правят сериозни грешки, които водят до проникване на дим в къщата или до неизправности в уреда. За да избегнете това, трябва да се консултирате с специалист, който ще ви помогне да изберете котел и да го инсталирате.

Компанията OTOPIMDOM предлага информационна помощ за инсталирането на всякакви отоплителни системи. Ако трябва да завършите фурната, да я замените или да изпълнявате друга работа, свържете се с професионалистите, които ще ви помогнат в такава трудна работа. Доброто координиране на работата на приятелски екип е основното предимство на компанията. Да се ​​обърне внимание е компанията, в арсенала на която има специално модерно оборудване, което лесно се справя с всякакви проблеми. Ако оценявате комфорта и топлината във вашия дом, тогава ще имате събрание на фирмата Vesuvius, Master, фурната на други известни световни производители с добри характеристики. С такъв бойлер ще забравите големите разходи за комунални услуги, а в стаите жилището винаги ще е топло.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изисквания за съхранение на дизел и газИзисквания за съхранение на дизел и газ
Отопление на къщата с бойлер за твърдо горивоОтопление на къщата с бойлер за твърдо гориво
Производство на отоплителни котлиПроизводство на отоплителни котли
Комбинирано отопление на частна къщаКомбинирано отопление на частна къща
Двуканални котли за твърдо гориво с продължително изгарянеДвуканални котли за твърдо гориво с продължително изгаряне
Отопление на котела на твърдо горивоОтопление на котела на твърдо гориво
Отоплително оборудване за апартамент как да изберемОтоплително оборудване за апартамент как да изберем
Класификация на отоплителните котли и характеристики на тяхното използванеКласификация на отоплителните котли и характеристики на тяхното използване
Предимства на котлите за твърдо горивоПредимства на котлите за твърдо гориво
Избор на котел за отопление на дачи или селска къщаИзбор на котел за отопление на дачи или селска къща
» » Пещи за твърдо гориво
© 2021 BggeHat.com