Правилното осоляване на пушените мазнини у дома

Мазнината от горещо или студено пушене у дома може да бъде много вкусна, ако следвате препоръките по време на готвене. Важно е не само да се купува свинско с добро качество, но и да се приготвя правилно за пушене. Соленето може да се направи по различни начини и всеки може да използва рецепта, подходяща за тях. Ще е необходимо да изберем корените и тяхното количество правилно, така че студено парче или горещо имаше добър вкус. Съветите на опитни хора в този бизнес ще ви помогнат да избегнете често срещаните грешки и правилно да подготвите свинска мас.

Как да изберем мазнини за пушене?

Когато купувате бекон, трябва внимателно да изберете да пушите наистина вкусно. Най-добрата дебелина на мазнината е най-малко 4 см. В същото време, тя не трябва да бъде твърде обемист, така че крайният продукт да не се окаже сух. Сало може да бъде както с месни слоеве, така и без тях всичко зависи от личните предпочитания. Препоръчва се да изберете части от гръдната кост или корема.

Свеж бекон

За пушене изберете пресни мазнини с мека кожа

Експертите препоръчват при избора на парче за горещо или студено пушене да се обърне внимание на кожата. Тя трябва да бъде мека, за да се осолява добре. По-горе не трябва да има мръсотия и четина. Що се отнася до цвета, той може да бъде различен, зависи от начина на обработка.

Самият продукт трябва да бъде изключително чист. Качествената мазнина има бял оттенък. Ако е жълтеникав, тогава свинското е старо. Клепващата се повърхност и мухъл от бял цвят показват, че стоките са разглезени. Не си струва да спестявате и купувате продукт със съмнително качество.

Пушена салата в пластмасова торба

Подгответе мазнина за топла или студено пушене у дома лесно. Можете да използвате най-простата рецепта. Солт ще отнеме около една седмица, а крайният резултат ще достави удоволствие.

Какво ви е необходимо:

  • пластмасова торба;
  • мазнини;
  • чесън;
  • сол.

Рецептата ще изглежда лесна дори за начинаещи. Salo нарязани на парчета със среден размер, които пасват на обикновена чиния и в чанта. Поставете на дъската с шкурка надолу, направете няколко малки разрези отгоре. Поставете чесъна в разрез и поръсете обилно със сол.

Сега мазнината трябва да се сгъне в пластмасова торба, като всеки слой се слое от слой, който се изсипва надолу. Слоевете трябва допълнително да бъдат поръсени със сол. Когато опаковката е напълнена, ръбът трябва да бъде прибран и оставен в продължение на три дни при стайна температура. Около два дни по-късно пакетът трябва да бъде обърнат и оставен за още един ден.

Сол в опаковката

Солена салата в пластмасова торбичка

Соленето не свършва там. Сега трябва да се постави в хладилен склад (температура +10 ° C). След три дни ще можете да получите продукта и да проверите дали е готов за пушене. Ако вените на мазнината са придобили по-тъмен сянка, тогава вече е възможно да готвите. Може би трябва да добавите още сол и да я оставите за няколко дни в хладилника. Когато е готово, можете да започнете пушенето.

Препоръчваме: Начини за пушене на тялото у дома

Сьомга осоляване на украински



Хората често се чудят как да вземат мазнина за пушене. Обикновено те търсят такава рецепта, че е вкусна и бърза. Те могат да бъдат посъветвани да сол свинско на украински. Процесът ще отнеме само два дни, след което ще бъде възможно пушенето.

Какво ще се изисква:

  • свинска мас;
  • подправки;
  • чесън;
  • сол;
  • капацитет.

Преди да започнете да сол, препоръчваме да изрежете беконът на парчета с размери около 30 см. Направете малки разрези на повърхността, в която да поставите чесъна. Смесете черния пипер и червеното, както и солта и малките дафинови листа. Ако желаете, можете да добавите други подправки.

Сало с подправки

Резени от бекон са покрити със сол и черен пипер

Смесете всяко свинско със смес. Уверете се, че подправката е изложена в изобилие, продуктът трябва да се накисва добре. Вземете контейнера, в който ще се побере мазнината. Това може да е тиган или нормална кутия. Надолу постави пергамента и остави парчетата върху него. Покрийте контейнера с капак, така че въздухът да не прониква вътре. Оставете продукта на около два дни. През това време той ще има време да се изцежда и може да се използва за студено пушене. Рецептата ви позволява да скъсите времето до един ден, но е по-добре да го държите по-дълго.

Бързо осоляване на мазнините преди пушене

Сало преди соленето трябва да бъде нарязано и пълнено с чесън. Смесете сместа с черен пипер, налейте подправките по желание и покрийте готовата смес с всеки парче. Извадете саксията, поставете солта на дъното и поставете парчетата свинско отгоре. Между слоевете поставете пипера с грах и поръсете със сол.

Солено осоляване

Сало може да се осоли в тенджера, като се полага слой

На върха на марлята поставете табелата и я разгънете. Изсипете тенджерата в хладилника за около 12 часа. След това продуктът може да се използва за студено пушене. Тази рецепта е подходяща и за горещо пушене.

Препоръки за осоляване на салата

При осоляване на мазнините за пушене у дома, трябва да знаете някои функции. Опитни кулинарни експерти съветват да не се пести сол. Смята се, че свинският бекон абсорбира само необходимото количество подправки, но е лесно да се подсуши.

Независимо коя рецепта е избрана, струва си да добавите пипер. Той ще осигури приятен аромат и няма да разваля продукта. Преди да използвате, други подправки трябва да се месят с ръка или лъжица - така че пушеният вкус води до богат вкус.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да пушите месо в горещ пушачКак да пушите месо в горещ пушач
Готвене на горещо пушени ребра в маринатаГотвене на горещо пушени ребра в марината
Как да пушите гърдите в пушенетоКак да пушите гърдите в пушенето
4 Начини да пушите бекон у дома4 Начини да пушите бекон у дома
Метод за приготвяне на горещи пушени мазнини в опушващата камераМетод за приготвяне на горещи пушени мазнини в опушващата камера
Горещо пушено свинско у домаГорещо пушено свинско у дома
Колко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушенеКолко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушене
Как бързо да пушите шунка в домаКак бързо да пушите шунка в дома
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Правилно пушене на овнешки ребраПравилно пушене на овнешки ребра
» » Правилното осоляване на пушените мазнини у дома
© 2021 BggeHat.com