Знаете ли как да съхранявате пушен бекон?

Пушеният бекон е популярен продукт в повечето страни от ОНД и извън него. Използва се за сандвичи, като съставка за ястие или като самостоятелна закуска. Можете да си купите пушено свинско и мазнини в магазина, но е по-добре да готвите сами, за да постигнете най-добрия вкус. Рецепти могат лесно да се намерят в интернет или да се попитат приятели. Но как да съхранявате пушен бекон? В края на краищата, ако сте го купили и варени в големи количества, си струва да се обмисли как да не се даде продукт пропаст. В дома, срокът на годност може да бъде удължен до 1 година. Но трябва да помним, че беконът, дори ако се съхранява правилно, може да се влоши, така че състоянието му трябва да се проверява 2-3 пъти месечно.

Съхранение на свинска мас

Преди всичко трябва да се уверите, че продуктът е свеж и с добро качество. Ако вече е започнало да се влошава, правилното съхранение няма да го върне в нормалната му форма и срокът на годност ще бъде значително намален. Следователно, трябва да действате своевременно, за да предотвратите появата на мухъл.

Съхранението на мазнини у дома е най-лесно да се направи в хладилника. При ниски температури той ще остане свеж и подходящ за храна по-дълго. Ще бъде необходимо да завържете готовото парче в хартия и след това в хранителния филм. Препоръчително е да се увиете в няколко слоя. Тогава мазнината трябва да се постави в хладилника. В това състояние не се влошава в рамките на един месец. Ако има желание да се удължи срока на годност, мазнината трябва да се постави във фризера, в която да може да лежи в продължение на една година. Не се препоръчва употребата на продукта, ако изтече срокът на годност - съществува голям риск от сериозно отравяне.

Съхранение на мазнини

Запазването на пушения бекон се счита за добър вариант, който ви позволява да удължите срока на годност. Ще трябва да купите стъклени буркани, за да вземете мазнините в тях. Готовото свинско месо трябва да се нарязва на малки парченца. След това се приготвя солен разтвор: разбъркайте 1 литър вода с 1 чаша сол. Количеството саламура може да се увеличи, запазвайки пропорциите. Течността трябва да се вари при ниска температура, след като кипете, сложете маслото в нея и оставете за 15 минути.

В стерилизираните кутии мастната тъкан се полага в слоеве, при желание може да се добавят чесън, карамфил, черен пипер и дафинови листа. Съдържанието на кутиите се напълва с гореща саламура. След това, след като сте навили капаците, банките трябва да бъдат поставени на тъмно и хладно място. В консервирана форма продуктът ще се съхранява повече от една година.

Препоръчваме: Пушени пилешки крила - естествен диетичен продукт

Препоръки за съхранение на свинска мас

Някои хора правят грешки, поради които смазката се счупи рано. За да запазите продукта възможно най-дълго, е необходимо да се вземат предвид някои от функциите. На първо място, трябва да запомните, че мазнините трябва да се съхраняват само на тъмно място. Слънчевите лъчи и потокът от светлина, падащ върху него, значително ще намалят срока на валидност.



В помещението, където се намира вареният продукт, не трябва да има висока влажност, в противен случай той бързо ще се покрие с хлъзгави мана. Мястото трябва задължително да е сухо.

Ако е възможно, свинската мас се съхранява в окачена форма. За да направите това, трябва да обвиете парчетата на хартия и да ги окачите на куките. Можете да ги поставите например в килер или на тавана. Ако тази опция е неудобна, тогава можете да опаковате продукта в торбички от кърпа и да го поставите на тъмно място. Между другото, някои хора слагат мазнините в кутии, допълнително поръсвайки с рязане на ръж. Можете също да използвате пепел или дървени стърготини.

Как да транспортираме пушен бекон

Може да се наложи да транспортирате мазнини на голямо разстояние. За да не го развалите по пътя, трябва да се подготвите добре. Особено важно е да се спазват правилата за транспортиране през горещия сезон, тъй като през лятото месните продукти бързо се влошават.

Най-простият начин е да използвате хладилна чанта, в която мазнините ще останат свежи за дълго време. В топлината тази чанта предпазва от топлина и в нея мазнините могат да лежат повече от седмица.

Ако чантата на хладилника не е на разположение, ще трябва да използвате други методи, които няма да позволят на продукта да загуби своята свежест. Например свинската мас може да бъде поставена във вакуумна опаковка, в която ще се съхранява по-дълго.

Замразени мазнини

Сало може да бъде замразено и обвито в фолио

Друга възможност е твърдо да замразите мазнината, след това да я увиете в хавлиена кърпа и да я покриете с фолио отгоре. В тази форма е желателно да я поставите в контейнер, който можете да вземете със себе си на път. Ако е необходимо, мазнините могат да се изпращат по пощата: благодарение на фолиото, то няма да се влоши. Като опция можете да го превъртите в буркан, това е надежден начин за запазване на качеството и вкуса на продукта. След това той определено ще остане годен за консумация след дълго пътуване и няма да се притеснява за състоянието му.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да пушите гърдите в пушенетоКак да пушите гърдите в пушенето
Поддържане на пушени колбасиПоддържане на пушени колбаси
Рецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъбиРецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъби
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
4 Начини да пушите бекон у дома4 Начини да пушите бекон у дома
Рецепти от супа и сос с пушено пилеРецепти от супа и сос с пушено пиле
Как да удължим срока на годност на пушен колбасКак да удължим срока на годност на пушен колбас
Метод за приготвяне на горещи пушени мазнини в опушващата камераМетод за приготвяне на горещи пушени мазнини в опушващата камера
За съхранение и замразяване на пушено пилеЗа съхранение и замразяване на пушено пиле
Рецепта за готварска сол с пушен саламРецепта за готварска сол с пушен салам
» » Знаете ли как да съхранявате пушен бекон?
© 2021 BggeHat.com