Рецепта за топло и студено пилешко пилешко крило

Само много малко хора, поради различни обстоятелства, могат да кажат: "Не обичам пушените продукти". Може би тези предпочитания се основават на неуспешното преживяване на дегустация на пушени "деликатеси" от "течен дим" и може би само на индивидуално възприятие. Но много малко хора, опитвали продукти от настоящето горещо пушене, продължават да имат такова мнение. Всъщност можете да пушите всичко, като започнете със свински трупове и завършвате със сини сливи, но в тази статия ще се съсредоточим върху може би най-любимия продукт - пушени пилешки крила. Това е най-невероятният продукт за готвене в помещение за пушене у дома и не отнема прекалено много време.

Рецепти за готвене могат да се различават помежду си, тъй като всеки опитен собственик на пушач въвежда своите нюанси и споделя своя опит. Така че в тази статия, базирана единствено на собствения си опит, ще опишем няколко техники и формулировки.

Пушени студени пушени крила

За подготовката на такива крила се нуждаем от:

  • пилешки крила;
  • подправки (използвахме сол, червен пипер, червен пипер, кимион, кардамом, сушен чесън и манджара) - можете да експериментирате;
  • на пресата;
  • опушвална пуши.

Първо, ще опиша какъв е нашият дизайн на пушенето. Тази малка (1х1 метра) структура от червена огнеупорна тухла и глина има комин на покрива с диаметър 25 см без дъно. Вместо на дъното, отвор, водещ към изкопа, през който димът се подава в нашата камера за пушене. Изкопът е подсилен с ламарина и е с дължина около 8 метра. Има два изхода за огън - на разстояние 8 метра (за студено) и 1 метър (за горещо) от работното помещение на пушенето.

Наклон за комин

Първата рецепта предполага използването на студен дим, но първо трябва да направите някои манипулации с крилата.

Измийте крилата няколко пъти и ги изсушете със салфетки. Поставете ги в дълбок контейнер, много сол и други подправки, като се разбърква равномерно. Необходимо е слоят подправки да покрива крилата от всички страни. Когато тази процедура приключи, трябва да поставите крилата под пресата. За да направите това, вземете плоски кухненски елементи (дъска за рязане, капак на тенджерата или тигана) по-малък диаметър от контейнера с крилата си, покрийте отгоре и изравнявам товара. Ние използвахме две гири по 3 кг, което е много удобно - гири не са високи и не заемат много място в хладилника, където ние определяме нашия капацитет.

По този начин, в хладилника под пресата пилешки крила трябва да бъде от порядъка на 5-6 дни. Това ще позволи на месото да се равнява на слюнка и да се маринова.



Ден преди насроченото пушене, ние изваждаме крилата под пресата и ги изсушаваме. Този път не използваме салфетки - шиеме мариновани крила върху еластична найлонова нишка или тел и я окачаме на топло място. Не забравяйте да поставите салфетки под тях - те ще отлепят много марината.

Препоръчителна: популярна рецепта за пушене на яйца - подробно описание

След изсушаване поставяме куп с крила в помещението за пушене, затваряме вратата плътно и продължаваме към процеса на пушене.

Трябва да се отбележи няколко нюанса:

  • процес на пушене при студ много по-дълго от горещо (пушенето на крила ще ви отнеме около 12 часа);
  • идеално е да се използват клонки от хвойна или дървени стърготини от овощни дървета като гориво (използваме клони от плодни дървета);
  • трябва да гледате от време на време, че огънят не се разпалва, но равномерно тлее - това ще ви позволи да получите колкото се може повече дим и да не увеличите температурата в помещението за пушене;
  • не забравяйте, че всеки път, когато търсите в пушенето, увеличавате времето за пушене с 10 минути - опитайте се да го направите по-рядко.

След изтичане на 10-12 часа пилешките крила могат да се смятат за готови - те са придобили приятен кафеникав оттенък. Ще бъдат напълно различни крила, които виждахме на рафтовете - миризмата на пушени продукти ще бъде незабравима, а вкусът на пилешкото месо ще ви напомня за балък.

Печени пилешки крила

Вярно е, че както всяко сурово пушено месо, крилата ще бъдат леко сурови - трябва да разберете този факт. Ние, чрез изпитание и грешка, подобрихме рецептата - добавихме топлинна обработка преди пушенето.

В този случай ще трябва, наред с други неща, и ръкав за печене. Ако сте горд собственик на парахода, процесът е много по-лесно за вас - трябва крила задушени до омекване и да ги мотае да изсъхне. Ние използвахме същия втулка това полагане в определена част на крилата (около 5-6 броя) и плътно styanuv връзки, тя се поставя в съд с вряща вода и "варено" от около 30 минути.

Тогава всичко се случва според една и съща схема: суха, закачете се в помещение за пушене, дим. Сега, когато пилешкото крило е предварително обучено, нямате нужда от 10 часа - шест ще са достатъчни. Разбира се, трябва да се има предвид температурата на улицата - през зимата времето ще бъде повече, отколкото през лятото. Такива крила ще бъдат нежни и меки. Те са идеални за закуска или за закуска.

Крила на горещо пушене

рецепта Горещо пушени пилешки крила е лесна до невъзможна - ограничаването на използването му може да стане само отсъствието на самата пушила. Няма да се нуждаете от предварителна подготовка - просто да мариновате месото с любимите си подправки и на следващия ден да започнете пушенето. Обикновено, пилешкото крило се пуши при температура от около 100-120 градуса по Целзий, уверете се, че марката е включена термометър в помещението за пушене Не падайте под 80 градуса и след няколко часа вече можете да се насладите на крилата на собствената си кухня.

Както видяхме, процесът на тютюнопушене не е сложен. Единственото, което се изисква от вас, е времето и желанието, в присъствието на пушенето, разбира се. Ако вземете подходяща рецепта за пушене, ще бъдете изненадани, защо не го направихте по-рано, защото е толкова вкусно, естествено и полезно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как у дома да пушиш рибаКак у дома да пушиш риба
Рецепти за приготвяне на пушена шунка, бързо и вкусноРецепти за приготвяне на пушена шунка, бързо и вкусно
Хранителна стойност на пушени пилешки кракаХранителна стойност на пушени пилешки крака
Какво мога да пуша в една пушеща камина?Какво мога да пуша в една пушеща камина?
Студено и горещо пушено пиле в пушенетоСтудено и горещо пушено пиле в пушенето
Правилно пушене на овнешки ребраПравилно пушене на овнешки ребра
Пушенето у домаПушенето у дома
2 Обикновени методи за пушене щука2 Обикновени методи за пушене щука
Как да пушите агне вкъщиКак да пушите агне вкъщи
Как да пушите една буза у домаКак да пушите една буза у дома
» » Рецепта за топло и студено пилешко пилешко крило
© 2021 BggeHat.com